Dimensjoner på døråpninger

Når du installerer innvendige dører, er det nødvendig å beregne parametrene til døråpningene og lerretet riktig, siden misforholdet i dimensjoner kan føre til en avbrudd i den teknologiske prosessen. Standardstørrelser tillater bruk av innenlandske og utenlandske produkter i alle typer lokaler, mens det er viktig å kjenne produsentens forskriftskrav, siden størrelsesområdene kan avvike fra de aksepterte standardene i din region.

Standard dimensjoner på innvendige døråpninger

Formatet på den innvendige døråpningen bestemmes i henhold til standardoppsettet til et hus eller kontor. Denne tilnærmingen praktiseres i de fleste reparasjons- og konstruksjonsorganisasjoner. Minste høyde og bredde er satt i henhold til GOST, dørparametere – i henhold til produksjonsstandarder.

Eksperter hjelper deg med å bestemme valg av dører med optimale parametere (204 * 60 cm), høyden på lerretene, egnet for “Khrusjtsjov” og panelhus, og nødvendig design, laget i samsvar med tekniske krav og brannsikkerhetsregler.

For private hus tilbys individuelle parametere for åpninger, innenfor hvilke originale design lages: alternativer uten terskel, balkongdør eller svingmodeller. Alle disse alternativene løser funksjonelle og estetiske problemer. Designen “trekkspill” utfyller effektivt interiørets generelle stil, sparer brukbar plass og fungerer som en utmerket planleggingsressurs. Med sin hjelp kan du modellere plassen etter eget skjønn, uten å ty til konstruksjon av gipsplater..

Dette alternativet er en utmerket mulighet til å dele et rom i funksjonelle sektorer for å sikre mest mulig effektiv bruk av boareal..

Dobbeltbladede dører er det tradisjonelle alternativet for hjemmemøbler eller kontormøbler. Disse modellene er laget av materialer med høy styrke for å sikre holdbarhet og pålitelighet..

Hvis du tiltrekkes av utførelse av høy kvalitet og presis stilorientering, kan du bestille glassdører. Slike design er spesielt populære i utlandet, hvor eierne av private hus eller kontorer er avhengige av overflod av lys, og lager dører og vegger av materialer som overfører lys godt. Ved hjelp av slike alternativer kan du dekorere interiøret i en stue eller barnerom, soverom eller gang. Bilder kan påføres overflaten ved hjelp av moderne teknikker som vil bidra til å skape et unikt design for rom med forskjellige funksjonelle tilbehør..

Dimensjoner på inngangsmodeller

For tiden er et stort antall selskaper som driver produksjon av døråpninger representert på markedet. De fleste jobber etter sine egne standarder. Variasjoner med parametere fører til at ideen om typiske og individuelle prosjekter er uklar. Estetikk er en av de viktigste beregningene for modeller rettet mot kunder med forskjellige behov.

Produksjon av konstruksjoner som brukes i rom med høy luftfuktighet krever overholdelse av visse betingelser:

 • Materialer bør kjennetegnes ved høye temperatur- og fuktmotstand;
 • Installasjoner må ha maksimal levetid;
 • Når de utsettes for aggressive faktorer og mekanisk påvirkning, bør dørkarmer ikke miste sine tekniske og estetiske egenskaper.

Parametrene til dørkarmer dannes avhengig av designfunksjoner, kundepreferanser og generell stilorientering. Bruk av konstruksjoner på høyre og venstre side innebærer streng overholdelse av tekniske standarder: for eksempel dimensjoner 90 * 210 cm er relevante akkurat når du planlegger etterbehandlingsaktiviteter. Formatet på døråpninger er satt i henhold til GOSTs i henhold til antall blader, terskelhøyde, dimensjoner på den indre rammen, etc..

Nesten alle konstruksjoner er utstyrt med beskyttelseslister. Foliebelagte installasjoner av massivt tre eller limt tre er ekstremt holdbare og motstandsdyktige mot miljøpåvirkning. Tykkelsen på plastprodukter varierer fra 1,5-2 cm. I forhold til sponplater, øker disse parametrene til 3 cm.

Den normative standarden for inngangsmetallkonstruksjoner i henhold til GOST er i området 90-202 cm. Tykkelsen på etterbehandlingskanten er også inkludert i beregningssystemet. I “Khrusjtsjov” ble slike installasjoner laget av massivt tre; etter utskiftning ble plastkonstruksjoner installert. Nå for tiden kanten er laget av en metallplate: Dette gjenspeiles i det totale løpet av montering og demontering. Denne tilnærmingen påvirker valget av parametrene til innløpet..

Døråpninger blir ofte kunstig utvidet. Dette sikrer større funksjonalitet i passasjen samt oppnår et feilfritt og interessant utseende. Forlengelsen er forberedt før installasjon av dobbeltbladet system.

Med bærende vegger er denne tilnærmingen teknisk umulig, siden boksen må ha strukturelle fordeler..

Utenlandske dimensjoner

Produktet fra utenlandske selskaper er produsert i henhold til unike målesystemer. Når du kjøper dører, bør du ta hensyn til produktets størrelsesområder. De engelske, franske, spanske, italienske metriske systemene er kjent for sitt strukturproduksjonsformat:

 • Standard metallprodukter er spesifisert i formatet 204 * 82,6 cm;
 • Dobbelbladede installasjoner er populære med parameterne 241,9 * 91 cm;
 • Forsterkede flerlags metallprodukter er tilgjengelige for kunder med dimensjoner 204 * 82,6 cm.

Utenlandske produkter lages i henhold til individuelle målinger, og ved produksjon av dører brukes engelske, italienske eller kinesiske målesystemer. Standard dører viser ikke mye avvik. Som regel er dimensjonene presentert i området 203,2 * 84 cm. Beregning av størrelsen på døråpninger innebærer måling av boksens åpning: passasjen må overstige parametrene til dørbladet. Enbladede enheter krever en økning i parametere opptil 3 cm langs de aksiale linjene, dobbelbladede enheter-opptil 7 cm i lengde.

Et standard lerret (205 * 85 cm) er designet med tanke på passasjen (208 * 88 cm). Forsterkede metallblokker krever ytterligere aksiale trinn på opptil 4 cm, mens eksperter anbefaler å være spesielt oppmerksom på produkter av massivt tre som krever bruk av spesialutstyr. Strukturer med overflater som kan deformeres under krymping, trenger spesiell behandling.

Trestrukturen må være stabil. Denne prosessen tar fra fem til sju måneder (hvis bygningen ble reist fra sommertømmer) til et år (hvis bygningen var konstruert av et solid massivt tre), mens fuktighet og høye temperaturer kan føre til endringer i parametere. Inngangsdører i metall må takle funksjonaliteten garantert av produsenten.

Inngangsåpninger dannes avhengig av dimensjonene på trappeplassen, mens bygningsmaterialer spiller en viktig rolle.

Murbygninger varierer i størrelsen på inngangsåpningene 205-210 cm i høyden og 88-92 cm i bredden. “Khrusjtsjov” ble bygget for enkeltvingede esker, mens det ble gitt passasjer for romslige stuer og soverom. I slike hus var det enkelt å gjøre ombygginger og ta med dimensjonale møbler. Eksperter anbefaler omformatering av inngangsåpninger etter å ha mottatt tillatelser fra en spesiell kommisjon.

For bygårder er dette av grunnleggende betydning, siden slike tiltak ikke bør påvirke bærende konstruksjoner og utføres i henhold til forskriftskrav og sikkerhetsforskrifter, ellers kan huset kollapse..

Strenge beregninger og tekniske løsninger er basert på parametrene for belastningen på de støttende veggenhetene. Ved en uplanlagt innsnevring av inngangsparametrene, er brannsikkerhetsforholdene brutt. Valget av døråpninger for private hus fra en bar er ikke begrenset, det viktigste er å oppfylle tekniske oppgaver og designkrav.

Kunden kan planlegge fremdriften i byggingen av bygningen etter eget skjønn og foreta nødvendige justeringer.

Dimensjoner på inngangsmodeller

Høyden bestemmes ved hjelp av spesielle måleinstrumenter (for eksempel målebånd). De ekstreme punktene til inngangsmodellene er lagt til grunn. Erfarne spesialister måler åpningssnittet og angir parametrene for gulvnivå. Standardstørrelser dannes avhengig av spesifikasjonene til bygningen og bygningsmaterialene som brukes for oppstilling av veggflater.

Dimensjonering skjer med tanke på resultatene av målearbeid, tilstedeværelsen av en terskel og monteringsrom, indikatorer på ekstreme målepunkter. Høyden bestemmes i henhold til parametrene til døren som skal demonteres til den fjernes fra hengslene. GOSTs foreskriver å ta hensyn til detaljene i rommene (kontor eller bod, kjøkken, bad, bad, stuer, soverom). Beregninger utføres i samsvar med resultatene av målinger av døråpningen.

Buer

Døren til kjøkkenet, stuen eller soverommet kan dekoreres på en buet måte, mens installasjon av døren ikke er nødvendig. Installasjon av denne strukturen utføres i henhold til allment aksepterte standarder og GOST -krav. Buer er representert med en rekke former, som på forhånd bestemmer opprettelsen av et konstruktivt originalt interiørdesign. De mest populære variantene inkluderer følgende:

 • Rektangel, preget av enkel installasjon, brukes til å lage en klassisk stil.
 • Klassisk form med en avrunding øverst og når toppen på ca 210 cm.

 • Ellipseform med avrundede sider (konisk bue, litt langstrakt oppover).
 • En rundbue som kan utvide plassen betydelig. Designet kan brukes med flere skillevegger.
 • Halvbue med avrunding, på det høyeste punktet, som regel 80 cm bred.
 • Orientalsk spissdesign for rom i marokkansk stil.
 • 7. Kompleks bue, installert med tilleggsdetaljer: hyller, stativer og annet.

I de fleste tilfeller endres ikke alternativene for buer: de står i forhold til parametrene til en konvensjonell dør med små avvik i den sentrale sonen, mens bredden er fastsatt i henhold til individuelle preferanser. Standard dørblokker installeres i henhold til de grunnleggende reglene. Valget av boksen og lerretet er gjort på grunnlag av målingene, mens en spesiell trebjelke er installert for festing, med tanke på parametrene til det ferdige gulvet.

I utgangspunktet det er nødvendig å justere dimensjonsindikatorene til åpningen og dørbladet. Standardforholdet mellom parametere for en dør 80 cm bredt er laget i henhold til boksens spesifikasjoner og tilstedeværelsen av teknologiske tomrom. Gapene mellom døren og karmen er skummet: med en dørbredde på 80 cm bør installasjonsplassen være innenfor 90 cm.

Installasjon av terskelen krever innsats inkludert i GOST -listen: spesialister utfører isolasjonsarbeid, designtrinn. Å redusere åpningen i disse tilfellene er uakseptabelt: med dimensjoner på 190 cm i høyden må du kutte av det øvre veggfremspringet for å kompensere for arbeidsrommet eller nekte å installere et trinn.

Fordeler med å anvende standarder

Anvendelsen av standarder gjenspeiles i byggeprosessen til bygningen og arten av den påfølgende operasjonen. Ved hjelp av erfarne spesialister kan du velge modeller av moderne nyanser og design: en overflod av innredning eller standardalternativer, design med innsatser og dører laget i minimalistisk teknikk vil hjelpe til med å utstyre boarealet i samsvar med de nyeste designkravene.

Eksperter anbefaler følgende:

 • Design dører for åpninger av standard dimensjoner;
 • Stol på multifunksjonelle og rimelige produkter;
 • Kjøp installasjoner med beslag laget i henhold til designkrav.

Slike dører, designet for vanlige åpninger, er enkle å installere og betjene, preges av høy miljøvennlighet og holdbarhet. Bestilling av tilpassede design er ofte forbundet med behovet for å utføre komplekse beslag og overflatejustering. Inngangsdører i private bygninger og kontorsentre må overholde sikkerhetskravene ved uplanlagte situasjoner: åpningenes dimensjoner må tåle den funksjonelle belastningen under evakuering som SNiP sørger for.

Hvis åpningene er for smale, under en nødevakuering, vil ikke strømmen av mennesker kunne forlate bygningen på grunn av lav trafikk. Innenfor denne forskriften fastsettes en minimumshøyde som er fastsatt innen 190 cm. Dørens bredde skal være i området 80 cm, for butikker og kontorsentre er disse parameterne 120 cm.

Inngangsblokker med innganger i bygninger i flere etasjer ligger innenfor trappens parametere. Disse dimensjonene er forhåndsbestemt av vilkårene for å sikre trygg bevegelse for beboere, mens de etablerte standardene sikrer enkel transport av store møbler og utstyr som er nødvendig for å arrangere hverdagen. Det er situasjoner der det er nødvendig å endre dimensjonene for boksformatet.

Når du utfører disse verkene, må du overholde alt av følgende:

 • Koordinering av foreløpige og hovedtiltak med arkitektmyndigheter;
 • Deltagelse av erfarne installatører og designere;
 • Overholdelse av etablerte standarder.

Hvis ikke de obligatoriske punktene overholdes, kan bygningskonstruksjonen sprekke eller deformeres. Når du foretar målinger og deretter installerer døren, er det nødvendig å klargjøre problemene knyttet til valg av parametermålesystemer: noen få millimeter mangel eller overskudd av dimensjonale indikatorer kan påvirke installasjonsprosessen.

Uavhengig utførelse av arbeidet med montering av dørkarmen kan ikke føre til ønsket resultat; på det innledende stadiet og under installasjonsprosessen er det nødvendig å konsultere erfarne håndverkere. For å kunne måle åpningen profesjonelt må følgende gjøres:

 • Sjekk den nøyaktige lengden, bredden og høyden på nettet;
 • Bestem målesystemet;
 • Mål formen på reservegapet som er nødvendig for å sikre handlinger med arbeidsflaten, den er fylt med polyuretanskum.

Hvis det er hull i veggåpningen, bør beregningene av åpningens bredde og horisontalplanet utføres på nytt. Arbeid utføres fra veggkanten til sonen avsmalnende mot passasjen. Standardblokker (60-80 cm brede) brukes som universelle når du installerer dører fra en hvilken som helst produsent.

Tykkelse på dørkarmen

I et typisk rom (leilighet, privat hus, kontor) er døren installert i samsvar med forskriftskrav. Installasjon av åpningen krever en profesjonell tilnærming: erfarne spesialister hjelper til med å bestemme valg av parametere og konfigurasjon. Korrekt utførte målinger vil unngå ytterligere tiltak knyttet til etterbehandling av belegg. Innvendige dører må være estetisk tiltalende og behagelig å bruke. Ved forvrengning er dørene vanskelige å åpne og lukke.

Hvis driftsregimet ikke blir observert, fører eksponering for fuktighet og høye temperaturer til hevelse i strukturen, noe som gjenspeiles i den ytre effekten. Den vanlige dørhøyden kan forbli innenfor 200 cm med en bredde på opptil 80 cm. Noen utenlandske produsenter fikser indikatorer på nivået 1900 mm-550 mm, dette er ganske akseptabelt hvis parameterne er egnet for størrelsesområder. Ellers er det fare for materialkostnader.

Hvordan beregne for installasjon?

Installasjon av skyvedører er en lønnsom løsning for de som foretrekker å spare arbeidsplass og lage originale designløsninger. Noen av fordelene med modellene er listet opp nedenfor:

 • Lagre det funksjonelle området i rommet;
 • Moderne og stilig design;
 • Produksjon innenfor rammen av individuell design.

Oppsettet av lokalene bestemmer installasjonens art. Moderne modeller presenteres i alternativene 600/700 / 800×2000 / 2100 mm. Bredden på skyvedørene kan være opptil 110-170 cm. Designet, forutsatt at det finnes dører, er skreddersydd. Skyvedører med skyvelister kan bevege seg parallelt med veggen, brettes eller få den effekten at “kjøre” deler inn i veggen. Hullene er skummet og dekket med gipsplater med glidemekanisme.

For informasjon om hvordan du måler døråpningen riktig, se neste video.