Designalternativer for døråpninger

Mange ønsker å diversifisere interiøret. I tillegg til å transformere selve rommet, prøver mange å markere døråpningen ved hjelp av en rekke metoder. Utformingen av døråpningen er det første gjestene vil se når de kommer inn i rommet. De vil definitivt ta hensyn til ham. Derfor er det viktig å vite hvordan denne delen av interiøret kan skilles ut..

Etterbehandlingsfunksjoner

En døråpning er veldig ofte ferdig uten å installere et dørblad. I dette tilfellet kan du spare mye penger på kjøp av en dørkonstruksjon og installasjon. Denne finishen er annerledes ved at den er veldig mangfoldig og original. I de fleste leilighetene er vanlige dører installert, og dermed kan du diversifisere interiøret. En spesiell døråpning kan være et høydepunkt i ethvert interiør.

Døren åpner for å slette grensene mellom rommene, men også skille dem. Denne designen kan gjøre rommet visuelt bredere og mer romslig. Dekorasjonen utmerker seg også ved at døråpningen i dette tilfellet ikke nødvendigvis er dekorert i en klassisk rektangulær form, slik det er med dørkonstruksjoner, men andre former foretrekkes. For eksempel kan du lage en hvelvet, avrundet, diamantformet, trapesformet passasje.

Døren er også designet etter prinsippet om en lukket type. I dette tilfellet er det fylt med skjermer og partisjoner. Denne løsningen er perfekt for sonering av rom og fremheving av forskjellige funksjonsområder. Et trekk ved ferdigstillelse av døråpningen er at den alltid i utgangspunktet har formen av et rektangel.

Du kan endre formen med fancy mønstre, uten å utføre kompleks installasjon, noe som er en stor fordel med dette designet..

Døråpning kan utfylle interiøret. Så for klassiske stiler er strenge standardformer mer passende, og for moderne interiør bruker de nyere og mer uvanlige løsninger. Denne designen kan ha en hvilken som helst kompleks geometrisk form..

Et annet trekk ved etterbehandlingen er at den utføres i ett trinn. Etter det trenger du ikke ta vare på konstruksjonen, slik tilfellet er med dører. Ved design og etterbehandling kan du bruke absolutt alle materialer, det er ingen begrensninger i dette. I tillegg skiller finishen seg ved at den er ganske enkel, hvem som helst kan lage den på egen hånd..

Døren kan ha dører, bue, gardiner.

Prinsippet for design er delt inn i to store grupper:

  • med dører;
  • uten dører.

Alternativer for innramming av åpningen med og uten dører i leiligheten

Innramming av en tradisjonell åpning innebærer installasjon av dørkarme og dørblad. I dette tilfellet kan dørens størrelse og utseende være absolutt hvilken som helst. Dette er den vanligste rompassasjedesignen. Døren brukes til å skille rom, den fungerer som støy og varmeisolasjon.

Men mange bestemmer seg for å designe en døråpning uten dør. Dørkonstruksjonen forlates når inngangen ikke fører til et soverom, barnehage eller et annet rom, men til et mer offentlig rom, for eksempel en spisestue, stue, hall, kjøkken.

Dermed forenes alle disse mellomrommene og gjør atmosfæren i huset mer behagelig..

Innløser åpningen av interiørprodukter

En rekke metoder brukes for å ramme døråpningen, det kan være både naturlige materialer og deres kunstige kolleger..

Ofte brukt:

  • Plastmaterialer (PVC);
  • MDF paneler;
  • Sponplater;
  • Tre;
  • Polyuretan.

Som regel er denne delen av rommet innrammet med tre. Svært ofte er platebånd av tre laget av spleiset tre. Dessuten fungerer furu veldig ofte som en kilde til tre, siden den kjennetegnes ved sin holdbarhet. Treplater er vanligvis dekket med et lakklag, det ser veldig edelt ut. Teleskopisk innbetaling er også veldig populært..

Utskårne kontanter ser vakre ut. Som regel utføres utskjæringen av håndverkere med egne hender, og hvert slikt mønster kan være veldig elegant og unikt. Platebånd laget av MDF er mer budsjettmessige. Men samtidig anses de ikke å være av mindre kvalitet og holdbare. De er helt immun mot forfall og mange ytre påvirkninger..

Den eneste negative egenskapen til et slikt materiale er at det ikke tåler fuktighet godt. Den enkleste måten er å ta vare på plastbekledning. De beholder sitt opprinnelige utseende i mange år. Som regel har plastplater det mest interessante og lyse designet..

De er i stand til å beholde fargen i lang tid..

Plast er helt ufølsom for fuktighet og ekstreme temperaturer. Hvis du vil føre elektriske ledninger og kabler gjennom døråpningen, ville en PVC -ramme være en utmerket løsning. Dette platebåndet har en spesiell kabelkanal som forenkler denne prosessen. Noen modeller ser veldig luksuriøse ut på grunn av det faktum at de eksternt etterligner et treaktig mønster. Generelt gjentar PVC kvalitetsegenskapene til plast fullstendig.

Platebåndene er også delt i utseende. Bredden kan være hvilken som helst, så vel som tykkelsen..

De er alle delt inn i:

  • flat;
  • avrundet;
  • krøllete.

Som regel blir denne typen platebånd masseprodusert på fabrikker..

Men utskårne platebånd er en egen type, som er et produkt av mesterens hender, som kjennetegnes ved sin særegenhet..

Dekorasjon med dekorativ stein

Dekorativ stein kan dekorere enhver døråpning. Svært ofte brukes det etter å ha installert en jerndør. Han er i stand til å skjule eventuelle feil og forandre utseendet på åpningen. Dekorstenen er ganske holdbar og ser veldig elegant ut..

Den er motstandsdyktig mot ytre påvirkninger og ser bra ut i alle lys. I løpet av dagen vil det glitre i solen, og om kvelden vil det skinne luksuriøst i svakt lys. I dag brukes en dekorativ stein for å dekorere passasjen ved hjelp av limmontering..

En dekorativ analog av naturstein er lettere og rimeligere. Du kan velge en modell av absolutt hvilken som helst farge og tekstur. Så du kan trimme passasjen med et stort utvalg av steiner, mens du skaper et unikt mønster. Dekorasjonen av hjørnene med en dekorativ stein i romersk stil ser vakker ut.

Mange dekorerer også åpningen ved hjelp av revet kantteknikk. Det innebærer å legge seg ut med en stein i en kaotisk, ikke helt jevn rekkefølge..

Dermed kan du til og med lage effekten av gammelt murverk og legge ut hvilken som helst fancy form..

Gips

Gips brukes nå veldig ofte for å understreke den bisarre formen på en buet skillevegg. I dette tilfellet brukes dekorativt preget gips. Den kan kombineres med andre etterbehandlingsmaterialer som kunststein og fliser. Venetiansk og mikrosementgips brukes også som finish, siden en slik kledning ser veldig elegant ut..

Men ikke alle kan fullføre døråpningen på denne måten, for dette må du ha spesielle ferdigheter.

Tapetsering

Ved hjelp av tapet er ikke bare selve døråpningen ferdig, men også dørbladet. I det andre tilfellet brukes det mest motstandsdyktige mot ytre påvirkninger, for dette, siden døren ofte berøres med hender. Det enkleste tapetet kan farges veldig lett, så det er viktig å bare bruke slitesterke belegg av høy kvalitet. Bakgrunn lar deg skjule døren helt og dermed skjule åpningen.

Du kan lime over lerretet med tapet av samme farge og mønster., som alle veggene ved siden av. Denne typen dekorasjon brukes veldig ofte for å dekorere gangen til studiet. Hvis du har en hevet dør installert, kan du bare delvis stjele den med tapet. Ved hjelp av tapet kan du til og med lage mønstre på dørbladet. I dette tilfellet kan du kutte ut geometriske former og andre fragmenter fra dem..

Ved hjelp av tapet kan du også markere dørbladet og lime det i kontrast med lyst tapet som skiller seg fra veggenes farge. Dessuten kan et slikt belegg males delvis for å gjøre det mer uvanlig og interessant..

Buede strukturer er også trimmet med tapet..

Raffinering av bakker med sidespor

Fasader er et etterbehandlingsmateriale som har en interessant strukturert overflate. Det er bølgepapp. Den bruker vinylfasader og til og med stålplater. Et slikt etterbehandlingsmateriale er perfekt for motbakker og er ganske holdbart. Videre er det som regel valgt for dekorasjon av vinduene, og vindusrammer er innrammet på samme måte..

Fasaden kan enkelt installeres med egne hender, det vil være ganske enkelt å ta vare på den. Videre presenterer produsentene et stort utvalg modeller fra forskjellige materialer, dekorert i uvanlige farger. Det ønskede belegget kan velges for enhver interiørdesign.

Stucko dekorasjon

For å fullføre døråpningen brukes ofte støping av polyuretan. For smale døråpninger velges oftest en jevnere og ikke for preget stukklist. Det antas at for voluminøse teksturer visuelt kan begrense gangene og gjøre rommet mindre romslig. Bulk stukkforming brukes oftest til å designe store romslige døråpninger.

Stukklisten festes med spesiallim. Det er også veldig ofte lakkert eller malt..

Denne designen ser veldig uvanlig og mangfoldig ut på grunn av kombinasjonen av interessante teksturer.

Flisekanter

I dag er kanten av passasjen med keramiske fliser veldig populær. I dette tilfellet brukes gipsfliser eller klinker veldig ofte. Klinker etterligner murstein og er perfekt for etterbehandling ikke bare døråpninger, men også vindusåpninger.

Vanligvis legges slike fliser ut analogt med murverk. En slik analog ser ganske uvanlig og troverdig ut. Glatte fliser brukes også til å dekorere døråpningen. I dette tilfellet er det lagt ut med en mosaikk. Denne designen ser veldig lys og imponerende ut..

Bekledning med gipsplater eller sponplater

Fôr og gips er noen av de rimeligste etterbehandlingsmaterialene. Det er derfor de ofte brukes til å dekorere døråpningen. Begge disse materialene kan enkelt behandles for hånd ved hjelp av standardverktøy. Du trenger ikke å utføre langt forberedende arbeid.

Når det gjelder gips har den en glatt overflate, som vanligvis er dekorert med lyse belegg. Du kan velge hvilket som helst dekoralternativ for å dekorere slikt materiale..

Den er enkel å installere og varer lenge nok.

Stencil dekorasjon

I dag brukes malerier og uvanlige tegninger ofte til å dekorere inngangen til et rom. Men ikke alle kan lage et vakkert og unikt mønster med egne hender. I dette tilfellet brukes en sjablong. Så du kan veldig raskt bruke bildene riktig og jevnt på dørbladet eller på kantene på buede strukturer..

Den eneste ulempen med dette etterbehandlingsalternativet er at det er ganske kjedelig, fordi mønstrene ikke vil representere et malerisk bilde, men bare mønstre av samme type. Så du kan dekorere døråpningen med drueblad, grener, blomster og andre bilder..

Tekstil

Denne finishen er ganske populær. Som regel henges forskjellige gardiner og tyll mellom rommene, som fyller rommet med letthet og skaper en usynlig barriere. De fyller designet med luft, noe som gjør det mer grasiøst. Gardiner er vanligvis valgt fra silke, bomull, lin. Tykke fløyelsmodeller er ganske populære.

Magnetiske gardiner er også installert, som er gode for å beskytte mot insekter. Det er også vakre trådgardiner i form av regn. Du kan henge gjennomskinnelig tyll, som vil skape et lett slør mellom forskjellige rom..

Vendt mot buer mellom rom

Som regel blir rommet mer romslig ved å lage en bue ved inngangen. I dette tilfellet er slike strukturer ofte installert ved inngangen til rommet fra en smal korridor. Buen fyller den med plass og komfort. Buer kan ha de mest uvanlige og intrikate formene..

I dette tilfellet avhenger valget av døråpningens form av smaken til eieren av huset og interiøret..

De fleste buede designene er symmetriske. For dekorasjon, bruk de samme materialene på begge sider. Men i noen tilfeller kan buer være asymmetriske i form og design. For rom i klassisk stil er det bare symmetriske modeller som velges. I dette tilfellet står de ofte overfor dekorativ stein, tre og andre naturlige eller etterlignende naturlige materialer..

Buer med vertikale skråninger i form av søyler ser veldig fine ut. Denne løsningen er perfekt for de som holder seg til det klassiske interiøret. For en mer forseggjort stil velges design av buer med et stort utvalg av dekorative elementer. For å gjøre dette, bruk en uvanlig stukkstøping. Den øvre delen kan dekoreres med gipsbasrelieff.

Mer moderne buer har en ganske enkel design, men kan ha bisarre former..

I dette tilfellet er de preget av uvanlige linjer og intrikate mønstre..

Noen nyanser

Når du velger design, må noen regler tas i betraktning. Innredningen av en bred og smal døråpning skal være annerledes. For en bred er vanligvis mer pregede og store dekorative elementer valgt, og smale åpninger er dekorert med enkle etterbehandlingsmaterialer. Det er bedre å bruke lette dekorative elementer til dette..

En høy døråpning er ofte formet som en bue. Hun er i stand til å tilføre luksus og nåde til interiøret i huset. Det er ikke vanlig å dekorere en dyp døråpning med buer, siden da vil strukturen se veldig massiv ut. Men i dette tilfellet er en modell av en bue med store søyler egnet..

Hvis målet ditt ikke er å kombinere forskjellige rom, men å avgrense dem, er dører – rom perfekte for dette. De skiller forskjellige funksjonelle områder godt og ser veldig stilige ut. Oftest brukes de til å dekorere rom i moderne stiler..

Når du velger et materiale for kledning, må du ta hensyn til kvaliteten på etterbehandlingsmaterialene. Mange rimelige plastpaneler er veldig miljøvennlige og kan til og med frigjøre skadelige stoffer. Prøv derfor å foretrekke bare materialer av høy kvalitet..

Etterbehandling av polyuretan bør ikke installeres ved kjøkkeninnganger. Dette skyldes det faktum at de er preget av lav termisk stabilitet. For å designe en slik døråpning, bør du velge materialer som er mer motstandsdyktige mot effekten av forhøyede temperaturer..

Hvis du ønsker å demontere dørkarmen for etterbehandling, bør du ta hensyn til at dette kan føre til sprekker i veggen. Det er derfor, før du demonterer det, er det nødvendig å installere en kraftramme..

Dermed kan du utføre riktig design og deretter dekorere døråpningen..

Kombinere farger

Som regel er kantingen av døråpningen tilpasset fargen på dørbladet eller tonen på veggbekledningene hvis det ikke er noen dør. Men den kontrasterende kombinasjonen av lyse kontanter og en mørk dør vil se veldig lys og uvanlig ut, og omvendt. Kontrast kan spilles annerledes. Så lyse dører ser flotte ut mot et mørkt gulv. Svært ofte blir de valgt i motsetning til veggdekket..

Hvis du har parkett eller laminatgulv hjemme, er det bedre å velge dørene nøyaktig slik at de matcher gulvbelegget. I dette tilfellet bør ikke bare farger kombineres, men også teksturer og mønstre. Det er vanskelig å finne en så perfekt kombinasjon, så i noen tilfeller er det lettere å leke med kontrast. Døren kan også kombineres med fargen på vinduskarmer, gulvlister eller hovedfargen på store møbler i det tilstøtende rommet. Et slikt harmonisk ensemble er den perfekte fargeløsningen.

Hvis møbler i forskjellige farger er installert i forskjellige rom, har tilstøtende rom forskjellige vegg- og gulvdesign, i dette tilfellet brukes en dør med en annen design på begge sider. Hver side, som er plassert inne i et bestemt rom, er dekorert på lignende måte som det generelle interiøret og fargeskjemaet i dette rommet..

Dørbladet kan ikke bare ha en annen nyanse, men også en annen tekstur og til og med en designstil..

Vakre interiørdesign ideer

Når de lager et design for en døråpning, prøver mange å ta hensyn til hvordan vinduene er dekorert. Døren og vindusåpningen, dekorert i samme stil, med et lignende dekorativt belegg, ser interessant og harmonisk ut. På denne måten kan du skape en følelse av enhet i hele rommet. En døråpning med innebygde lamper ser veldig interessant ut i interiøret. Så du kan opprette en ekstra belysningskilde og visuelt utvide passasjen..

For et rom som ikke er strengt i stil, er det bedre å velge et lettere design, for eksempel en bue eller tekstiler. Gardiner kan forvandle ethvert mellomrom. De vil perfekt erstatte enhver dør.

Det er veldig viktig å vurdere at utformingen av døråpningen må tilsvare stilen på interiøret. På gangen brukes buer oftest, siden korridorene vanligvis er ganske smale, og dette designet kan gjøre dem mer romslige. For å dekorere kjøkkenet brukes dører oftere, siden de ikke lar matlukt trenge inn i andre rom. Når det gjelder stuen, er det et stort utvalg av døråpninger. Buer, dører, gardiner og andre alternativer passer her..

Utformingen av åpningen for en murvegg er uvanlig. I dette tilfellet brukes en dekorativ stein som etterligner mur eller klinker. Slik innramming er en utmerket løsning for innredning i loftstil..

Hvis du har et tømmerhus, må du definitivt lage et lite vindu i et slikt trehus..

Vinduet er i stand til å beskytte døråpningen og forhindre deformasjon.

Du vil lære mer om utformingen av døråpningen i den følgende videoen..