Buede dører: fasjonable nyheter i interiøret

Buede dører: fasjonable nyheter i interiøret

Buede dører har vunnet popularitet for sitt uvanlige utseende, som skiller seg ut fra andre design. De hjelper til med å dekorere døråpningen. I dørbutikker er det et stort utvalg av forskjellige modeller laget av metall, plast eller tre. Valg av materiale avhenger av formålet med lerretet og de personlige preferansene til kjøperen..

På grunn av kompleksiteten i installasjonen og ekstra kostnader for arbeid, er buede produkter ofte dårligere enn standard rektangulære produkter..

Visninger

Det er bare to typer buede strukturer: inngang og interiør, som er forskjellige i utseende og pålitelighet. Inngangskasser må være sterke og innbruddssikre, så de er vanligvis laget av solid stål. Men de indre strukturene er ikke designet for å beskytte boliger, så de kan være laget av tre, plast, MDF og andre materialer..

Dørsalonger tilbyr sine potensielle kjøpere et stort utvalg av ferdige produkter. Avhengig av designegenskapene, er dørene delt inn i henhold til produksjonsmateriale, formål, konstruksjonstype og antall blader..

Når det gjelder materialet, kan det bemerkes at metall, plast og tre hovedsakelig brukes til fremstilling av buede strukturer..

Metall brukes til fremstilling av inngangsdører, som er designet for å beskytte konstruksjonen mot innbrudd og trekk gjennom. Metallprodukter kreves for installasjon i kontorlokaler og institusjoner knyttet til pengesirkulasjon. Buede dører er etterspurt for dekorasjon av respektable etablissementer som er interessert i et rikt og sofistikert utseende..

Plast er forskjellig i en lav pris, derfor brukes den ofte til fremstilling av konstruksjoner beregnet på standardleiligheter. Til tross for de lave kostnadene, tåler plastarket fuktighet og plutselige temperaturendringer. Og blant annet trenger den ikke spesiell omsorg..

MDF kombinerer alle fordelene med plast og tre, så det er pålitelig og holdbart. Strukturer laget av dette materialet kjøpes for å skape et estetisk bilde av et rom, hvis det ikke er nok penger til naturlig tre..

Tre har høy ytelse på grunn av sin miljøvennlighet og sikkerhet. Kostnaden for naturlig tre er ganske høy, så ikke alle har råd til lerret. De bruker treprodukter til dyre og private hus for å understreke eierenes naturlighet og gode smak. Den eneste ulempen med treet er at det etter noen år med service må restaureres..

Antall dører i buede strukturer kan ikke være mer enn to. Imidlertid vil doble blad ikke passe inn i en standard døråpning, derfor brukes produkter med ett blad oftest..

Hengslede og foldbare dører kjennetegnes ved konstruksjonstypen.. For svingkonstruksjoner er det nødvendig med ledig plass for enkelt å åpne og lukke døren. Men bretteprodukter er godt egnet for små leiligheter..

Men buede esker kan være beregnet for både privat og offentlig bruk. De kan ofte bli funnet på dyre restauranter eller hoteller..

Designfunksjoner

Den største fordelen med buede dører er deres unike og estetiske utseende, noe som kan understreke beboernes velferd og upåklagelige smak. Kostnaden er flere ganger høyere enn kostnaden for rektangulære kolleger på grunn av designfunksjonene og finessene ved installasjonen..

Designfunksjonen ligger i produktets form og den øvre tverrstangen – de har en buet form, som har en rekke fordeler. Den viktigste fordelen er dens utsøkte utseende. Ellers skiller den seg ikke i spesielle positive kvaliteter fra standarddører for rektangulære døråpninger..

De buede lerretene har noen funksjoner som gjør dem populære:

  • Visuell takhøyde, hvis de igjen er malt i lyse farger. Hvis taket har en mørk farge, vil buen understreke den lave plasseringen. Den visuelle oppfatningen av rommet, dekorert med en buet dør, avhenger av lysspillet..
  • Lett å bevege seg for høye mennesker. Den øvre buen hever døråpningen, på grunn av dette virker rommet høyere, og det er mer praktisk for høye beboere å bevege seg rundt i huset.

Disse fordelene og egenskapene til buede strukturer slutter. Ellers er de ikke forskjellige fra standard lerret og er beregnet på de samme formålene..

Det er veldig viktig at buedøren ikke har feil..

Den eneste advarselen er den obligatoriske hevingen av døråpningen. Ellers har ikke designegenskapene til produktet betydelige ulemper..

Varianter av former

Enhver kjøper har muligheten til å kjøpe en uvanlig buet dør, siden det er et stort antall forskjellige modeller. Dermed kan du utstyre en leilighet innredet i nesten hvilken som helst stil. Design kan bare variere i form av buen, som lar deg dele buedørene.

De mest populære er de klassiske eller romerske modellene. Hvelvet deres er laget i en halvcirkelformet form, hvis radius alltid er identisk med halve bredden på døråpningen.

Men romantiske buer har et rektangulært hvelv, som har glattede hjørner. Disse lerretene er egnet for ikke-standardiserte og veldig brede døråpninger..

Buer kan også ha en trapezform, noe som vil understreke klarheten i linjene i rommet..

“Portal” -buen, som kjennetegnes ved sin strenge konstruksjon, er veldig populær. Dette alternativet er ikke egnet for alle interiører..

Utformingen av den “moderne” typen er en symbiose av klassikerne og “portalen”. I dette tilfellet er lengden på buens radius uansett større enn lengden på halvparten av døråpningen. Britiske lerreter, som også kalles “Moderne”, har glatte linjer i de såkalte hjørnene. Veldig lik den “moderne” designen “Ellipse”, men samtidig er den mer avrundet i hjørnene.

En halvbuedør er utbredt, som er asymmetrisk – den ene siden er laget i form av en portal, og den andre har et helt annet utseende.

Lerretet kan ha en form som gjentar formen på døråpningen. Det er et slikt produkt som kan gi raffinement til rommet, men på grunn av arbeidskraft og kostnadene ved produksjonen, har det en høy pris..

Hvis en ubevegelig akterspeil er installert i åpningen, vil det være mulig å sette hvilken som helst standard dør i den..

Valgtips

Når du velger buedører, må du først sørge for at huset har tilstrekkelig stor takhøyde og mye ledig plass. Sving- og doble dører gir god plass for komfortabel åpning og lukking.

For ikke-standardåpninger er det nødvendig å kjøpe lerret i private verksteder. Mesteren innkalt til huset vil gjøre alle nødvendige målinger og ta hensyn til leiernes ønsker for å lage den perfekte designen.

Hvis du vil spare penger og gjøre drømmene dine til virkelighet, kan du lage en buedør med egne hender. For å gjøre dette trenger du gips, som egner seg godt til etterbehandling. Det er lett å jobbe med og kan dekoreres på en rekke måter..

Det er ganske vanskelig å lage en bue. For dette er det avgjørende å innhente den nødvendige tillatelsen, spesielt hvis den er plassert i en bærende vegg. For å få et positivt svar på ombyggingen av leiligheten, må du forberede et prosjekt som vil oppfylle standardene.

Buede dører er tunge, og veier derfor hengslene tungt. Derfor er det veldig viktig å installere en solid og solid dørkarme, som vil være laget av en jern- eller treprofil. Buedører ser perfekt ut i kombinasjon med blanke strekklofter. Sammen kan de øke plassen betydelig..

Når du velger et produkt, er det nødvendig å ta hensyn til rommet der det skal installeres..

Et halvcirkelformet lerret er godt egnet for kjøkkenet. Det er bra hvis det har glassinnsatser eller mosaikk. Men balkongdøren kan være helt glass i en treramme.For eksempel, i en stor stue er det best å velge en glassdør. I dette tilfellet bør glasset ikke oppta hele lerretet, ellers øker risikoen for skader..

Mye avhenger også av stilen på rommet.. For eksempel verdsetter den klassiske stilen luksus og naturlighet, så et design med lakoniske former passer for det. Når det gjelder produksjonsmaterialer, er det for klassikerne tilrådelig å bruke naturlig tre eller MDF. Hvis kunstig materiale er valgt, bør det etterligne tre..

Spisse buede lerreter vil godt understreke den orientalske stilen. De bør være laget av naturlig tre med en mørk farge..

Kunstig eldre glideprodukter vil bli en loslitt elegant utsmykning. De vil skape en følelse av kos og komfort i rommet på grunn av antikk dekorasjon. Kombinerer gunstig med bue og landstil. For det er det nødvendig å velge rå og umalte modeller laget av lyst tre. Tung og streng konstruksjon vil tilføre hjemmet en atmosfære av fred og ro..

Omsorg

Buede dører har dekorert forskjellige strukturer i århundrer. Og hvis de tidligere bare ble installert i palasser eller museer, så er de i den moderne verden mye brukt i organisering av kontor- og leilighetslokaler..

Etter å ha installert et så uvanlig lerret, må du kjenne driftsreglene og vedlikeholdet av det. Feil bruk kan føre til at den forverres og krever demontering og utskifting.

Sterke hengsler vil bidra til å beskytte boksen mot deformasjon og beholde sitt opprinnelige utseende. Hvis de er montert på bærelagre, kan eierne garanteres enkelhet og holdbarhet. Selv etter noen år vil produktet forbli i samme form og vil ikke forvrenges.

Grunnleggende driftsregler:

  • Installasjonen av produktet må utføres på et sted som er beskyttet mot direkte sollys og fuktighet..
  • En gang i måneden må du tørke overflaten av lerretet med en møblerenser.
  • En gang i året er det nødvendig å smøre hengslene og rengjøre mekanismene..
  • Noen ganger er det nødvendig å stramme festepunktene slik at låsen ikke deformeres. For å gjøre dette kan du ringe veiviseren.

  • Rommet der den buede tredøren er installert må ha lav luftfuktighet, ellers vil treet svelle over tid. For metall er fuktighet også uønsket, siden det dannes korrosjon på det.
  • Luften i rommet skal ikke være for tørr, ellers er det stor sannsynlighet for sprekker i treet..
  • Smidde elementer må rengjøres for støv minst en gang i måneden..

Rettidig og riktig pleie vil gi buedøren et langt liv. I dette tilfellet må selve produktet først være riktig installert..

For informasjon om hvordan du installerer en buet dør, se følgende video.