Tapițerie – meserie veche și modernă

Pun pariu că dacă ești la serviciu sau acasă, ești dispus să mai zăbovești puțin mai mult dacă scaunul tău este moale. Nu se știe ce obțineți în timp ce vă dezasamblați mobilierul. Ce zici de păr de cal, păr de porc, fân, chiar și tricouri vechi care să-ți închidă locul? Nu glumim … Le-am găsit pe toate! Luna aceasta, pe bază de mobilier, vom adăuga un pic de chus la bobinele pe care le-am atașat la partea I cu bumbac, spumă și Dacron. Fie că scaunul dvs. are arcuri elicoidale, arcuri în zig-zag sau nu arcuri, puteți utiliza aceste măsurători pentru a vă reconstrui scaunul strâns fără tricouri. Te vei distra prin tragerea ta tapiţer acasă.

Materiale:

ochelari de protectie

cleşte

îndepărtarea capselor

foarfece

Compresor de aer

capsator

Capse lungi de 1/2 “

pânză groasă de sac

cretă

Rola de margine

marker permanent

cusătură pătrată de cuțit pentru tapițerie sau lamă de ras

spuma scaunului

cuțit electric

adeziv spray

vată

Dacron

instrucțiuni

Dacă începeți fără arcuri, consultați pașii 2-9 din partea I, dar cureaua de bază peste cadru în loc de partea inferioară. Dacă aveți arcuri în zigzag (înfășurate), care arată la fel cum sună, începeți de aici. Și nu-ți uita ochelarii!

Tăiați o bucată de pânză cu câțiva centimetri mai mare decât scaunul din toate părțile și centrați-o deasupra cadrului. Capsați în mijlocul părții din spate. Evitați capsarea deasupra chinurilor și faceți tot posibilul pentru a păstra capse în centrul imaginii, unde sunt cele mai puternice.

tapițerie-țesătură

Trageți excesul înainte și capsați-l

tapiţer

Acum, că avem pânza securizată la locul său, trebuie să facem tăieturi pentru a elibera pânza în jurul stâlpilor piciorului din spate. Ieșirea tăieturilor poate fi dificilă, așa că înainte de a începe tăierea, neteziți pânza de pânză de la mijlocul scaunului până la un stâlp care este în afara drumului și pliați pânza în exces înapoi. Dacă unghiul stâlpului este primul lucru pe care îl atingeți, trageți o linie din mijlocul scaunului stâlpului pe partea din spate a pânzei pe care tocmai ați pliat-o.

tapițer-țesătură-pentru-șezut

Dacă partea plată a stâlpului este primul lucru pe care îl atingeți, mai degrabă decât unghiul stâlpului, trageți o tăietură în el, așa cum se arată în diagrama de mai jos, pe partea din spate a pânzei în exces. O tăietură în y perfectă este prezentată în stânga, unde capetele y se întâlnesc perfect cu laturile stâlpului. Dacă tăierea trebuie să fie mai profundă (pânza de pânză se adună în fața stâlpului), întindeți întotdeauna capetele spatei drepte până la marginile stâlpului, așa cum se arată în dreapta. Nu doriți să faceți y mai larg decât lățimea postării. În caz contrar, veți vedea marginile tăiate sau tăiate.

cadru-pentru-un-scaun

Acum tăiați peste liniile pe care le-ați tras, dar aveți grijă să nu tăiați prea departe. Pe măsură ce vă apropiați de oficiul poștal, faceți tăieturi pentru copii până la adâncimea corectă. Apoi așezați câteva capse de ambele părți ale stâlpului pentru ao ține în poziție.

tapiţer

Repetați pașii 3-5 pentru celelalte stâlpi pentru picioare și stâlpi din lemn, dacă aveți..

7 Odată ce aveți toate tăieturile de respingere garantate, continuați să trageți ferm și capsați pânza de tot în jurul cadrului.

scaun recu

Îndoiți excesul de pânză și bazați din nou.

recuperator-tapițer

Punctul rolei de margine este de a oferi o căptușire suplimentară pe marginile care obțin cea mai mare uzură. Pe acest scaun, vom pune marginea în față și în două părți și vom sări înapoi, pentru că nu poate acționa mult. Dacă scaunul dvs. are brațe din lemn, puneți rola de margine pe partea imaginii care se află în fața brațelor.

9 Cu un scaun mic ca acesta, folosesc o rolă de scândură cu jumătate de diametru. Așezați capătul rolei de margine de 2,1 ″ a tijei piciorului de întoarcere cu coada spre centrul scaunului. Capsați prin coadă în cadru, asigurându-vă că aliniați marginea exterioară a rolei de margine cu marginea cadrului

tapiţer

10. Pe măsură ce vă apropiați de colț, trageți o linie cu un marker permanent care este încă cu partea laterală..

11. Desenați două linii în formă de V de la linia care este încă cu partea laterală..

tapiterie-mobilier-lucrari

12. Decupați „v” cu cuțitul utilitar sau cu lama de ras fără a tăia până la capăt prin rola de margine. Îndoiți rola de margine pentru a roti pagina și continuați capsarea. Repetați pașii 10-12 pentru celălalt colț.

tapițer-renovare

13. Când ajungeți la celălalt stâlp de picior, tăiați excesul în jumătate “din stâlp și fixați-l în jos.

tapițer-face-munca

14. Odată ce rola de margine este capsată până la capăt, întăriți-o cu un alt set de capse ciupind o mică porțiune a bobinei de margine și capsând marginea exterioară a cadrului.

cadru-scaun

15. Folosesc spumă cu densitate medie de 2 “grosime pentru acest scaun, dar nu ezitați să experimentați diferite grosimi pentru a obține aspectul pe care îl preferați. Cu ajutorul rolei de ghidare, urmăriți forma scaunului pe partea inferioară a spumei. zdrobiți spuma în jurul blaturilor și note în jurul lor.

tapițer-lucru

16. Tăiați jumătate “după semn cu un cuțit de sculptură, pentru a vă asigura că spuma poate ajunge la marginea cadrului. Am lăsat scaunul fără marcaj până când am tăiat crestăturile mesajelor. Apoi voi pune spuma la baza scaunului, voi marca spatele și voi tăia excesul.

tapiţer

17. Atașați benzi de pânză și margine pe spumă cu adeziv spray. Pânza de pânză modelează spuma și se atașează de cadru, așa că lăsați un spațiu suplimentar de 10 “dincolo de marginea spumei, astfel încât să existe o mulțime de lucruri de organizat, așa cum trebuie să aveți. Îmi place să tai excesul de pânză pe unde merg pozițiile piciorului înainte să pun spuma pe scaun.

tapiterie-tapiterie-lucrari

18. Pentru a lăsa timp să se usuce adezivul de pulverizare, întoarceți-vă pe scaun și umpleți-l în spatele rolei de margine cu mai multe straturi de bumbac, astfel încât să nu existe un cap pe marginea scaunului..

reface-un-scaun-retro

19. Închideți ochii și folosiți mâinile pentru a găsi locuri joase și înalte pe suprafața scaunului. Apoi așezați bumbacul în și în jurul acestor zone pentru a face în continuare suprafața. Finalizați lada de bumbac cu un strat complet care vine peste marginea scaunului. Dacă vă place o coroană superioară, repetați pasul 5 din Dining Chair Do-Over, așa cum am făcut aici.

rcup-du-chaise

20 Odată ce adezivul este uscat, centrați spuma deasupra cadrului și, cu palma mâinii, apăsați în jos mijlocul din față al spumei și capsați pânza în partea din față a cadrului. Spuma trebuie să fie rotunjită, nu pătrată, atunci când trebuie.

how-to-recuperate-retro-chair

21. Trageți spuma bine în spate și baza centrală prin toată partea din spate a cadrului. Asigurați-vă că spuma se extinde ușor peste marginea cadrului sau rola de bază a marginii frontale. 

tapițer-țesătură puternică

22. Acum, că spatele este fixat pe toată lățimea, mișcați înainte și capsați restul pe acea parte.

cum-a-luat-scaunul-retro

23. Repetați pașii 20-22 pentru partea dreaptă și cea stângă. Apoi tăiați excesul de pânză pentru alimentele de bază.

termina-scaunul-tapițerului

24. Apoi, vom acoperi asediul lui Dacron. Stabiliți unde țesăturile dvs. se fixează pe cadru. Dacron se oprește chiar înainte de linia de bază. Așezați o bucată de Dacron, cu câțiva centimetri în exces, deasupra spumei. Începând cu partea din față a mijlocului, separați straturile Dacron în jumătate și capsați doar stratul inferior al cadrului.

tapițerie-scaun-tvail

25. Neteziți Dacron în spate și puneți aceleași tăieturi ca înainte ocolind stâlpii piciorului.

scaunul-tău retro

26. Legați marginea din spate. Apoi mergeți la dreapta și la stânga. Continuați să separați straturile pe care trebuie.

reclaim-the-old-chair

27. Decupaj excesiv de Dacron în colțurile din față, în jurul picioarelor și la fel cu marginea de jos.

cool-salvage-works-tapiterie-fabricant

Aceasta este treaba tapițerului

tapiţer

Apoi, îți poți alege tapițeria și, ca un tapițer bun, pune-o pe scaun.

Atenții!

1 Asigurați întotdeauna tăietura la care lucrați cu capse înainte de a trece la următoarea.

2. Umiditatea va afecta timpul de uscare a adezivului spray, pentru a mai lăsa câteva minute dacă plouă sau dacă locuiți într-un climat lipicios..

3. Folosiți întotdeauna lipici spray într-o zonă bine ventilată și nu folosiți lipici spray dacă sunteți gravidă. Adu-ți un prieten care să te ajute!

Și doar pentru a vă face să vă simțiți mult mai realizat, aruncați o privire la această fotografie de top; acum poți face toate aceste locuri!

Bravo, ești un adevărat tapițer acum.