Peste 110 idei de bricolaj cu recuperare pentru tineri și bătrâni

Lucrați cu materiale reciclate pentru a crea creații unice? Această idee atrage tot mai mulți adepți ai universului DIY. Mai ales cei care vor să combine estetica cu respectul pentru mediu. Deviați un obiect de la utilizarea sa tradițională, dați-i o viață nouă ca obiect de zi cu zi sau pur decorativ, reciclați în loc să aruncați … DIY cu recuperare ne învață să consumăm din ce în ce mai bine. Pentru oamenii mai ecologici, este și rezultatul unei noi conștientizări ecologice în fața crizei de mediu și a nevoii de a găsi un alt mod de a consuma și de a trăi. Pentru noi, pasionații de bricolaj, este mai presus de toate un exercițiu de creativitate cu materiale economice la îndemâna noastră. Borcane de sticlă, sticle de plastic, șnururi de lemn, cutii … Trebuie doar să te uiți în jur pentru a-ți găsi viitorul proiect. Activitățile manuale pentru tineri și bătrâni cu materiale reciclate pe care le prezentăm în acest articol vă vor ajuta să aruncați o privire nouă asupra obiectelor din jurul vostru.

DIY cu recuperare pentru un stil de viață zero deșeuri

o farfurie decorativă suspendată în gradient decorată cu capsule de bere reciclate, reciclare DIY cu capsule de bere

Vază din beton și plastic

Material necesar:

 • sticlă de plastic
 • fier
 • coș de plastic
 • a picta
 • banda camuflanta

Etape de realizare:

 1. Tăiați sticla în jumătate, puțin mai sus decât jumătate.
 2. Încălziți marginile părții tăiate cu un fier de călcat, protejat cu hârtie de copt. Plasticul începe să se topească și să se îndoaie spre interiorul sticlei.
 3. Începeți prin a pregăti o cantitate mică de ciment pentru a acoperi baza matriței (în tutorialul de mai jos folosim o cutie cu capsule de cafea) a matriței. Răspândiți cimentul și atingeți matrița pentru a elimina bulele de aer. Lăsați să stea aproximativ cincisprezece minute pentru ca betonul să se întărească puțin.
 4. Așezați sticla în matriță și umpleți restul cutiei până la refuz. Așteptați cel puțin 2 ore înainte de a scoate cartonul. Lăsați să se usuce complet.
 5. Odată uscat, șlefuiți părțile laterale ale vazei, dacă este necesar, lăsați-o să se usuce puțin mai mult. Pentru a personaliza vaza, așezați bucăți de bandă de mascare în diagonală și vopsiți în modele geometrice.

Creați o vază de designer din beton creativ și o sticlă de plastic

o sticlă simplă din plastic reciclat în vază de beton creativă cu model geometric, idee ușor de bricolat cu obiect reciclat

Cercei din plută cu jumătate de lună

Material necesar:

 • dopuri de dop de vin
 • un vârf sau un ac
 • un carlig
 • o tijă metalică
 • cleste rotunde
 • markere colorate

Etape de realizare:

 1. Începeți prin tăierea dopului de plută în felii de o astfel de grosime încât să vă permiteți să faceți găuri (aproximativ ½ cm). Veți avea nevoie de 4 șaibe în total. Tăiați șaibele în jumătate.
 2. Folosind un pick, găuriți o gaură în partea de jos a șaibei, prin mijloc. Pentru a adăuga culoare, colorați câteva semicercuri cu un stilou. Spre deosebire de vopseaua acrilică, fetrul permite să vadă o parte din textura naturală a plutei. Dacă doriți, puteți picta cu vopsea acrilică. Lăsați să se usuce înainte de pulverizare cu lac transparent pentru a proteja culoarea și a adăuga strălucire.
 3. Luați o tijă metalică și răsuciți o buclă la capăt cu clești rotunzi. Filetați semicercurile și tăiați firul în exces. Puneți niște lipici pentru a repara. Atașați cârligul.

Cercei cu jumătate de lună din dopuri de plută pentru vin

Tutorial DIY DIY cu dopuri de plută, cercei bricolaj geometric realizați cu dopuri de plută

Suport pentru lumânări cu flori de lotus în linguri de plastic

Material necesar:

 • un suport pentru lumânări de sticlă
 • linguri de plastic
 • un pistol de lipit fierbinte
 • spray cu vopsea
 • un tăietor

Pentru a face acest suport de lumânări destul de recuperat în formă de lotus, tăiați mai întâi tulpinile lingurilor de plastic cu un cuțit de ambarcațiuni. Pulverizați capetele lingurilor cu vopsea aurie spray. Se lasă să se usuce. Lipiți-le cu lipici fierbinte în jurul suportului pentru lumânări. Lipiți-le împreună, astfel încât să se suprapună ușor. Pentru a obține o formă care amintește de floarea de lotus, lipiți lingurile din al doilea și al treilea rând unul împotriva celuilalt.

Suport pentru lumânări de lotus alb și auriu realizat cu linguri de plastic

suport pentru lumânări decorative în alb și auriu în formă de lotus realizat cu linguri de plastic, deco recup idea cu linguri de plastic

DIY becuri cu balon cu aer cald

Material necesar:

 • becuri
 • marker negru șters
 • pâslă rezistentă la apă neagră
 • tub inelar de relief
 • adeziv instant
 • este de bumbac sau frânghie fină
 • farmec pentru bijuterii cu gaură pentru a trece firul

Producție:

 1. Curățați bine becurile cu un burete și săpun.
 2. Folosind markerul șters, urmăriți detaliile balonului. Apoi, călcați contururile desenului cu tubul inelului de relief. Pentru a ușura aplicarea vopselei, așezați fiolele în poziție verticală într-un castron umplut cu zahăr. Dacă doriți să puneți puțină culoare pe balonul cu aer cald, lăsați inelul de relief să se usuce și decorați cu modele cu un stilou colorat.
 3. Treceți firul prin farmec și lipiți-l cu adeziv puternic pe partea superioară a becului.

Becuri cu balon cu aer cald gata de zbor: un mod creativ de reciclare a becurilor uzate

deco de recuperare ușoară cu becuri cu balon recuperate, idee DIY cu becuri

Raft suspendat pentru ursuleț de pluș realizat dintr-o cutie de pantofi

Material necesar:

 • cutie pentru pantofi fără capac
 • frânghie sau frânghie
 • hârtie decorativă
 • bandă
 • autocolante autocolante
 • regulă
 • creion
 • simțit
 • tăietor
 • pereche de foarfece
 • lipici

Pașii de urmat:

 1. Desenați contururile animalului ales pe partea din față și din spate a cutiei. Desenați o diagonală pe fiecare parte a cutiei. Tăiați caseta de-a lungul liniilor marcate. Aici, partea din spate a cutiei a fost lăsată mai mult timp pentru a face raftul mai stabil.
 2. Găsește patru găuri în partea de jos a cutiei, la 1,5 cm de laturi și la 2,5 cm de partea din față și din spate a cutiei.
 3. Decorează raftul. Îmbracă cartonul cu hârtie decorativă. Nu ezitați să folosiți hârtie decorativă cu diferite modele pentru un design plin de prospețime.
 4. Lipiți autocolante pentru ochi și nasul puiului de urs și desenați detaliile cu un stilou.
 5. Determinați lungimea pandantivului. În acest tutorial, am tăiat două corzi, una de 71 cm lungime și cealaltă 79 cm lungime. Treceți șirul prin găuri. Faceți un nod la 5 cm de fiecare capăt al șirului. Reglați nodurile dacă este necesar.

Raft drăguț de ursuleț de pluș tăiat din cutia de pantofi

cum se face un raft suspendat pentru grădiniță dintr-un obiect reciclat, o cutie de pantofi deviată într-un raft de urs suspendat decorat cu autocolante și hârtie decorativă

Transformarea unei cutii de pantofi

recuperare ușoară pentru dormitor, un raft suspendat de perete în formă de urs dintr-o cutie de pantofi reciclată

După ce ne-am tăiat raftul de ursuleț din cutia de pantofi, trecem la pasul distractiv – decorarea

tutorial ușor de realizat un raft suspendat din carton dintr-o cutie de pantofi reciclată, recuperare ușoară cu carton reciclat

Material necesar:

 • tuburi goale de pastă de dinți sau cremă de mâini
 • pereche de foarfece
 • vopsea spray color pastel (roz, verde)
 • bandă cu velcro
 • lipici extra puternic
 • puncte de smalt

Producție:

 1. Începeți prin tăierea vârfului tubului de pastă de dinți, puțin mai jos decât la capac. Curățați bine interiorul tubului.
 2. Îndoiți partea tăiată sigilată în jos, apăsând în jos pentru a marca pliul. Tăiați de-a lungul părților laterale ale tubului până la pliurile pe care tocmai le-ați făcut. Apoi tăiați de-a lungul liniei de pliere pe o parte a tubului. Acum trebuie să ai un fel de oblon. Dacă doriți, puteți rotunji unghiurile obturatorului pentru a-i da o formă curbată.
 3. Spray cu vopsea. Dă capacului câteva lovituri de vopsea. Lăsați să se usuce complet înainte de a lipi două bucăți de velcro, una pe clapă și cealaltă pe fața buzunarului.
 4. Dacă doriți, decorați-vă husa cu autocolante autoadezive sau puncte de email.

Pungă practică cu clapetă pentru păstrarea agrafelor și a benzilor de cauciuc, realizată dintr-un tub recuperat de pastă de dinți

pungi originale reciclate pentru a vă menține agrafe de păr și elastic, recuperare DIY cu tuburi de plastic

Punga drăguță realizată cu câteva foarfece

Tutorial DIY reciclat cu tuburi de plastic transformate în buzunare goale

Buzunar de culoare pastel, efect strălucitor

Tutorial DIY cu tuburi de plastic reciclate în buzunare goale de culoare pastel

Ideea DIY reciclată pentru cei mici: faceți animale cu CD-uri vechi

activitate manuală primară cu CD-uri vechi, meduze CD originale, decorate cu panglici înfășurate în spirală și bandă de mascare

O meduză CD reciclată

activitate manuală primară cu materiale recuperate, meduze realizate cu un CD vechi

Dreamcatcher realizat cu un CD împletit vechi

tutorial DIY original cu CD-uri vechi, țesând pe CD-uri reciclate pentru a face un captivator de vis destul

Labirint cu bile realizat dintr-un capac de cutie de pantofi și paie reciclate

activitate manuală principală cu carton, faceți un labirint cu bile dintr-un capac de cutie de pantofi și paie

Un capac de cutie se transformă într-un brad frumos decorativ

capacul unei cutii de pantofi reciclate într-un brad frumos din carton, tutorial DIY ușor pentru a face un mini pom de Crăciun în carton reciclat

O simplă rolă de hârtie igienică transformată într-o cutie de cadou drăguță care poate fi personalizată la infinit

cum să faci o cutie de cadou frumoasă pentru orice ocazie dintr-o rolă de hârtie igienică, activitate manuală cu o rolă de hârtie igienică pentru a face o cutie de cadou pictată în acuarelă

activitate manuală cu rolă de hârtie igienică, mini-cutii cadou în hârtie reciclată legată cu fire de cânepă

Faceți un suport pentru ustensile într-o cutie de tablă și dopuri de plută

idee de diversiune obiect practic și funcțional, faceți un suport pentru ustensile de bucătărie dintr-o cutie de conserve și dopuri recuperate

DIY Tutorial DIY pentru a face acest proiect un succes

tutorial DIY ușor cu dopuri naturale și o cutie de reciclare pentru a face un suport pentru ustensile de bucătărie

 Mini ghivece de iaurt personalizate și transformate în ghivece drăguțe pentru suculente

Recuperare ușoară pentru a face ghivece frumoase pentru suculente din ghivece de sticlă îmbrăcate în hârtie sau frânghie

DIY cu recuperare: idei recuperate cu borcane de sticlă

Ghirlanda falsă de lumânări de paiedecor pentru ziua de naștere pentru a te face, ghirlandă frumoasă făcută cu paie în formă de lumânare, decor pentru ziua de naștere recuperată

Tablă de note realizată cu dopuri

tablă de note originală cu dopuri naturale și colorate, recuperare DIY cu dopuri

Broderie pe tăvi de unică folosință

recuperare originală a ideii de bricolaj cu tavă din polistiren brodată cu modele

 Macaroane de ornament de Crăciun realizate cu capace pentru sticle de bere

decor original de pom de Crăciun cu capace de bere colorate în stil macaron, recuperare DIY

Felinare boeme chic în sticle de plastic

reciclare creativă cu sticle de plastic, abajur chic boem realizat cu sticle de plastic, recuperare bricolaj

Jardiniere suspendate din sticle de plastic

suspensie și jardiniere pentru cactuși realizate cu sticle de plastic reciclate, obiect din plastic reciclatTutorial DIY cu sticle de plastic transformate într-o suspensie pentru plante

DIY cu recuperare ușoară pentru a face o oală frumoasă dintr-o oală de plastic și țesătură reciclată

Ideea Deco primită cu o oală de plastic îmbrăcată în țesătură reciclată, DIY ușor cu materiale reciclate

reciclați cutii de tablă în ghivece, grădina de legume în cutii de tablă decorate cu hârtie cu model floral

obiect original reciclat, cutie de conserve deviată în ghiveci pentru plante aromate mister cartof

Oală creion personalizată cu paie

Decor de birou DIY, suport pentru creioane decorat cu paie reciclate, recuperare ușoară pentru birou

Tun special de confetti de Ziua Îndrăgostiților în tubul de role de toaletă

activitate manuală cu rolă de hârtie igienică reciclată în tunul confetti special ziua de Sfântul Valentin

Arta speciala cu cadru de Craciun realizata cu capace din plastic

decor de recuperare a Crăciunului cu capace de sticlă din plastic înrămate, artă înrămată a pomului de Crăciun cu capace de sticle de plastic

Creați idei cu capace de bere

ce să faci cu capace de bere, idea deco recup cu capace de bere

Cutie mică de cadou realizată dintr-o sticlă de plastic

idee ușor de bricolat cu obiect reciclat, sticlă din plastic reciclat în cutie cadou originală

O coroană originală DIY din carton, pânză de pânză și șnururi

idee de decorare a peretilor cu obiect reciclat, cadru rotund din carton, decorat cu pânză de pânză, agrafe și mărgele din lemn

ce să faci cu agrafe de lemn, deco recupere coroană de carton îmbrăcată în pânză

Mini grădină de zână cu un ceainic vechi recuperat ca decor

decor original de grădină cu un obiect deturnat, un ceainic de epocă deviat într-o mini grădină de zână

Rasp reamenajat în câteva lovituri de vopsea și transformat într-un suport original pentru bijuterii

idee de obiect de distracție în afișaj pentru cercei, rasp din oțel inoxidabil renovat cu câteva apăsări și transformat în suport pentru bijuterii

rasp din oțel inoxidabil deviat în afișaj pentru cercei, idee originală de deturnare a obiectelor

Decor original de perete in fagure realizat cu tuburi de role de toaletă și ouă Kinder

idee de deco recuperată cu role de hârtie igienică reciclate în decor de perete cu fagure

Carduri de plută pentru decor de nuntă DIY la un preț redus

decor de masă de nuntă la țară pentru a vă face singuri, plasați cărți făcute cu dopuri, decor pentru a vă face recuperat

deco de recuperare ușoară cu dopuri, piesă centrală realizată cu dopuri și ghirlandă ușoară

Borcane agățate în role de hârtie igienică

ghivece suspendate realizate cu role de hârtie igienică reciclate, recuperare DIY cu role de hârtie igienică

Blocuri Lego reciclate în mini-ghivece pentru suculente

blocuri de lego deviate în mini-ghivece pentru plante suculente, ghiveci original fabricat dintr-un obiect reciclat

vază recuperată în stil rustic într-o cutie de tablă îmbrăcată în frânghie, recuperând ușor tutorial DIY cu cutii de tablă

Colier de lux cu flori de plastic

colier cu lanț destul de auriu cu flori de plastic, idee originală pentru a-ți recicla sticlele de sticlă în bijuterii originale

dopuri de plută bijuterii diy, DIY de recuperare creativă cu dopuri de plută

Stocare discuri de vinil 

idee originală de reciclare a discurilor de vinil vechi în compartimente de depozitare, idee de deturnare a obiectelor

Tava de servire s-a transformat într-o placă magnetică destul de frumoasă

o tavă de servire deviată în tablă magnetică albastru turcoaz decorată cu benzi de bandă washi, idee de decorare a pereților cu un obiect deviat

decor de perete original cu un obiect deturnat de la utilizarea sa tradițională, servind tăvi deviate în decorația de perete a constelației

Oraș de carton realizat cu cărămizi de lapte reciclate

cutii de lapte deviate în case de carton pentru copii, activitate manuală principală pentru a face o casă de carton

activitate manuală principală pentru a te distra cu copiii, cuptor pentru pizza cu cutie de pantofi pentru a te preface să te joci

recuperare ușoară cu ghivece de flori și cactuși decorativi din role de hârtie igienică reciclate

Recuperare ușoară DIY cu cărămizi de lapte, un alimentator de păsări frumos decorat, realizat dintr-un obiect reciclat

Ouă Kinder deghizate în zâne ale dinților 

activitate manuală primară cu ouă kinder repictate în stil șoricel de zână, meșteșuguri pentru copii cu ouă kinder

animale din carton realizate dintr-o cutie de pantofi recuperată, activitate manuală primară cu carton

activitate manuală cu rolă de hârtie igienică, broaște țestoase ninja realizate cu role de hârtie igienică

Cutie kawaii Kinder egg pentru păstrarea căștilor 

idee originală de a recicla ouă kinder în mini cutie kawaii pentru a vă păstra căștile, idee originală DIY cu obiect reciclat

idee originală de a recicla ouă kinder în mini cutie kawaii pentru a vă păstra căștile, idee originală DIY cu obiect reciclat

DIY de primăvară cu recuperare: faceți flori frumoase în cutia de ouă

Activitate manuală primară de primăvară cu cutie de ouă reciclată, decor de Paște recuperându-se cu o floare în cutie de ouăIdei de bricolaj cu recuperare pentru tineri și bătrâni, ce să faci cu sticle de plastic și role de hârtie igienică

Coroană festivă dintr-o rolă de hârtie igienică

decor de ziua de naștere pentru a vă face, activitate manuală cu rolă de hârtie igienică

Decor de decor de Crăciun cu șnururi din lemn transformate în frumoase stele de Crăciun

vaze de bufnițe originale fabricate din sticle de plastic reciclate

Recipientele cosmetice capătă o viață nouă

vase frumoase în sticle de plastic relooked cu vopsea, ușor de colectat decor cu sticle de plastic

Depozitare minimalistă pentru machiaj realizată dintr-un recipient din plastic

ideea obiectului deturnat în depozitarea de perete în stil scandinav, sticla de șampon reciclată în depozitul de machiaj

Role de hârtie igienică deghizate în mini-borcane cu modele la modă

mini-ghivece pentru suculente în role de hârtie igienică decorate cu pompe, franjuri și hârtie scrapbooking, activitate manuală cu rolă de hârtie igienică

cum să reciclezi cutii de tablă în ghivece moderne, idee originală a plantei reciclate în ghivece pentru plante

Roata bicicletei deturnată într-un decor frumos al ușii

decor original al ușii cu un obiect deturnat, roată de bicicletă reciclată în coroană de ușă spirit destul de recuperată

suport pentru lumânări decorative realizat cu o cutie de tablă renovată, ușor de colectat decor cu cutii de tablă

Pachet cadou cu material de recuperare

pachet cadou original pentru a vă face singuri, ambalaj cadou în hârtie kraft și cutii de briose în stil brad

ambalaj cadou în hârtie kraft și paie de stea de Crăciun roșu și alb, deco recup pe o ambalaj cadou în hârtie kraft

Vedeta de Crăciun în paie aurii

stea de Crăciun recuperată realizată cu paie de culoare aurie, idee de decor recuperată cu paie

Calendarul Adventului realizat manual cu o cutie de ouă reciclată

un calendar de advent de casă dintr-o cutie cu ouă reciclate, tutorial DIY de Crăciun cu materiale reciclate

Clopote în cupe ceramice și mărgele de lemn

idee originală de a recicla cupe ceramice vechi pentru a face o lumină pandantivă destul de boemă, idee originală de diversiune a obiectelor, clopote

Ceas cu cutie de ceai vintage

cutii de ceai vintage deviate în ceasul original, ceasornic DIY ușor dintr-un articol reciclat

Recuperare creativă DIY cu sticle de plastic, decor de primăvară cu o suspensie frumoasă de flori în plastic reciclat

DIY ușor cu obiect reciclat, cactuși în sticle de plastic și ghivece

Inele de șervețel cu efect de cupru realizate din role de hârtie igienică

inele de șervețel cu efect de cupru realizate din role de hârtie igienică, obiect original reciclat

Suport pentru tort în tuburi de carton

afișaj original pentru tort realizat în întregime din carton, activitate manuală cu rolă de hârtie igienică

Borcane de creion Kawaii 

idee creativă pentru reciclarea borcanelor de borcan de zidărie în borcane de creion kawaii, idee practică și creativă de diversiune a obiectelor

idee originală pentru a-ți recicla blugii vechi, personaliza jurnalul sau caietul cu o pungă din denim

plantați ghivece în cutii de tablă îmbrăcate în țesături reciclate, cum să vă reciclați blugii vechi

Lampă de design DIY ananas realizată cu linguri de plastic

o lapte de ananas făcută cu linguri de plastic și hârtie, decor DIY

DIY cu recuperare distractivă pentru a face cu copiii

Recuperare DIY pentru a face cu copiii, faceți un ceas original cu un capac de sticlă din plastic și hârtie colorată

Faceți un ceas într-un capac de sticlă de plastic 

Tutorial de reciclare DIY pentru copii, faceți un ceas într-un capac de sticlă de plastic

Tutorial DIY ușor și original, cu o sticlă de plastic transformată într-un coș cu mini păpuși

activitate manuală primară cu plăci de unică folosință curcubeu, țesut pe o placă de carton

activitate manuală principală pentru a redirecționa șnururile de îmbrăcăminte în personaje drăguțe, reciclând meșteșuguri pentru copii

DIY cu recuperare pentru a face un decor frumos de masă

idee de deco recuperată cu cutii de tablă, decor original de masă cu o piesă centrală luminoasă

ghiveci pentru flori de pisică realizat dintr-o sticlă de plastic, idee decorativă recuperată pentru interior sau exterior

Dă viață nouă unei valize vechi 

diversiunea obiectului vintage în depozitare practică și originală, o valiză vintage renovată în depozitare

deturnarea obiectului de epocă în oglinda de la baie, o scândură veche reciclată în oglinda de perete

o scândură veche reciclată într-un ceas original, ideea de a devia un obiect original pentru a crea un ceas de design unic

idee originală a diversiunii obiect de recuperare, borcan în sticlă reciclată în dozator de săpun

bazin vechi transformat în jardiniere de perete pentru plante aromatice, obiect reciclat în scopuri practice

Lampă de borcan în stil industrial

o lampă de borcan DIY îmbrăcată în frânghie, idee ușor de bricolat cu un obiect reciclat

un decor original de Crăciun cu role de hârtie igienică tăiate în inele de diferite dimensiuni și asamblate într-o frumoasă coroană de Crăciun DIY, idee DIY cu un obiect de zi cu zi reciclat

Decor de Crăciun reciclat cu paie albe și cenușii formând un brad frumos, deco să-l faci singur recuperat pentru petrecerea de Crăciun

farfurie deco cu capsule de bere reciclate, idea deco recup cu capsule de bere

Personaje amuzante realizate dintr-o cutie cu ouă

idee originală pentru o activitate manuală primară cu materiale reciclate, păpuși în cutii cu ouă și mărgele de lemn

Recuperare DIY de Paște cu o cutie pentru ouă decupată și deviată într-o coroană de flori colorată

Coroana plicului de ceai

un suport pentru pungă de ceai cu coroană de Crăciun fixat cu spirale de îmbrăcăminte cu sclipici, decor de perete realizat cu un obiect deturnat de la utilizarea sa tradițională

DIY Tutorial DIY pentru a face o floare frumoasă dintr-o sticlă de plastic reciclată

Barcă din cărămidă cu lapte

cum se face o barcă dintr-o cutie de lapte reciclată, activitate manuală primară cu materiale reciclate

Ideea de bricolaj ușor de recuperat cu cărămizi de lapte, faceți o barcă cu vele dintr-o cărămidă de lapte reciclat, activitate manuală primară cu materiale recuperate

Cutie metalică de bomboane deturnată în mini-tablă de ardezie

ideea de diversiune a obiectului original, o cutie mică de bomboane metalice transformată într-un mini-tablou de ardezie