Készítse el saját szappanját – a legjobb „olvasztás és öntés” receptek

A mindennapi élet erős ölelésében megfeszülve a modern ember fokozatosan elveszíti a kapcsolatot a természettel … De a jó hír az, hogy előbb -utóbb rájön! Valójában ezért van ma olyan sok ember, aki az organikus és természetes dolgok felé fordul, abban a reményben, hogy helyreállítja az elveszett láncszemet, és újra kapcsolatba lép az élet egyszerűségével. A természetes összetevőkből álló, házi készítésű termékek gyártása ennek a lendületnek az eredménye, hogy a természet és évszázados törvényei szerint kell fejlődni. A saját szappan készítése például egyre gyakoribb gyakorlattá válik. Az egészségesebb élet vágya? Nosztalgia a nagyanyáink kézzel készített termékei iránt? Gondoskodási gesztus azok iránt, akiket szeretünk? Vagy vágy, hogy visszanyerjük kezünk hasznosságát? … Mindebből egy kicsit egyszerre !

Manapság a szappan elkészítése egyszerűbb, mint valaha! Tartson velünk, hogy találjon néhány szuper egyszerű receptet

ötletek az olvadék elkészítéséhez, és szappant önteni szappannal, természetes összetevőkkel és illóolajokkal

Az olvadék szappan készítésének alapjai & számára 

Ugyanez a modernitás, amely arra kényszerít, hogy megszakítsuk a kapcsolatot a természettel, ugyanakkor rengeteg egyszerű megoldást kínál számunkra mindenféle ökológiai termék előállításához. Igazi forradalom a házi szappan, olvadék szappan világában & mert (“olvasztani és önteni”) tagadhatatlan lehetőség. Soha többé nem kell kémiai készségeket bizonyítania a szappan elkészítéséhez. Ma ez nagyon egyszerű! Csak vásároljon egy szappan alapot, amelyhez mindenféle összetevőt hozzáadhat, amely előnyös a bőr számára. Illóolajok, szárított gyümölcsök, gyógynövények, virágszirmok és még sok más … Íme néhány oktatóanyag és javaslat, amelyek konkrétabb ötletet adnak.

Figyelmeztetés – ne egyél! Nem sajnálom, ez nem fagylalt … csak jég alakú szappanok, amelyek mindenféle szép virágszirmot tartalmaznak

természetes szerves szappan előállítása házi fagylalt, átlátszó szappan alap és aromás virágszirmok formájában

Rózsaszirom szappan – barkács meglepetés életünk legkülönlegesebb nőinek

Szükséges anyagok:

 • formázó szappan alap
 • friss vagy szárított virágok
 • szappanpenész
 • illóolajok
 • papír vagy szalag, amelyet csomagolásként használnak a végén

Termelés:

 1. Ha friss szirmokat használ, akkor azokat 100 ° C-os sütőben 1-2 órán keresztül szárítani kell. A szárított szirmok előnye, hogy hosszabb ideig megőrzik színüket és alakjukat, mint a frissek. Csak időnként be kell pillantania a sütőbe, hogy ne égesse el a szirmokat.
 2. Vágja a szappan alapot apró darabokra. Vegye figyelembe, hogy a szükséges szappanmennyiség a szappanforma méretétől függően változhat..
 3. Helyezze a szappandarabokat egy kis hőálló tálba. Melegítse körülbelül 30 másodpercig, majd keverje össze a tartalmát, és tegye vissza a mikrohullámú sütőbe további 30 másodpercre. Folytassa ezt, amíg a szappan folyékony nem lesz. A végén adjunk hozzá körülbelül harminc csepp illóolajat, és keverjük még utoljára, hogy belekeverjük a szappanba..
 4. Fedje le a forma alját virágszirmokkal, majd töltse fel a szappan aljáig, és fejezzen be még néhány szirmot a tetején. Hagyja lehűlni 1-2 órát, amikor a szappan megszilárdul.

Itt a kis aromás ajándékod, használatra kész! Tekerje be a szappanokat egy szép színes papírba, és kösse össze szalaggal az elegancia utolsó megnyomása érdekében.

Szárított rózsaszirom, fehér olvadék szappan & öntés és illóolajok – a saját ízű szappan elkészítéséhez szükséges összetevők

készítse el saját szappanját egyszerű barkácsolás segítségével, kecsketejes szappannal és szárított rózsaszirmokkal

Csodálatos, kézzel készített ajándékötlet – bio szappan, amelyet ajándékozhatunk azoknak, akiket szeretünk

DIY legjobb barát ajándék ötlet vagy anyák napi ajándék kecsketejes szappannal és szárított rózsaszirmokkal

© helloglow

Fagylalt szappan… nem szabad enni!!! 

A második projekt, amelyet alább mutatunk be, nagyszerű mesterség az Ön és gyermekei számára a nyári napokon. A gyerekek hajlamosak unatkozni a nyaralás során, így az ilyen típusú tevékenységek tökéletesen el fogják foglalni a szabadidejüket. Ráadásul szuper szórakoztató és könnyen kivitelezhető.

Szükséges anyagok:

 • átlátszó glicerin szappan
 • szappanfesték
 • fagylaltforma
 • fagylaltrudak
 • alkohol
 • spray palack
 • mikrohullámú sütő
 • kés és vágódeszka
 • hőálló tál

Termelés:

 1. Ismét az első feladata, hogy ossza fel glicerin szappanblokkját apró kockákra, amelyeket aztán mikrohullámú sütőben vagy bin-marie-ban fel kell olvasztania..
 2. Ossza fel a már folyékony szappant három egyenlő részre, mindegyiket öntse egy másik edénybe.
 3. Most a szappanfesték. A színek rajtad múlik, de általában, és ezt tudod, minél több szín, annál étvágygerjesztőbb lesz a „fagylalt”. Oldja fel a festékeket a szappanban a gyártó utasításai szerint. Ha nagyon konkrét illatot szeretne adni szappanjainak, akkor ez a lépés a tökéletes alkalom erre.
 4. Öntsön egy első réteg színes szappant a forma aljára, és várja meg, amíg megszilárdul, mielőtt öntené a második réteget, amely ezúttal más színű lesz. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy összekeveri a színeket, ami tönkreteszi a szivárványos szappanprojektjét. Itt fogják használni a dörzsölő alkoholt is. Öntsük az utóbbit egy spray -palackba, és permetezzük rá az egyes szappanrétegeket. Mire? … Ez az eljárás megkíméli a légbuborékok megjelenésétől, és garantálja a jobb tapadást a szappanrétegek között.
 5. Mielőtt a második réteg szappan megszilárdulna, helyezze bele a fagylaltrudat. Ezután egyenesen és középen kell tartani, miközben a többi szappanréteget a formába öntjük. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a formák teljesen meg nem töltődnek.
 6. Tegye a formát a fagyasztóba körülbelül 30 percre. Közben egy serpenyőben felforralunk egy kis vizet. A formát rövid ideig áztassa vízben, csak hogy a fagylalt kijöhessen a formából, és íme.

Nem, ez még mindig nem fagylalt! Készítse el ezeket a fantasztikus szivárványos szappanokat gyermekeivel a nyári vakáció során!

oktatóanyag saját szappan készítéséhez jégformában, jég alakú szappanok félig átlátszó színes rétegekkel

© jenniferperkins

Csináld magad, színes konfetti szappan 

Szükséges anyagok és összetevők:

 • átlátszó glicerin szappan alap
 • különböző színekben érezhető
 • golyó alakú szilikon forma
 • csésze, kés és kanál

Termelés:

 1. Az első dolog, amire vigyáznia kell, a konfetti elkészítése. Ehhez először vágja le a filc csíkokat, majd vágja újra kis színes konfettibe.
 2. Ismét szigeteljen kis glicerinszappan tömböket a szappanbázisba, és tegye ezeket egy papírpohárba. Tegye a mikrohullámú sütőbe, nyissa ki és keverje 10 másodpercenként, amíg a szappan cseppfolyósodik.
 3. Töltse meg a forma minden rekeszének felét glicerin szappannal, majd szórjon rá egy kis konfettit, és hagyja, hogy a szappanba süllyedjenek.
 4. Ezután töltse fel a szappanforma többi tartalmát, és tegyen ismét konfettit a tetejére. Hagyja megszilárdulni a szappant (1-2 óra). Tessék, remek ajándék lehet anyukádnak, vagy miért ne a legjobb barátodnak.

Érdekes projekt átlátszó szappan készítéséhez, színes filc konfettivel díszítve

átlátszó glicerinszappan készítése konfettivel színes filccsíkokban

És ha azt szeretné, hogy a szappan mentes legyen a nem szappanos elemektől, például az aranyos, színes filc konfettitől, akkor szappandekorációt készíthet. Vegyük például azokat a fantasztikus egzotikus tenyérnyomtató szappanokat, amelyeket az alábbi képen lát. Maguk az uszonyok fehér szappanból készülnek, amelyet szappanfestékkel színeznek. Ezután egy levél sziluettjét izolálták a színes szappanban. Amit tettünk, csak pálmafává alakítottuk faragókéssel. De nem, ne essen pánikba … ez az erőfeszítés nem igényli a tapasztalt szobrász készségeit. Végül csak félig töltse meg a formát glicerin szappannal, és tegye bele a szappan tenyerét. Végül pedig dörzsölje be az alkoholt, és ennyit kell tennie.

Szappanpálma díszíti ezeket a remek félig átlátszó szappanokat. Egy másik ötlet a nyári manuális tevékenységhez

házi készítésű szappan recept saját kezűleg, egyszerű glicerin szappan alap és színes szappanpálmák díszítése

© akailochiclife

Bio szappan természetes összetevőkkel

Szükséges anyagok és összetevők:

 • 300 ml olvadt szappan alap & kecsketejhez
 • egy grapefruit héja
 • 1 evőkanál mák
 • 10 csepp grapefruit illóolaj
 • 4 csepp borsmenta illóolaj
 • éti kagyló
 • egy hőálló tál (ha a szappant a mikrohullámú sütőben fogja olvasztani) vagy edény és üvegtál (ha a kettős kazán módszert fogja használni)

Termelés:

 1. Ennek az oktatóanyagnak az első lépése a szappanbázis kockákra vágása.
 2. Ezután dupla kazánban vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel, ügyelve arra, hogy 30 másodpercenként jól keverjük össze, nehogy lemaradjon a szappanról. Folytassa addig, amíg a szappant folyékony állapotba nem csökkenti.
 3. Öntsük egy mérőpohárba, és adjuk hozzá az illóolajokat, a grapefruit héját és a mákot. Keverjük össze, és keverjük össze az összetevőket.
 4. Végül csak annyit kell tennie, hogy öntse a szappant a formába, és hagyja jól. Általában egy -két órát vesz igénybe.

Ha úgy gondolja, hogy ajándékba adja ezeket a 100% -ban bio szappanokat, akkor csinos szalaggal, scrapbooking papírral vagy egyszerű kenderfüzérrel kötheti össze. Ez csodálatos ajándék lehet egy olyan nő számára, aki elragadtatja magát a természetes kozmetikumoktól. Vegye figyelembe, hogy a mák tökéletes hámlasztó, a kecsketej hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, és a grapefruit elismerten tökéletes módja a bőr elszíneződésének és ragyogásának elvesztésének..

Bio szappan kecsketejjel, grapefruit héjjal és mákkal

ötlet kecsketejes szappan készítésére grapefruit héjjal és mákkal

©csodaszép asszony

Bármilyen más összetevőt is használhat saját bio szappan előállításához. Például láthatja a bal oldalon (az alábbi képen) a kecsketejes szappan (500 g) egy másik kiváló változatát, 15 csepp narancs illóolajjal, 15 csepp vaníliaszappan parfümvel és egy evőkanál narancshéjjal. A központban csodálatos javaslatot lát azok számára, akik nehezen tudnak ellenállni a kávé aromájának. Ismét kecsketejes szappant (500 g), 1,4 csésze őrölt kávét és 20 csepp vaníliaszappan kivonatot tartalmaz. És a végén, a jobb oldalon egy másik eredeti ötletet lát, amely ismét kecsketejes szappan alapból, 2 evőkanál mézet és 3/4 csésze zabpelyhet tartalmaz. Vegye figyelembe, hogy a méz hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, és a zab kiválóan alkalmas kissé érzékenyebb bőrre, miközben gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

A bio szappan három nagy változata természetes összetevőkkel, mindegyik előnyös a bőr számára

házi szappan szóda nélkül recept természetes összetevőkkel, narancshéj, kávé, méz és zabpalackok, bio szépségápolási termék

Egyszerű folyékony szappan két lépésben, három mozdulattal

Szükséges anyagok és összetevők:

 • 1/8 csésze kasztíliai szappan
 • 2,5 csésze desztillált víz
 • 10-15 csepp illóolaj

Termelés:

Csak meg kell tölteni az adagolót desztillált vízzel, majd hozzáadni a többi hozzávalót. Hidratáló kiegészítőként használhat E -vitamint vagy kókuszolajat.

És itt van, hogyan készítse el folyékony szappanját 3 egyszerű összetevő felhasználásával

házi szappan szóda nélkül recept desztillált vízből és illóolajokból származó casille szappannal

© boxwoodavenue

Tessék, szuper egyszerű, nem? Azoknak pedig, akiknek elegük van abból, hogy látják, hogy a kezüket károsítják a kereskedelmi forgalomban kapható mosogatószerek, a következő ötlettel foglalkozunk ….

Nincs több vegyszer, készítsen saját mosogatószert!… Gyengéd ápolás a bőrére

Szükséges anyagok és összetevők:

 • 1 csésze illatmentes kasztíliai szappan
 • 2 evőkanál szódaoldat
 • 1/2 csésze víz
 • 25 csepp levendula illóolaj
 • 20 csepp citrom illóolaj
 • szappan adagoló
 1. Oldjunk fel 2 evőkanál szódabikarbónát fél csésze forró vagy forrásban lévő vízben, közben keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Vegye figyelembe, hogy ha problémái vannak a szóda feloldásával, akkor szükség lehet desztillált vízre..
 2. Adjunk hozzá egy csésze illatmentes kasztíliai szappant a víz és a szóda keverékéhez, és keverjük össze. Ha a keverék nem egyenletes állagú szappannal rendelkezik, használjon turmixgépet.
 3. Adja hozzá az illóolajokat, és keverje újra. A levendula kiválóan alkalmas a kezére, mert lágyító és nyugtató hatása van a bőrre, a citrom pedig antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik..
 4. Öntsön egy szappanadagolóba, és készen áll az edények mosására, anélkül, hogy félne a következményektől.

Mosogatószer, amely szappan tulajdonságokkal rendelkezik – egy recept, amely optimális védelmet nyújt a kezének

készíts házi készítésű mosogatószeres szappant kasztíliai szappannal, valamint citrom és levendula illóolajjal

© abeautifulmess

És itt van egy videó, amely újabb remek ötletet ad egy bio szappan recepthez.

Kézzel készített szappan egy csokor friss fűszernövényekkel

szappankészítés természetes gyógynövényekkel félig átlátszó alapon kókuszolajjal

A tökéletes anyák napi ajándékötlet – kecsketejes szappan készítése szárított narancsszeletekkel 

példa anyák napi ajándékra, amelyet saját kezűleg készíthet, bio kecsketejes szappant és narancsszeleteket

Nem, ez nem fánk! ….

érdekes projekt a fánk alakú szappan, fánk rózsaszín cukormáz és édes szórók készítéséhez

Nem, ez nem torta! …

házi készítésű szappan recept egy torta szelet alakjában, rózsaszín réteggel és fehér réteggel, amelyen crème fraiche és ehető gyöngy található

… és azt is

szappan készítése színes torta formájában, kézi tevékenység tizenévesek és felnőttek számára, legjobb barát ajándék projekt

példa a kecsketejes bio szappanra, szárított rózsaszirmokkal, egyszerű és gyors manuális tevékenység

A zöld leveleket átlátszó szappanban örökítették meg, mintha jégtömb lenne

készítsen saját szappant átlátszó glicerinszappan és zöld levelek segítségével

házi szappan szóda nélkül recept, kecsketejes szappan, színes szappandarabokkal belül, terrazo mintával

És így kell szappant készíteni Valentin -napra. A himalájai só kiváló összetevő a szappanhoz

bio kecsketejes szappan fehér és rózsaszínben, himalájai sóval és illóolajjal, kézzel készített valentin ajándék

készítsen átlátszó glicerinszappant színes geometriai alakú szappandarabokkal

készítsd el saját szappanod mézzel és dióval, ötlet egy egyszerű és gyors manuális tevékenységre, organikus termék természetes összetevőkkel

szappankészítés fehér szappanbázisban, rózsaszínben, színes szappanbetűkkel

Készítsen átlátszó szappant zabpehelyből és citromhéjból – eredeti szerves megoldás

DIY projekt félig átlátszó citromhéj szappan és zabpalackok készítésére

egyszerű és gyors házi szappan recept, glicerin szappan, lila és levendula színezék, természetes testápolás

Valentin napi ajándék, hogy elkészítsd magad, kicsi kézzel készített szappan szív alakban, gravírozott betűkkel

eredeti ötlet szappan készítése színes tukán, faragott állatfigurák alakjában

eredeti születésnapi ajándék magadnak, narancsos sütőtöktorta és fehér krém

Egyszerű barkácsötlet a nyárra – egy görögdinnye szeleteire emlékeztető barkácsszappan

szappan készítése görögdinnye alakban, zöld, fehér és piros réteggel és magvakkal

kék, fehér és piros színű szivárvány rakéta fagylalt jégpálcán, egyszerű szappankészítés

hogyan készítsd el a szappanodat görögdinnye vagy eper mintával, piros festékkel és porrajzokkal

házi drágakő szappan recept, apró színes szappanok drágakő alakban formákban

kézzel készített szappan ananász alakban, ananászforma zöld és sárga színben, egyszerű és gyors barkácsolás

Szuper kreatív gyermekszappan – kis állatok figurái, amelyek látszólag ebbe az átlátszó szappanba vannak töltve

átlátszó glicerin diy szappan, belül műanyag állatfigurákkal

szappan készítése tömbös és vasember mintával, meghatározott formában, manuális tevékenység gyerekeknek, tinédzsereknek

házi szappan fehér alapbetűkkel és vegyes színekben, márványhatással, egyszerű felnőtt manuális tevékenység

eredeti legjobb barát ajándék kis színes szappandarabokban díszített lombikba rendezve

Készítse el virágos szappanját rózsa alakban – ez egy fantasztikus ajándékötlet, amelyet az életében élő nőknek adhat

bion kecsketejes szappan rózsaszín festékkel, rózsavirág alakban, valamint rózsa és levendula illóolajjal

egyszerű barkácsolás szappan készítéséhez fehér alapon festékekkel, hatszögletű figurák színes szappandarabokkal

átlátszó diy szappan színes geometriai szappandarabokkal, készítse el eredeti szappanját

barkács drágakő szappan, drágakő különböző színű figurákkal, eredeti ötlet szappankészítés

Készítsen saját szappant tengerparti mintákkal egy rendkívüli nyárért

természetes szappan, amellyel színes szappanrétegeket készíthet, valamint tengeri állatfigurákat és fehér műanyag gyöngyöket díszíthet

átlátszó szappan játékkal, ötlet a gyermekszappan egyszerű és gyors elkészítéséhez

példa diy őszibarack szappanra, hogy őszibarack olaj kivonattal készítse el magát, barkács nő ajándék

saját kezűleg áfonya szappan, egy fehér alapbevonat és egy piros alaplakk, gyors és egyszerű barkácsolás

kicsi szappan fahéjjal és shea vajjal, karácsonyi ajándék magadnak, barkács szappan természetes összetevőkkel

kókusz és lime szappan, nyári manuális tevékenység tizenévesek és felnőttek számára, házi készítésű szappan barkács ajándékként

kézzel készített levendula szappan, gyors és egyszerű manuális tevékenység, bio kozmetikumok

nappali színes macaroon alakban, házi szappan ötlet születésnapra vagy anyák napjára

átlátszó kézzel készített szappan, mesterséges zamatos növény belsejében, kézi tevékenység tizenévesek és felnőttek számára

ötlet a kecsketej és a levendula szappan szoros, egyszerű zsinórral, kézzel készített szappan, amelyet barkács születésnapi ajándéknak adhat

A kaktuszminta különösen népszerű az utóbbi években! Íme, kézzel készített szappanok ebben a formában

ötlet a kis diy szappanhoz színes kaktusz alakjában, népszerű nyári minta, felnőtt nyári manuális tevékenység, tinédzser, gyermek

átlátszó szappan állatfigurával és színes dekorációkkal, DIY easy DIY projekt

készítse el saját fagylalt szappanját fagylaltformában és fa fagylaltrúdban, barkács házi készítésű szépségápolási termékben

a színes alapszappan és a szárított természetes gyógynövények ötlete, a könnyű és gyors manuális tevékenység ötlete