Kárpitozás – régi és modern szakma

Fogadok, ha a munkahelyén vagy otthon van, hajlandó egy kicsit tovább maradni, ha puha az ülése. Nem tudni, mit kap a bútorok szétszerelése közben. Mit szólnál a lószőrhöz, a disznószőrhöz, a szénahoz, még a régi pólókhoz is, hogy felcsatold az ülésedet? Nem viccelünk … Mindet megtaláltuk! Ebben a hónapban berendezési alapon egy kis chust adunk a tekercsekhez, amelyeket pamut, hab és Dacron ragasztunk az I. részhez. Függetlenül attól, hogy a szék tekercsrugóval, cikcakkos rugóval rendelkezik, vagy nincs rugó, ezekkel a mérésekkel pólók nélkül újra feszessé teheti ülését. Lesz szórakoztató kirúgásával kárpitos otthon.

Anyagok:

biztonsági szemüveg

fogó

kapcsok eltávolító

olló

Légkompresszor

tűzőgép

1/2 “hosszú kapcsok

zsákvászon

kréta

Éltekercs

alkoholos filc

négyszögletes kés öltés kárpitozáshoz vagy borotvapengéhez

üléshab

elektromos kés

permetező ragasztó

vatta

Dacron

utasítás

Ha rugók nélkül kezd, nézze meg az I. rész 2-9 lépéseit, de az alapszíjat a keret felett, az alsó helyett. Ha cikcakkos (tekercselő) rugói vannak, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint a hangjuk, akkor itt kezdje. És ne felejtsd el a szemüvegedet!

Vágjon le egy zsákvászon darabot, amely néhány centiméterrel nagyobb, mint az ülés minden oldalán, és helyezze középre a keret tetején. Tűző a hátsó oldal közepén. Kerülje a tűzést a hüvelykujj felett, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a tűzőkapcsokat a kép közepén tartsa, ahol a legerősebbek.

Kárpit szövet

Húzza előre a felesleget és tűzze le

kárpitos

Most, hogy a zsákvászon rögzítve van, vágásokat kell végeznünk, hogy felszabadítsuk a zsákot a hátsó lábak oszlopai körül. A kivágásokból való kilépés nehéz lehet, ezért mielőtt elkezdené a vágást, simítsa el a zsákvásznat az ülés közepétől egy olyan oszlopig, amely távol van az útjától, és hajtsa vissza a felesleges zsákvásznat. Ha az oszlop szöge az első, amit megérint, húzzon egy vonalat az oszlop közepéről az éppen felhajtott zsákvászon hátsó oldalán.

kárpitos-szövet-a-chaisue

Ha az oszlop lapos oldala az első dolog, amit megérint, nem pedig az oszlop szöge, rajzoljon egy vágást az alábbi ábra szerint, a felesleges zsákvászon hátsó oldalán. Tökéletes y-vágás látható a bal oldalon, ahol az y vége tökéletesen találkozik a oszlop oldalaival. Ha a vágást mélyebbre kell helyezni (a zsákvászon összegyűlik az oszlop előtt), akkor mindig nyújtsa ki az egyenes végét az oszlop széléig, a jobb oldalon látható módon. Nem akarja, hogy az y szélesebb legyen, mint a poszt szélessége. Ellenkező esetben kopott vagy vágott élek láthatók.

keret-a-székhez

Most vágja át a rajzolt vonalakat, de ügyeljen arra, hogy ne vágjon túl messzire. Amint a posta közelébe ér, végezzen babavágást, amíg a megfelelő mélységbe nem kerül. Ezután tegyen néhány kapcsot az oszlop mindkét oldalára, hogy a helyén maradjon.

kárpitos

Ismételje meg a 3-5. Lépést a többi lábtartóval és a fa karoszlopokkal, ha van ilyen..

7 Miután minden garantált elutasítást elvégezett, húzza tovább határozottan és tűzze le a zsákot a keret körül.

recu szék

Hajtsa át a felesleges zsákvásznat és alapozza meg újra.

helyreállító-kárpitos

Az éltekercs lényege, hogy extra párnázást biztosítson a széleken, amelyek a legtöbbet kopják. Erre a székre éltekercset helyezünk elöl és két oldalon, majd hátraugrunk, mert nem tud sokat tenni. Ha a szék fából készült karokkal rendelkezik, tegye az éltekercset a kép azon részére, amely a karok előtt van.

9 Egy ilyen kis ülésnél fél átmérőjű deszkahengert használok. Helyezze a visszatérő lábszár rúdjának 2,1 hüvelykes szélű görgős végét a farokkal az ülés közepe felé. Tűzze át a farkát a keretbe, ügyelve arra, hogy az éltekercs külső széle illeszkedjen a keret széléhez

kárpitos

10. Amikor közeledik a sarokhoz, rajzoljon egy vonalat egy állandó jelölővel, amely még mindig oldalról oldalra áll..

11. Rajzoljon két vonalat V alakban abból a vonalból, amely még mindig oldalról oldalra áll..

kárpitos-bútor-művek

12. Vágja ki a “v” betűt a késsel vagy borotvapengével anélkül, hogy teljesen átvágná az élgörgőt. Hajtsa össze az éltekercset a lapozáshoz, és folytassa a tűzést. Ismételje meg a 10-12 lépéseket a másik sarokhoz.

kárpitos-felújítás

13.Amikor a másik láboszlophoz ér, vágja fel a felesleget a posztról, és tűzze le.

kárpitos-elvégző munka

14. Miután az éltekercset teljesen körbefűzte, erősítse meg egy másik tűzőszalaggal az éltekercs egy kis részének becsípésével és a keret külső szélének tűzésével..

szék-keret

15. Ehhez az üléshez 2 “vastag, közepes sűrűségű habot használok, de bátran kísérletezzen különböző vastagságokkal a kívánt megjelenés érdekében. A vezető élgörgő segítségével kövesse az ülés alakját a hab aljára. törje össze a habot a pultok és a cetlik körül.

kárpitos munka

16. Vágjon fél “jelzés múltán egy faragókéssel, hogy a hab el tudja érni a keret szélét. Jelölés nélkül hagytam az üléstámlát, amíg el nem vágtam az üzenetek bevágásait. Ezután az ülés aljára teszem a habot, megjelölöm a háttámlát, és levágom a felesleget.

kárpitos

17. Csatlakoztassa a zsákvászon és a szél csíkjait a habhoz permetező ragasztóval. A zsákvászon formálja a habot és a kerethez rögzül, ezért hagyjon további 10 hüvelyket a hab szélén túl, így rengeteg olyan dolgot kell megszerveznie, mint ami kötelező. Szeretem levágni a felesleges zsákvásznat, ahová a lábhelyzetek mennek, mielőtt a habot az ülésre helyezném.

kárpitos-kárpitos-munkák

18. Ahhoz, hogy a permetező ragasztó megszáradjon, térjen vissza a székre, és töltse fel az éltekercs mögé több réteg pamutot, így nincs fej az ülés szélén..

remake-a-retro-szék

19. Csukja be a szemét, és kezével keressen alacsony és magas helyeket az ülés felületén. Ezután helyezze a gyapotot ezekre a területekre és azok környékére, hogy még mindig megmaradjon a felület. Fejezze be a pamut ütést egy teljes réteggel, amely átjön az ülés szélén. Ha szereti a felső koronát, ismételje meg az Étkezőszék Do-Over 5. lépését, mint itt.

rcup-du-chaise

20 Ha a ragasztó megszáradt, helyezze a habot a keret tetejére, és tenyerével nyomja le a hab elülső közepét, és tűzze le a zsákvászont a keret elülső oldalára. A habnak kereknek kell lennie, nem pedig négyzet alakúnak, ha szükséges.

hogyan kell felépülni-retro-szék

21. Húzza vissza jól a habot és középre az alapot a keret teljes hátsó oldalán. Győződjön meg arról, hogy a hab kissé túlnyúlik a keret szélén vagy az alap elülső tekercsen. 

kárpitos-erős szövet

22. Most, hogy a hátsó rész teljes szélességében rögzítve van, lépjen előre, és tűzze a többit az oldalon.

hogyan lett a retro-szék

23. Ismételje meg a 20-22. Lépést a jobb és a bal oldalon. Ezután vágja le a felesleges zsákvásznat az alapélelmiszerekhez.

befejezni-a kárpitos-széket

24. Ezután Dacron ostromáról lesz szó. Határozza meg, hol szövete tűzi a keretet. A Dacron megáll az alapvonal előtt. Helyezzen egy darab Dacron -t, néhány hüvelyk feleslegben, a hab tetejére. A középső elejétől kezdve szétválasztjuk a Dacron rétegeit, és csak a keret alsó rétegét tűzzük össze.

kárpit-szék-tvail

25. Simítsa el a Dacron -t hátul, és tegye be ugyanazokat a kivágásokat, mint korábban, megkerülve a lábszárakat.

retro-széked

26. Kösse le a hátsó szélét. Ezután menjen jobbra és balra. Folytassa a szükséges rétegek szétválasztását.

visszaszerezni-a régi-széket

27. Dacron felesleges kivágás az elülső sarkokban, a lábak körül és hasonlóképpen az alsó szélével.

hűvös-mentő-mű-kárpit-készítő

Ez a kárpitos feladata

kárpitos

Ezután kiválaszthatja kárpitját, és mint egy jó kárpitozó, tegye a székre.

Figyelem!

1 Mindig rögzítse tűzőkapcsokkal a dolgozó hézagot, mielőtt folytatná a következővel.

2. A páratartalom befolyásolja a permetező ragasztó száradási idejét, és még néhány percet várhat, ha esik az eső, vagy ha ragadós éghajlaton él..

3. Mindig használjon spray -ragasztót jól szellőző helyen, és ne használjon spray -ragasztót, ha terhes. Kérj egy barátot, hogy segítsen!

És csak azért, hogy sokkal sikeresebbnek érezze magát, nézze meg ezt a legfelső fényképet; most elkészítheti ezeket a helyeket!

Jól tetted, most igazi kárpitos vagy.