Decorare ghiveci de flori DIY – o activitate manuală de primăvară pentru a invita prospețimea în casa ta

Odată cu apropierea rapidă a primăverii, începem să acordăm mai multă atenție accentelor florale care ne îmbracă interiorul și exteriorul cu prospețime și frumusețe pură. Cele mai îngrijite colțuri ale grădinii nu ezită să meargă dincolo de simplele flori plantate în ghivece și să recurgă la o varietate de tehnici decorative. Scopul – de a personaliza și rafina aceste oaze mici exotice. În rândurile următoare, vă vom oferi mai mult de 50 de sfaturi pentru decorarea grădinii dvs. cu un decorarea ghivecelui de flori DIY, original și neobișnuit. Descoperiți apoi ideile noastre simple de decorare a grădinii cu reciclare, care sunt foarte ușor de realizat de unul singur.

Cum să pictezi vase de teracotă? Cel mai comun decor de ghiveci de flori

Un colț al grădinii, indiferent dacă este în interior sau în exterior, arată întotdeauna frumos și totuși uneori s-ar putea compara cu lipsa unei atingeri personalizante. Din fericire, câteva modele simple desenate în vopsea acrilică sunt mai mult decât suficiente pentru a rupe uniformitatea! Și dacă sunteți îngrijorat de modele excesiv de fanteziste, lipiți câteva benzi de bandă de mascare pentru a crea forme geometrice, desenați un stilou cu pâslă în exterior sau pur și simplu reporniți marginea ghiveciului într-o altă culoare. Tehnici nu există una sau două pentru a spune adevărul! Iată câteva idei interesante.

 • Dacă doriți pur și simplu să vă luminați ghivecele albe, nimic nu ar putea fi mai ușor decât să le revopsiți cu câteva linii colorate în vopsea acrilică ca în tutorialul de mai jos..

Tutorial complet pentru a face acest decor frumos de ghiveci de flori

Decor de ghivece de flori DIY, idee cum să pictezi ghivece de teracotă cu accese de vopsea acrilică

© christinawilliamsblog.com

 • Pentru o notă suplimentară de originalitate, luați în considerare desenarea de modele abstracte cu simple lovituri colorate de perie.

Ghiveci decorativ inspirat de arta abstractă

decor original cu ghiveci de flori cu atingeri de vopsea acrilică abstractă, idee de activitate creativă pentru adulți

© patchworkcactus.com

Pentru a include un model geometric, nici tehnica nu este prea complicată. Este suficient să aranjați banda de mascare pentru a forma o formă geometrică și apoi să revopsiți locul izolat cu vopsea acrilică. Lăsați să se usuce și scoateți benzile pentru a admira rezultatul frumos.

Cum să decorați un ghiveci cu flori cu modele geometrice

vopsiți modele geometrice pe ghiveci de flori pentru a face un ghiveci frumos decorat roz, revopsit cu alb și auriu

Pentru o atingere vintage, ai putea lua în considerare chiar și tehnica de îmbătrânire. Pentru a o realiza, nu trebuie decât să vă revopsiți conservele cu vopsea albă, dar fără a acoperi abundent întreaga suprafață a oalei. Cum se face ? După ce ați scufundat peria în vopsea, ștergeți excesul de pe o cârpă și aplicați în linii orizontale pentru a crea un efect patinat, fără a vă face griji că lăsați culoarea substratului să treacă. Pentru un plus de vechime, nu ezitați să atașați un autocolant de epocă folosind lac-lac și sfârșiți prin a picta din nou cu alb pe partea de sus.

Și așa se îmbătrânește un ghiveci de flori …

cum să îmbătrânești un ghiveci de flori cu efect de patină albă pe o suprafață de teracotă

model vechi deco ghiveci de flori cu vopsea albă, cum să patinezi un ghiveci de flori, deco autocolant vintage

Cum se personalizează ghivecele de flori ?

Repictarea ghivecelor dvs. este una dintre cele mai populare idei pentru personalizarea lor și, totuși, este departe de a fi singura. S-ar putea, de exemplu, să vă gândiți să „faceți ghivecele să strălucească” aplicând bucăți de frunze de aur; decorați cu câteva butoane colorate, scoici de mare sau orice alt obiect recuperat adecvat pentru o astfel de utilizare. Tehnicile de decoupage și decopatch vă permit, de asemenea, să vă refaceți complet ghivecele de flori cu modele frumoase pe care le-ați crede că au fost făcute manual.

Dacă ți-e puțin frică să te arunci direct în arta decupajului, ai putea încerca și alternativa sa de hârtie de șervețel. În cazul specific, triunghiurile de hârtie colorată au fost decupate și apoi fixate cu lac-lac..

Tehnica decoupage pentru a personaliza ghivecele de flori din lut

tutorial decupaj cu triunghiuri de hârtie de țesut, activitate manuală pentru adulți, idee de cadou pentru ziua mamei pentru a vă face singuri

© gina-michele.com

Decorarea cu frunze de aur este o altă tehnică care garantează un rezultat sublim. Tot ce veți avea nevoie pentru ao face este o pensulă, niște lipici pe care va trebui să le aplicați pe suport și, bineînțeles – frunze de aur. Tehnica, pe de altă parte, este foarte simplă și constă în atașarea capetelor frunzei la exteriorul vasului pentru a crea efectul de marmură pe care îl vedeți în ultima fotografie a acestui tutorial. Un nou strat de lipici deasupra și voila !

Frunza de aur – un decor neobișnuit pentru ghivece

modele aurii pentru a decora un ghiveci de flori în frunze de aur pe o suprafață albă, decor de grădină pentru a vă face singur

Cum se reciclează ghivecele de flori ?

Rețineți totuși că, dincolo de tehnicile de personalizare a unui ghiveci, ați putea să vă gândiți și la idei de reciclare, permițându-vă să le recuperați și să le utilizați în alte scopuri la fel de creative. Ghiveciul de flori ar constitui, de exemplu, un suport excelent pentru lumânări, un ghiveci pentru creioane sau un depozit pentru machiaj. Un ghiveci mare de flori ar putea deveni, de asemenea, o masă de servit pentru a fi amplasată în zona de relaxare în aer liber. Și totuși, o altă posibilitate interesantă de reciclare este de a transforma ghiveciul de flori într-un fel de cutie cadou originală DIY, care ar putea găzdui un cadou surpriză de Ziua Mamei, de exemplu. Super, nu !

Suport pentru lumânări din faianță DIY – o activitate manuală pentru adulți de făcut la începutul toamnei

Suport pentru lumânări DIY realizat într-o oală de teracotă reciclată, creație cu ghivece de flori originale, cafea, scorțișoară și lumânare

Decor de bricolaj DIY, suport pentru lumânări DIY în oală de teracotă cu cafea, scorțișoară și lumânare în interior

Cum să faci oameni de zăpadă din ghivece de flori ?

Grădina fiind habitatul natural al ghivecelor de flori, decorația de grădină bricolaj devine adesea o oportunitate de a face niște decorațiuni frumoase cu ghivece de flori. Dintre acestea, mini-grădinile de zână în ghivece de teracotă, dar și bărbații din ghivece de pământ foarte ușor de făcut doar cu câteva ghivece, frânghie și vopsea de exterior. Pentru a vă arăta exact cum să faceți acest lucru, găsiți un tutorial detaliat mai jos..

Materiale necesare:

 • 2 ghivece de 20 cm diametru
 • 4 ghivece de 10 cm în diametru
 • vopsea acrilica pentru bricolaj
 • lac
 • lipici puternic
 • 2 bucăți de frânghie albă (câte un metru fiecare)
 • perie
 • foarfece

Producție:

 1. Începeți prin a revopsi ghivecele de flori. Folosiți diferite culori pentru a revopsi cele 4 vase mici care vor servi drept brațe și picioare și pentru cele 2 vase mari care vor constitui corpul. Dacă este necesar, aplicați un al doilea strat de vopsea. După ce se lasă să se usuce, se tratează cu lac. Includeți trăsături faciale pe unul dintre vasele mari, inspirându-vă din benzi desenate.
 2. Luați unul dintre cele 4 ghivece cu diametrul de 4 inci (primul braț) și așezați-l cu susul în jos. Apoi, treceți prima bucată de frânghie prin orificiul de scurgere. Legați capătul frânghiei, care ar fi în interiorul oalei, asigurându-vă că nodul este mai lat decât orificiul de drenaj. Trageți celălalt capăt în sus.
 3. Acum treceți acest al doilea capăt prin orificiul de drenaj al unuia din vasele mari (cel care va reprezenta partea inferioară a corpului), astfel încât acesta să intre în vas..
 4. Luați capătul frânghiei care se află acum în partea de jos a oalei mari inversate (partea inferioară a corpului) și treceți-o prin orificiul de drenaj al unei alte oale mici încă așezate cu susul în jos (pentru a face un prim picior). Legați un nou nod și sortați frânghia. Acum puteți pune proiectul pe un stand pentru a face restul pașilor mai ușor de efectuat.
 5. Repetați aceeași operație pe cealaltă parte. În cele din urmă, folosiți lipici pentru a atașa celelalte vase mari ca cap și umpleți-le cu sol pentru a găzdui o plantă destul de înflorită.

Tutorial detaliat pentru a face un ghiveci de flori neobișnuit om de zăpadă

faceți personaje cu ghivece, marionetă în ghivece colorate cu față și coardă de desene animate, decor de grădină pentru a vă face singuri

omul într-un ghiveci de flori pentru a se face în ghivece decorate cu vopsea roșie și albă cu trăsături faciale de desen și plantă în interior

© thesprucecrafts.com

Cum se face un ghiveci dintr-un obiect recuperat ?

În timp ce teracota este o alegere ideală pentru orice ghiveci de flori DIY, există în sfârșit destul de multe articole pe care le puteți recicla pentru a crea un recipient pentru cele mai frumoase flori. Astfel, uneori obiecte neobișnuite, cum ar fi cizmele vechi de cauciuc ale bunicului tău, ar putea găzdui plantele de care ești cel mai mândru. Și chiar dacă nu aveți idee ce să faceți cu sticle de plastic sau cutii reciclate, luați în considerare acordarea lor a doua viață ca ghiveci. Trebuie doar să le personalizați și să vă adaptați puțin la noua lor utilizare, așa cum se arată în tutorialul de mai jos.

Ce să faci cu o sticlă de plastic? Transformă-l într-un ghiveci de flori creativ

ce să faci cu sticlele de plastic revopsite în culori roz și alb și desen de motiv pisică, DIY cu recuperare

reciclați sticle de plastic revopsite în roz și alb cu design de pisică și plante verzi în interior, idei de decorare a grădinii cu recuperare

© saltycanary.com

Trei exemple de activități manuale de primăvară cu ghivece de faianță pentru a fi desfășurate în grădiniță 

exemplu de activitate manuală de primăvară a grădiniței cu ghiveci de flori decorat cu vopsea tip curcubeu și nori de bumbac

idee de activitate manuală de primăvară preșcolară cu model de buburuză vopsită în vopsea roșie și puncte negre, plantă de interior, antene scobitoare

realizează o activitate manuală de primăvară a grădiniței în ghivece roz cu model de aripi de fluture în hârtie spumantă și ochi mobili

© orientaltrading.com

Ghivece din faianță cu flori – un decopatch făcut din țesătură

cum să personalizați un ghiveci de flori cu modele florale din țesătură aplicate pe suport, flori de primăvară, DIY creativ de primăvară

Efect de marmură realizat cu ojă de diferite culori

pictură în desen cu acuarelă pe ghivece albe, idee de decorare cu ojă pentru a crea un efect de marmură, flori de hârtie de țesut

decopatch tehnica decopatch pe ghiveci de teracotă revopsit în alb, cum să personalizați un ghiveci de flori

cum să pictezi albastru și verde vopsea ghivece de flori de pământ și aur scăzut și farfurii, flori suculente în ghivece

Mici figuri de sperietoare desenate direct pe exteriorul unei oale

model sperietoare pictat pe suprafața unui ghiveci de teracotă, desenat pe veranda originală figuri simple din teracotă desenate cu stilou și vopsea acrilică, decor drăguț cu ghiveci de flori

model de vulpe, doe și unicorn desenat pe exteriorul unui ghiveci de flori cu suculente, ghiveci de flori desen simplu

Personalizați ghivece de flori cu model de emoticon – o idee ultra originală

personalizați un ghiveci de flori cu un model emoji desenat cu pâslă neagră pe o suprafață galbenă de sprijin, plantă verde în exterior

pictură de ardezie deco pe ghiveci de flori cu mici triunghiuri albe din radieră creion, activitate manuală pentru adulți

cum să patinezi un ghiveci de flori cu pictură în patină albă și inimi desenate în vopsea albă, idee originală de cadou pentru Valentine

Ghiveci de flori cu model unicorn pentru a crea un decor la modă

exemplu de model de decor unicorn pe un ghiveci alb de flori, corn de hârtie sclipici de aur, flori colorate, capac original de ghiveci recuperat

amprente de fructe pe suprafața unei oale de pământ, capac de oală recuperat pentru a vă face

tehnica decoupage pentru decorarea unui borcan cu modele de flori, decorare cu model floral roșu pe o suprafață albastră

Minunată idee de decorare a grădinii DIY

idee de decor de grădină cu recuperare, idee de decor de exterior ieftină, design de bordură albastră și pos alb, trei oale stivuite

idee de decorare ghiveci de flori din lemn cu inscripție și triunghiuri galbene cu rozmarin în interior, personalizați un ghiveci din lemn

ghivece de flori în atingeri de buline aurii pe teracotă și roz cu suculente în interior, idei de decor exterior ieftine

model de înghețată desenat în exteriorul ghiveciului cu modele colorate desenate în vopsea, desen ghiveci de flori

ce să faci cu sticle de plastic vopsite în alb cu un model de pisică cu flori în interior

decopatch felii de hârtie cu model floral pe pământ ghiveci de flori, cum să personalizați ghivece de flori

Cadou DIY de Ziua Mamei – cutii de bomboane fermecătoare făcute în borcane de pământ

cadou de ziua mamei pentru a se face cu amprente pentru a face model de fluture, bomboane în interior, obiect decorativ recuperat

faceți modele aurii pe suprafața unui ghiveci de pământ cu frunze de aur, decor original pentru ghivece de flori

reciclați pahare de hârtie vopsea revopsită cu ochi mișcați cu cactuși în interior, om de zăpadă în ghiveci

decorați un borcan de pământ cu cochilii de mare maronii și albi cu suculente în interior, cochilii de mare simple DIY

Decor frumos de primăvară pentru a face în ghivece pentru a decora o ușă

decor original al ușii, cerc din lemn cu oală mini din faianță cu flori de hârtie colorate în interior

model de pictură în acuarelă pentru a personaliza ghiveciul de flori cu desenarea inimilor în vopsea, idei de decor de grădină pentru a vă face singuri

decor de ghiveci de flori roșii cu amprentă manuală și buline albe, cadou de ziua mamei pentru a te face cu obiect recuperat

decor ghiveci de flori efect umbrit în verde cu flori artificiale în interior, capac original ghiveci recuperat