Coroană de flori uscate și alte creații florale de bricolaj

Florile sunt în jurul nostru și nu vorbim doar despre natură. De sute de ani, ei au devenit un simbol al iubirii, afecțiunii și recunoștinței și ne însoțesc prin cele mai memorabile momente din viața noastră. Deci, indiferent de ocazia specială, oferirea unui buchet de flori este un gest atemporal pentru a-ți arăta sentimentele față de persoana care sărbătorește. Cu toate acestea, după un eveniment festiv, ne găsim adesea înconjurați de mii de plante cu flori pe care nu știm unde să le așezăm sau cum să le păstrăm mai mult. Așa că o aveți, o idee strălucită: transformați-le într-o creație decorativă care va rezista în timp, pur și simplu folosind o tehnică ușoară de uscare. Un sfat extraordinar și pentru această perioadă a anului, când ne place să ne răsfățăm cu activități creative și distractive. Ți-am atras atenția? Așadar, nu mai așteptați să aruncați o privire la sugestiile și sfaturile noastre minunate despre cum să realizați – a cununa de flori uscate sau alte creații înflorite – cu ușurință și cu un buget redus.

Aflați cum să creați creații frumoase de flori: șablon personalizat al husei telefonului cu flori presate

tutorial cum să faci accesoriu de modă ușor de creat portabil cu flori uscate lac de unghii husa pentru smartphone diy

© capturebylucy

Cum se usucă florile ?

Uscarea florilor este o soluție excelentă nu numai pentru a le menține mai mult timp, ci și pentru a vă bucura de un decor proaspăt, natural și primitor tot timpul anului. Există diferite metode de încercat pentru aceasta. Cea mai cunoscută tehnică este de a lăsa florile să se usuce la aer. Cu toate acestea, acesta durează mai mult, deci dacă doriți un rezultat mai rapid, va trebui să alegeți una dintre celelalte metode. Vorbim despre uscare cu un desicator (cu sau fără cuptor cu microunde) sau o presă de flori. Pentru a vă oferi o mână de ajutor în acest proces, mai jos vă explicăm cele mai populare două tehnici..

Metoda 1 / Uscați florile în aer liber

Pentru a utiliza această tehnică de uscare veți avea nevoie de:

 • sfoară și foarfece
 • băț sau cuier
 • flori

Cum se procedează ?

 1. Începeți prin alegerea florilor dvs., favorizându-le pe cele care nu sunt complet deschise, deoarece își pot pierde petalele în timpul uscării..
 2. Îndepărtați orice frunziș din tulpini. Dacă, pe de altă parte, doriți să vă bucurați de puțină verdeață în creațiile dvs., puteți, desigur, să lăsați câteva frunze pe tulpini.
 3. Grupați florile în funcție de specie și faceți bulgări (5-6 flori pe bulgăre pentru cele mai mici flori).
 4. Legați capetele fiecărui grup de flori cu sfoară.
 5. Apoi, legați zgomotul cu capul în jos în jurul unui băț de lemn sau atârnați-l de un cuier. În cazul în care constatați că tulpinile sunt prea lungi, le puteți tăia puțin.
 6. În cele din urmă, agățați bețele într-un loc slab luminat (pentru a păstra culoarea florilor, deoarece lumina directă provoacă decolorarea petalelor).
 7. Așteptați 3-4 săptămâni până când petalele florilor sunt complet uscate și clare.

Alegeți dintre diferitele metode de uscare a florilor și ierburilor

cum se usucă flori foarfecă metodă sârmă plante specii uscare aer liber decor cu flori uscate

Metoda 2 / Uscați florile în cuptorul cu microunde

Materiale necesare:

 • flori
 • desicator (cum ar fi silicagel)
 • apă
 • recipient sigur pentru microunde

Pașii de urmat:

 1. Începeți prin îndepărtarea tuturor frunzelor de pe tulpină.
 2. Umpleți recipientul cu un strat subțire de desicator (substanță absorbantă a umezelii), silicagelul este unul dintre cele mai populare.
 3. Acum așează-ți floarea pe acest strat.
 4. Acoperiți cu un strat suplimentar de silicagel, astfel încât floarea dvs. să fie complet îngropată sub desicator. Dacă florile dvs. sunt mici, puteți aranja mai multe în același recipient, asigurați-vă că toate sunt acoperite cu substanța utilizată.
 5. În cuptorul cu microunde, puneți recipientul umplut cu desicator și flori, precum și o ceașcă umplută cu apă.
 6. Se încălzește în cuptorul cu microunde la intervale de 30 de secunde, verificând starea petalelor de fiecare dată. De obicei, durează aproximativ 2-3 minute pentru ca florile să se usuce..
 7. Odată ce florile sunt uscate, îngropați-le din nou în silicagel și lăsați-le să stea 24 de ore.

Dacă nu aveți timp sau răbdare să așteptați câteva săptămâni, încercați tehnica de uscare cu microunde

tehnica flori uscare rapid cuptor cu microunde apă petale flori frunze nisip alb desicator substanță

Îmbunătățește mesele din casa ta cu o compoziție originală de flori uscate

Ei bine, florile au fost deja uscate și acum ce putem face cu ele? Cea mai simplă și populară idee este să faci un aranjament floral destul de frumos. Organizați diferitele specii într-un buchet, apoi alegeți un recipient original al cărui design va determina în mare măsură rezultatul final. Iată o scurtă prezentare generală a containerelor de utilizat în funcție de efectul și stilul dorit:

 • sticle de sticlă personalizate cu frânghie, pompe, dantelă, macrame pentru un decor boem chic
 • coșuri din fibre vegetale pentru o atmosferă senină, exotică, cu un spirit balinez
 • recipiente de sticlă așezate pe o felie de lemn pentru a adăuga o notă rustică interiorului
 • borcane vopsite în alb pentru un aspect vintage sau shabby chic

Aduceți o notă naturală și înflorită în interiorul său printr-o compoziție de flori uscate

compoziție flori uscate decor de masă de cafea lumânare bambus castron ceramică obiecte decorative vază albă plante uscate

Buchet de flori uscate deasupra șemineului

Dacă sunteți în căutarea modului de a decora spațiul de deasupra șemineului pentru a se potrivi noului sezon, atunci nu căutați mai departe! Pentru că avem o sugestie foarte interesantă pentru dvs. Și da, după cum puteți ghici, este un decor simplu realizat din flori sau ierburi uscate. Apropo, iarba pampas este foarte populară în acest moment, așa că, dacă sunteți curios cum să o invitați în casa dvs., nu ezitați să aruncați o privire la articolul nostru dedicat decorării cu iarbă pampas. În ceea ce privește transformarea spațiului de deasupra șemineului, iată ce avem de oferit. Începeți prin colectarea și uscarea plantelor preferate. Pentru un aspect autentic și natural, care se potrivește minunat cu un stil rustic sau vintage, joacă-te cu specii de culoare pământească, cum ar fi eucalipt, ramuri de flori de bumbac și tulpini de grâu.

Îmbunătățiți spațiul de deasupra șemineului cu un buchet de flori veșnice

cum să decorați șemineul cu flori uscate buchet aranjament floral plante uscate în aer liber toamnă decor de sufragerie

Buchet DIY de flori uscate de nuntă

Ești un fan al stilului boem și vrei să-ți faci propriul buchet de mireasă cu spirit sălbatic? Deci, tot ce trebuie să faceți este să colectați florile sau ierburile preferate, apoi să le uscați folosind una dintre metodele menționate mai sus. Pentru a face o compoziție autentică, vă sfătuim să vă orientați spre specii precum coada de iepure, Ammobium alatum, craspedia, iarba pampasului, pisoi etc. În plus față de florile uscate, va trebui să oferiți un fir floral și o panglică pentru a le menține în poziție..

Creați-vă propriul buchet de mireasă rustic sau boho chic

buchet de bricolaj de flori uscate de nuntă cum să faci un buchet de nuntă original în stil boem

Faceți o coroană de flori uscate

Una dintre cele mai bune modalități de a vă face veșnice florile preferate este să creați o coroană de flori naturală pentru a vă lustrui casa sau ușa din față cu ele. În general, acesta este un proces ușor și foarte distractiv, dar în cazul în care nu sunteți sigur cum să procedați, iată câteva indicii:

Materialele necesare:

 • flori uscate
 • foarfece ascuțite
 • fir de flori pentru florărie sau fir de iută
 • o coroană de ușă de răchită

Faceți o coroană frumoasă de flori uscate pentru a împodobi pereții sau ușile casei dvs.

Coroană de bricolaj pentru flori uscate, ceea ce face ca activitatea manuală să cadă ușor și rapid crearea de plante tehnica ramurilor uscate

Instrucțiuni pentru un proiect de succes:

 1. Pentru a începe, veți avea nevoie de o bază pentru coroana dvs. În acest tutorial, folosim o coroană prefabricată pentru a facilita procesul, dar, desigur, puteți face un model folosind ramurile și un mic fir pentru a le ține..
 2. Odată ce ai baza coroanei de flori, trebuie să procedăm la decor. În acest sens, vă sfătuim să vă limitați la 3-4 specii de plante diferite pentru cele mai bune rezultate..
 3. Tăiați tulpinile lăsând 2-3 inci, astfel încât să le puteți agăța de coroană de flori. Începeți prin adăugarea mai întâi a frunzelor și a florilor mai mari, lăsați-le pe cele mai mici pentru sfârșit.
 4. Dacă doriți să obțineți un aspect și mai toamnal, vă recomandăm să adăugați și fructe uscate..

Pașii simpli de urmat pentru un proiect creativ de succes

idee cum să faci o coroană de flori uscate metodă tehnică curățare de aer liber flori de bricolaj

© gordoncastle.co.uk

Cum se face un ierbar ușor ?

Ultima idee creativă prezentată în acest articol se va învârti în jurul creării unui ierbar. O tehnică destul de cunoscută și populară pentru sufletele botanice. Cu toate acestea, dacă nu ați încercat încă să uscați câteva flori folosind această celebră metodă, sunteți binevenit să profitați de această ocazie. Iată ce trebuie să știți pentru a îndeplini această misiune:

Materialele de care veți avea nevoie:

 • flori
 • cuțit Stanley
 • foarfece
 • perie și lipici pva
 • card A3 alb
 • bandă de măsurare
 • ramă foto
 • ziar
 • niste carti

Creați un decor artistic pentru a îmbrăca pereții originalității

exemplu ierbariu original să te faci singur tehnică flori presate pagina jurnal carte metodă de uscare plante cu flori

Realizarea pas cu pas:

 1. Începeți prin a pregăti câteva flori sănătoase (evitați florile estompate sau deteriorate). Tăiați tulpinile.
 2. Luați o carte și tăiați două bucăți de ziar de aceeași dimensiune ca și cartea dvs. Așezați o bucată de ziar în interiorul cărții. Jurnalul va absorbi umezeala și va proteja paginile cărții dvs..
 3. Așezați-vă floarea pe hârtie și încercați să îi aranjați bine frunzele și petalele.
 4. Acoperiți floarea cu o altă bucată de ziar.
 5. Puteți repeta procesul de mai multe ori, lăsând câteva pagini goale între paginile de stoarcere.
 6. Închideți cartea și adăugați o grămadă de alte cărți deasupra pentru a asigura o greutate suficientă pentru balotat. Păstrați acest lucru timp de aproximativ 3-4 săptămâni.
 7. Odată ce florile s-au uscat, începem să decorăm cu un cadru. Pentru a face acest lucru, luați baza cadrului și așezați-l pe cartonașul alb. Apoi tăiați cardul urmând conturul cadrului.
 8. Așezați florile uscate pe card și folosiți o stropire pentru a aplica niște lipici pe spatele florilor presate. Lipiți florile și lăsați-le să se usuce bine.
 9. În cele din urmă, asamblați cadrul și sunteți gata de plecare !

Presa cu flori: o tehnică tradițională și foarte distractivă de uscare

tutorial cum se face un ierbariu presa flori tehnica de uscare metodă decorare cadru cu flori presate

© collectivegen.com

Colectează flori din călătoriile sale peste tot în lume, apoi transformă-le în amintiri minunat

decor cu flori uscate ușor de făcut tehnica de uscare ușor floare ziar hârtie perie lipici plante frunze

Ierburile uscate se îmbină minunat cu decorul moale și natural din această piesă feminină

rama foto aurie decor natural femeie dormitor comoda din lemn de culoare închisă origami vază idee decorare toamnă

Faceți o coroană frumoasă de Crăciun folosind câteva flori uscate și vopsea albă pentru un efect de zăpadă

idee de perete coroană de flori cum să faci un decor cu ramuri uscate frunziș vopsea albă efect zăpadă

flori uscate deco ușor activitate manuală bricolaj cadou original recipient sticlă flori presate dop de sticlă

Flori uscate, ghirlandă de mărgele din lemn și vază de teracotă: combinația perfectă pentru un decor splendid

diy decor boem stil acasă decor macrame agățat de perete frânghie noduri buchet flori uscate vază de teracotă

Decor de perete DIY DIY gratar original agățat cu buchet flori uscate casa tehnică

Dă o a doua viață cadrelor de sticlă umplându-le cu flori presate

flori uscate decor perete ușor activitate manuală diy cadru gol buchet de sticlă flori ramuri uscate

Schimbați complet starea de spirit făcând un perete agățat cu ghirlande de flori uscate

Ghirlandă de flori uscate decor de perete cameră adolescentă diy pandantiv lumină ramură de lemn flori ghirlandă ușoară

ideea de decorare pe caderea originală cadou bricolaj mașină de spălat din lemn bricolaj sticlă recipient crearea plantelor uscate

Iată un alt exemplu inspirator pentru un decor de perete superior

acoperire de perete panouri din lemn alb Decor de perete DIY coroană flori uscate cerc de lemn

decorare vaza sticla compozitie masa din lemn flori uscate tava din lemn ghivece ceramice roz modele florale

Personalizați o lumânare obișnuită folosind câteva petale colorate

bricolaj lumânare aromatică cu amprente flori presate sfoară iută deco flori uscate obiect bricolaj presă de flori ușoară

DIY ușor de primăvară activitate manuală floare coroană de perete decor perete sârmă cerc ramuri frunziș flori

buchet de flori uscate decor colorat interior obiecte decorative lumânări roz portocaliu și violet cutie cadou panglică roz

buchet creație de flori uscate cu plante uscate diy terrrairum cu trandafiri uscați ierburi suspensie de flori de trandafir de nisip

Coroană DIY de trandafiri uscați și eucalipt

coroană de flori decorative ușor de realizat DIY cap accesoriu pentru păr pentru moda femeie trandafiri uscați

coroană de flori uscate ușor de făcut bricolaj decorare carte de vizită ierburi uscate coroană ramuri plante

coroană flori uscate perete idee ușă intrare decor cu coroană obiecte diy ierburi uscate flori roz

decorare cameră fete roz pastel mobilier obiect decorativ lumânare cărți cutie vază umbră cunună flori uscate diy

Uscarea cu aer este cea mai populară tehnică

acasă metodă ușoară de uscare a florilor și a ierburilor buchet de flori uscate cu aer liber ierburi de sfoară

model de coroană de flori uscate de casă cu flori de toamnă design de flori ramuri wireframe

activitate manuală pentru adolescenți cum să faci marcaje cu decor de flori presate cu frânghie de flori uscate

buchet de ierburi uscate în aer liber aranjament floral diy stil boem deco toamna a face singur

Adorabile coastere realizate cu felii de lemn și petale de flori

creatie cu flori presate idee usoara activitate manuala spalator lemn deco flori uscate diy sub sticla inflorata

toamna deco pentru a face singur plante buchet plante ierburi uscate în aer liber metoda uscare ușoară flori

decor de toamnă ușor de făcut față de masă albă vază albă uscate pampas iarbă flori cad frunziș

deco flori uscate ușor vintage cadru oglindă aurie coroană goală de plante verzi uscate de eucalipt interior

decor cu flori uscate rama foto diy tehnica sticlei presare flori și ierburi creație cu flori

decorațiuni interioare culori naturale dulap din lemn depozitare deschisă masă din lemn alb sub șaibă de sticlă lemn deco d toamnă

flori uscate nunta proiect creativ honestlywtf buchet de mireasa cu ierburi si flori bratara de mana feminina aur

© sincerlywtf

creație de bricolaj cu flori uscate decor original bricolaj cadou de ziua mamei ierburi de săpun și flori presate frânghie

decorare flori uscate tehnică uscare aer liber trandafiri borcan sticlă tăietură lemn uscat petale de trandafir