Az 50 -es évek divatja – keresse meg a ma másolható trendeket

Az ötvenes évek divatja időtlen. A hipszterek és a menő emberek ikonikusakká tették az 1950 -es éveket szabadságaival, fiatalságával és furcsa stílusával. Az 50 -es évek divatja nem korlátozódott az uszkár szoknyákra és a nyeregcipőkre. Az 1950 -es évek háziasszonyai meghatározó szerepet játszottak az ultra nőies stílus meghatározásában, amelyet ma szeretünk viselni. A rock n roll és az ifjúsági divat uralja a divatipart. A Rockabilly stílus inspirál minket ma. Nagy-Britanniában a Teddy Boy stílusa ikonikussá vált a stílusával és az önkényuralmi figurával. Amerikában a Greasers hasonló társadalmi helyzetben volt. Korábban a tizenévesek ugyanúgy öltöztek, mint a szüleik, de egy lázadó és más ifjúsági stílust fejlesztettek ki. Ez különösen a női ruhák nyíltan szexuális jellegében volt észrevehető. A férfiak szűk nadrágot, bőrkabátot viseltek, és a hangsúly a hosszú, zsíros hajon volt. A cikk alatt megtalálja az 50 -es évek divatirányzatait, több ezer képet a stílus megértéséhez és másolásához.

Az 1950 -es évek divatja – hogyan öltöztek a nők

Kollázs az 50 -es évek stílusával, hogyan öltözzön az 50 -es évek divatjába, az 50 -es évek öltözéke, stílusos nő

Az új ötletek azt jelentették, hogy az új tervezők megérezték, mi a divat. A divat akkor kezdte hallatni hangját és stílusát, amikor Christian Dior megalkotta a „The New Look” kollekciót. Az 1950 -es évek nemcsak a luxusmárkákra fordított kiadásokról szóltak, hanem megszületett a jó érzés gondolata is. Ez volt az az idő, amikor rendelkezésre álltak az erőforrások, és ez egy újfajta divat volt. A tervezők különböző anyagokat, például taftot, nejlont, műselymet, gyapjút és bőrt hoztak létre, amelyek különböző színeket és mintákat tesznek lehetővé. Az emberek elkezdtek mesterséges szálakat hordani, mert könnyebb volt gondoskodni és olcsó volt az ára. Ez volt az az idő, amikor a vásárlás az életmód, a lét és a gondolkodás része volt.

Dior, Chanel, Balenciaga – az 1950 -es évek divatjának előfutárai

dior divatdiktátorok, balenciaga, szabók csatorna, fekete -fehér fotó, divattörténet

Különböző tervezők jelentek meg vagy tértek vissza az 1950 -es években, mert itt volt a divat és az ötletek ideje. A korszak legfontosabb tervezői: Christian Dior, Cristobal Balenciaga, Coco Chanel. Mint már mondtuk, a Dior számára az egész 1947 -ben kezdődött a második világháború befejezése után. Christian Dior felfedezte, hogy sok erőforrás van a piacon. Ő hozta létre a híres és inspiráló kollekciót „The New Look” néven. A Dior első gyűjteményéből származó vonal valódi neve Corolle. A Harper’s Bazaar főszerkesztője, Carmel Snow ekkor úgy döntött, hogy átnevezi a kollekciót New Look. A második világháború alatt viselt ruhákhoz képest Dior arcátlanabb és pazarabbnak tűnik. Dior a formák és a sziluettek mestere volt, és saját szavaival élve „virágos nőket” teremtett. A kollekció terjedelmes ruhákat tartalmazott, amelyek nemcsak a gazdagságot, hanem a nők erejét is képviselnék. A Dior bemutatta a homokóra formájának ötletét a nők számára – széles váll, feszes derék és telt, terjedelmes szoknya. Dior forradalmár volt, és nagy hatást gyakorolt ​​a modellgyártók következő alkotásaira.

Cristobal Balenciaga spanyol tervező, aki 1915 -ben nyitotta meg első divatházát. 1936 -ban Párizsba utazott, hogy elkerülje a spanyol polgárháborút, ahol divatgyűjteményei ihlették. Alkotásai ihlették a korszak feltörekvő tervezőit. Öröksége ugyanolyan fontos, mint Dioré. Ismert volt, hogy ruhákat, nehéz köteteket és lufi szoknyákat készít. Számára az egész akkor kezdődött, amikor a Marquesa de Casa Torre -nak dolgozott, amely fő inspirációs forrása lett. A La Marquesa de Casa Torre segített Balenciagának belépni a couture világába. Az első jelmez nagyon drámai volt. Balenciaga forradalmi tervező volt, aki nem félt mindent leejteni, mert mindent irányított. Az 1950 -es és 1960 -as években tervei híresek voltak a színekre és a textúrára való odafigyelésükről. Különböző sziluetteket készített a nők számára. 1955 -ben megalkotta a tunikát, amelyet a fenti kollázsban láthat.

A második világháború után a híres tervező, Coco Chanel felépült. Ezúttal Chanel mutatott be egy nagyon hasznos női ruhadarabot, a „boxy” öltönyt. Az 1954 -ben megalkotott jelmezek különlegesek, tweedek, egyediek, kifejezetten neki tervezték. Az ő ideológiája az volt, hogy kényelmes, funkcionális ruhákat alkosson, és a nőket csinosnak és fiatalosnak tegye. A jelmezek kabátokat, szoknyákat és kiegészítőket, például kalapokat és kézitáskákat tartalmaztak. Stílusát világszerte jól ismerték, és ötlete a funkcionális luxusruházatról befolyásolta a korabeli tervezőket. Chanel úgy vélte, hogy a luxusnak a kényelemből kell származnia. Ez az oka annak, hogy tervei annyira egyediek és annyira különböztek a korszaktól. Sikerült elérnie népszerű vonzerejét olyan kiegészítők hozzáadásával is, mint a gyöngy nyaklánc..

Hogyan öltöztek a férfiak az 1950 -es években ?

Elvis, Cary Grant, James Dean, 1950 -es mozi ikonok, ikonikus fekete -fehér fotózási kollázs

Ez James Dean, Elvis Presley, de Cary Grant ideje is. Tehát az évtized különböző áramlatokból áll. Az 1950 -es évek férfi ruházatának általános konzervatív megjelenése az évtized első éveiben tükröződött a tizenévesek ruházatában. Még a középiskolás gyerekek is öltönyt viseltek, vagy legalább kabátot és nadrágot, az Ivy League “preppy” megjelenése uralta a fiatal férfiak ruházatát. Ami a férfi alkalmi viseletet illeti, az 50 -es években nagyon népszerűvé váltak. Ahelyett, hogy egész nap háromrészes öltönyt viselnének, a férfiak reggel munkájukhoz öltöztek, és gyorsan átöltöztek, miután hazaértek kényelmesebb ruhába. Az egyenruhások számára sok munkaügyi hivatal rendelkezett zárható szekrényekkel, hogy a férfiak hazatérésük előtt átöltözzenek hivatalos öltözékbe. A hétvégén a férfiak természetesen hétköznapi ruhákat, otthoni pihenőruhát, sportruházatot játszottak vagy sporteseményeket néztek, fürdőruhát viseltek a strandon..

Az 50 -es évek megjelenése – a smink, a frizura és a korszak szelleme

Népszerű 1950 -es színésznők Audrey Grace Kelly Merilyn Monroe portréfotó, 1950 -es smink

Az ötvenes években minden újnak tűnt. Új autók, új készülékek, új külvárosi otthonok, 1950 -es stílusú ruházat – mindezt úgy alakították ki, hogy illeszkedjenek az elegáns viktoriánus korhoz hasonlító, faragott nőiességbe. Míg az 1940 -es évek a természetes, minimalista sminket ölelték fel, az ötvenes évek asszonya új színekkel, eltúlzott vonalakkal és csiszolt architektúrával festette arcát. Egy nő helyett, aki a bőrét és a haját dicsérő színeket választotta, most szabadon követhette a trendeket, és tökéletesen illeszthette ajkait és szemhéjfestékét az erszényéhez, kalapjához, kesztyűjéhez, cipőjéhez, autójához, házához stb. A tökéletesen összehangolt tetőtől talpig tartó megjelenés mindig ideális volt.

A házon kívül dolgozó nők voltak a legnagyobb sminkfogyasztók az 1950 -es években. Ők jobban követték a legújabb trendeket és színeket, mint a tizenéves lányok. A középosztálybeli nők ritkán követték a sminktrendeket, ehelyett a természetes módon alkalmazott minimális smink mellett döntöttek. Az igazi festett arcok az 1950-es évekből a felső osztályú polgári nőké voltak. Ugyanez vonatkozik a frizurákra is, amelyeket néha lehetetlennek tűnik újrateremteni. A különböző áramlatoknak különböző frizurájuk volt. De az amerikai mozi sztárjaként a hurkok voltak a csúcsok, amelyek manapság másolható képként maradtak..

És mi van azokkal a nőkkel, akik az 1950 -es évek ikonjaiként mentek a történelembe? Az első neveket Grace Kellynek, Audrey Hepburnnek és Marilyn Monroe -nak nevezzük. Mindhárman megkapták a saját stílusukat és a sminkelés módját. Grace, ő, aki úgy tűnik, mesebeli életet élt. A kék szemű szépség modell, Oscar-díjas színésznő, monacói hercegnő, feleség, anya és divatikon volt. 52 éve (1929-1982) során elbűvölte a közönséget elegáns stílusával, amely jellemezte az elbűvölő 1950-es éveket. Audrey, aki élete során és évtizedek óta híres volt, az egyszerű és könnyed elegancia megjelenését testesíti meg, amely időtlenné vált. És persze Marilyn, a stílusa, amelyet nem lehet megtéveszteni, népszerűvé tette őt, amikor az egyik első filmjét, a “Chorus Ladies” -t (1948) reklámozta. Lehet, hogy kissé óvatosabban öltözött, de már megmutatta báját, amely világszerte ismertté válik..

Modern frizurák az 50 -es években és összeillő ruhák

nők, akik átvették az 50 -es, 50 -es évek divatját, 50 -es évekbeli ruháit, a múlt elegáns, gyönyörű retro ruháját

Imádnivaló pár készen áll a retro partira, trendi 50 -es táncokkal

Imádnivaló 50 -es évek esti párja, 50 -es évek ruhája, 50 -es évek divatja, elegáns nőruha és csípő férfi pillangóval

Divatos ötvenes évek öltözködési ötlete, tökéletes egy tematikus esküvőhöz

Női esküvői öltözék, világoskék hercegnő ruha levetett vállról, 50 -es évek frizurája, 50 -es évek divatja, átveszi a vintage stílust

Ikonikus 50 -es évek stílusú fotó – Audrey Hepburn hercegnő ruhában, két uszkárral és hosszú kesztyűvel

Audrey Hepburn hercegnő ruhában, rövid elülső hosszú háttal, két fehér és fekete uszkár kutyával, arany részletekkel, hosszú fehér kesztyűben

50 -es évek filmképe – könnyedén ölelje fel az 50 -es évek stílusát, miközben megfelelő filmeket néz

Mindent Eve -ről, klasszikus fekete -fehér filmről, 50 -es évek vintage ruhájáról, 50 -es évek divatjáról, három nőről és egy férfiról

Egy újabb jelenet ebből az ikonikus filmből

Egy színésznő és legnagyobb rajongója története, az 50-es évek pin-upja, az 50-es évek divatja, modern pin-up megjelenés a modern nők számára

A másik nagy áramlat az 1950 -es évek közepén és végén, amelyet a Brillantine című film népszerűsített

50 -es évek rockabilly és Brillantine stílus, a múlt század közepének divatos megjelenése, 50 -es nők, 50 -es évek divatja, menő, elegáns női öltözék

Pin-up 50’s-ötlet a pin-up ruhákhoz

Az 50-es évek pin-up stílusa, az 50-es évek divatja, a divatos század közepi megjelenés

50 -es évek alkalmi viselete

50 -es évek frizurát fogadó nő, divatos 50 -es évek sminkje, menő, elegáns női viselet

Kényelmes, alkalmi ruhák, fehér fehérnemű, 1950-es évek öltözéke, pin-up megjelenés, az 1950-es évek legjobb ruhája

Gyönyörű, mosolygós nő, középhosszú A-vonalú, csíkos ing szoknya, 50-es évek gingvett esti ruhája, hangsúlyozza a nők szépségét

Egy ikonikus Grace Kelly öltözék – hercegnő ruha egy igazi hercegnőnek

Grace Kelly szó szerint hercegnő ruhában, 50 -es évekbeli ruhában, tökéletes öltözékben, ötvenes évek elegánsan

Filmjelenet az 50-es évek frizurájáról, társítsa hozzá a frizuráját, a sminkjét és az 50-es ruháját, öltönyös férfi, nő elegáns piros és fekete ruhában

Öltözködési ötlet esküvőre az 50 -es évek témájára

Két barátnő szüreti ruhákban, homokóra stílusban és 50-es A-vonalú ruhában, Bodycon piros ruhában, eredeti esküvői ruhában

A koszorúslányok virágos ruhákban

Tematikus esküvő, koszorúslányok virágos ruhákban, különböző színű virágokkal, 50-es tűvel, 50-es ruhával, válassza ki az utolsó század közepi mozgalmat

Tökéletes ruha az 50 -es évek partijára

Jó ötlet, hogyan kell öltözni egy retro témájú partira, 50 -es évekbeli öltözék, 50 -es évek frizurája, hogyan kell öltözni az 50 -es évek stílusában

Egy nő két különböző 50-es évek divatruhájával, nadrágjával és fehér ingével, vagy egy közepes hosszúságú ruhával, Peter Pan gallérral

Swing esti taverna, 50-es évek frizurája, 50-es évek divatja, szórakozás, mint a század közepén, fekete szoknya, rövid ujjú pulóver

Dior modell a New look 50s kollekcióból, hogyan kell öltözni, az 50 -es évek vintage ruhájának megválasztása, hogyan kell átvenni a stílust

Gyönyörű nő, régi fekete -fehér fotó, kiszélesedő szoknya és ing felső, ikonikus modellkészítő

Az 50 -es évek divatjának másik oldala – Elvis és barátnője

50 -es évek nadrágja és felsője nőknek és férfiaknak, Elvis Presley motorkerékpár vintage 50 -es évekbeli öltözék, modern vintage stílusban

50 -es évek vázlata, 50 -es évek divatcipője, 50 -es évek vintage ruhája, női ruházati trendek

Az 50-es évek szellemét reprezentáló képek kollázsa, pin-up ruha, 50-es évek vintage ruhája, jó ötlet a háború utáni öltözködéshez

Gyönyörű modern nő, aki elfogadta az 50 -es évek stílusát, piros kézitáska, 50 -es évek divatja, 50 -es évek nője, femme fatale, hogyan legyen stílusa az aranyos fürtökkel

Piros virágos ruha, piros sarkú cipő, gyönyörű mosolygós nő, 50 -es évek frizurája, 50 -es évek divatja, vintage stílus fogadja el

Párizs mindig Párizs lesz, vintage fotós nő, fekete kalap, fekete felső és cipő, szögletes szoknya

Bagoly 1950 -es viselet, szögletes szoknya és fekete felső, 1950 -es évjáratú ruha, 1950 -es évek divatja

50 -es évek inspirációja, piros csipke szoknya és kék -fehér csíkos ing, göndör haj, rúzs

Hogyan kell öltözni, mint egy 50 -es nő, vörös haj, 50 -es frizura, retro szemüveg

Piros virágok a pánt nélküli fehér ruhán, 50 -es évek tűvel, 50 -es évek divatja, modern tűző megjelenés a modern nők számára

Klasszikus 50 -es évekbeli nő, 50 -es évek vége, színes kézitáska, barack színű, keskeny csipke ruhához

Fehér ruha zöld macska mintával, kerek napszemüveg, modern kézitáska, 50 -es évek divatja, 50 -es évek nő, fogadja el a rockabilly megjelenést

Halvány rózsaszín 50 -es évekbeli ruha, 50 -es évek nő, 50 -es évek bulija, modern nő

Lángoló szoknya és csupasz felső, 1950 -es évek frizurája, 1950 -es asszony, vintage est swingtáncokkal

vintage 50 -es évekbeli ruha, fekete ruha magassarkú, 50 -es évek öltözéke, swing öltözék

Színésznő és hercegnő, filmruha, fekete nadrág és hosszú ujjú ing, 1950 -es évek nő, 1950 -es évek öltözéke

Vintage stílusú férfi, hogyan kell öltözni, mint egy modern férfi az 50 -es években, az öltözékeket elfogadni

Gyönyörű női öltözék, két ötlet az öltözködésre, 1950 -es évek öltözéke, guinguette este

Vidám sárga ruha, pin-up megjelenés, hogyan kell öltözni az 1950-es évek stílusában, virágok a hajadban

Az 1950 -es évek stílusa, piros ruhák és pöttyös ruhák, 1950 -es évek cipői, hogyan öltözzenek az 1950 -es stílusban

Poodle halvány rózsaszín szoknya, 50 -es évek divatja, 50 -es évek öltözéke, a múlt elegáns, gyönyörű retro ruhája

Őszibarack színű uszkár szoknya, fekete vállpántos felső, 50-es évek ruhája, 50-es évek divatja, elegáns női öltözék

Nő nézi a képét az 50 -es években tartott verrine, guinguette este tükrében, kiemelve a nők szépségét

Düh James Deannel való együttélés, vörös kabát stílusú düh, öltözködés, 1950 -es évek öltözéke, nőies megjelenés, retro ruhák sziluettje

Római ünnepek, 1950-es évek cipője, 1950-es évek öltözéke, 20. századi nők, Audrey Hepburn Peter Pan galléros ingben és A-vonalú szoknyában

konzervatív ruha női osztálynak garre, 50 -es évek öltözéke, szépsége és divatja, retro ruhák választéka

A lenyűgöző Marilyn Monroe stílus tökéletes az év egyik ruhájához 2019

Marilyn Monroe fotó a Malibu strandon a házak előtt és minden, gyönyörű fotó egy igazi csillagról levágott nadrágban és levágott pólóban

Sárga Marilyn Monroe fekete, vállon öltözött filmjelenet 50 -es évek divat Hogyan legyünk divatosak egy 50 -es évekbeli ruhával

Egy népszerű színésznő csodálatos stílusa, az 50 -es évek divatja, hogyan lehet trendi az 50 -es évek öltözékével, fehér nadrágjával és fekete blúzával

Marilyn és egy másik nő, aki szereti az 50 -es évek stílusát, az 50 -es évek divatját, az 50 -es évek ruháját, az 50 -es évek divatját

Tudja meg, mi volt a divat, nadrág és ing a nők számára, valamint nadrág és pulóver férfiaknak, színésznőnek és színésznek

Viselésre kész, modern 50 -es évekbeli ruhák, tökéletes öltözék, ötvenes évek elegáns

Narancssárga fehér virágok trapézruha, fekete öv, Peter Pan gallér, 1950 -es frizura, kombinálja a frizuráját, a sminket és az 1950 -es évek ruháját

Vörös haj kontyba, retro szemüveg, piros cipő, vintage fekete -fehér öltözék

50 -es évek Ariel, kék és rózsaszín ruha, 50 -es évek vintage ruhája, ötvenes évek divatja

Hogyan kell öltözni egy vintage esküvőre, kiszélesedő A-vonalú szoknya és kényelmes felső, sarkú cipő, nagy kuplung

Vintage esküvői koszorúslányok, 50-es évek pin-up, 50-es évek ruhája, válassza az utolsó század közepi mozgalmat

Rózsaszín háttér, fekete ruha fehér pöttyökkel, 1950-es pin-up, háború utáni divat, 20. század közepi életmód

Szőke 50 -es évekbeli nő, 50 -es évek pin up, hogyan kell öltözni az 50 -es évek stílusában

Kollázs női öltözékből, felhúzható nadrág és pulóver, hegyes 50 -es melltartóval, ötlet, hogyan öltöznek a század közepi nők

Pöttyös ruha, fehér cipő kis sarokkal, jól párosítva fehér kesztyűvel, göndör hajjal

Modern 1950 -es stílusú ruha, kutya minta, kék rövid ruha imádnivaló kutyák mintával, napszemüveg

Fekete virágos ruha, szőke nő, 50 -es évek öltözéke, 50 -es évek frizurája, hogyan öltözzenek az 50 -es évek stílusához

Fekete -fehér ruha Peter Pan gallérral, guinguette este, 1950 -es frizura, 1950 -es évek divatja

Rockabilly ruha, hogyan kell öltözni, mint az 50 -es évek lányai, vintage 50 -es évek ruhája, hogyan kell átvenni a stílust

Szögletes szűk szoknya, tipikus 50-es évek frizurája, 50-es évek stílusa, 50-es évjáratú ruha, gyönyörű régimódi ruhák

Zöld, narancssárga inget, barna sarkú cipőt, 1950 -es szoknyát, 1950 -es évjáratú ruhát visel, jelenleg modern vintage stílusban

Marilyn Monroe ikonikus fehér redős ruhájában, az 1950 -es évek cipőjében, az 1950 -es évek vintage ruhájában, női ruházati trendekben

Fogadja el az 50 -es évek divatját divatos ruhákban

Rózsaszín pulóver és Peter Pan gallér, szőke nő, aki szereti az 50 -es és 60 -as évek stílusát, hogyan öltözzön vintage stílusban

Homokóra sziluett, fekete sarkú cipő, eredeti kalap, papír tartása a kezében

50 -es évek divatos mosolygós nő, kesztyű és nagy óra, imádnivaló gombos ruha

Az 50 -es évek fiúi, mackós stílus Angliából, divat sárgáknak

Púder rózsaszín kegyelmes nő, ötvenes évek divatja, ötvenes évek nő, femme fatale, hogyan legyen stílusa

Szőke nő alkalmi viselet, 50 -es évek divatja, 50 -es évek nő, rockabilly megjelenés

Az ötvenes évek ruha modern ábrázolása, fekete középhosszú ruha, fekete sarkú cipő

Fehér 50 -es évekbeli ruha, 50 -es évek nő, 50 -es évek party, trapéz szoknya, alatta tuille

Tizenéves lányok és hogyan viselkedtek, táncoltak az 50 -es évek divatján, gyönyörű ruha

A Vogue címlapja 1959 -ben Audrey Hepburn -nel fehér ruhában, koronában és hosszú kesztyűben

Fényűző divat 1950, hogyan öltözzön az 50 -es évek divatjába, 50 -es évek öltözéke, stílusos nő

Vogue 50 -es évek borítója, 50 -es évek divatja, 50 -es évek öltözéke, a múlt elegáns, gyönyörű retro ruhája

Koszorúslányok öltözködési ötlete, 50 -es évek nője, 50 -es évek pin -upja, hogyan öltözzön 50 -es évek stílusába

Piros ruha közepén hosszú ujjú, hogyan kell öltözni az 50 -es évek divatja szerint, 50 -es évek öltözéke, legyen stílusos nő