Koronavírus: A Louis Vuitton maszkokat gyárt Ehpad számára

Míg a nagy globális ipari csoportok a koronavírus elleni küzdelem támogatására irányuló intézkedések sorába kezdenek, a LVMH francia luxusvezető az elsők között lépett harcba. Miután bejelentette, hogy finanszírozza 40 millió, Franciaországban dolgozó egészségügyi dolgozóknak szánt maszk behozatalát, főnöke, Bernard Arnault kampányt indított a cég parfümgyáraiban hidroalkoholos gél előállítására. Ma a csoport tulajdonában lévő Louis Vuitton luxusbőrmárka az alternatív maszkok gyártását az idősotthonokban.

A Louis Vuitton elindította szövetmaszkok gyártását

A Louis Vuitton francia gyárai önkéntes varrónőinek köszönhetően megkezdi alternatív 2 -es típusú textilmaszkok gyártását

A Louis Vuitton francia gyárai ma már maszkok gyártásával foglalkoznak

A Louis Vuitton, a francia luxusipar zászlóshajója ezért éppen most indította el a szövetmaszkok gyártását a Covid-19 világjárvány lelassítására a francia idősotthonokban. A sainte-firenzei Vendée műhelyekben kezdődő tömegtermelésnek naponta több ezer darabot kell elérnie, köszönhetően néhány tucat varrónak és önkéntes alkalmazottnak, akik készek újraindítani a gépeket a márka különböző telephelyein.. Utóbbiak Marsazban és Saint-Donatban Drôme-ben, Condé-ban Indre-ben, Saint-Pourçain-ban Allier-ben és Ducey-ban Manche-ben találhatók. „Ez egy nagylelkű gesztus az első önkéntesektől (…) Mindenki, a műhelyeknek vissza kell kezdeniük a munkát, de mielőtt megtehetné, meg kell védenie magát” – kommentálta a Louis Vuitton vezérigazgatója, Michaël Burke az újságíróknak. Francia televíziók.

A Louis Vuitton önkéntes alkalmazottainak köszönhetően újra megnyitja francia gyárait

A Louis Vuitton Vendée gyára megkezdi a szövetmaszkok gyártását az idősotthonok számára

Az LV varrók know-how-ja az Ehpad szolgálatában

Miután a hálózattal egyeztetve megvizsgálta a kezdeményezés megvalósíthatóságát Grand Ouest mód, A Louis Vuitton csapatai ezért kifejlesztettek egy 2-es típusú szövetmaszkot. Négy órás lépésekben használható és akár ötször mosható, ez a jóváhagyott személyi védelem megfelel a kormány azon kérésének, hogy növeljék az úgynevezett alternatív maszkok gyártását, amelyek célja a koronavírus terjedésének megakadályozása. potenciálisan fertőzött emberek által. “A maszk gyártásánál fontos az anyagok megválasztása. Meg kell találni a megfelelő kompromisszumot a lélegzőképesség és a szűrés között ” – magyarázta Yannick Budzinski, a vállalat új termékmenedzsere..

A márka több ezer 2. típusú maszkot fog gyártani az Ehpad számára

Az LVMH csoport márkája tevékenységét a 2 -es típusú maszkok gyártására irányítja át

Michaël Burke hozzátette, hogy a Louis Vuitton is vizsgálja az 1 -es típusú maszkok kifejlesztését, ezúttal az egészségügyi dolgozók számára. A ruháknak jövő héten is el kell hagyniuk a gyárakat a kórházakba. “Ez függ a szövetektől, de egy kicsit kevésbé bonyolult, mint a maszkok szövete” – mondta a francia luxusmárka vezérigazgatója.

Az LVMH csoport márkája reméli, hogy hamarosan gyárthat 1 -es típusú orvosi maszkot

A Louis Vuitton francia termelőegységei és önkéntes alkalmazottai szövetmaszkokat készítenek az ehpadok számára