Joker nyerte az Arany Oroszlánt a Velencei Filmfesztiválon

A Joker, Todd Phillips várva várt és már elismert filmje Joaquin Phoenix főszereplésével, elnyerte az áhított Arany Oroszlán díjat a 76. Velencei Filmfesztiválon.

Joker nyerte az Arany Oroszlánt a Velencei Filmfesztiválon

A Joker film Todd Phillips rendezésében és Joaquin Phoenix alakításában elnyerte az Arany Oroszlánt a Velencei Filmfesztiválon

Míg a kritikusok, Joker vagy a képregény őrült felemelkedése az elismerés hiányában mesterműnek minősítették, a kritikusok, akik fokozatosan az őrületbe süllyednek, mielőtt Batman emblematikus ellenségévé válnak, n nem okozott csalódást. Az első szuperhős kasszasiker, amelyet az olasz város legjobb filmjének járó díjjal koronáztak meg, az Oscar-gálán is szerepelhet, tekintettel a Másnaposok rendezőjének és a Gladiátor színészének néhány perces ovációjára. szűrés. Egy jóslat, amelyet a Roma és a The Shape of Water korábbi példái is alátámasztanak, mindkettőt Velencében és Los Angelesben ítélték oda.

Todd Phillips Jokerje kritikailag elismert a 76. Velencei Filmfesztiválon

Todd Phillips Joker és Joaquin Phoenix a Velencei Filmfesztivál első szuperhősfilmje

Bár Joker megjelenése csak a jövő hónapban, október 9 -én várható, úgy tűnik, hogy a folytatásról is volt vita, ezúttal arról, hogy az őrült bohóc találkozik azzal, aki a legrosszabb ellensége lesz., Batman, akinek karaktere most Robert Pattinson alakítja, Ben Affleck helyére. A pletykát azonban Todd Phillips rendező cáfolta.

Először egy szuperhős filmhez

Meglepett a Joker választása, amelyet Lucrecia Martel, a 76. Velencei Filmfesztivál zsűrielnöke jelentett be

Bizonyos sikereivel a kritikusok körében, a fesztiválokon rendszeresen jelölt Joaquin Phoenix intenzív tolmácsolásának köszönhetően, az Arany Oroszlán Jokernek és Lucrecia Martel népszerű vígjátékrendezőjének, Todd Phillipsnek tulajdonítása kissé meglepte eredeti oldalát.

Egy másik meglepetés az argentin rendező számára Roman Polanski JAccuse választása volt az Ezüst Oroszlán számára. A pozitív kritikák és a nemzetközi kritikusoknak járó Fipresci-díj odaítélése ellenére a francia-lengyel rendező filmje az olasz fesztivál kezdete óta a viták középpontjában áll. A Mostra 2019 elnöke “zavarát” fejezte ki amiatt, hogy a rendező jelen van Dózs városában, az Egyesült Államok erkölcsi ügye közepén, mert szerinte “nem tudjuk elválasztani a férfit. munka ”. A díjat azonban a rendező társa, Emmanuel Seigner francia színésznő kapta, aki ugyanakkor a Deauville -i amerikai filmfesztiválon is jelen volt..

“Köszönöm Warner Brosnak, hogy bízik bennem” Todd Phillips (The Hangover 1, 2, 3)

Roman Polanski J'Accuse című filmje megkapja az Ezüst Oroszlánt, annak ellenére, hogy a francia-lengyel rendező és az argentin rendező, Lucrecia Martel között vita alakult ki