Vakker design av en to-roms leilighet med et areal på 60 kvm

Vakker design av en to-roms leilighet med et areal på 60 kvm

Før en renovering av en to-roms leilighet av høy kvalitet er mange på jakt etter et ferdig prosjekt eller bestiller det fra designere. Det er nødvendig for klarhet, slik at du i utførelsen av denne eller den interiørdesignen har en viss handlingsplan i hendene. Noen driver med reparasjon og valg av byggematerialer på egen hånd, mens andre søker hjelp fra spesialister..

Videre vil du lære mer detaljert om det vakre interiøret i to-roms leiligheter med et areal på 60 kvm, samt gjøre deg kjent med funksjonene i oppsettet og valg av nødvendig interiør.

Litt om oppsettet

I dag trenger du ikke bruke tjenestene til designere og dekoratører, siden du på Internett kan finne ferdige og interessante prosjekter av to-roms leiligheter som kan implementeres.

Når det gjelder boliger med to rom og et areal på 60 kvadratmeter, anses følgende layout og tilgjengelighet som den mest relevante og etterspurte:

 • gangen;
 • stue;
 • kjøkken;
 • soverom;
 • barnerom;
 • bad.

Som oftest er en to-roms leilighet fokusert på å ta imot flere personer..

Det kan for eksempel være en ung familie med et barn. Imidlertid er det kanskje ikke en gang. Når du kommer inn i leiligheten, befinner du deg umiddelbart i stuen eller gangen. I tillegg kan gangen (med sittegruppe) kombineres med kjøkken.

Regulering av lokaler i dag inntar et spesielt sted i utformingen av leiligheter, siden et stort rom med sin hjelp kan deles inn i flere funksjonelle soner uten å måtte rive eller flytte hovedveggene.

Svært ofte er det forbudt å flytte veggene, siden dette kan krenke integriteten til strukturen i leiligheten og hele huset. Rominddeling er oftest dekorativ..

Ettromsleiligheter er veldig populære på grunn av visuelt mer plass. Og de ser mer moderne ut. Svært ofte kan to-roms leiligheter planlegges om til treroms leiligheter, hvis for eksempel foreldre ikke vil overnatte i hovedrommet, og ett av rommene er et barns soverom. Det er derfor det er mulig å dele området inn i tre rom, slik at foreldrene og barnet har sine egne separate hjørner, og det gjenstår en hall for mottak av gjester..

For en stor familie er det ideelt å forlate en stue, et soverom for voksne og en barnehage. For å få hele leiligheten til å virke mer komfortabel og attraktiv i utseende, i tillegg til et godt oppsett, anbefales det å designe den i en stilløsning.

Populære stiler

I dag er det et stort utvalg av stiler der leiligheter kan dekoreres. Her er både klassiske og moderne trender. Det er ikke uvanlig at innbyggerne velger etniske alternativer. Valget av denne eller den stilen bør utelukkende være basert på dine preferanser. Nedenfor er litt om hver av stilene..

Klassisk

Disse stilene er ofte forbundet med noe dyrt og luksuriøst. Klassiske rom kan ligne palasser med elegante møbler og finish. Selvfølgelig krever implementering av slike interiører spesielle kostnader. Interiørdesign er oftest utført av ekte fagfolk..

Noen av de mest populære klassiske stilene er barokk, imperium, engelsk og venetiansk. Hver av dem innebærer å tenke gjennom interiøret til minste detalj..

Nåde, luksus, luksusmøbler, designtekstiler og interiørartikler – alt dette er klassikere som mange rett og slett er gale etter..

Moderne

I dag regnes moderne stiler som mer etterspurt, siden de gjenspeiler vår dynamisk utviklende verden. Stiler minimalisme, futurisme og høyteknologi godtar ikke noe gammelt. De personifiserer innovative teknologier og holder tritt med tiden, og veldig ofte foran den..

I tillegg designer mange mennesker leiligheter i skandinavisk og europeisk stil, der komfortable og multifunksjonelle møbler ligger. Det dekker lett alle behovene til en moderne person.

Etnisk

Etniske stiler er imidlertid ikke så populære, og det er alltid etterspørsel etter dem. Oftest personifiserer slike retninger livet til en bestemt kultur. Deres karakteristiske trekk kommer til uttrykk gjennom forskjellige tilbehør. Noen leietakere, som ønsker å bringe noe eksotisk til live, dekorerer rom i uvanlige stiler, for eksempel i afrikansk.

I tillegg foretrekker noen mennesker også asiatiske trender i interiøret, hvor lyse farger og uvanlige teksturer råder. En passende stil må velges riktig slik at alle familiemedlemmer er komfortable i den..

Vi pynter opp rom

Hvis du har valgt riktig stil som du vil dekorere leiligheten i, se mer dristig etter ferdige prosjekter eller bestill en designversjon, fordi den vil ta hensyn til alle dine ønsker. Deretter vil vi vurdere de grunnleggende anbefalingene for å arrangere en 2-roms leilighet, eller rettere sagt, hvert rom i den.

Gang eller gang

Som regel er dette et lite rom, og det ligger umiddelbart etter at du har kommet inn i leiligheten. Prøv å ikke rote dette rommet, da det allerede er lite. Det er hensiktsmessig å sette alt det vesentlige i gangen.

De mest oppdaterte møblene er:

 • garderobe med speil. Det er best å velge multifunksjonelle modeller fra gulv til tak.
 • Benk. Det anbefales å kjøpe modeller, hvor du ikke bare kan sitte, men også lagre sko i dem eller under dem.
 • Hvis plassen tillater det, kan du sette et lite nattbord.

I gangen bør det også rettes spesiell oppmerksomhet mot belysning, siden det ofte ikke er vinduer i dette rommet. Når det gjelder det enkelte tilbehøret og tekstilene, er det svært viktig å velge riktig gulvmatte som vil utfylle det generelle interiøret..

Hvis veggene på en eller annen måte er tomme, kan du plassere malerier, familiebilder eller et speil.

Stue

Etter å ha kommet inn i leiligheten kommer husholdninger og gjester umiddelbart inn i stuen eller gangen. Alt er standard her. Det må være sofaer, flere lenestoler, et salongbord og en TV. Selvfølgelig kan den klassiske modellen varieres som du vil. Ulike varianter avhenger ofte av interiørstilen, men møblene og apparatene forblir de samme. Forskjellene ligger bare i farge og design..

Hvis stuen er kombinert med kjøkkenet, er det fornuftig å dele dem ved hjelp av sonering. Det kan gjøres ved å bruke dekorative skillevegger, som er tilgjengelige i et stort utvalg, samt ved å dele tapet og gulvbelegg etter farge..

I et slikt rom er det veldig viktig å dele matlagings- og avslapningsområdet, samt spisestuen. Eksperter anbefaler også å ta vare på en god kjøkkenhette, slik at lukt fra tredjeparter ikke sprer seg gjennom rommet..

Uavhengig av valgt stil anbefaler eksperter å dekorere kjøkkenet i lyse farger, spesielt hvis det ikke er mye plass i det. Hvite, melkeaktige og kremfarger kan visuelt forstørre plassen, noe som gjør det mer koselig. Det er bedre å velge laminat, parkett eller fliser som gulv for kombinerte rom..

Belysning bør også velges riktig. I tillegg til hovedkildene, bør det plasseres spotlights som kan dele visse soner i rommet..

Hvis det er viktig for deg å spare plass på en kvalitetsmessig måte, er det best å ta hensyn til innebygde møbler og forskjellige transformerende bord som ikke tar mye plass. I tillegg kan en sovesofa plasseres i stuen..

Soverom

Et soverom i en to-roms leilighet er kanskje ikke veldig stort, men det må nødvendigvis ha et soveplass, en garderobe for oppbevaring av ting, et sminkebord og en arbeidsplass. Selv om det ikke alltid er mulig å passe til kontorområdet i dette rommet, blir det overført til balkongen eller til stuen.

Hvis det ikke er nok plass, bør nattbordene plasseres så nær sengen som mulig, og som et skap, velg en kompakt og liten modell, der hoveddelen av tingene vil passe..

Om ønskelig kan TV -en henges foran sengen.

Når det gjelder belysning, vil det avhenge av stilen. Likevel er nattbord alltid på moten, og myk belysning har ikke stoppet noen ennå. Gardiner, forskjellige tekstiler, tepper og tilbehør bør velges ut fra stilen du dekorerer leiligheten på. Men hvis rommet ikke er veldig stort, er det fornuftig å ikke velge mørke paletter som tapet og gulv, ellers risikerer du å få et veldig dystert soverom der det vil være ubehagelig.

Barnerom

Det er barnerommet som kan avvike fra det generelle interiøret i leiligheten, spesielt hvis barnet er lite. Som dekorasjon kan bakgrunnsbilder med tema brukes, for eksempel med prinsesser for jenter eller biler for gutter. Gulvet kan være hva som helst, men teppe er velkommen.

Sengen kan være enkel eller køye for to barn. I tillegg er en loftseng nå populær for kjøp. Skap og arbeidsområde er også påkrevd. Det er ønskelig at det ikke er mangel på lys i rommet. Det er veldig viktig å velge et komfortabelt skrivebord for barnet ditt..

Baderom

Badet kan kombineres eller skilles. Selv om det er separat, kan du prøve å dekorere begge rommene på samme måte, spesielt for vegger og gulv. Og alt utstyret bør gjøres i samme farge og stil..

Hvis rommene er små, så kjøp en dusjkabinett i stedet for et badekar for å spare plass til en vaskemaskin. Over servanten på badet kan du henge ett stort speil eller et speil med seksjoner for oppbevaring av forskjellige små redskaper.

Ekspertråd

For at utformingen av en to-roms leilighet ikke bare skal likt av husstandsmedlemmer, men også av alle gjester, må den være både praktisk og kompetent valgt.

 • Hvis leiligheten ikke har nok plass til å arrangere en arbeidsplass eller du trenger et eget kontor for arbeid slik at du kan konsentrere deg, kan alt organiseres på balkongen. Det viktigste er at det er isolert..

 • For at kjøkkenet ikke skal virke kjedelig, må du kjøpe et vakkert forkle til det..
 • For en rekke og revitalisering av veggene, kan du velge et fototapet.

De kan skrives ut med de tegningene og bildene du liker best..

 • Hvis små barn vil bo i leiligheten, er det best å se nærmere på de runde eller halvcirkelformede alternativene som ikke har skarpe hjørner når du velger et bord til spisestuen. I tillegg, hvis du ikke skal ty til hjelp fra spesialister, men planlegger å gjøre reparasjoner selv i en 2-roms leilighet, så tenk over alt til minste detalj. Tenn først på alt papiret, og bare fortsett deretter med reparasjonen og valg av innredning.

Interessante eksempler

For å gjøre utformingen av leiligheten din attraktiv og minneverdig, må du være oppmerksom på interiørets retro utseende. Med sin hjelp kan du ta notater om noe fra fortiden til nåtiden, og det er lønnsomt å slå det.

Den moderne høyteknologiske stilen vil kunne understreke all skjønnheten og lakonismen i en fasjonabel leilighet. Speil- og metalloverflater, klare linjer og hyggelig belysning vil glede husholdningene hver dag med sin særegenhet og attraktivitet..

Det er ikke uvanlig når leiligheter er innredet i landlig eller Provence -stil, til tross for at slike retninger best avsløres i store private hus eller i sommerhytter. Likevel kan du ved hjelp av countrymusikk skape en veldig koselig og sjelfull atmosfære selv i en leilighet..

For informasjon om hvordan du velger en interiørstil, se neste video..