Utvendig dekorasjon av luftbetonghus

Det er veldig viktig å vite hvilken utvendig dekorasjon av luftbetonghus som er bedre. Det er nødvendig å finne ut hvordan du skal kappe en fasade av luftbetongblokker. Det er også verdt å gjøre deg kjent med fasadegipset for utendørs bruk og andre oppleggsmuligheter..

Særegenheter

Bruken av gassblokker skyldes deres attraktive tekniske egenskaper. Dette materialet beholder varmen og gir optimal veggstyrke, til tross for letthet og forenkling av grunnarbeidet. Men likevel er det nødvendig med utvendig dekorasjon av huset av luftbetong..

Årsaken er enkel – dette materialet har en tendens til å absorbere fuktighet fra atmosfæren og må isoleres fra omgivelsene utenfor..

Subtiliteten ligger i at det er nødvendig å bevare luftbetongens evne til å puste. Den nødvendige balansen oppnås bare ved bruk av materialer og strukturer med lav porøsitet.

Oversikt over alternativer

Siding

Dette alternativet for å dekke et hus laget av luftbetongblokker er fortjent populært.. Fordelen er dens uttrykksfulle visuelle skjønnhet og mangfoldet av tilgjengelige design.. Kostnaden for ytterkledning er ganske lav, og selv folk med et begrenset budsjett kan bruke den..

Den enkle installasjonen tiltrekker seg de som ønsker å dekorere veggene med egne hender, men ikke har mye erfaring eller bare vil komme seg rundt vanskeligheter. En annen fordel er lang levetid: noen ganger når den 50 år..

Før du gjeter gassblokken med sidespor, det er viktig å forberede kassen. Konstruksjoner i trekasser må impregneres med antiseptiske preparater. Det kreves en dampsperre på toppen av tresubstratet. Festing gjøres med stiftemaskiner. Det er ment å bore alle hull for festemidler strengt uten å bruke slag, med enkle øvelser på vanlig måte.

Dreneringsplanker brukes hvis fundamentet strekker seg utover planen til etterbehandlingsmaterialet. Det første nivået av sidespor er festet til startstangen. Det må festes på avløpet. Hjørnene er satt med endene på nivået med den første planken. Koble noder brukes der et par soffits er forbundet. I tillegg trenger du:

 • avfasninger i form av bokstaven J;
 • etterbehandling strips;
 • søkelys.

Men før du dekker huset med dekorative paneler, må du finne ut hvilke typer dem som finnes:

 • vinylpaneler er verdsatt for enkel installasjon og attraktive estetiske kvaliteter, men holdbarheten er tvilsom;
 • sokkelmateriale er tykkere og generelt mer pålitelig enn vinyl;
 • Hvis du trenger den mest stabile og stabile løsningen, må du foretrekke metallbekledning.

Men uavhengig av den spesifikke typen, er det nødvendig med utmerket varmeisolasjon..

Murstein

Denne metoden for utvendig kledning er optimal hvis selve veggene i rommet er designet for bruk.. Du må ta hensyn til en rekke nyanser når du ordner fundamenter. Tross alt er en murstein, til og med vendt, veldig tung og kan skape en alvorlig belastning på basen.

Ulempen er at du må gjøre mye vått arbeid.. Men overflaten vil se vakker ut, og når det gjelder holdbarhet, vil den i det minste ikke være dårligere enn selv de beste typer ytterkledning..

Det må forstås det det er ikke mye å stole på uten et ventilert gap. Du kan bare nekte det når det gjelder en bygning som ikke er oppvarmet om vinteren. Og selv i dette tilfellet må du tenke nøye – ifølge de siste dataene, med denne tilnærmingen, reduseres levetiden med 60%, noe som knapt noen vil like.

Men til tross for alle vanskelighetene, er mursteinens finish kjent for sin attraktive design og rettferdiggjør alle investeringer estetisk. Ofte, for å redusere kostnadene, brukes hul sandkalkstein, som imidlertid er dårligere enn en keramisk blokk med full vekt..

Gips

Alternativet med pussing har blitt brukt til fasadebehandling av luftbetong i lang tid.. Men ikke alle pussematerialer er egnet for denne oppgaven. Det er avgjørende at bare en dampgjennomtrengelig masse av høy kvalitet velges. Derfor kan en typisk sement-sandmørtel ikke brukes. Fukt vil kondensere og avsette under, og selv med svært forsiktig arbeid er problemer uunngåelige..

Det er bare en vei ut – å kjøpe de blandingene som opprinnelig var beregnet og merket for bruk på luftbetongoverflater og blokker.. Det er også nødvendig å evaluere materialet i henhold til slike egenskaper som:

 • vedheft nivå;
 • kald motstand;
 • hydrofobe egenskaper.

Dampgjennomtrengelige gipsblandinger kan være mineralbaserte. De er laget av sement og sand – men i motsetning til konvensjonelle, er det på grunn av spesielt utvalgte tilsetningsstoffer sikret streng overholdelse av de nødvendige kravene. De resulterende løsningene er veldig sterke og relativt billige, noe som nettopp skyldes produksjonsprosessens særegenheter. Det finnes også blandinger for å pusse en gassblokk basert på silikater (kaliumglass). Det er en ganske verdig løsning med solid dampbeskyttelse og utmerket hydrofobicitet..

Det er også sammensetninger basert på silikonkomponenter. De er de dyreste, men de er også av høyeste kvalitet. De har veldig høy dampgjennomtrengelighet og fuktmotstand.. Den grunnleggende tilnærmingen til arbeid er den samme som for konvensjonell pussing. Det er nødvendig å arbeide i temperaturområdet fra +5 til +25 grader.

Hvis du blir tvunget til å jobbe i ekstrem varme, må veggen systematisk sprayes med vann slik at den tørker systematisk og ikke sprekker.

Pussing av luftbetongvegger er bare mulig etter påføring av en grunning. Det brukes i store mengder, siden underlaget aktivt vil absorbere vann. Overflaten er grunnet ikke bare for å forbedre utseendet, men også for å øke vedheftskraften. Selv en primer hjelper ikke alltid med å takle, derfor må tykkelsen på gipslaget være mer enn 10 mm, det er absolutt nødvendig med forsterkning med glassfibernett. Med et tynnere lag er det ikke nødvendig, men ønskelig; tykkelsen på gipslaget på utsiden skal være halvparten så mye som på innsiden.

Silikonpuss for luftbetong har også en uttalt indre inndeling. Det er forskjellig i den dekorative strukturen som brukes.. “Barkbille” -formatet, som ser ut som tre gnaget av insekter på forskjellige dybder, er veldig populært..

For din informasjon: det samme materialet kan trygt brukes til innredning, og silikonmassen tørker i minst 8 timer. Som et alternativ er det verdt å vurdere “lam”, småstein og venetiansk gips.

Noen ganger påføres et lag varmt pustende pust på toppen av luftbetong – det må forstås slik behandling kan bare være en ekstra isolasjon, siden det vil være veldig dyrt å danne et fullverdig isolasjonslag. Grunnlaget for deres produksjon er å blande kalk med hvit Portland -sement..

En positiv effekt når det gjelder termisk isolasjon er gitt av et eller annet fyllstoff. Ofte viser det seg å være ekspandert polystyren. Den største ulempen er løshet og veldig lav styrke; hvor det er mer riktig å velge komposisjoner basert på skumglass.

Ventilerte fasader

Hovedformålet deres er ikke så mye å forbedre utseendet eller å isolere boligen, men å sikre utstrømning av vanndamp utenfor.. Viktig: en slik avgjørelse er uakseptabel hvis huset var isolert med skum – dette skaper ytterligere brannrisiko. Oftest er ventilasjonsfasaden dannet av porselen steintøy og tre. Relevansen av et slikt valg skyldes holdbarheten til slike materialer og deres positive egenskaper som er bevist i praksis. Festing av braketter til veggen utføres vanligvis gjennom en indirekte pakning av paronitt, og for isolasjon legges to lag mineralull ut, som overlapper sømmene på det nedre nivået på toppen.

I kantene legges bomullslagene med en dressing. De følger nøye med slik at sømmene ikke blåses gjennom. Alle lagene er forsterket med soppdyner. Over er nødvendigvis en membran som har hydrofobe og vindtette egenskaper.

Tettheten av isolasjonen på toppen skal være høyere enn bunnen; og bare etter all forberedelsen som er beskrevet, kan du fortsette å fikse fronten på fasaden til den bærende veggen ved hjelp av mekaniske plugger.

Farge

Alternativet med maling av luftbetongvegger bør heller ikke diskonteres.. Ved dyktig å velge et fargestoff og bruke det riktig, kan du oppnå et optimalt utseende. For din informasjon: det er neppe mulig å effektivt male veggene ute ved temperaturer under +8 grader. Malingen kan også påføres gips. I alle fall, før arbeidet, er det nødvendig å fjerne alle visuelle uregelmessigheter, restene av tørket lim, for å åpne sprekker. Støv og smuss må nødvendigvis fjernes: selv en liten mengde av dem er svært skadelig for resultatet – og selv om det er en perfekt rengjort overflate, må minst 2 pasninger gjøres.

På forhånd, før maling, påføres primeren to ganger. Hvis det velges foreløpig puss, utføres det til en tykkelse på 0,3-0,5 cm, med tanke på anbefalingene fra leverandørene. Gipsunderlaget er mettet med et armeringsglassnett, unntatt forekomst av folder. Deretter påføres et andre gipslag slik at masken ikke skinner gjennom – men begrenset til et totalt lag på 1 cm.

Porselen steintøy

Dette materialet er representert av store fliser som ikke er for vanskelige å fikse på veggen. Teknikken til den såkalte tørre kledningen forenkler også arbeidet. Tidligere, for dette formålet, dannes en kasse. Det er lov å bruke både standardiserte og forskjellige keramiske fliser i format og farge. Det siste alternativet er bra fordi det lar deg oppnå en veldig interessant designløsning, men alt må være veldig nøye, til og med nøye, for å beregne.

Fordelen med porselen steintøy er den påviste frostbestandigheten. Dette materialet tolererer til og med virkningen av det harde sibiriske klimaet ganske bra. Det brenner ikke og avgir ikke giftige stoffer. Det er raskt og enkelt å legge ut lokket. Imidlertid må du betale et veldig betydelig beløp for porselenstein. I tillegg er det fortsatt et relativt tungt materiale, og på et svakt fundament kan det neppe anbefales..

Klinkerfliser

Det er en svært holdbar, brannbestandig og kjemisk sikker løsning.. Klinkerbekledning forringes praktisk talt ikke selv med intens eksponering for kulde og ultrafiolett stråling. Dens pålitelighet og holdbarhet er også hevet over tvil. Bruk av klinker praktiseres både med og uten isolasjon av underlaget..

Hvis varmeisolasjon ikke utføres, må du legge blokkene så tett som mulig på overflaten av veggene; klinker kan kombineres med andre utførelser.

“Våt fasade”

Denne teknologien anbefales for landhus og andre småhus.. Det er billig, men det lar deg oppnå gode resultater. Den “våte fasaden” kan også brukes ved renovering av gamle hus. Den våte kaken er flerlags. Varmebeskyttelsesfunksjonen utføres av fasaden ekspandert polystyren eller en plate av mineralull.

For din informasjon: uten en detaljert varmeteknisk beregning og begrunnelse for et godt resultat, er det umulig å oppnå. Et lag forsterkningsmateriale bidrar til å jevne ut den bærende veggen og fikse platene sikkert. Det vil bli grunnlaget for de ytre lagene. Det ytre skallet er representert av forskjellige typer beskyttende plaster. De kan lages på silikon-, silikat- og mineralbaser..

Alle komponentene i komplekset må nødvendigvis tydelig svare til hverandre når det gjelder:

 • termisk ekspansjonskoeffisient;
 • fuktmotstand;
 • kald motstand;
 • permeabilitet for vanndamp.

Termiske paneler

Termiske paneler brukes også ganske ofte. Noen av dem er dekket med fasadeklinker. Denne kledningen avgir ikke utblomstring, i motsetning til keramiske murstein.. Det er relativt billig. Du kan også montere termopaneler med egne hender, uten å kontakte profesjonelle byggherrer.

Falske diamanter

I noen tilfeller brukes en kunstig stein. De dekker både hele fasaden og individuelle deler av overflaten. Underlaget er forhåndsgrunnet. Kunststein legges nedenfra og opp. Det er viktig å kontrollere tykkelsen på sømmene slik at den er jevn i hele volumet som skal behandles..

Hvilket materiale er bedre å velge?

Det foregående lar oss konkludere med at det er mulig å finere betongvegger i et privat hus fra utsiden på en rekke måter. Men samtidig er det viktig å kontrollere ikke bare at kledningen er laget billig, men at isolasjonen er pålitelig. Strukturens estetiske utseende, og dens generelle praktiske egenskaper og andre parametere er ikke mindre viktig.. En teglstein bør velges hvis:

 • du kan tildele et ganske seriøst budsjett for hele prosedyren;
 • maksimal holdbarhet er nødvendig;
 • beleggets styrke og hydrofobisitet er svært viktig.

Silikat-typen dekorative murstein er vakker, men veldig kortvarig. Den kan hovedsakelig brukes i sørlige regioner der risikoen for eksponering for kaldt vær ikke er så stor. Keramisk materiale er mer holdbart, men det er tyngre og dyrere. Under det vil det være nødvendig å styrke grunnlaget, og ideelt sett bør alt dette forutses på forhånd.

Dekorativt gips velges hovedsakelig av de som ønsker å dekorere fasaden raskt og enkelt, kan jobbe trygt i den varme årstiden.. Det må tas i betraktning at ikke alle typer gips er egnet både for gassblokker generelt og for bruk i spesifikke regioner.. Den nødvendige informasjonen kan fås fra produktets merking. En annen fordel med puss er at den lett kan gjøres om hvis overflaten er skadet eller utseendet blir kjedelig. Når det gjelder ytterkledning, brukes et slikt belegg når de streber etter å få jobben gjort så raskt som mulig og dessuten for å beskytte hjemmet mot det ytre miljøet så fullt som mulig..

Når du velger et materiale, må du ta hensyn til den klimatiske faktoren. – og ikke bare gjennomsnittlige langsiktige verdier, men også ekstreme temperaturer. Det er nyttig å legge til minst 15-20% til dem, slik at selv plutselig nye plater ikke ville bli en ubehagelig overraskelse..

I tillegg til temperatursvingninger, er det også nødvendig å ta hensyn til virkningene av vind og fuktighet, nivået av solstråling. I noen tilfeller kan etterbehandlingsmaterialer raskt nedbrytes under påvirkning av ultrafiolett stråling, og i de sørlige områdene er det ikke veldig lurt å bruke dem..

Lim og materialer må brukes på en slik måte at deres permeabilitet for damp er høyere enn luftbetong. Teksturert vannbasert maling kan betraktes som et godt og billig alternativ. Det er sant at du må glemme varmeisolasjon. Det er veldig viktig, etter fagpersoner, at interiøret og utvendig er i harmoni. Forseglede foringer kan ikke brukes, og eventuelle løsninger må forutses i designdokumentasjonen på forhånd.