Stilig design av en to-roms leilighet med et areal på 50 kvm. m

Stilig design av en to-roms leilighet med et areal på 50 kvm. m

For å visuelt forstørre boarealet, må du ha de grunnleggende ferdighetene til å organisere ledig plass. Fra en to-roms leilighet med et areal på 50 kvm. m, kan du lage et rom som visuelt ser ut som en fireroms leilighet, ved å bruke bare noen få enkle, men effektive teknikker.

Funksjoner ved ombygging

En to-roms leilighet er kanskje den vanligste boligtypen. Hvis du bor i det selv, bør det ikke være noen problemer med oppsettet: ett rom er et soverom, det andre er en entré, kombinert med et kjøkken. Men hvis du har et barn, må du seriøst tenke på å designe rommet, siden det vil være nødvendig å tildele plass til barnet..

Designet utføres av spesialiserte byråer som utsteder tillatelser til overhaling.

Endring av plassering av rom, riving av vegger, installasjon av skillevegger og annet arbeid må avtales og legaliseres uten feil, ellers kan det oppstå alvorlige problemer.

Hvis du ikke tar hensyn til dette punktet, er det nødvendig for en vellykket planlegging av lokalene å kombinere ledig plass korrekt.

Mengden arbeid du må gjøre avhenger av hvor godt rommet var designet. I nye bygninger kan du ofte finne harmonisk utformede rom enn i eldre bygninger. I sovjettiden inkluderte leilighetene en stor korridor, men et lite kjøkken og bad. Det medførte sin egen ulempe.

For å ordne hjemmet ditt riktig, først og fremst det er nødvendig å forstå hva som trengs mer: ledig plass eller mange separate rom. I begge tilfeller gjenstår det et stort arbeid, fordi riving eller bygging av nye vegger eller skillevegger er foran oss. Til slutt vil du få akkurat det stedet hvor det vil være hyggelig å være ikke bare for deg, men også for gjestene dine..

Hver for seg er det verdt å snakke om studioleiligheter, et trekk som er fraværet av skillevegger mellom boligkvarteret og kjøkkenet. Du kan bruke en rekke teknikker for å skille dem, avhengig av dine behov. Hvis nøkkelfaktoren er lydisolasjon (den må deles i to fullverdige rom), kan du ikke klare deg uten å bygge vegger eller skillevegger. Den andre måten er enklere – bruk alle slags stativer som en partisjon. Bokhyller og andre dekorative elementer vil passe perfekt inn i interiøret, og veggene vil ikke forstyrre å fylle rommet med sollys.

Hvor skal jeg begynne?

  • Renovering er den første fasen av transformasjonen av lokalene. Før du velger de viktigste dekorelementene, du må lage et prosjekt – del hele området i fremtidige soner: et soverom (hvis det er et barn, trenger du ikke ett, men to soverom), et arbeidsområde (et kontor, om nødvendig), et bad, en spiseplass og andre. Du må også ta hensyn til de individuelle arkitektoniske egenskapene til leiligheten. Det er nødvendig å tydelig forestille deg hva og hvor som skal plasseres, og hvordan du kan kombinere disse sonene, samtidig som du beholder andelen ledig plass..

  • Kjøkkenplassering. Når du tildeler ca 9 kvadratmeter til kjøkkenet, kan du kombinere et sted for matlaging og en spisestue. Det vinklede arrangementet av møbler vil hjelpe deg med dette, hvis arrangement ikke vil ta for mye ledig plass, og dets rommelighet vil bidra til å skjule alle nødvendige apparater og tilbehør..
  • Stue. Hvis du planlegger å lage noe som en stue, anbefales det å plassere den nær vinduet, siden naturlig belysning med tillegg av lamper eller lamper vil bidra til å skape et slags beroligende hjørne av avslapning der gjestene kan slappe av og slappe av..

  • Soverom. Hovedelementet i soverommet bør være sengen og møblene til garderoben din. Under forhold der det bare er 50 kvadratmeter ledig plass (spesielt hvis det er et annet soverom for et barn), vil du ikke gå for langt, så du må bare plassere det mest nødvendige (i vårt tilfelle er dette en seng , en garderobe og en kommode).

Ikke glem balkongen, siden det er i små leiligheter det kan utvide det brukbare området betydelig. Om nødvendig kan du lage separate leiligheter fra den ved å bruke den som en studie, men denne plassen kan også kombineres med en stue eller kjøkken, noe som vil bidra til å utvide det brukbare området til rommene..

Når vi snakker om generelle anbefalinger, er det nødvendig å velge bare lyse farger når du maler vegger..

Som du vet, hjelper de til med å visuelt utvide leiligheten og fyller dem med lys. Det anbefales også å forlate mørkere bakgrunnsbilder, foretrekker lyse eller til og med lyse farger..

Designalternativer

Artikkelen presenterer noen designalternativer for en to-roms leilighet med et areal på 50 kvadrater.

Lett minimalisme

Hovedpaletten er en snøhvit farge som visuelt forstørrer plassen. Utvalget av nyanser for hvert av rommene kan være omtrent som følgende: turkis (formidler en følelse av kulde) for badekaret, lysebrun (fylling med kos) for stuen eller soverommet, lysegrå (fyller med kjærlighet) for barnehagen.

Separasjon av gangen og soverommet ved hjelp av en skillevegg, som består av et visst antall hyller. For å øke plassen ytterligere, det anbefales å bruke en speilvegg. Dermed vil gangen som følger det fjerne soveområdet, visuelt doble..

Det såkalte “arbeidsområdet” kommer ut av balkongen, der det er installert et skrivebord.

Kjøkkenet, badet og spisestuen opptar andre halvdel av leiligheten. Om nødvendig kan du donere spisestuen til fordel for barnehagen. Til dette brukes gipsplateskillevegger..

Høyteknologisk alternativ

Det første trinnet er å forstå definisjonen. Dette alternativet innebærer en kombinasjon av klassiske og moderne stiler. To, som man kanskje tror, ​​inkompatible stiler, utfyller hverandre perfekt og gir et snev av særegenhet. Toner som formidler hovedstemningen, som i forrige versjon – lys.

Et snev av modernitet bringes av lyse interiørelementer, for eksempel en lilla eller oransje sofa. Ved å legge til lyse farger endres rommets karakter, det rolige humøret endres med lidenskap. Møbler dekorasjon er minimert, dermed ser rommene mer avslappede ut. Separasjonen skjer med mindre massive gipsplater som skiller stuen fra kjøkkenet og soverommet. Spektakulære kledningsmaterialer (mosaikker med overveiende grå nyanser) gir et elegant bad.

Som et resultat oppnås følgende bilde: to hovedrom – et soverom og et kjøkken, som kombineres av skillevegger med barnehage og stue. Badet er også atskilt fra kjøkkenet, men med en mer massiv skillevegg..

Neste generasjons design

For de som ikke liker minimalisme, vil den mer uttrykksfulle stilen til en 2-roms leilighet passe. Det er ingen hoveddominerende tone: både lyse og mørke farger er tilstede. Alle slags mønstre, mange ekstra dekorative elementer vil lyse opp interiøret. Murbagasje vil bidra til å oppnå en spesiell komfort i stuen, de rådende gråtonene.

Beslutningen om hvordan utførelsen skal utføres hviler direkte på eierne av to-roms leiligheten. De arkitektoniske trekkene til både bygningen som helhet og individuelle boliger kan også endres..

Lyse farger, som er iboende i slike stiler som høyteknologi, minimalisme og andre, vil bidra til å visuelt øke plassen. De som følger med i tiden kan velge noe lysere og mer moderne for seg selv..

Ikke vær redd for å eksperimentere: hvis du legger til en speilvegg eller en garderobe med speildører, kan du gjøre et lite rom til et voluminøst rom.

Se nedenfor for mer informasjon.