Speil i trerammer: valgfrie funksjoner

Speil i trerammer: valgfrie funksjoner

Dagene da et speil ble ansett som et luksusattributt, er for lengst borte. I dag er det en vesentlig egenskap for ethvert interiør. Selv om dette møbelet brukes veldig ofte, er det trygt å si at bare den riktige plasseringen og en velvalgt ramme lar deg dekorere interiøret, utvide plassen og bringe ekstra lys inn i huset..

Særegenheter

Et mislykket arrangement av dette møbelet kan til og med forverre en persons velvære, fordi det ikke er tilfeldig at i tradisjonen med Feng Shui får en speiloverflate spesiell oppmerksomhet som et objekt som er i stand til å bære både positiv og negativ energi. Så det er ikke vanlig å plassere enda et lite speil i gangen foran inngangsdøren, og på soverommet er det uønsket å se refleksjonen av sengen. Det er bra hvis det gjenspeiler spisebordet i spisestuen. Det er bedre å ikke holde alle speilobjekter med sprekker og flis hjemme, slik at det ikke er noen “sprekker” i familielivet.

En av hovedoppgavene til speil i små byleiligheter er å visuelt utvide plassen.. I en smal gang, plasser et stort og bredt speilark på veggen, og hvis baderoms- og toalettdørene åpner seg inn i gangen, kan du vurdere å bruke dører med speilelementer.

Den korte gangen blir umiddelbart større og lengre takket være speilet plassert direkte på inngangsdøren.

Å kunne se deg selv på badet er en nødvendighet, ikke en luksus, så et badespeil bør være et must. Plassen på et lite bad forstørres visuelt med to speil som ligger overfor hverandre (for eksempel over vasken og på døren). Hvis du fester spesielle små lampelamper til dem, vil du bli overrasket over overflod av lyspunkter, som om de er iriserende og blunker med hverandre..

Et vakkert speil i en treramme vil lyse opp enhver stue eller spisestue. Interessant nok vil en enkel treramme i en naturlig farge passe til ethvert interiør. Det vil ikke være overflødig verken i atmosfæren til en antikk salong eller i et høyteknologisk rom..

Hvis du vil se bisarre former eller spesiell innredning på rammen, bør du tenke på om dette elementet vil passe til den generelle stilen på interiøret i rommet og huset som helhet. Tre er et allsidig materiale med mange teksturer og nyanser.

Bruk av reflekterende overflater i hjemmet ditt er kanskje bare begrenset av fantasien din, men det er fortsatt viktig å ikke overdrive. Du bør ikke gjøre et koselig hus til et “speilpalass”.

Derfor bør du ta hensyn til følgende tips:

 • vurdere hvilken type rom du velger speil for;
 • husk interiørstilen;
 • et speil skal ikke bare dekorere, men også løse praktiske problemer: reflektere objekter med høy kvalitet, ha en gjennomtenkt størrelse og så videre;
 • rammen må være fuktbestandig, da du må ta vare på den på forskjellige måter;

 • speilet må være holdbart, så velg varer med sølvamalgam. Dette er en spesiell overflate dekket med et beskyttende lag. Et slikt element vil vare lenge selv med konstant fuktighet;
 • størrelsen avhenger av hva som er viktigere for deg – refleksjon eller dekorativitet. Så mange kvinner foretrekker å sminke seg foran et lite speil på toalettbordet, som er praktisk å nærme seg;
 • Det mest universelle anses å være et rundt speil. Den er egnet for både klassisk og moderne interiør;
 • størrelsen på speilet på badet over vasken er vanligvis relatert til bredden, og den ideelle plasseringen forutsetter at de har samme bredde.

Stiler og former

Speilets ramme bestemmer stilen det kan tilskrives. Trerammer av rektangulær eller oval form, som bevarer den naturlige teksturen og fargen på tre, kan lykkes dekorere ethvert interiør: fra strenge klassikere til moderne loft- eller boho -stiler. Ved å velge et allsidig alternativ i en enkel treramme både på soverommet og i stua, er du praktisk talt forsikret mot feil. Hvis dette alternativet virker kjedelig for deg, bør du ta hensyn til de mer kunstneriske variasjonene..

Hvis det er antikke møbler i omgivelsene i hjemmet ditt, bør valget av speilrammer nærmer seg ekstremt ansvarlig. Speilrammestilen skal matche stilen på møblene: barokke krøller og blomster vil virke overflødige i et strengt klassisk interiør.

Hvis møblene forutsetter en luksuriøs finish: stukkstøping, forgylling, dyre stoffer, så vil en treramme med et strengt ornament “falle ut” fra helhetsbildet.

Du kan også finne et antikt speil som passer deg i en antikvitetsbutikk. Speilutvalget i slike virksomheter er ganske stort. Det er greit hvis det er riper og mindre skader på rammen. En dyktig håndverker vil til og med rydde opp i et utskåret antikt treprodukt. Du kan også bare kjøpe en gammel ramme, og bestille det nødvendige speilet på et verksted eller kjøpe et byggemarked..

Det klassiske interiøret “elsker” symmetri og store former, Derfor vil det være flott hvis to store speil er plassert overfor hverandre i rommet. Denne teknikken, som tillot å forstørre plassen og “åpne speilgalleriet”, ble ofte brukt i palassinteriør. Fargen på trerammen avhenger av fargen på møblene i rommet. Engelske og russiske klassiske møbler er oftest mørkebrune og til og med rødlige.

Italienske klassikere innebærer bruk av lyse møbler, så velg speil i rammer malt i hvitt, melket eller elfenben..

En prøve i en hvit ramme er også egnet for et interiør i Provence -stil.. Forresten, du kan male gamle og ubrukte rammer med lys maling, noe som gir dem et nytt liv. Provence-stilen ønsker selv kunstig gamle ting velkommen, så mindre feil under selvmaling vil bli tatt for gitt.

Tre er kombinert med metall- og glassinteriørartikler, så den klassiske versjonen i en enkel treramme kan være til stede i både urbane og loftsstiler. Et slikt element vil tilføre varme og komfort til et rom fullt av kromglans og skinnende glatte overflater..

Hvilket speil er bedre å bruke: rektangulært, rundt eller ovalt, vil fortelle deg størrelsen og formen på rommet. Et rundt speil er mer egnet for små mellomrom som kjøkken, bad, lite soverom. Et ovalt speil lar deg visuelt “strekke” overflaten det ligger på. Så et veggmontert ovalt speil er egnet for rom med lav takhøyde..

Ovale eller rektangulære gulvspeil, samt speil på et spesielt stativ, anbefaler designere å bruke bare på et stort område. De tar mye plass. I alle andre tilfeller bør speil henges opp, selv om de opptar veggplass fra gulv til tak. Rektangulære speil er allsidige. De vil passe i alle rom. Den eneste betingelsen er denne: jo større rommet er, desto større bør speilet være. Små speil i store rom passer utelukkende som en del av møbeldekorasjonen.

Hvordan velge?

Det er nødvendig å velge et speil, med fokus på et bestemt rom. Så et speil i gangen er et must. For at det skal bli fra et vanlig funksjonelt element i interiøret til et element i romdesign, er det verdt å vurdere muligheten for å kombinere det med hyller, lamper eller en garderobe. Det er vanligvis lite plass i gangen, og hvis speilet er riktig plassert i det, vil det være mulig å visuelt forstørre rommet. Det er mulig å plassere et speil på inngangsdøren, som visuelt vil forstørre en liten gang. I dette tilfellet, vær spesielt forsiktig med å sikre den..

Til tross for at fengshui -filosofien ikke anbefaler å plassere reflekterende overflater på soverommet, klarer moderne soverom seg sjelden uten dette elementet i interiøret. Med råd fra fagfolk kan du enkelt velge det som passer deg best..

Det er ønskelig at den sovende personen ikke reflekteres i speilet. Ifølge de fleste designere er et speilet tak på soverommet en overkill. Han vil ikke tillate deg å slappe av og slappe av, og det er nettopp derfor det er et soverom.

Du kan sette et toalettbord på soverommet, et gulvspeil på et stativ i hjørnet av rommet. Speilveggdekorasjon i sengen er også ganske passende, spesielt hvis rommet er lite. Et lite speil på soverommet kan plasseres i garderobedørene. Det vil være nok til å sette deg i orden. Det er ingen spesielle regler for speil i stua. Det viktigste er at de matcher den generelle stilen på rommet..

Det er en annen type rom som det ikke er lett å velge et speil. Dette er selvfølgelig bade speil. Et slikt objekt bør ikke være redd for fuktighet, og rammen er bedre laget av tre. En treramme er det mest miljøvennlige og økonomiske alternativet, fordi den ikke er redd for temperaturendringer, ikke avgir lukt ved oppvarming og ikke deformeres.

Det er å foretrekke å velge et lite veggespeil i en umalet treramme.

Hvordan ordne?

Som oftest står folk overfor spørsmålet om hvilket sted de skal velge. Du kan plassere den reflekterende overflaten rett, eller du kan vippe den. Skrått arrangement – en spesiell posisjon av speilet, når bunnen presses tett mot veggen, og toppen beveger seg bort fra veggen i en viss avstand.

Designere sier at et rektangel som er langstrakt oppover er best for en skråstilling. Interiørstilen kan være annerledes, men oftest brukes denne teknikken, som lar deg se situasjonen i et rom fra en annen vinkel, i et klassisk interiør.

Hvis det er to eller flere store speil i rommet, bør plasseringen deres velges i henhold til symmetrilovene: overfor hverandre, i åpninger mellom vinduer i samme avstand, mellom buer eller søyler i samme avstand, og så videre ..

Festing av rammen til veggen gjøres vanligvis med spesielle fester som allerede er tilgjengelige på speilrammen. Hvis de ikke er tilgjengelige i noen jernvarehandel, vil du bli hjulpet til å velge spesielle hengsler og egnede selvskruende skruer. For tunge store rammer brukes spesielle metallplater med flere hull for selvskruende skruer..

Vakre eksempler i interiøret

Nedenfor er vakre eksempler på speil i trerammer i interiøret.

 • Et originalt møbel vekker alltid oppmerksomhet. Et alternativ til klassiske trerammer – en ramme laget av solide trestykker eller stammekuttene deres, nøye saget og slipt.
 • Et bordspeil på et toalettbord kan se veldig elegant ut. Dette speilet er nok for et soverom..

 • Speiloverflaten, strukket ikke vertikalt, men horisontalt, ser interessant ut. Designere liker å bruke en så bred “speilstrimmel” når de skal dekorere et bad. Det vil visuelt forstørre selv en veldig liten plass..
 • Et vindu reflektert i den speilvendte overflaten er en annen mulighet til å gjøre plassen større, bredere og mer luftig..
 • Avdelingens moderne muligheter tillater bruk av speiloverflater med originale former, til og med speilmosaikk. Her vil hovedfunksjonen selvfølgelig ikke være reflekterende, men estetisk..

I denne videoen finner du en mesterklasse om hvordan du lager en treramme for et speil..