Speil i stuen: praktiske tips for å utvide plassen

Speil i stuen: praktiske tips for å utvide plassen

I tillegg til å utføre hovedfunksjonen til refleksjon, brukes speilflater ofte som dekorative elementer. Ved hjelp av vakre speil kan du dekorere interiøret, oppnå effekten av å visuelt forstørre rommet.

Det er verdt å bruke reflekterende overflater i interiøret med forsiktighet: hvis det er installert feil, kan du få en negativ effekt som vil påvirke oppfatningen av rommet.

Speil i stuen interiør: utvide plassen gjennom finesser i installasjonen.

Effekter

Den visuelle økningen i rommet er langt fra den eneste oppgaven som kan håndteres gjennom speil. Det er viktig å ha forståelse for prosessene for brytning og spredning av lys.. Ved hjelp av speilvendte overflater kan du:

 • Visuelt gjør størrelsen på rommet større. Så du kan løse problemet med utilstrekkelige opptak..
 • Gjør salen lysere. Hvis speiloverflaten reflekterer lyskilder, kan lysstrømmen bli jevnt spredt, noe som gir effekten av å ha en ekstra belysningsenhet.

 • Roms fylde. Hvis stuen ikke er full av dekorative elementer, kan du ved hjelp av et speil skape en illusjon av et fylt rom..
 • Endre proporsjoner. Ved hjelp av en reflekterende overflate kan du visuelt endre høyden, bredden og lengden på rommet.
 • Vekt på interiørartikler. Hvis det er nødvendig å markere et slags dekorativt element, er speilet plassert overfor det. Det legges ytterligere vekt på det reflekterte objektet.

Visninger

Av alle speilproduktene er det viktig å velge det mest passende alternativet, avhengig av interiørets stil og bruksformål. Speil er forskjellige i form, innramming og andre egenskaper.. Følgende alternativer for speil er perfekte for en stue:

Innrammet

Rammen er et eget dekorativt element som må smelte harmonisk med interiøret. Innramming av reflekterende produkter har mange varianter: du kan kjøpe et produkt med en ferdig ramme, bestille fra en mester eller lage det selv (hvis du har de riktige ferdighetene).

Det er viktig at rammen er godt kombinert med dekorative elementer og møbler i det indre av rommet..

Innrammede produkter er perfekte for klassiske designstiler.

Uinnrammet

Produkter uten ramme ser ganske strenge og minimalistiske ut. Slike modeller kan dekoreres med belysning eller gravering. De er ideelle for høyteknologiske og minimalistiske stiler..

Med fasett

Denne typen speil oppnås ved bruk av dekorativ overflatebehandling: en kant fjernes fra kantene på speilet i en vinkel på 5 til 40 mm. Det ferdige produktet kjennetegnes ved sine yndefulle linjer og volum.

Møbler

Bruken av slike møbler er passende i interiøret i enhver stil. Det kan være en garderobe, en kommode, en kantstein, en møbelvegg eller en garderobe. Speiloverflaten kan være en dekorasjon eller en fasade.

Mosaikk

Denne variasjonen vil være et godt alternativ for de minste rommene. Denne typen belegg gjør en utmerket jobb med å spre lys, gjør rommet visuelt større.

Et interiør med et dekorativt element vil se originalt ut. Speilvendte fliser ser flotte ut i moderne designstiler.

Sammensetninger

Fra modeller av forskjellige former og størrelser kan du lage komposisjoner for hele veggen eller deler av den.

Hvis det brukes innrammede speil, er det lurt å velge produkter med samme rammer..

Hvis du komponerer en komposisjon av reflekterende lerret i forskjellige former og størrelser, er det viktig at innrammingen av produktene kombineres med hverandre..

Panel

Dette designalternativet er upassende i store haller; i små stuer vil et speilet tak bidra til å øke plassen. Speiloverflaten kan være solid eller foret med rhombuser. Vanligvis er et slikt panel plassert på hele veggen..

Kurver

Disse modellene kan bare brukes som et dekorativt element. De er egnet for moderne designstiler.

Gulvstående

Oftest er disse variantene store speil med en tung ramme. Det er to alternativer for å plassere en slik modell i rommet: mot veggen eller på et spesielt stativ..

I forskjellige stiler

Hvis du planlegger å bruke et speilark for å øke stuen, ikke glem at et slikt produkt er et element i innredningen. Det er viktig ikke bare å installere den reflekterende overflaten riktig, men også å velge riktig modell for interiøret. La oss se på noen retningslinjer for forskjellige stiler:

 • Klassisk. Store speil i en generell ramme av naturlig tre er ideelle for denne stilen. Rammen kan dekoreres med utskjæringer. Antikke modeller ser bra ut i denne stilen, det er passende å bruke møbler med speil.
 • Barokk. Modeller med en elegant ramme passer her. Det er bra hvis innredningen på rammen er laget i bronse..

 • Høyteknologisk. Strenge klare former og linjer vil komme godt med. Innrammede modeller kan brukes hvis rammen er liten. Det bør gis en firkantet, rund eller rektangulær form..
 • Minimalisme. Speil uten rammer vil se bra ut. Du kan dekorere veggen med et speilpanel.

 • Land. Modeller av en enkel form med en treramme er egnet. I tillegg kan produktet dekoreres med tørre grener.
 • Art Deco. Runde modeller passer for denne stilen. Et interessant alternativ ville være et produkt i form av en sol. Speilrammen kan inneholde flere dekorative elementer.

 • Loft. Et godt alternativ ville være designer store speil med en ramme laget av naturlige materialer. Det kan være grovt tre eller til og med metall. På grunn av rammens store vekt, blir slike produkter ofte installert på gulvet mot veggen..

 • Provence. For interiøret er produkter av riktig geometrisk form (sirkel eller rektangel) med en elegant ramme egnet. Det er bedre hvis rammen er laget i form av grasiøse mønstre, krøller og malt i delikate toner..
 • Moderne. Den mest passende typen speilfinish ville være en modell med et naturlig tema i tre eller metall. Det er originale rammer laget i form av grener.

Overnatting

For å oppnå ønsket visuell effekt, er det nødvendig å korrekt installere speilet i stuen. Vurder de mest populære plasseringene.

Over sofaen

Speilflater anbefales ikke å installeres på de mest fremtredende stedene, slik at husholdninger og gjester ikke hele tiden kan se refleksjonen deres i rommet. Et sete over sofaen ville være et godt alternativ.. Et slikt arrangement vil ikke skade interiøret, skape en harmonisk komposisjon og bidra til visuell ekspansjon av rommet..

Over peisen

Veggen over varmeapparatet er vanligvis tom. Du kan fylle ut det tomme rommet ved siden av peisen ved hjelp av et speil..

Tilstedeværelsen av et dekorativt element over peisen vil gjøre interiøret mer attraktivt. To små utsøkte lamper kan plasseres rundt peisens kanter.

Mellom vinduene

Dette plasseringsalternativet lar deg oppnå effekten av å ha et ekstra vindu. Denne veggmonterte plasseringen er ideell for stuedesign i fransk stil.

På en vegg vinkelrett på vinduet

Med dette trikset kan du fylle rommet med lys. Solens stråler vil treffe den reflekterende overflaten og bli spredt. Denne teknikken er relevant for rom med små vinduer..

Bak møblene

Hvis du installerer et stort speilduk bak en sofa eller lenestol, kan du visuelt utvide grensene for rommet..

regler

Feil speilplassering kan påvirke utseendet på rommet negativt og skape en ubehagelig effekt. For å unngå feil når du installerer speil i en liten stue, er det verdt å vurdere noen regler og anbefalinger.. La oss vurdere de viktigste:

 • Den speilvendte overflaten skal ikke reflektere en tom vegg. Dette arrangementet vil visuelt redusere arealet av rommet..
 • Det er ikke nødvendig å installere et reflekterende lerret overfor vinduet. Dette vil ikke bidra til en økning i belysningsnivået i rommet..

 • Speilet skal ikke gjenspeile den store møbelveggen, så vel som andre store gjenstander, ellers vil rommet virke overbelastet.
 • Du kan visuelt forstørre plassen med en reflekterende overflate i et lite smalt rom, forutsatt at interiøret er laget i lyse nyanser..

I et mørkt rom kan en speilet overflate visuelt gjøre størrelsen på rommet enda mindre..

 • Det er ikke nødvendig å plassere speil slik at de kommer til syne i rommet og fokuserer på seg selv all oppmerksomheten..

 • Det anbefales ikke å plassere en reflekterende overflate på høyt tak.
 • Hvis du installerer speil motsatt hverandre, får du en ubehagelig glasseffekt..
 • Unngå å plassere den reflekterende overflaten for nær lyskilden.
 • Hvis speilet bare skal brukes som et dekorativt element, må det plasseres i en og en halv meters avstand fra gulvet..

Nyttige tips

Basert på reglene for valg og plassering av reflekterende overflater, kan du uavhengig installere produkter på en slik måte at du får ønsket visuell effekt. Det finnes en rekke ferdige løsninger for å skifte plass ved hjelp av speil som trygt kan brukes i praksis:

 • For å visuelt øke området og endre formen på et rektangulært rom, må du henge et speil på en lang vegg. Så størrelsen på rommet vil visuelt bli dobbelt så stor, og formen vil se firkantet ut..
 • Speilduker gjennom hele veggen vil bidra til å visuelt forstørre plassen til et lite og smalt rom.

 • Hvis sofaen i stua vender mot vinduet, vil flere små rektangulære speil over sofaen bidra til å visuelt doble rommet..
 • Hvis du trenger å lage en korridoreffekt i et langt rektangulært rom, må du plassere et reflekterende produkt på en smal vegg..

 • Høyden på stuen kan økes med et speilet tak.
 • For å øke lysnivået i rommet kan du i tillegg belyse speilet med LED -stripe. Et stort speil på hele veggen er opplyst med flekker, som er plassert på gulv og tak.

Vellykkede eksempler

Den runde speilflaten over peisen smelter harmonisk med interiøret. Speilrammen er designet i form av solstrålene. To små lamper er installert ved siden av produktet.

Et stort speilpanel bak sofaen overbelaster ikke rommet, gir rommet lettere.

En harmonisk sammensetning av tre speilflater montert på en vegg ved siden av vinduet. I tillegg er lamper plassert ved siden av store reflekterende lerret. Dette arrangementet lar deg fylle rommet med lys..

Stort rektangulært speil i en klassisk ramme over sofaen i stua. Fargen på rammen passer perfekt til møbler og dekorelementer. Spots brukes til å belyse speilet.

Gulvspeil, installert ved siden av vinduet, fyller rommet med lys.

Du vil lære å visuelt utvide plassen ved hjelp av speil fra følgende video..