Små murhusprosjekter

Små murhus på en tomt utenfor byen, i en sommerhusby – en innledende budsjettløsning. Hvis det valgte området på opptil 50 m2 ikke er nok, er det alltid muligheten, etter å ha mottatt tillatelse for en forlengelse i nærheten, å utvide huset når det er bygget, si opptil 100 m2.

Fordeler og ulemper

Murhus, inkludert de som er bygd ved hjelp av rammonolitisk (armert betong) teknologi, og relatert til relativt små boarealer, har en rekke fordeler.

 1. Lave byggekostnader. Du trenger ikke engasjere deg i boliglån i en periode på 10-30 år.

 2. Lavt energiforbruk. Forskjellen mellom oppvarming er 50 og 100 kvadratmeter. m er signifikant om vinteren. Fysikklovene gjelder også for individuell boligbygging. Dette er ikke overbefolkningen av byleiligheter i en bygning på 17-25 etasjer: her er alle for seg selv, det vil si at boarealet i et landsted oppvarmes ved hjelp av individuell gass, tre eller elektrisk oppvarming.

 3. Ideell, for eksempel for engasjerte ungkarer: begrenset opptak krever ikke store vedlikeholdskostnader, som ellers må deles i to eller uavhengig bære alle disse kostnadene.

 4. Evnen til å bygge et slikt hus på en begrenset tomt. Ideell for den urbane private sektoren, hvor tomter oftest er begrenset til ett til tre hundre kvadratmeter.

Til slutt er bygging av loft eller andre etasje etter byggingen av det første prosjektet et vanlig alternativ når det er umulig å bygge i bredden.

Priset av fans av den libertariske stilen – dette fenomenet er spesielt vanlig i historiske kvartaler, der endring av matrikkelen ville medføre betydelige kostnader som de fleste ikke klarer å bære.

Ulemper med små bygninger.

 1. Manglende evne til å leve sammen som en familie. Unntaket er ektepar som ikke har barn (og ikke forventes).

 2. I noen tilfeller kan det være at den lokale administrasjonen ikke gir tillatelse til bygging av andre etasje. – for eksempel hvis en bygning med kulturell og historisk verdi ligger like ved eller ved siden av den.

 3. En garasje under et slikt hus er ofte umulig å ordne hvis det ikke er en etasje.. Som oftest er parkeringsplassen utstyrt i en separat forlengelse, siden det noen ganger er vanskeligere å kjøre bilen oppe enn bare å kjøre den til stedet på samme nivå med bakken rundt garasjen. Kjellergulvet har imidlertid plass til et ordinært verksted, et fyrrom og andre bruksblokker som ikke er relatert til minst mulig oppsett for et komfortabelt liv..

Hvis et lite format – opptil flere titalls kvadratmeter totalt areal – er det du streber etter, vil du ha muligheter som utelukker arkitektoniske og planlagte utskeielser som romslige korridorer og terrasser. Det særegne ved slike hus er modularitet: alle ting og objekter er innen gangavstand..

Oversikt over prosjekter

Eksempler er to prosjekter med et samlet areal på mindre enn 50 m2 hver.

 1. Bad – 5,5, omkledningsrom – 2,4, kjøkken -spisestue – 19,5, gang – 4,8, toalett – 2,1, dusjrom – 8,2 m2. Hus med karnappvindu, utvendig veranda 2,23 m2.

 2. Basseng – 43,82 m2 (med innendørs vannområde). Det er en forlengelse til lignende bygninger mindre enn 50 m2. Det vil si at en slik struktur så å si fungerer som et tilleggsalternativ og er bestilt som en egen del av planen..

 3. Gang – 2,26 m2, hall – 3,7, bad – 2,93, kjøkken -stue – 21,05, terrasse – 14,4. Den andre inngangen er fra terrassen.

Lignende prosjekter er bygget med flere typer murstein, inkludert hul og kledning. Hvis huset på 50 m2 virket for lite, kan du bruke ett av flere flere romslige prosjekter, hvis oppsett er som følger;

 • terrasse (18,5 m2);

 • gangen (3.4);

 • bad (4);

 • stue (17.1).

Soverom – to, 9 m2 hver. Denne bygningen er allerede egnet for en liten familie på tre.

Hvis du plasserer en komfortabel kjeller under huset, vil en fullverdig garasje for to biler være fritt plassert der. Som praksis viser, er den beste størrelsen på boarealet den som ligger midt mellom luksus og pris..

Tilrettelegging av rom

Oppsettet av små hus er oftest gjort i bildet og likheten til lignende leiligheter..

 • For eksempel, studio-husplanen er delt inn i sonerte områder. Inngangsdøren er laget midt på en lang vegg – når du kommer inn, vil en person umiddelbart gå der det er nødvendig. Sove- og kjøkkenområdet ligger i hjørnene, mens de fleste vil bli okkupert av barnehagen og soverommet. Stuen er nødvendigvis utstyrt med en sovesofa, et bord og flere stoler. Kjøkkenet er hovedsakelig utstyrt med innebygde møbler. Sofahyller brukes i stedet for skap.

 • I gjennomgangsoppsettet er arrangementet av inngangen i den korte veggen. Kjøkken og stue ligger bak inngangen. Bak kjøkkenet er barnehagen, og bak det er soverommet. Hvis det er flere kvadratmeter, ligger inngangen inntil badet fra innsiden.

 • Konvensjonell layout – inngang fra siden av en lang vegg. Ved siden av er det kjøkken og spisestue inne, på sidene er det barnehage og soverom. Badet kan plasseres nærmere eller omvendt lenger fra inngangen.

Interiøret er hovedsakelig ferdig i de populære barokkstilene, industrielle. Hvis huset har loft, er det (oftest dette det andre soverommet) ferdig i loftstil (utad ligner det et ufullstendig ferdig loft). Hovedsakelig minimalistiske og “høyteknologiske” stiler brukes til kjøkken og bad. Minimalisme er også karakteristisk for gangen, der for fengende design ikke er viktig. Men utsiden av de mest typiske prosjektene er minimal: et mørkt tak og lyse vegger.