Regulering av en ett-roms leilighet: regler, ideer, interessante løsninger

Regulering av en ett-roms leilighet: regler, ideer, interessante løsninger

Svært ofte, i en trang ettroms leilighet, trenger ikke én person å bo, men en familie med barn. Men selv under slike vanskelige forhold er det fullt mulig å arrangere alt vakkert og funksjonelt..

For å gjøre dette må du kunne finne de riktige fargene og nyansene, samt dele territoriet i separate soner..

Plassdelingsteknikker

Soneringsplass er ikke en så vanskelig oppgave hvis du følger en rekke grunnleggende regler..

Hvis du jobber med et rektangulært rom, skal du ikke dele det med en rett rektangulær linje. På grunn av denne inndelingen får du to smale blyanthus, som ikke ser vakre ut i det hele tatt.

For rom med lav takhøyde er høye skillevegger fra gulv til tak tabu. De reduserer plassen, noe som heller ikke er bra for ham. Hvis selve rommet er veldig lite, bør det ikke være full av alle slags dekorative bagateller. I dette tilfellet bør preferanser gis til stiler som minimalisme eller høyteknologisk, der mye av alt ikke brukes på en gang..

Når du kjenner disse grunnleggende reglene, kan du begynne å dele leiligheten din i funksjonelle soner. Dette kan gjøres på forskjellige måter..

Bakgrunn

Den enkleste måten er å sonere rommet ved hjelp av forskjellige bakgrunnsbilder. De kan variere i farge eller tekstur. Det kan også være vanlige eller trykte veggbelegg..

Når du deler et rom i to soner, er en av dem alltid tilordnet som et sted å sove.. Det er her tapetet skal være lysere. Rolige pastellfarger hjelper til med å slappe av og distrahere fra alle stressende situasjoner. Optimale farger er blå, lysegrønn eller gul. Det er disse tonene som er like godt oppfattet av både menn og jenter..

For et arbeidsområde eller et sted som brukes som stue, er det fornuftig å velge noe lysere. For eksempel vakkert preget tapet eller mønstret veggdekke. Hvis du vil skape en spesiell atmosfære i rommet, kan du velge passende fototapet. For eksempel et veggdekke som viser en skog, sjø eller by om natten. Det viktigste er at bildet matcher fargen på både de valgte møblene og tapetet i den andre delen av rommet..

Ved lyset

Det er også fullt mulig å sonere rommet ved hjelp av lys. Kombiner naturlige lyskilder med kunstig lys. Du kan dele territoriet til en ett-roms leilighet ved hjelp av svakt lys i en del av leiligheten og lysere belysning i en annen. Myk, svak belysning er best for soveområder, mens sterk belysning fungerer best for arbeidsområder eller der du er vert for gjester..

Bruk forskjellige lysalternativer. I tillegg til enkle hengende lysekroner, vil pene sconces og komfortable gulvlamper også komme godt med. Små lysdioder kan brukes til å markere detaljer..

Og i barneområdet vil ikke alle slags fargede lykter eller lyse nattlys være overflødige..

Skillevegg

En klarere inndeling av leiligheten i to separate soner kan gjøres ved hjelp av praktiske skillevegger. Det er mange forskjellige alternativer for slike partisjoner. Noen av dem er høyere, andre, tvert imot, er ikke høyere enn en sofa eller et bord..

Jo mer romslig rommet er, jo høyere kan partisjonene brukes i det. Men for små rom vil en skillevegg på størrelse med en hel vegg ikke fungere..

Materialene som disse partisjonene er laget av, er også forskjellige.. Det mest iøynefallende og passende alternativet for små rom er gjennomsiktige gardiner eller glassskjermer. Hvis du deler rommet på denne måten, vil du neppe legge merke til denne partisjonen, og den vil ikke ta ekstra plass. På grunn av sin gjennomsiktighet virker glass nesten usynlig, men samtidig deler det rommet i flere separate soner. Glassmalerier eller glass dekorert med fargede mønstre ser interessant ut.

Gipsplatepartisjoner er også populære. Dette materialet er bra fordi det kan dekoreres med paneler eller tapet, samt interessante utskrifter. For eksempel kan du bruke graffiti på en gipsvegg. Skillevegger er godt egnet for små rom på 17 eller 18 kvadratmeter. m, samt for mer romslige lokaler med et areal på 36 m2.

Bruke en nisje

Hvis planen for leiligheten tillater det, kan du i nisjen også arrangere en minisone. Dette gjøres hvis leiligheten allerede har det. I en nisje kan du plassere et bord med hyller over den. Dette gir deg et lite arbeidsområde. Og hvis du installerer en garderobe der med skyvedører, vil du ha et lite, men ekte omkledningsrom.

Å dele et romrom i separate soner er slett ikke en så vanskelig oppgave som det ser ut ved første øyekast. Det er nok å kjenne de grunnleggende prinsippene, og uansett hva du velger – innvendige skillevegger eller kontrastfarger på veggene, får du et koselig og funksjonelt rom med en gjennomtenkt design.

Oppsettalternativer

Det er mange interessante layoutalternativer som kan brukes for å plassere alt du trenger i ett rom..

For en familie med et barn

Svært ofte må en ung familie bo med et lite barn i en ett-roms leilighet. For ikke å oppleve ubehag, må du dele rommet i to hovedsoner. Den ene delen av rommet vil være et barneområde, og den andre vil være et sted for foreldre å slappe av..

Stedet hvor babyen din skal bo, skal være lysere og lysere..

Rolige farger brukes i foreldreområdet, og i barnehagen kan du bruke interessante utskrifter, lyse mønstre og uvanlige fargekombinasjoner. Barna vil også like bakgrunnsbilder med bilder av eventyr eller tegneseriefigurer. Velg tapet med barnet ditt slik at interiøret passer både deg og babyen din.

Som regel er det varmeste og mest komfortable stedet i leiligheten tildelt barnerommet., slik at barnet føler seg så behagelig som mulig. I tillegg må soveområdet til babyen absolutt være funksjonelt. Jo mer komfortable og multifunksjonelle møbler du bruker, desto mer behagelig blir du og babyen din. Så, for eksempel, i stedet for en vanlig seng, kan du hente en utrullingsmodell eller en seng som blir til en stol. Alle slags hyller og skap vil være nyttige, der det vil være mulig å lagre babyens ting, selv når han blir stor..

Multifunksjonelle varer vil også komme godt med i foreldreområdet. For eksempel en sovesofa, klappstoler, transformerende stoler, sammenleggbare bordplater og så videre. Egnet for å skille barneområdet fra foreldre- og multifunksjonelle partisjon. Den kan brettes på dagtid og brettes ut om natten..

Hvordan kombinere et soverom og en stue?

Hvis du bor alene eller med din andre halvdel, kan den andre delen av rommet tas som en stue. Det er best hvis du på denne måten vil dele et moderne studio, og ikke en sovjetisk odnushka. Selv om det er mange interessante ideer for begge alternativene..

Å kombinere et soverom og en stue er ganske enkelt. I soveområdet vil en bred seng med flere pene skap eller en liten kommode være nok, der tingene dine vil bli lagret. Stuen har plass til en sofa og flere sessestoler. Det er disse moderne lenestolene som passer best inn i interiøret i en moderne leilighet. Om nødvendig kan du ordne disse stolene rundt bordet, og når det ikke er noen gjester, kan de enkelt fjernes i skapet eller på mesaninen..

Stuen kan også utstyres som arbeidsplass. Hvis du jobber hjemmefra eller studerer parallelt, trenger du et sted der det vil være praktisk for deg å handle. Arbeidsområdet tar ikke mye plass. Det er nok å sette et lite bord med lenestol eller stol og henge hyller på toppen i stedet for massive skap, noe som også bidrar til å spare plass..

De kan plasseres ikke bare over bordet, men også over sofaen eller ganske enkelt på noen av de frie veggene..

Vakre eksempler i interiøret

Du kan sørge for at selv i et lite rom kan du lage noe interessant ved å se på noen eksempler fra det virkelige liv..

For unge mennesker

Hvis du ikke liker vanlige klassiske rom med et fransk vindu, kan et enkelt, behersket interiør fortynnes med lyse farger. I dette rommet kombineres en rolig bakgrunn med lyse aksenter, noe som bare kommer rommet til gode. Rommet er delt inn i to hovedområder. En av dem kan kalles et soverom, og den andre – en stue..

I dette tilfellet er soverommet atskilt fra hovedrommet, ikke bare med et lys gjennomsiktig gardin. Sengen er plassert på en spesiell plattform. Inne i denne høyden er det skap hvor du kan lagre både sengetøy og andre ting. Selve sengen ligger ved siden av vinduet, noe som også er veldig praktisk. På denne måten får du mye naturlig lys. Det er best å velge ryddig små sconces fra kunstige lyskilder..

Soveområdet er atskilt fra stua med mørke trinn. Stuen har en stilig rød sofa og et lite salongbord som matcher. Ved siden av vil det være en bokhylle og en kurvkurv for alle slags småting som du bruker jevnlig. I dette området, i tillegg til den nedhengende lysekronen, er det et sted for en pen metallgulvlampe..

For å spare plass, ikke plasser TV-en på et bord og stå, det er bedre å velge en veggmontert modell. Dette er en ganske interessant og ofte brukt løsning..

Lett klassiker

Det andre alternativet er også en kombinasjon av et avslapningsområde med et soverom, men supplert med et arbeidssted og laget i lyse farger. Den er basert på beige og kremfarger som visuelt utvider selv et ganske lite rom. Det mørke gulvet, møblene og innsatsene står i kontrast til de lyse veggene og skilleveggene. Hovedlyskilden er en enkel taklysekrone.

Sitteområdet er atskilt fra soverommet med en funksjonell skillevegg med en innebygd nisje der en TV kan plasseres. Lette vegger ved siden av arbeidsområdet vil bli supplert med en rekke malerier og hengslede hyller.

Og for ikke å ødelegge synet og ikke forstyrre noen, sitte ved datamaskinen til sent på kvelden, bruk en sconce over bordet.

En seng kan plasseres bak skilleveggen. Slik at lyset fra et vindu eller fra en bærbar datamaskin ikke forstyrrer din normale hvile, bruk en baldakin laget av lyst stoff.

For baby og foreldre

Å dele rom med en smårolling i skolealderen er ikke lett. Men hvis du utstyrer et koselig sittegruppe for ham, blir alt mye lettere. Det er veldig fordelaktig å bruke forskjellige nyanser av grønt for å dekorere begge sonene. Det er denne fargen vi forbinder med naturen og fremkaller positive følelser. Lysegrønt tapet hjelper til med å slappe av og finne ro.

For å sonere rommet, bruk forskjellige nyanser av denne edle fargen. For barnehagen kan du velge lysere aksenter, og for foreldrenes rekreasjonsområde er lyse toner egnet. Hvis du kombinerer dem med blanke strekklofter med rik grønn farge, får du et veldig koselig rom. Det vil bli supplert med fototapeter med bilder av planter og små LED -lamper i taket..

Sengene i begge områdene er lyse. Det ser veldig fint ut i kontrast til det mørke tregulvet. Og tekstilene er alle laget i de samme nyanser av grønt. Små detaljer utfyller interiøret, som understreker tilhørigheten til sonene. Så barnehagen er dekorert med plysj leker, og rommet for voksne er dekorert med pene dekorative puter. Til slutt, ikke glem levende planter. De vil understreke enkelheten og naturligheten i interiøret, og også gjøre rommet mye mer behagelig..

Koselig rom

Hvis du i det forrige interiøret ikke likte overflod av farger, vil du definitivt sette pris på rommet i roligere farger. Prinsippet om å dele lokalene er likt her. I det ene rommet er det en barnehage for et barn i barneskolealder, og i det andre er det en funksjonell stue, som på et tidspunkt kan gjøres om til et soverom ved ganske enkelt å utvide sofaen.

Barnerommet er dekorert med lyst tapet med et rolig trykk. Det er en liten enkeltseng, en kommode for flere skuffer og en arbeidsplass.

Mangelen på naturlig lys kompenseres av en lys lysekrone for flere pærer.

Den andre sonen er et sted som kan brukes både som stue og som foreldres soverom. Hjørnesofaen kan enkelt brettes ut. Men i løpet av dagen tar ikke dette designet for mye plass. Denne sonen har sin egen lysekrone, samt en vinduskarme, som om nødvendig kan omdannes til en ekstra arbeidsplass. Hengende skap er plassert over sofaen, og i stedet for en skjerm er det et praktisk stativ der du også kan ordne bøker og figurer.

Ettromslokaler kan ordnes på forskjellige måter. Selvfølgelig kan du ikke gjøre et lite rom til et sted hvor en familie på fire komfortabelt kan bo. Men du bør alltid få mest mulig ut av det du har. Da vil ikke en ett-roms leilighet virke så upraktisk for deg..

For informasjon om hvordan ett rom kan deles inn i to soner, se neste video..