Prosjektet med et en-etasjers hus som måler 6 x 10 meter

Prosjektet med et en-etasjers hus 6 x 10 kan romme alt som er nødvendig for et fullt liv. Det er mange alternativer for hus med et utmerket oppsett av tømmer og hus av rammetype, murbygninger. Det vil være nyttig å ta hensyn til funksjonene til strukturer med terrasse og andre typer strukturer..

Oppsett av rom

Fordelingen av lokaler i en-etasjers hus 6 til 10 må følge kravet om brukervennlighet, og også forfølge målet om å skape fullverdig kommunikasjon. Oftest innebærer prosjekter arrangement av et loft. Dette skyldes evnen til å utvide den brukbare plassen. Det er verdt å vurdere at det ikke er noen spesielle forskjeller mellom murstein og de som er bygget av skumblokker, fra en stang eller ved bruk av rammeteknologi. Selv om isolasjonen, fundamentet og andre nyanser er noe forskjellige, er fordelingen av det brukbare området underlagt generelle universelle regler.

Det anbefales å utstyre en vestibyl ved inngangen til boligen.. Bruken beskytter mot for kald luft om vinteren og varme i sommermånedene. Tamburen spiller vanligvis også rollen som den primære garderoben. Stuen som ligger til høyre for inngangen er vanligvis et glassområde (kombinert med soverommet).

Hvis det er en lang tom vegg, er det nyttig å sette hovedmøblene langs den..

Et privat hus 6×10 i det russiske klimaet kan ikke klare seg uten kjeleutstyr – vanligvis er det et eget rom, som maksimalt fjernes fra soverommene. Den kan også plasseres i huset, men sikkerhetsstandarder forbyr kombinasjon av kjelerom og bad. En studie eller verksted blir oftest kastet fordi utstyret deres betyr å bruke mye ledig plass. Det er umulig å oppnå et slikt mål uten å redusere komforten i hovedstuene.. Et alternativt oppsett inkluderer:

 • en mellomstor kjøkken-spisestue (utfører oppgaven riktig, men sparer nyttig plass i tillegg);
 • blandet bad;
 • stue ikke større enn 18-20 kvm. m.;
 • soverom fra 12 til 15 m2;
 • barnehage – samme område som soverommet;
 • teknisk og fyrrom fra 2 til 5 m2.

Endringsalternativer

Nesten alltid, når de snakker om et en-etasjers hus med et utmerket oppsett, mener de at det bygges med en terrasse. Noen ganger er hun glasert. Valget av glasert, åpent eller lukket kretsløp avhenger av praktiske hensyn.. Jo kaldere klima, desto mer relevant er den lukkede versjonen – den lar deg forsikre deg mot vær og vind. En fullverdig åpen terrasse er vanligvis utstyrt der området på stedet tillater det, og en omfattende vestibyl kan plasseres som utfører funksjonen som beskyttelse mot kulde eller varme.

Hvis det dannes et loft, må du umiddelbart avgjøre om det skal være 1 eller 2 rom i det. Trappen er hovedsakelig tatt ut av gangen, som er den mest praktiske og logiske. Verhotura er organisert for å oppnå den mest praktiske hellingsvinkelen på taket. Det bestemmes med tanke på balansen mellom konstruksjons-, snø- og vindlast..

På store nok tomter kan du også sette en garasje – 15-20 kvm. m minimum, ikke tellende innganger, gangveier og brannbrudd.

Hva du bør vurdere når du velger en plan?

Bare å vurdere områdets korrespondanse og fordelingen mellom rom er ikke nok – du må se på mange andre ting.. Et forsøk på å bruke et gratis prosjekt lastet ned på Internett, eller låne det fra naboer, kolleger, venner, vil uunngåelig bli til problemer. La huset være pålitelig og holdbart, men visse feil vil sikkert “overflate”. Derfor er det så viktig å kjøpe en individuell utarbeidelse av en idé, og det er ikke fornuftig å spare penger på det..

Typiske design er ikke optimalisert for spesifikke områder og deres geologiske og landskapslige originalitet. Likevel, hvis det ikke er noen spesielle ønsker, er det ganske rimelig å ta standardordningen som grunnlag og tilpasse den selv med et lite tillegg. Men på et litt komplekst område må du bruke en individuelt bestilt plan. Kostnadene ved å utvikle den er definitivt mindre enn de sannsynlige kostnadene ved å “spare”. Uansett, i standarden og i det enkelte prosjektet, bør følgende presenteres:

 • skisser;
 • arkitektonisk opplegg;
 • underseksjoner med konstruksjons- og konstruksjonsberegninger, diagrammer og planer.

Hvis det bare er en sketchy del, uansett hvor vakker, så kan du ikke stole på det. Det er umulig å gjøre et estimat basert på slike materialer, og konstruksjonen vil ta stygg lang tid og vil føre til utgifter til enorme midler. Prosjektet skal være krystallklart:

 • hva er fasadens størrelse og hva er den laget av;
 • hva er de geometrisk nøyaktige dimensjonene til konstruksjoner og gulv;
 • hva er nøkkeldimensjonene til dører og vinduer;
 • hvordan pipa og ventilasjon er tilrettelagt;
 • hva er veggene laget av og så videre.

Designdelen nevner all teknisk informasjon som designingeniøren kompilerer. De strukturelle elementene i selve bygningen og fundamentet er utvetydig beregnet der. Det er også skjematiske tegninger og detaljerte beskrivelser av egenskaper, murplaner og lister over overligger. Bare utdannede spesialister kan sjekke alt dette i detalj. Derfor, når du velger en hjemmeplan, er samråd med uavhengige eksperter ikke en luksus, men en nødvendighet..

Hvis det ikke er penger til en individuell ordning, og du ufrivillig må velge en standardisert løsning, må du se på følgende nyanser:

 • overholdelse av innrykk og brannstandarder, områder for en hage og en garasje, tilgrensende bygninger og andre punkter til funksjonene til et bestemt nettsted;
 • behovet for visse lokaler;
 • omtanke og funksjonalitet i prosjektet, dets visuelle appell;
 • komparativ enkelhet – selv om et tak med et stort antall skråninger ser elegant ut, vil det øke arbeidskostnadene og øke sannsynligheten for lekkasje;
 • funksjoner i forskjellige prosjekter (det er tilrådelig å analysere fordeler og ulemper med dem, til og med kanskje male dem i form av en liste).

Ved evaluering av prosjekter bør prioritet gis til deres relevans for egenskapene til nettstedet, i stedet for personlig smak eller fasjonabel estetikk.. Det er nødvendig å kontrollere:

 • tilgjengelighet og bekvemmelighet av passasjer;
 • nærhet til jordvann;
 • typer stiftelser;
 • vanntetting tiltak;
 • økonomiske aspekter ved konstruksjon;
 • styrken til bærende strukturer;
 • insolasjonsnivå.

Murhus er ganske dyre og krever bygging av kraftige gulv.. Du kan ikke bygge dem raskt. Det er mulig å sette opp en enetasjes boks med tak på minst 3 måneder, og hvis du fortsatt trenger å lage ingeniørkommunikasjon og gjennomføre en grov finish, må du bruke 2 måneder i tillegg eller mer. Men bygningen vil vare lenge og vil se solid ut. I mange tilfeller er disse fordelene mer enn relevante..

Et enetasjes hus 6×10 m kan også bygges fra en bar. Av økonomiske årsaker brukes gran og granblokker oftere. Med et solid budsjett kan du kjøpe strukturer fra sibirisk sedertre.

Ved å variere typer ledd, er det mulig å diversifisere veggenes utseende. Imidlertid må man også ta hensyn til det praktiske i en bestemt løsning..

Oversikt over ferdige standardprosjekter

I et hus på 6×10 m er det fullt mulig å utstyre et par soverom. Området deres vil være omtrent 9,6 og 9,9 kvadratmeter. m henholdsvis. En tambur med en størrelse på 2,64 m2 er nok for tekniske behov. Selv om 2 eller 3 personer kommer på besøk på en gang, vil det ikke være en knusende effekt i en relativt romslig gang.. Ved å kombinere kjøkken og stue kan du få ganske alvorlig plass, og i tillegg er det til og med rom for badeprosedyrer.

Du kan ta andre prosjekter som grunnlag. For eksempel er her vist et diagram over en typisk 6×10 m rammebygning. Den attraktive egenskapen er tilstedeværelsen av en intern bue. Størrelsen på gangen er 2×3,8 m (mens døren åpnes 1,6 m). Arealene på de resterende rommene er like:

 • 22,96;
 • 3.4;
 • 9,075;
 • 9,075 kvm m.