Prosjekter og oppsett av smale en-etasjers hus

Et etasjes hus på en smal tomt ligner den største på en to-roms leilighet med forbedret planløsning i “Brezhnev” -huset. Lange hus er den eneste løsningen for eiere av trange tomter, spesielt i byen, der land er mye dyrere enn på landsbygda.

Fordeler og ulemper

Smale hus er vanlige i byer, der et trekk ved privat sektor er felles gårdsrom for to naboer. I dette tilfellet er huset delt inn i 2 rom, som hver er en egen leilighet..

Det særegne ved denne løsningen er en lang smal korridor.

Denne løsningen har sine fordeler..

 1. Mulighet for å organisere et hvilket som helst antall rom. Oppsettet ligner en kupébil, der korridoren er felles for alle og er lik lengden (eller bredden) på alle rom.

 2. Det er mulig å utstyre ett langt panoramavindu langs hele korridoren, forsterket med støtter med jevne mellomrom – mellom doble vinduer. Dette vil gjøre bygningen lysere. Hvert av rommene kan også ha 1-3 separate vinduer. Dette gjelder spesielt for hus uten loft..

 3. Mulighet for å plassere stuen i begynnelsen eller på slutten av huset – endene på smale bygninger har muligheten til å installere et vindu fra en tredje side.

 4. En av veggene har kanskje ikke vinduer, for eksempel fra siden av korridoren. Dette gjør det mulig å bygge et hus nær grensen til en nabotomt, noe som er viktig for urbane private utvikling.

 5. Den smale utformingen av garasjen vender mot gaten. Dette gjør at den kan bæres videre ved å utstyre inngangen separat fra inngangen. I slike hus tillater bredden på garasjen at den plasseres i hovedbygningen, og inngangen til husets korridor er i nærheten. Som et resultat danner hele bygningen et kompakt og ferdig utseende..

Ulemper med et hjem med en smal layout.

 1. Den strekker seg ganske langt – noen ganger til den motsatte grensen til territoriet, og dette gir liten plass til en fullverdig hage og grønnsakshage. På et smalt område, for eksempel 5×20 m, er det umulig å sette opp en fullverdig hage og grønnsakshage.

 2. Hvis mennesker med nedsatt funksjonsevne bor i huset, er det ikke alltid mulig for dem å organisere en korridor med en bredde på minst 115 cm. Denne muligheten avhenger av bredden på nettstedet.

 3. Mangel på personvern i det personlige livet. Hvis du er midt i en blokk, og naboer omgir deg på tre sider, redder ikke alltid et tomt gjerde fra alle sider deg. Oftest skjer dette når en nabo har et to-etasjers hus, og fra andre etasje ser han alt som skjer på nettstedet ditt.

 4. Plasseringen av stedet ved kanten av territoriet ditt hagearbeidspartnerskap vil gjøre det mulig å nærme deg hjemmet bakfra.

 5. Vanskeligheter med å arrangere ingeniørkommunikasjon. For eksempel kan det hende at en septiktank ikke passer på grunn av territoriets innsnevring..

 6. Du kan ikke plassere en blomsterhage eller en del av hagen rett foran selve bygningen. Ofte er dette territoriet okkupert enten av en garasje eller av en gårdsplass med inngang for en bil..

Hvis lignende vanskeligheter ikke stoppet deg, vil nettstedets rimelighet spille deg i hendene.

Oppsettalternativer

Oppsettet av et hus med to garasjer i dette tilfellet er som følger.

Garasje på loftet – 34,9 m2, for to biler. Omkledningsrom – 4,9, bad – 2,3, hall – 14,9, stue – 35,7, kjøkken – 12,4, verksted – 5,9, andre omkledningsrom – 5,9 m2.

I andre etasje er det tre soverom: 25,3, 14,7 og 15,4 m2, to bad – 6 og 14,7 m2, omkledningsrom for 4 og en hall på 16,5 m2. Det er et sted å ordne en balkong eller loggia over garasjene.

Et en-etasjers (ingen loft) hus kan se slik ut på planen.

Soverom – 16,6, 16,3 og 16,4 m2. Stue -spisestue – 34,8, kjøkken – 12,1 (med tilstøtende pantry), garasje – 33,3, verksted – 6,4, omkledningsrom – 3,3, vestibyl – 4,0, toalett – 2, hall – 9,2, kombinert bad – 6 m2. Utstyrt med terrasse og veranda.

Smale hus i tilfelle av tilstøtende til naboens hus, som det ofte finnes på byggeplasser siden Sovjetunionens tider, ble laget med skråtak. Skråningene til to nabohus lå midt imot. Da begge disse naboene solgte disse husene samtidig, kunne en kjøper kjøpe dem ut samtidig. Eller en av naboene flyttet, og den andre kjøpte ut sin “halvdel”.

Som et resultat av ombyggingen ble to eneboliger til en fullverdig gavl, og tomtene på matrikkelen kartet dannet også en helhet.

Stedet for den andre gårdsplassen kan tilpasses for anlegg av stedet, eller som et annet sted, for eksempel for en gårdsbygning. I dag blir slike territorier aktivt kjøpt ut med det formål å bygge boligområder med flere leiligheter (generell plan for byens renovering) med påfølgende gjenbosetting av tidligere innbyggere i dem. Smale forstadsområder kan innløses på forhånd i “grupper” med det formål å bygge et vanlig, bredt hus. Hvis du får et slikt tomt, spør om det er mulig å kjøpe ut naboen..

Arrangementsalternativer

Vi lister opp noen av funksjonene i arrangementet av smale hus.

 • Andre etasje kan gjøres større enn den første. Deretter henger han over en del av stedet. Dette gjør det umulig å plante trær med høy krone..

 • Muligheten til å lage et terrasse-verandaområde selv uten et solid tak. Dette gir mer direkte sollys på den. Dette alternativet vil bli verdsatt av elskere av “sammenkomster” i lavsesongen, når det ikke er varmt og ikke kaldt.

 • For visuelt rom er soverommet speilet, for eksempel ved å installere garderober med lav dybde i nisjer, hengende speilhyller og ekstra speil.

 • Barnerommet ser luksuriøst ut med tak i flere etasjer. I den passerer konturen som avgrenser disse nivåene gjennom det meste av rommet..

 • Det smale kjøkkenet ligger rett bak soverommet.. Det kan gjøres i en høyteknologisk stil. Det skiller seg fra mange andre ved minimalisme og renhet, skarphet av linjer.

 • Ett av soverommene kan ha direkte tilgang nede – fra loftet til hovedetasjen. Ofte ligger den i stedet for en gang ved siden av trappene, og inngangen til andre soverom er gjennom den eller et tilstøtende rom, sonet som en hall, men det er faktisk ikke.

 • Store soverom opptar ofte hele loftsrommet.. De er like lange som korridoren i et smalt hus, noe som gir innbyggerne i dette rommet ekstra plass. Lavt, “trekantet” eller buet tak gir kos på loftet.

 • Badet, til tross for nærheten til en lang korridor, er heller ikke utstyrt verre enn i “Khrusjtsjov”, “Brezhnev” eller lignende hus med en langstrakt layout av to- og treroms leiligheter. Et separat toalett har et lignende arrangement og arrangement..

 • Korridorer er langstrakte – Dette er det lengste rommet i de fleste smale prosjekter. Den buede passasjen forsterker bare dette inntrykket for en ekstern observatør..

Når det gjelder utsiden, ligner husets eksteriør en blyantkasse, et smalt telt, en innsnevret hytte. Imidlertid gjør strukturens modularitet, enkel konstruksjon deg i stand til raskt å oppføre en slik struktur på en ramme av tre i løpet av noen få dager, hvis grunnlaget allerede er klart for et slikt hus. Imidlertid er de fleste av de smale husene bygget i landlig stil..

Spesiell oppmerksomhet rettes mot prosjekter med flatt tak – det har ikke en skråning mot horisonten, avløpet i det er utstyrt på samme måte som takene på høyhus som ble bygget under sovjettiden.

Hvilket prosjekt å velge?

Hvis du ikke har – og ikke forventes – en bil, vil et prosjekt uten garasje spare betydelig både penger og plass på stedet. Det kan igjen lett tilpasses en blomsterhage, et lysthus, en forlengelse av en terrasse eller veranda eller en liten grønnsakshage der. En smal garasje for motorsykler og andre tohjulede kjøretøyer er kombinert med verksted på grunn av ledige kvadratmeter.

Uansett hvilket prosjekt som er valgt, er et smalt hus egnet for arrangement i kjelleren av lagringsanlegg, et fyrrom, en kjeller. Men garasjen under den, spesielt med mangel på opptak av stedet, er vanskelig å utstyre.

Det spiller ingen rolle på grunnlag av hvilken teknologi den valgte strukturen er bygget. Ramme-monolitiske, ramme-tre og mursteinskumblokkstrukturer er like egnet.. Fysikkens lover lar deg designe en struktur med vegger av hvilket som helst materiale – til og med en bygget av eksperimentelle materialer. For hver type bygning er det utviklet sine egne standarder, takket være at huset har en levetid på 100 år eller mer med riktig omsorg..