Prosjekter og oppsett av en-etasjers hus med tre soverom

Ønsket om å bo på et landsted råder blant de fleste innbyggerne. Nærhet til naturen, ren økologi, å eie din egen tomt betaler for behovet for daglige turer til metropolen til jobb og tilbake. Samtidig trenger folk et godt planlagt hus for et behagelig opphold. La oss snakke om design og oppsett av en-etasjers tre-roms hus.

Terrasseprosjekter

Å bygge et nytt hjem starter med design som tar hensyn til behovene til hele familien. I dag snakker vi om utformingen av en-etasjers hytter, designet for en stor familie og som gir mange småting.. Å designe et en-etasjers hus er forbundet med å tilby løsninger på obligatoriske oppgaver. Konseptet med prosjektets individualitet inkluderer nyanser som tilstedeværelsen av en peis, en stor blomsterhage foran huset, en terrasse med grillplass, en veranda eller et lysthus, bygningens avstand fra inngangen.

Det er regler for utforming av en terrasse..

  1. Belysning – det bør være optimalt hvis stedet vender mot sør- eller østsiden. Lys skal være tilstrekkelig, men ikke blendende.

  2. Produksjon. Det mest logiske, riktige og populære er fra stua. Mindre ofte åpnes dørene til terrassen fra gangen eller kjøkkenet. Dette alternativet er praktisk fordi det er nærmere å ta ut mat og drikke fra kjøkkenet, fordi om sommeren brukes terrassen ikke bare til kveldssamlinger, men også som spisestue..

  3. Størrelse og geometri. Terrassen kan være rektangulær, firkantet, grenser til den ene siden av huset eller dekke den fra to eller til og med tre sider, med L- eller U-formede konturer.

  4. Utsikt fra terrassen. Denne indikatoren er av liten betydning for bruken. Hvis utsikten har utsikt over et vakkert landskap, vil stedet bli en favoritt for alle, tilgang til gårdsbygninger eller et kjedelig gjerde – i beste fall vil det bli til et lager.

Begge disse alternativene bestemmer allerede delvis utformingen av den fremtidige hytta – stuen vil definitivt ligge på samme side som terrassen.

Etter ytterligere logikk er kjøkkenet og de tekniske rommene alltid plassert ved siden av stuen, siden de alle er koblet til kommunikasjon. Plasseringen av soverommene avhenger av ønsker fra eierne og familiemedlemmene..

Prosjekt 11,9×15,4 med soverom langs den ene veggen

Gjennomføringen av et slikt prosjekt gjør det mulig å skille hvilerommene fra de aktive sonene med et økt støynivå. Disse inkluderer kjøkken, stue, og i dette prosjektet implementeres et mellomlag mellom dem i form av vaskerom.. Soverommene er ordnet i en snor, det ene etter det andre, noe som skaper noen ulemper. Badet ligger ganske langt fra bakrommet, noe som kan skape ulemper for husstandens medlemmer, men dette begrunnes med personvernet til rekreasjonsområdet.

Det tekniske området er også delt i to like deler av en korridor. På den ene siden er det et inngangsparti og et bad, på den andre – en bod og et fyrrom, som en liten korridor fører til. Det huser også inngangen til kjøkkenet..

Et annet pluss er beslutningen om å organisere to ganger i kjøkkenrommet – ved hjelp av en av dem kommuniserer kjøkkenet med stua.

Dette er veldig praktisk når mange mennesker samles i huset, og du må spise ved et stort bord.. Ved hjelp av den andre døren er det praktisk å bruke pantryet – du trenger ikke å bære mat gjennom frontrommet. Terrassen ved siden av huset ligger langs fasaden av huset i hele sin lengde..

Prosjekt av et 1-etasjes hus med tre soverom 12,8×9,5 m, orientert mot forskjellige sider av huset og tilgang til terrassen fra stuen

Huset er planlagt å ha to innganger fra motsatte sider. I dette prosjektet ble det brukt en U-formet layout for de aktive og passive sonene, når soverommene følger hverandre, deretter stuen ved siden av kjøkkenet. I sentrum av huset er det en korridor som skiller tekniske lokaler fra bolig. Den har utganger til alle rom – et separat bad, kjøkken, rom. Døren til fyrrommet ved inngangen. Prosjektet inkluderer innebygde garderober, tre av dem ligger på soverommene, to til er på gangen. Panoramavinduer i stuen åpner ut mot terrassen. På den om sommeren kan du installere rottingfletstoler eller andre møbler tilpasset langvarig opphold i det fri..

Ett-nivå hus 10×12 med 3 soverom, terrasse, sentrale og tilleggsinnganger

Oppsettet av huset med nesten kvadratisk geometri sørger for plassering av tre soverom langs et av hjørnene i henhold til prinsippet om en L-formet layout. En av dem har en dør til terrassen. På motsatt side er det nesten like områder, kjøkken og stue..

Størrelsen på kjøkkenet lar deg ta imot gjester ved et stort bord, i stuen er det et koselig sittegruppe, hjemmekino og utgang til terrassen.

Den sentrale inngangen skiller vestibulen fra det indre rommet, som åpner utgangen til gangen med en innebygd garderobe. Døren fra kjøkkenet går også ut her. Fra korridoren kan du ikke bare komme inn i aktive og passive soner, men også inn i tekniske rom – toalett, bad, fyrrom.

Oppsett av en rammehytte for en liten familie

Det totale arealet på 110 m2 gir deg plass til 3 soverom, kombinert kjøkken og stue, separat bad og toalett, fyrrom, bod. Stuen har utgang til terrasse. Kjøkkenet har et stort hjørnevindu, takket være at rommet mottar naturlig lys i lang tid.. Dørene til alle tre soverommene åpner ut mot en felles korridor, hvorfra hvert familiemedlem kan komme på do når som helst..

Enetasjes hus 10×14 med tre soverom og en kort terrasse langs den lange veggen

Det presenterte prosjektet er relativt lite i størrelse, arealet er 140 m2. Noen få triks har imidlertid bidratt til å gjøre det indre rommet ledig nok. Langs langveggen er det en stue med utgang til terrassen, soverom. Tekniske rom ligger på motsatt side, dette er et bad, et toalett og et fyrrom, atskilt fra kjøkkenet med en gang. Inngangsdøren åpner seg inn i en vestibyle utenfor husets omkrets, noe som sparte dyrebare meter innvendig plass. Reduksjonen på kjøkkenet bidro også til å løse dette problemet. Størrelsen er 8,5 m2 og er ganske tilstrekkelig for et kjøkkensett. Fyrrommet har to innganger – fra gaten og fra kjøkkenet.

Planer med garasje

Siden et landsted er utenkelig uten bil, er det obligatorisk å tilby en parkeringsplass på territoriet eller utenfor det, en innebygd eller separat garasje. Når parkering skal være i nærheten av huset, ville det være mer riktig å planlegge en carport.. Et interessant alternativ er en baldakin kombinert med en veranda.

Vurder en layout med en innebygd garasje for ett eller to mellomrom. Fremsynte eiere la umiddelbart en garasje for to biler på designstadiet, selv om de bare har en til rådighet. I fremtiden, når en ny bil dukker opp, vil det ikke være noen problemer med parkering, og hvis bilen blir liggende alene, så er ledig plass aldri overflødig..

En-etasjes tømmerhytte med carport, garasje, tre soverom

Det presenterte prosjektet har to innganger – til forsiden og bakgården, inngangen til garasjen fra siden av verandaen, stedet for garasjen er i tilknytning til veggen i huset. Kalesjen dekker verandaen og inngangen til garasjen, spiller en særegen rolle som et visir. Firkantene tillater ikke å ordne en fullverdig parkering for en bil i det fri under en baldakin, men hvem kan forby å øke dem?? Videre, med en økning i kalesjens område, vil eieren motta ekstra målere for lagring av fangene, organisering av et grillområde og så videre..

Tegningen viser at oppsettet inneholder tre soverom i en blokk, en stue og et kjøkken i en annen.. Mellom dem er det tekniske rom – et separat bad, et ovnsrom, tydelig avgrenset av en korridor. En del av gangen er gitt under vestibulen nær inngangsdøren, noe som er veldig praktisk i regnvær eller snøvær – skitt og fuktighet kommer ikke inn i huset. Korridoren viste seg å være ganske liten, men dette spiller egentlig ingen rolle, siden bygningen har nok rom der alt du trenger kan passe.

Hvis du må designe hus med et større område, for eksempel 10×13, 12×12 m², 12×17, ser det ut til at en to-seters garasje er en selvsagt løsning. Huskonstruksjon i finsk stil innebærer en innebygd garasje slik at den frittliggende bygningen ikke overlapper den interessante arkitekturen. For små hus i en etasje med dimensjoner 10×10, 8×10, 9×9, 9×10, er den ideelle løsningen tilstedeværelsen av en kombinert carport over parkeringsplassen og verandaen. Den kan samtidig fungere som en veranda på siden motsatt av bilen.

Dette er det beste alternativet for små hus, for eksempel 8 x 10 og tomter i beskjeden størrelse.. Et lite murhus eller en skumblokkbygning på 100 kvm. m tar ikke mye plass på stedet, så en vedlagt garasje og en terrasse vil gi dem soliditet og presentasjon. Videre er et hus på 120 m2 med teglstein en vakker og stilig struktur med hvilken som helst layout..

Andre muligheter

Alternativene ovenfor er minimumskravet for et begrenset opptak. Men tross alt overgår landstedene ofte langt opptakene som eksemplene ovenfor ble opprettet for.. Et stort område betyr automatisk flere muligheter for å skape økt komfort – badstuer, badekomplekser, treningssentre, svømmebassenger og så videre.. Vurder slike alternativer inne i et boligbygg, og ikke i et frittliggende kompleks.

Med badstue

Eierne foretrekker en finsk hytte og tenker umiddelbart på badstuen, siden disse konseptene er uatskillelige fra hverandre.

For de fleste innbyggere, bortskjemt av komforten og levekårene, virker badstuen inne i huset mye mer praktisk enn en frittstående..

Vel, du må innrømme at et besøk i en egen badstue er bra om sommeren, når varmen og overgangen fra en bygning til en annen ikke forårsaker problemer.

Det er en helt annen ting om vinteren. Du må kle deg godt for å komme til det frittstående badekomplekset. Å komme tilbake fra en varm badstue gjennom kulde og vind kan bli til en forkjølelse. Det er ingen hemmelighet at mange er useriøse i denne forbindelse. Bevisstheten om behovet for å kle seg varmt og forsiktig for å løpe ti meter, vil fraråde noen å gjøre dette..

I tillegg til komfort gir hjemmebadstuen eierne en annen, viktig bonus – en ekstra varmekilde.. Når du bygger et hus med innebygd finsk badstue eller russisk bad, er det nødvendig å ta hensyn til alle brannsikkerhetstiltak og ordentlig ventilasjon. Tross alt er dette ikke bare en ekstra kilde til risiko, men også høy luftfuktighet, full av giftig mugg..

Oppsettet av huset til det presenterte prosjektet inkluderer en badstue. Arrangementet av rommene, med tanke på denne funksjonen, er ekstremt vellykket. Det 180 m² store rektangulære huset har en romslig stue med karnappvindu, kombinert med kjøkken. Fra stuen fører en inngang til det første soverommet, inngangen til det andre og tredje ligger i en liten korridor forbundet med stuen. En del av denne korridoren er atskilt med en skillevegg og kan brukes som omkledningsrom. En annen korridor er inngangen til huset fra en liten terrasse med en veranda.

Fra den samme gangen kan du komme til badet. Døren til badstuen er plassert på kjøkkenet og fører først til garderoben, deretter til dusjrommet, deretter til badstu-damprommet. Det er en annen dør i stuen som fører til en romslig terrasse som omgir huset bakfra og omslutter det fra badstuen. Den andre terrassen er så stor at størrelsen lar deg arrangere det ikke bare et rekreasjonsområde, men også en grill, et solarium.

Fra fyrrommet

Prosjektet med et lite en-etasjers hus på 90 kvm. meter er tenkt så kompetent at den ikke bare fant et sted for boliger og tekniske lokaler – det er også utrolig koselig. Huset med firkantet geometri deler gangen, som er tilgjengelig via en inngangsdør fra den vedlagte verandaen.. Rett utenfor døren åpnes en vestibyl hvor du kan ta av deg skoene og kle av deg.

Dimensjonene er 3 kvadratmeter. m lar deg installere en innebygd garderobe der.

På venstre side av gangen er det to soverom, deretter et fyrrom med to innganger, en av dem fører til gaten, noe som er veldig praktisk – du trenger ikke å bære drivstoff gjennom boarealet. På venstre side av gangen er det et annet soverom og et kjøkken -spisestue, delt inn i to soner – et kjøkken og en stue.

Planleggingsprinsipper

Oppsettet av komfortable en-etasjers tre-roms hus er ikke standard og er mest etterspurt. Disse regnes heller som kompakte hytter med to soverom.. Et oppsett som vurderer et alternativ med tre soverom er berettiget når det er barn, eldre foreldre i huset. Soverom tjener ikke alltid dette formålet..

For eksempel, barnerom kombinerer nesten alle aspekter av et barns liv. Her sover han, leker, gjør lekser, er engasjert i kreativitet, så barna får det største av soverommene.

Hvis eldre slektninger bor med en ung familie, må de få et eget rom hvor de kan pensjonere seg, ta en pause fra kjas og mas..

Soverommet for foreldre bør være plassert på motsatt side av kjøkkenet, stuen, barnehagen og atskilt med minst en smal korridor.

Hvis det tredje soverommet er beregnet for gjester, kan det ha det minste området, fordi formålet er å tjene som et fristed bare for natten. Uansett bør hele oppsettet løse problemene med komfort, teknisk og estetisk støtte. Den grunnleggende regelen for moderne design for tre soverom er at de ikke skal gå gjennom.

Noen få regler:

  • barnerommet skal være på østsiden for naturlig dagslys om morgenen;

  • soverommet til et ektepar kan ligge på sør- eller sørøstsiden – det vil være lite naturlig lys, men dette er det du trenger for en god hvile;

  • et rom for eldre mennesker kan være hvor som helst, alt avhenger av deres egne preferanser, det bør ikke være podier, trinn, tilgang til et bad bør være det mest praktiske;

Overholdelse av disse enkle kravene i fremtiden vil rettferdiggjøre seg selv, fordi det bygde huset vil tjene i mer enn et dusin år, og alle i det skal være fornøyd.