Prosjekter med to-etasjers hus på 8 x 12

Ethvert hjem er ledsaget av nøye planlegging før byggestart. Ingen fornuftig person ville påta seg å bygge et nytt hus uten et prosjekt. Hus 8×12 m – en løsning som lar 3-4 personer bo under ett tak med komfort nær luksus.

Særegenheter

Enten det er et en- eller to-etasjes hus, gir et areal på 8 x 12 (eller 12×8) meter mye flere muligheter enn et område, for eksempel 6×8 eller lignende. Dagens generasjon mennesker foretrekker i økende grad et ikke for stort område, siden mange unge (inkludert allerede giftede) par foretrekker å bo ikke sammen med foreldrene til en mann eller kone, men å bosette seg separat.

Et område på opptil 100 kvadratmeter er økonomisk og praktisk talt ganske berettiget: ikke alle eiere som eier individuell eiendom vil betale skatt på land og hus i alle henseender, når territoriet ervervet for eierskap og anlagt har en solid antall boliger kvadratmeter.

Folk bygger boareal med et referansepunkt på minst 20-30 år, slik at de senere, etter å ha oppdratt en ny generasjon, flytter til et annet sted. Massemigrasjon til byer i tillegg til millioner og fra nord til sør akselererer bare denne prosessen. Flertallet av unge mennesker som finner en prestisjefylt jobb, foretrekker i økende grad leiligheter fremfor landsted, hvis areal individuelt er begrenset til bare noen få titalls kvadratmeter. Og det er ikke synd hvis et lite hus, bygget i 35-50 år, blir ubrukelig etter denne tiden, noe som ikke kan sies om en leilighet i en bygård.

Men også mange mennesker som flytter til et mindre forurenset sted, nærmere naturen, foretrekker hovedsakelig hus med et torg fra 6×6 til 12×10 m, og forklarer dette med at det ikke gir mening å bygge et stort boareal.

I henhold til bygningsmaterialene som veggene er reist fra, er det ingen grunnleggende forskjell. Både tre og skum / gassblokk holder godt på varmen, hvis du ikke sparer på tykkelsen.

På grunn av sin porøsitet er gassilikatblokken god som et ekstra isolasjonslag, sammen med mineralull. Hvis det brukes som et eksternt lag, beholder til og med et murhus som står overfor det og dekket med sidespor varmen i maksimalt 24 timer..

Bærende vegger som inneholder gassilikatblokker som hovedmateriale tåler ikke bare tak med loft, men også andre etasje med samme loft og tak, bygget av de samme skumblokkene. Det er prosjekter av hus med en ramme-monolitisk base, der veggene er bygget av både murstein og skumblokker..

Et 8×12 hus med loft som andre etasje, eller to fullverdige etasjer – vil tilfredsstille alle de grunnleggende behovene til eierne. I et to-etasjers hus er arealet på alle etasjene bare 96 m2, det blir kjøkken-stue, flere soverom, inngang og alle vaskerom.

Husplan for 3 soverom

Tre soverom kan være plassert i første etasje. Å bygge soverom med et areal på mer enn 20 m2 er irrasjonelt. Ifølge statistikk er 16 m2 plass nok for en person, og 20 – mer enn. Deretter inkluderer utformingen av et hus med en etasje 3 soverom på 20 m2 – 60 “firkanter”. De resterende 36 kvm. m næringsområde kan fordeles som følger:

 • 12 m2 – entré med vestibyl;

 • 14 m2 – kjøkken;

 • 10 m2 – felles bad.

Et en-etasjers hus med loft kan ha følgende layout:

 • 2 soverom på 20 m2 (40 kvm boareal) – i første etasje;

 • kjøkkenet i første etasje vil utvide til 34 m2 – og ta på seg funksjonene til en stue eller spisestue;

 • 11 m2 – entré og bad;

 • det tredje soverommet på 20 m2 vil “gå” inn på loftet (etterligning av en fullverdig andre etasje), som har et nyttig areal på 80 m2.

De resterende 60 m2 kan brukes som lager (bod) og en ekstra stue. Hvis det er tildelt 15 m2 til bod, vil de resterende 45 m2 tjene som et imponerende rom: her kan du utstyre to hele rom, eller lage et fellesrom, sonet for forskjellige formål.

Hvis vi snakker om et opplegg på to fullverdige etasjer, kan oppsettet til første etasje fra den forrige versjonen gjentas på den andre.. Denne funksjonen lar to familier bo i et to-etasjers hus. For den andre familien kan inngangen til andre etasje gjøres separat-en fullverdig trapp ved siden av en av de bærende veggene over inngangen til første etasje.

Oppsettsmuligheter for et hus med garasje

En plan med et brukbart område på 8×12 kan inneholde et eget rom for en garasje. Hvis du reduserer antall soverom med ett (hentet fra det første alternativet ovenfor), frigjøres det ekstra plass til garasjen. Da ser planen for et en-etasjers hus 8×12 for to soverom slik ut:

 • 2 soverom 20 m2 – totalt 40 kvm. m;

 • kjøkken med en liten terrasse – 20 m2;

 • 10 m2 – entré;

 • 12 m2 – bad.

De resterende 14 m2 er reservert for garasjen (en bil).

Hvis du planlegger å øke antall soverom – med 1 eller 2, vil de, sammen med ekstra plass til et bod og et ekstra sonet rom (du kan ta det under stua med alle fasiliteter), ta et sted på loftet eller i hele andre etasje.

Ideer til terrassehusprosjekter

Prosjektet, forutsatt at det er en terrasse på et brukbart område på 96 m2, er allerede kunngjort ovenfor. Hvis du fjerner det ekstra tredje soverommet, vil det endre seg og ta følgende konfigurasjon:

 • 2 soverom på 20 m2 (totalt 40 m2);

 • entré og bad – 10 m2 hver (totalt 20 m2);

 • 30 m2 for et kjøkken med terrasse (kan utvides til en full spisestue);

 • 6 m2 – vaskerom (for eksempel fyrrom).

I alle tidligere tilfeller var kjelrommet plassert i et vaskerom, separat bygget på gårdsplassen..

Dette alternativet finner sted i tilfeller der lengden på gassrøret for varmekjelen er lagret – men da vil det være nødvendig å føre vanlige isolerte varmeledninger inn i selve huset.

I tilfelle når et hus er bygget i 2 etasjer eller med loft, kan den tredje – og muligens den fjerde – flyttes opp. I et to-etasjes hus kan du gjenta oppsettet til 1. etasje, unntatt kjelerommet og øke kjøkkenområdet (uten terrasse) med 6 m2. I dette tilfellet kan terrassen i det andre kjøkkenet (ovenpå) erstattes med en balkong.