Prosjekter med en-etasjers hjørnehus

Hjørnehus i en etasje er veldig populære og etterspurt, ettersom de lar deg bygge ditt eget hjem selv i et vanskelig landskap. Et særtrekk ved en slik struktur er at det først vil være nødvendig å utvikle et tydelig prosjekt som tar hensyn til egenskapene til området, så resultatet blir funksjonelle boliger av høy kvalitet.. I Russland begynner slike hus bare å bli populær, men mange planer og prosjekter kan allerede finnes på markedet..

Særegenheter

Hovedtrekk ved slike bygninger er at deler av slike hus kan plasseres i forhold til hverandre i forskjellige vinkler. Det er derfor slike strukturer passer perfekt i alle områder, uavhengig av form..

Hjørnehus i en etasje ser ganske harmoniske ut i byen, så vel som utenfor den.. De kan bygges både for permanent opphold og i form av sommerhytter..

Hvis vi snakker om et landsted, så er det vanligvis planlagt sammen med en garasje og andre lignende gjenstander. I tillegg er det originale alternativer for hjørnehus i en etasje med egen inngang fra gårdsplassen, samt tilstedeværelse av en terrasse. Blant de karakteristiske trekk ved slike strukturer er følgende:

  • kompakt størrelse, takket være hvilken du kan installere slike hus selv i små områder;

  • muligheten til å utstyre flere rom med forskjellig funksjonalitet på ett nettsted, uten at det skader beboernes komfort;

  • organisering av gårdsplassen.

Oppsett

Det viktigste i prosessen med å skape et originalt og stilig interiør er utformingen av huset. I tillegg er det dette faktum som gir en høy grad av komfort for mennesker som bor inne i lokalene. Derfor, i prosessen med å velge det optimale prosjektet, er det viktig å ta hensyn til planleggingsløsninger..

Hjørnehus i en etasje inkluderer i de fleste tilfeller flere rom inne i huset, samt et rom for avslapning ute. De unike designfunksjonene til slike bygninger lar deg utstyre et loft, en terrasse, et barneområde og andre lignende steder..

Før du starter designarbeid, må du være nøye med noen punkter.. For eksempel må lys inn i alle rom. Hvis bygningen er analfabetisk orientert i forhold til kardinalpunktene, vil det ikke være mulig å gi rommene tilstrekkelig mengde naturlig lys..

Hvis det er nødvendig å holde varmen i huset, er det viktig å ta hensyn til vindrosen..

Den største fordelen med et hjørnehus er at det er mulig å garantere et gratis oppsett av lokalene.. Designere og arkitekter får nesten ubegrensede muligheter for planlegging og sonering av interiør. På grunn av muligheten for å bygge et felles tak og vegg, er det i tillegg mulig å redusere byggekostnadene betydelig, samt garantere bekvemmeligheten ved å bruke flere lokaler. For eksempel har bad som ligger ved siden av en-etasjers hjørnehus de siste årene blitt veldig populære..

Designtips

Hovedproblemet er at byggingen av et hjørnehus krever flere materialer, noe som påvirker den endelige kostnaden for hele prosjektet negativt. Derfor er det nødvendig å tenke på alle de små tingene og nyansene på forhånd for å oppnå maksimal kostnadsoptimalisering når du bygger et hjørnehus..

Det skal bemerkes at utformingen av et en-etasjers hjørnehus praktisk talt ikke er forskjellig fra opprettelsen av prosjekter av andre lignende strukturer. Her må du umiddelbart bestemme hvilke materialer som skal brukes til konstruksjon, hvor mange ekstra elementer som skal til, og hvor er det beste stedet å finne huset.

En av hovedtrekkene i et hjørnehus er taket, som har et ekstra indre hjørne.. Dette punktet må tas i betraktning i designprosessen, siden det har en direkte innvirkning på strukturens integritet, dets evne til å takle ytre påvirkninger.

Et tak som har et innvendig hjørne trenger spesiell oppmerksomhet under byggeprosessen. Ifølge arkitektene er dette et av de mest problematiske stedene i slike objekter, siden det ofte dannes lekkasjer her. Derfor er det viktig å kompetent tenke over alle nyansene, og også sørge for at hver ledd er hermetisk forseglet. For eksempel, hvis dette er et tre-etasjes hus med veranda, må taket snus flere ganger, noe som resulterer i flere ledd som krever ytterligere behandling.

Et av de mest kjente og populære prosjektene på opptil 150 kvadratmeter i dag er AS-2174.

Det innebærer opprettelse av et hjørne enetasjes hus med en garasje, som er laget i klassisk stil. Huset kjennetegnes ved sin lille størrelse og enkle layout, noe som kan redusere byggekostnadene betydelig. Prosjektet har et romslig kjøkken som kan passe hele familien. I tillegg er det en komfortabel stue med separat utgang til terrassen, som er et flott sted å chatte med venner eller ha middager. Garasjen er koblet til hovedbygningen, og hvis du ønsker det, kan du gå direkte fra den til fyrrommet. Tilstedeværelsen av flere bad gir et høyere nivå av komfort mens du bor og unngår tvister mellom beboerne.

Et annet stilig prosjekt er AS-179. Det innebærer å dele huset inn i dag- og nattsoner. I den første sonen er det lokaler i form av en kjøkken-stue, og den andre er reservert for soverom. Huset har en garasje for en bil, inngangen til som er i vestibylen.

I tillegg er det et fyrrom, som også har egen inngang. Hver sone forutsetter tilstedeværelse av sitt eget bad, som gir et høyt komfortnivå for beboerne.

Hvis du vil skaffe deg komfortable og pålitelige boliger, kan du ta hensyn til AS-1611-prosjektet. Hovedtrekk er tilstedeværelsen av to store terrasser, som ligger i bakgården til huset. Du kan installere bord, solsenger og andre ting på dem for et behagelig opphold i varmt vær. I tillegg kan terrassen om nødvendig nås både fra kjøkkenet og fra hvert av soverommene. Prosjektet med dette huset sørger for flere innganger både gjennom garasjen og gjennom fyrrommet eller kjøkkenet. Og også, om nødvendig, kan du gå inn i huset gjennom terrassen. Hovedtrekk ved hytta er en stor stue kombinert med kjøkken. Denne løsningen gjør det mulig å lage et stort rom uten begrensninger. Hovedsoverommet har eget bad.

Dermed er en-etasjers hjørnehus en utmerket løsning for å lage ditt eget hjem på et område med et komplekst landskap. Slike gjenstander ser ganske interessante og stilige ut, og med riktig planlegging kan de gi et høyt nivå av komfort for beboerne..