Prosjekter av rammehus med en størrelse på 9×9 meter

Rammehus 9×9 m er en kompromissløsning for eiendomseiere, for hvilke opptakene under 8×8 virker for små, og dagens inntektsnivå ikke tillater bygging, for eksempel 10×12. En av typene strukturer i landhus – ramme.

Særegenheter

Rammehus er mer kapital og holdbar konstruksjon enn boligbebyggelse av tre laget av tømmer. For å beskytte mot fuktighet krever et monolitisk rammehus ikke alvorlige investeringer – både armert betong, som rammestrukturen er laget av, og murverk kan tåle dårlig vær.

Det eneste som kreves er å pusse eller dekke veggene med ytterkledning utenfra.

Rammehuset trenger ikke et pansret belte – dets rolle spilles av de øvre og nedre elementene i armert betongramme, samt vertikale bjelker i hjørnene av lokalene, merket på prosjektplanen. Når det gjelder motstand mot jordskjelv og gradvis komme til en nødstilstand gjennom tiårene, er rammehuset bare foran panelhuset – veggenes rolle i sistnevnte spilles av betongvarer, som også er armeringsnett som helles i betong.

Etter å ha bygget støttestrukturen, begynner de å legge veggene – for dette brukes enten vanlig murstein (leire, silikat) med sement -sandmørtel, eller gassilikatblokker med muret sementlim. En monolitisk rammestruktur kan reises umiddelbart etter at fundamentet er fullført og dets styrke.

Veggenes materiale er ikke viktig – i spesielle tilfeller er de lagt ut ikke fra murstein, stein eller skumblokk, men fra en profilert stang, spesielt med en helt treramme. Selvbyggere må selv bestemme hva som er å foretrekke innenfor budsjettet.

Mangel på rammeteknologi – kalde hjørner i rom. Armert betong, som massiv murstein, leder varme godt. Ekstern isolasjon av hjørnene på huset under ytterkledning – for eksempel ved hjelp av skumlim – er uunnværlig. Trerammer er fri for denne ulempen..

Etter å ha bygget rammen, kan den mothballes i flere år – akkurat som grunnlaget, hvis plutselig eiers finansieringskilde for konstruksjonen plutselig blir avbrutt. Dette gjelder ikke fullt ut for rammer, som er basert på et tømmer, og ikke en armert betongkonstruksjon..

Oppsett av to-etasjers hus

Rammehuset i to etasjer 9×9 m, med terrasse og karnappvinduer, er et av prosjektalternativene som er høyt verdsatt av store familier. Det totale arealet i begge etasjer overstiger sjelden 130 kvadratmeter. m, mens det er et bad på hver av etasjene. Romslig, ekspansivt kjøkken med spisestue og / eller stue funksjoner utfyller kvadratmeter på soverommene. Trappen tar minst plass i gangen.

De fleste prosjektene er fokusert på stue, kjøkken, bad, studie, gang, veranda, vestibyl, trapp til andre etasje. Alle disse egenskapene er inkludert i bygningens første etasje. Andre etasje – tre soverom, bad og gang. For en familie med to barn er dette generelt høyden på perfeksjonen – plass er garantert.

Byggingen kan ta omtrent en og en halv million rubler.

Planer for enetasjes hus

Enetasjes hus – legemliggjørelsen av en moderne herregård. Har plass til opptil 6 personer med et anstendig komfortnivå. Plassen okkupert på stedet – ca 80 m2.

Et 9×9 hus i denne designen er en veranda, gang, soverom, stue og bad. Stuen har funksjonene som en spisestue og et kjøkken – sistnevnte vil komme ut ganske avskalet, kompakt, ikke for luksuriøs, ikke i en “stor skala”.

Bygging til dagens priser kan kreve en million rubler.

Enetasjes prosjekter med et areal på 81 m2 okkupert på stedet er etterspurt. En forenklet versjon i sammenligning med en to-etasjers tiltrekker seg mange potensielle eiere av en slik struktur: all kommunikasjon og funksjonelle områder går ikke utover første og eneste etasje.

Både et to-etasjers og et-etasjers hus kan ha en en-skråning eller et gaveltak. Mer sofistikerte design bruker en intrikat takplan inkludert hofte og hofte.

Stiler

Utvendig stil – for sidespor, etterligning av tømmer (brett som ligner et tømmer) eller etterligning av murverk. Det siste alternativet er ekstremt sjeldent. Fargeskjemaet for de fleste prosjekter går ut på følgende: taktekking i mørke toner (mørkegrønn, brun, mørkblå), vegger i lyse toner for å matche fargen på naturlig tre, eller litt tonet for å matche en annen treslag. For eksempel kan antiseptisk impregnering av lerk ha fargene på lønn, eik, valnøtt og andre..

Lakken i dette tilfellet er gjennomsiktig og fargeløs – fargen endres ikke ytterligere. I andre tilfeller pålegger den også sin egen komplementære farge, noe som gjør den generelle tonen enda mørkere..

Interiør og interiør varierer mye. Det kan være imitasjon av murverk i korridoren ved hjelp av veggplater av tre og plast.. Spesifikke stiler har sine egne navn:

  • loft, eller “loft”, for loftsgulv;

  • hi -tech – høyteknologi og streng design av metalliske og lyse nyanser;

  • boho – brukt til soverom og stuer, det er en overflod av ull, fleecy overflater.

I sistnevnte tilfelle kan soverommet ha tepper på vegger og gulv, ullputer og tepper på sofaen eller sengen, blendingsgardiner laget av kunstige fibre..

Interiøret avhenger lite av oppsettet. Så badet og kjøkkenet kan fullføres i høyteknologisk stil, og soverommene i andre etasje – i loftstil. I tillegg til de ovennevnte stilene, er det dusinvis av andre, for eksempel barokk, modernistisk, minimalistisk og andre..

Eksempler på prosjekter

Som et eksempel, flere alternativer.

  • Entré og bad – 4 m2 hver, to soverom – 11,73 m2 hver, kjøkken -stue – 34,99 m2. Huset har en romslig veranda.

  • I første etasje: kjøkken – 14,1, kontor – 9,9, stue – 22, hall – 11,5 m2. Andre etasje: soverom – 14,1 og 22 m2, bad – 9,9, hall – 11,5 m2. Korridoren i andre etasje har skrå vegger på planen, men beholder sin rektangulære form.

  • Første etasje: terrasse – 18, vestibyl – 2,47, hall – 10,07, to soverom – 14,19 hver, kjøkken og bad – 7,59 m2 hver. Andre etasje: 4 soverom 10,89 hver, hall – 8,3 m2.

I sistnevnte tilfelle kan to vegger i kjøkken-stuen mot terrassen og gårdsplassen ved siden av være laget av 80% glass ved hjelp av panoramavinduer med doble vinduer. I dette tilfellet blir veggen til et stort panoramavindu, hvorfra du kan se det pittoreske området rundt, gårdsplassen dekorert og anlagt som i et elitesanatorium, eller terrassen dekorert i en unik stil. For større sikkerhet – fra utilsiktet inntreden i huset – brukes smijernsgitter dekorert i kunstnerisk stil på panoramavinduene.