Prosjekter av rammehus med en størrelse på 6×8 meter

Prosjekter av rammehus 6×8 meter er egnet for implementering i de nordlige og andre regionene, for midtre sone og sørlige klima. Planer for bygninger med terrasse og loft, med et karnappvindu, to-etasjers og en-etasjers i ferdig form kan du fritt finne ved å kontakte byggefirmaer. Men i tillegg til et vellykket prosjekt, er mange andre faktorer også viktige, som er verdt å snakke om mer detaljert..

Særegenheter

Et rammehus på 6×8 meter rundt omkretsen er et godt valg for bygging på en tomt på nesten alle områder, fra 10 dekar til flere hektar. For de nordlige områdene er skjoldanlegg grundig isolert, og noen ganger er de fullstendig belagt med murstein eller kunststein for å øke deres operasjonelle egenskaper.. Bygningens lille brukbare område er ikke til hinder for å skape et behagelig miljø.

Det kan økes ved å sette opp loft eller karnappvindu, andre etasje, en forlengelse av en garasje og en terrasse.

De karakteristiske egenskapene til rammehus 6 x 8 meter inkluderer følgende egenskaper.

 1. Minimere kostnader. Kostnadene ved å bygge rammekonstruksjoner er ikke for høye, de kan reises på en lett haug, skruefot eller plate.
 2. Høy konstruksjonshastighet. Treplater eller bygningsplater dekker raskt et betydelig område av veggen. Montering av rammen tar heller ikke mye tid. Bygningen er nesten umiddelbart klar for etterbehandling, det er ikke nødvendig å vente på krymping, slik det er med en tømmerstang og en stang. Bygninger kan reises når som helst på året.
 3. Enkelhet i isolasjon. Varmeisolasjon legges inne i veggene, graden kan varieres ut fra bygningens klimatiske forhold.
 4. Moderne oppsett. Nesten alle ideer kan realiseres, inkludert de mest uvanlige, med radiusfremspring eller buer, med podier og nisjer.
 5. Bredt utvalg av gulvmaterialer. De bestemmes ut fra det forventede belastningsnivået.
 6. Muligheten for å øke området på grunn av overbygninger. Dette tillater, med en relativt liten bygningsomkrets, å gi tilstrekkelig med plass inni.
 7. Estetikk. Rammehus, uansett arkitektur og område, ser veldig attraktive ut. Etterbehandling kan gjøres ved hjelp av de mest moderne materialer og teknologier.

En ulempe med hus på 6 x 8 meter er det begrensede utvalget av designløsninger.. Det lille fotavtrykket reduserer antallet layout og konfigurasjonsalternativer betydelig. I tillegg trenger panelbygninger grundigere varmeisolasjon, uten et riktig valgt ytre belegg vil veggene også lide av sopp, mugg og fuktighet. Kapitalobjekter (hele sesongen) anses å ha en ramme på 200 mm eller mer i tverrsnitt. Lette sommer er bygget av en bjelke på 10 cm.

Prosjekter

Utvalget av designløsninger er en stor fordel. Men når det gjelder hus 6 x 8 meter, er valget ikke så stort. Det begrensede området er mer egnet for sommerhytter eller bygninger for sesongopphold. Et to-etasjes vinterhus med et fyrrom kan huse en familie med 1 eller 2 barn. Rammen til en slik bygning er lettest å bygge fra en stang, skjoldelementer kan representeres av ferdige varmeisolerte paneler eller sponplater, OSB.

Uansett om bygningen vil ha 1 eller 2 etasjer, er det visse generelle regler for utformingen av slike bygninger..

Med en omkretsstørrelse på 6 x 8 meter må et rammehus ha:

 1. vinduer som vender mot solsiden – selve bygningen ligger på stedet slik at maksimal mengde naturlig lys kommer inn i boligkvarteret;
 2. isolerte bruks- og tilleggsrom – for et fyrrom, en badstue, et fyrrom er det strenge regler som ikke tillater at de plasseres sammen med andre rom;
 3. bærende vegger 200-300 mm tykke-det anbefales ikke å overskride denne indikatoren i rammekonstruksjoner;
 4. innvendige skillevegger ikke mer enn 90-120 mm – denne tykkelsen på innvendige vegger er optimal, gips er egnet som materiale for dem.

Når du velger en designløsning, blir det også tatt hensyn til funksjonene i lettelsen, klimaforholdene i bygningen.. Enetasjes bygninger er sjeldne. Oftest har objektet 2 etasjer med et totalt areal på opptil 96 meter. Dette er ganske nok til å romme 3-4 soverom, en stue, en gang og bad, samt tilleggsrom inne. I tillegg til standardprosjekter er det imidlertid også originale.

Med loft

Denne arkitektoniske løsningen kan ikke kalles en fullstendig erstatning for en to-etasjers struktur. Loftet er plassen under taket, hvor soveplassene vanligvis er plassert, noen ganger et ekstra bad, et hjemmeværksted, et studio for kreative aktiviteter. For at dette territoriet skal bli en fullverdig del av boområdet til et rammehus, er det nødvendig å sikre at følgende betingelser er oppfylt.

 1. Takisolering. Det skal ikke påvirke inneklimaet. Følgelig bør taket “paien” ha nok lag slik at temperaturen inne i huset ikke faller i perioder med ekstrem kulde..
 2. Vanntetting. Det lar deg ikke oppleve problemer med lekkasjer i nedbør..
 3. Støyisolering av gulv. Hvis loftet er bolig, vil det være nødvendig å redusere lydoverføringen til mellomgulvskonstruksjonene..
 4. Lett belastning. Interiørmaterialer, møbler, interiørartikler skal være så lette som mulig. Hvis belastningen overskrides, kan det oppstå deformasjoner og sprekker i vegger og fundament..

Loftsgulvet må ikke belastes tungt.

Følgelig er det bedre å ha lokaler her som ikke innebærer bevegelse av et stort antall mennesker.. Det beste valget vil være soverom og barnerom. Hvis mulig er loftsgulvet best brukt kun som et sesongbasert alternativ til hovedrommet. Der kan du ordne soveplasser om sommeren..

En betydelig ulempe med loftstrukturer er behovet for å tilpasse andre fasadeelementer til særegenhetene i arkitekturen.. For eksempel må vinduer lages på bestilling. Når du legger et loftsgulv over en eksisterende rammestruktur i en bygning, kan det oppstå problemer med dannelse av kondens, en økning i kostnadene for å varme bygningen.

Med terrasse

Dette elementet er et ekstra innrammingsområde rundt huset.. Den kan bygges i 1 eller 2 etasjer samtidig, reises under taket eller forbli åpen. I dette tilfellet bærer ikke støttestolpene en betydelig belastning. Terrassen øker bygningens totale areal; den har plass til et rekreasjonsområde eller et lekeområde for barn. Dette elementet gir den nødvendige arkitektoniske variasjonen, gjør det mulig å gjøre den typiske designen mer attraktiv..

Terrassen kan ligge i prosjektet:

 • ved siden av verandaen, ved siden av den;
 • på baksiden av fasaden;
 • fra en av endene;
 • på 2 eller 3 vegger i bygningen.

Dette elementet er utstyrt med rekkverk og rekkverk, det kan suppleres med glass eller spesielle gardiner som beskytter mot den brennende solen. Rekkehus ser mer harmoniske ut. Det er bare viktig å nøyaktig beregne belastningene på fundamentet, fordi denne delen har en felles støtte med selve bygningen.

Med karnappvindu

Et utstående strukturelement på en fasadevegg, over første etasje eller kjeller, vanligvis halvcirkelformet eller polygonal. Karnappvindu lar deg legge til nyttig plass til et kompakt hus på 6×8 meter. Slike gjenstander brukes til å installere en peis eller for å utstyre en gjesteseng, de kan bli et ekstra rekreasjonsområde. I rammehus brukes dette elementet i fasaden sjelden, siden selve strukturen forutsetter maksimal forenkling av designløsningen..

En bygning med et karnappvindu krever bruk av en Midtøsten -stil i oppsettet. Det er også passende i renessansens palassstil. Noen prosjekter i estetikken i landet eller det viktorianske England har også et karnappvindu. Men beregningen av belastninger i dette tilfellet vil være mye vanskeligere..

I tillegg krever fravær av ekstra støtter ved fremspringet styrking av strukturen..

Med garasje

Populariseringen av rammekonstruksjon ved bruk av amerikansk, kanadisk eller skandinavisk teknologi har ført til fremveksten av nye designløsninger. Et hus på 6 x 8 meter med en garasje brakt under ett tak med det presenteres oftest i form av en en-etasjers bygning. I dette tilfellet er parkeringsplassen plassert på siden av bygningsfasaden eller grenser til den fra siden, og utvider det brukbare området. Du kan gjøre en inngang fra garasjen til huset for ikke å kaste bort tid på å gå nedover gaten med kjøp eller andre varer når du kommer tilbake..

For å bevare integriteten til fasadeløsningen, er det verdt å velge sidespor for etterbehandling av huset.. Samtidig er garasjen utstyrt med løftende horisontale porter. Slike prosjekter ser veldig moderne ut, de lar deg få ekstra plass til å plassere et verksted eller fyrrom i vedlegget..

Med balkong

Tilstedeværelsen av en balkong er en god løsning for to-etasjers hus. Dette elementet lar deg få ekstra plass til tørking av klær eller avslapping, her kan du arrangere et tebord, utstyre et lite verksted. I hus som måler 6 x 8 meter, er balkongen sjelden fjerntliggende, så arealet overstiger vanligvis ikke 2-3 m2.

Tilrettelegging av rom

Interiøret i et hus er ikke mindre viktig enn arkitekturen. Før du godkjenner tegningen, bør eieren lage det mest praktiske interiøroppsettet.. Når det gjelder en bygning som måler 6 x 8 meter rundt omkretsen, vil ikke boarealet være for stort. Følgelig må du sørge for at oppsettet er så rasjonelt som mulig..

Antall rom og plassering avhenger i stor grad av bygningens antall etasjer.. Det er verdt å vurdere følgende punkter.

 • I enetasjes hus. Slike rammekonstruksjoner er laget med en fri layout og et inngjerdet soverom eller med isolerte rom på begge sider av gangen eller gangen. På slutten av dette rommet er et kombinert bad vanligvis plassert mot en tom vegg..

 • I hus med loft. Soverommene blir ryddet opp her. I underetasjen kan du ordne en hall som smelter over i kjøkken, stue, dusj og toalett. Også i den “tekniske” etasjen i huset er det et fyrrom eller fyrrom, her er det verdt å lage et omkledningsrom, et gjesterom.

 • I to-etasjers hytter. Her øker det totale arealet med antall rom. I 1. etasje kan det, i tillegg til kjøkkenet og stuen, være et kontor, en barnehage, og entreen blir til en liten vestibyl som blir til et omkledningsrom. På andre etasje kan du plassere et bibliotek, private rom til eierne.

Oppsett selv i små hus kan og bør være individuelt.

Nesten enhver arkitektonisk løsning kan tilpasses behovene til en bestemt eier. Det er bare viktig å informere prosjektutvikleren om det i tide..

Vakre eksempler

Når du velger det beste prosjektet for et hus med sesongbaserte eller helårsbeboelser, må du være spesielt oppmerksom på overholdelsen av dets interne og eksterne kvaliteter. Eksempler på objekter som måler 6 x 8 meter lar deg sette pris på de mest interessante alternativene for konfigurasjonen..

 • To-etasjes hus med et totalt areal på 74 m2 med en kompleks takkonstruksjon og et polygonalt karnappvindu. Oppsettet i 2. etasje er symmetrisk; i første etasje er det meste plass forbeholdt et stort studio med karnappvindu. Gratis layout er en vinnende løsning i et lite hus, 100% brukt her.

 • Stilig rammehus med loft og terrasse. Disse elementene er plassert over hverandre, noe som gir fasaden et mer interessant utseende. Det originale fargeskjemaet kompenserer for arkitekturens enkelhet.

 • Et rammehus i en etasje er best laget i henhold til et prosjekt med lineær layout.. Den sentrale delen av bygningen er tildelt vestibylen, gangen og badet. På begge sider av det, på like områder, ligger lokalene til kjøkkenet, soverommet og stuen. Det er vinduer langs omkretsen av fasaden. Blokkhusdekorasjon er i harmoni med verandaen i tre.