Prosjekter av rammehus 8×10

Prosjekter av rammehus 8x10

Et hus med et brukbart område på 8X10 – en mellomløsning mellom 6X8 og 8X12. Dette er noe i mellom, slik at to familier på 3 kan bo med relativ komfort.

Oppsettsmuligheter for 1-etasjes hus

Når de bygger et hus, i første etappe, bestemmer de om en andre etasje er nødvendig eller en er nok. Et mellomalternativ – i stedet for å bygge en fullverdig andre etasje, utstyre kjellerrom under huset eller bygge et loft over første etasje, eller foretrekker begge deler.

Ferdige prosjekter 8X10 innebærer at det totale bruksarealet er 80 m 2. Følgende rom kan plasseres på dem:

 • 2 soverom – 20 m 2 hver;
 • 18 m 2 – kjøkken med spisebord;
 • 4 m 2 – fyrrom;
 • 8 m 2 – entré;
 • 10 m 2 – kombinert bad.

Hvis ikke 3, men 2 personer bor i huset, kombineres ett av soverommene med kjøkkenet – en kjøkken -stue med et areal på 38 m 2 dannes. Resten av lokalene forblir uendret. I dette tilfellet vil garasjen og verkstedet ikke passe her – ellers ville huset eksternt lignet honningkaker på grunn av muligheten for å bygge et dusin små rom på 8 m 2 hver, og dette ville ødelegge hele planen.

Et eget hoveduthus på 30 m 2 er egnet for garasje og verksted.. For garasjen (for en bil), la oss si at 14 m 2 er tildelt, og for et fullverdig verksted med plass til alle typer arbeid – 16 m 2.

Plassen kan deles på planen slik du vil, for eksempel 12 m 2 for garasjen, 18 for verkstedet, eller omvendt.

Husplaner for 2 etasjer

I andre etasje forblir oppsettet det samme, med tanke på at korridoren utvider seg til området som er reservert for fyrrommet i første etasje. Eller planen forblir uendret, og det samme rommet kan brukes som et lite vaskerom, et lite pantry. Hvis loftet fungerer som andre etasje, kan det nyttige arealet reduseres fra 8X10, si til 8X8 (fra 80 til 64 m 2). Det er fornuftig å ordne følgende rom her:

 • 2 ekstra soverom;
 • et barne- eller lekerom, et rom som erstatter et treningsstudio;
 • andre bad.

De nærmer seg arrangementet på badet med alt ansvar. Siden taket mellom første etasje og loftet mest sannsynlig er av tre, vil det i henhold til sanitære og tekniske standarder kreves vanntetting av høy kvalitet, noe som ikke tillater fuktighet, bløtlegging av bjelker, tak og loftisolasjon og tregulv. Steder for tilførsel av varme, varmt og kaldt vann, kloakk må isoleres nøye fra bærende og mellomliggende strukturer og belegg som er en del av strukturen.

Selv når huset ikke er bygget på grunnlag av panel -skjermteknologier og skumblokker, men fra en ramme monolit og murstein – i henhold til gamle, tradisjonelle standarder og regler – kan man ikke klare seg uten hydro -dampsperre. Ikke spar på disse komponentene, så vil hjemmet ditt vare minst 35-50 år uten problemer forårsaket av lekkasjer og våthet..

Det er for eksempel tilrådelig å legge vertikal kloakk, vann og varmeforsyning i en monolittramme, noe som gjør det mer generelt.

Faktum er at i tykkelsen på det armerte betongfundamentet installerer noen spesielt ivrige eiere både vannforsyning og kloakk – mer presist, de av deres horisontale seksjoner som må gjemmes under gulvet. Dette er en veldig pålitelig måte å installere kommunikasjon på: du kan være sikker på at du ikke blir oversvømmet hvis ett av rørene plutselig sprekker.

Trappen til andre etasje i et to-etasjers hus kan bygges både innvendig (spiralkonstruksjon) og utvendig. Det siste alternativet lar deg hoppe over trappene til andre etasje (eller loftet) ved siden av veggen uten å ta nyttig plass i korridoren. Trappen er konstruert av stål eller i form av en armert betongkonstruksjon, også med rekkverk. Dette lar deg gjøre inngangen til andre etasje fra utsiden og til og med utstyre en veranda på trappen ovenpå..

Denne tilnærmingen er ikke utbredt – det overveldende flertallet foretrekker å bygge to etasjer med felles inngang og en intern vindeltrapp.. Alternativet med egen inngang ovenpå vil bli verdsatt av familier som foretrekker å bo uavhengig av hverandre. I dette tilfellet blir huset en tomannsbolig, bygget i en felles gårdsplass – halvdelene ligger ikke side om side, men den ene over den andre, fra hverandre på gulv.

Hus med karnappvindu – den glaserte delen av bygningen som stikker utover – vil tilføre den nyttige kubikkapasiteten ekstra volum. Fordelen med karnappvinduet er at det er mulig å plassere blomster, suvenirer eller noe fra forbrukerelektronikk på vinduskarmen som dannes av det, som “ser” ikke innover, som i klassiske vinduer, men utover. For eksempel kan en ruter med et 4G -modem installeres på et karnappvindu hvis mobilsignalet inne i bygningen er ustabilt..

Tilstedeværelsen eller fraværet av et karnappvindu spiller ikke en grunnleggende rolle i utformingen av rommene.. Selv om det er mulig å tjene på en del av det indre området av rommet ved å overføre noen ting og / eller små gjenstander til karnappvinduet, vil dette ikke gi en vesentlig økning i husets kapasitet..

Karnappvinduet er i utgangspunktet bare en motetrend for utsiden og interiøret i et landsted på 2000 -tallet..

Hvordan velge et prosjekt?

Det er kriterier for valg av prosjekt.

 • Antall personer (familiemedlemmer) som senere bor i det bygde huset. Likevel bygges huset mer for et behagelig liv enn som en legemliggjøring av luksus..
 • Bygningens levetid. En monolitisk ramme med mur og steinvegger vil garantert stå i et helt århundre. Gasssilikatblokker begynner å kollapse etter 35 år, noe som er forbundet med særegenhetene ved produksjonsteknologien..
 • Tomtestørrelse. Hvis dette er et forstadsområde med en størrelse på 4 dekar, vil det ikke være noen problemer når du velger et prosjekt. Du kan bygge 6X6 og 12X12 m, og en eller tre etasjer – du vil ikke skape nevneverdige vanskeligheter for dine naboer. Når du endrer et prosjekt i en felles hage for flere familier, er det verdt å jage et stort bygg hvis det er nok plass.

Hvis territoriet er lite, justeres den fremtidige bygningen til den eksisterende delen av tomten under det gamle huset.

Om det vil være et rammepanel eller rammemonolitisk hus, avhenger av dine preferanser. Begge må isoleres. Kostnaden for å isolere et bygget hus vil imidlertid være helt annerledes. En hustegning kan enten utvikles av deg selv hvis du har utdannelse når det gjelder fysikk og materialstyrke, eller du kan bestille et ferdig prosjekt. Ulempen med det ferdige prosjektet er at det i fellesgården der omstruktureringen pågår, med en sannsynlighet på 95% ikke vil fungere.

I dette tilfellet vil det ferdige prosjektet bli betydelig justert, som allerede er en uavhengig revisjon.