Prosjekter av hus som måler 7 x 9 meter

Å bygge et hus er en viktig og kostbar affære, der du må ta hensyn til alt – fra valg av sted til design. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot prosjektet med den fremtidige strukturen. Til dags dato har det blitt utviklet mange planleggingsideer som kan oversettes til virkelighet.. Noen klienter søker tjenester fra fagfolk som utvikler individuelle skisser.

Planer for enetasjes hus

En-etasjers boligbygninger 7 x 9 meter er sjeldne. Som regel brukes slike bygninger som fullverdige boligbygg, og ikke som sommerhytter eller bygninger utenfor byen.. Et slikt torg er ganske behagelig hvis ikke mer enn 2 personer vil bo i et en-etasjers hus.. For en liten familie kan en bygning av denne typen bli et fullverdig hjem for å bo året rundt..

Hvis du planlegger å bygge et hus på 60 kvadratmeter, mens du plasserer to soverom i det, må du tenke gjennom oppsettet riktig. En detaljert plan vil hjelpe deg å bruke hver meter plass så effektivt som mulig. Før du utvikler en tegning, bør du angi et sted for de mest nødvendige rommene..

Viktige steder bør være beleilig plassert for fri bevegelse av beboere og behagelig bo. En annen obligatorisk egenskap er størrelsen på rommet. Selv om huset er lite, skal rommene være romslige nok..

Erfarne eksperter anbefaler å starte med et fyrrom. For arrangementet er fra 5 til 6 kvadratmeter ganske nok. Med tanke på den lille kvadraturen, kan denne delen av rommet gjøres mer kompakt. Det viktigste er at alt nødvendig utstyr er plassert her..

Nå bør du ta hensyn til arrangementet av toalettet og badet. For å spare plass er det lurt å kombinere badet. I tillegg er kombinasjonen av to steder til ett nå i trend og etterspurt. Optimale romstørrelser varierer fra 6 til 7 kvadratmeter. Denne plassen er nok til å installere toalett, badekar eller dusj og vask..

Hvis du velger kompakt VVS, er det plass i rommet til vaskemaskin, møbler og annet utstyr..

Nå er det omtrent 50 kvadratmeter plass igjen. De må deles inn i to stuer (standardalternativet er et soverom og en stue), et kjøkken og andre rom som en entré, hall eller vestibyl.

For de siste lokalene er det nødvendig å tildele ca 10 meter. Med dette i bakhodet er det omtrent 40 torg igjen for de tre resterende rommene. Hvis et privat hus er bygget av skumblokker, vil det være veldig praktisk å dele bygningen på separate steder. Når du bygger en bygning fra blokker, må du umiddelbart lage en konstruksjonsplan og følge den nøyaktig, siden det vil være umulig å justere plasseringen senere.

Før du bestemmer størrelsen på de gjenværende rommene, må du vurdere hvor ofte og til hvilket formål huset skal brukes.. Hvis dette er en landlig bygning for rekreasjon i den varme årstiden, anbefales det å lage en romslig stue og kjøkken, og gi den gjenværende plassen til et soverom. Hvis den fremtidige bygningen er tenkt som et hus for helårsopphold, anbefales det å gi mer plass til soverommet ved å dekorere en kompakt hall.

Et praktisk alternativ er å kombinere stuen og kjøkkenet. Denne teknikken brukes ofte til å skape et stort rom, samtidig som støttestrukturen opprettholdes. Denne oppsettet er perfekt for moderne interiørstiler. I dette tilfellet kan den kombinerte plasseringen være 20 kvadratmeter, og soverommet kan være 10 kvadratmeter..

Her er noen eksempler på et slikt oppsett..

 • Enetasjes hus med tre stuer og et fyrrom. Badet er kombinert. I tillegg til hovedlokalene er det en terrasse.

 • Praktisk og komfortabel plassering av rom.

 • Plan med kombinert stue og kjøkken.

 • Hus med tilhørende garasje. I dette tilfellet kombinerte designerne også stue og kjøkken..

Ideer for utformingen av to-etasjers hus

Til tross for det kompakte området på 9×7 m, gjør et godt gjennomtenkt oppsett det mulig å imøtekomme alt du trenger for et behagelig opphold når som helst på året. Og også planen kan romme de nødvendige vedleggene, for eksempel en veranda eller en garasje. Selv om det er et landsted, bør det være behagelig, ha alle nødvendige steder til din disposisjon. Noen oppsett inkluderer balkonger og peiser.

Huset på 2 etasjer har en komfortabel plass til en familie på 4 personer (et voksen par og to barn). En privat bygning kan ha en annen utforming avhengig av utformingen av bygningens andre etasje.

Bygning med loft

Det omtrentlige boarealet til en slik bygning vil variere fra 90 til 100 kvadratmeter.. I dette tilfellet oppfyller hvert av etasjene et bestemt formål, og området er delt på en bestemt måte..

 • En entré må plasseres i første etasje.. Som regel ligger den i nærheten av et omkledningsrom eller innebygd pantry. Et bad eller et fyrrom kan også være i nærheten. Det anbefales å ordne stue eller kjøkken her. Begge sonene kan kombineres. Ved hjelp av et karnappvindu kan du utvide første etasje litt.
 • Det anbefales å utstyre soverom i andre etasje.. Dette vil holde rekreasjonsområdet borte fra lukt og støy som kommer fra kjøkkenet eller gangen. En liten hall er plassert foran trappene for komfortabel bevegelse. Hvis du ønsker det, kan du ordne et kontor eller et annet rom, for eksempel hjemmekino eller et bibliotek..

Bygning med halvloft

Størrelsen på det nyttige arealet til en slik struktur kan variere fra 100 til 120 kvadratmeter..

Slik kan et optimalt oppsett se ut..

 • I første etasje vil slike lokaler være utstyrt som stue, kjøkken, bad og toalett, inngangsparti. Om nødvendig plasseres et fyrrom her. Hvis det er ledig plass, ordne et pantry eller omkledningsrom.
 • Soverommene ligger i andre etasje. Og også her kan du utstyre et annet bad, gjerne kombinert med et toalett. For komfortabel bevegelse ved siden av trappene, må du la det være litt plass under gangen. Og også det vil være en utgang til balkongen..

Designfunksjoner

Hvis vi sammenligner utformingen av et 7×9 boligbygg og en bygning med to etasjer på 7×7 meter, vil det andre alternativet være mer å foretrekke fra et økonomisk synspunkt.. For å få mest mulig ut av den tilgjengelige plassen må du forlate et stort antall haller og korridorer..

Moderne byggefirmaer tilbyr forskjellige prosjektalternativer.

 • Originalt oppsett – et ideelt valg for de som ønsker å motta et individuelt prosjekt i en unik designstil. Eksperter vil utvikle et prosjekt fra bunnen av. Det kan enten være en to-etasjes bygning på 7×9 meter, eller en bygning i en etasje og et hvilket som helst annet alternativ..
 • Typiske prosjekter er mer vanlige. Som regel er de fokusert på en bestemt bostedsregion..

Ved beregning av grunnlaget og valg av byggematerialer tar spesialister hensyn til særegenhetene ved klimaet i en bestemt region.

Når du bygger hus på ikke-standardiserte tomter, bør du følge anbefalingene fra spesialister.

 • For å plassere huset nær grensen til stedet, må en av veggene være laget uten vinduer. Frontfasaden skal vende mot et solfylt område.
 • Alle tekniske rom (fyrrom, bod, bad) er plassert langs skyggveggen (baksiden av bygningen).

En rekke byggematerialer

To-etasjes hus blir oftest sett på som bygninger for helårsbeboelse. Med tanke på denne funksjonen velges slitesterke byggematerialer som vil skape den nødvendige atmosfæren i huset..

Vi lister opp de mest populære alternativene.

 • Murhus er alltid aktuelt. De ser fine og sjarmerende ut. Du trenger et solid grunnlag for å bygge et trygt hjem..
 • En annen populær type byggemateriale er luftet blokk og skumblokk.. Dette prosjektet vakte oppmerksomhet til en rimelig pris. Luftbetonghus kan skryte av høy kvalitet, underlagt alle byggekoder.
 • Trehus har høye estetiske egenskaper, men de er dyre. For konstruksjon brukes hogst eller tømmer. Naturmateriale av høy kvalitet er nøkkelen til høy ytelse. Tømmerstrukturer ser flotte ut i skogsområder.
 • Hvis du vil spare på fundament, velger du rammestrukturer.. Det er praktisk å jobbe med dem på grunn av deres lave vekt. Prosjekter av hus fra SIP -paneler er i stor etterspørsel nå. Når du velger dette alternativet, er det spesielt oppmerksom på strukturen i andre etasje..

Eksempler på prosjekter

Planløsning av et to-etasjes hus med en liten terrasse. Et praktisk alternativ for et komfortabelt opphold med hele familien.

Planløsning med et barnerom i første etasje. Hver etasje er utstyrt med et kombinert bad.

Finsk hus i tradisjonell design. Det er en ryddig veranda foran inngangen.

Populær stil i huset “Kotka”. Det karakteristiske trekket er takets struktur. Oppsettet inneholder to etasjer, men hovedrommene ligger i første etasje.

Stilig to-etasjes hus for å bo året rundt. To fullverdige etasjer lar deg plassere alle nødvendige lokaler. Og det var også et sted for en balkong.

Alternativ for et en-etasjers hus. Andre etasje brukes utelukkende som loft og er ikke egnet for å bo.