Prosjekter av hus som måler 7 x 8 meter

Et lite hus på 7 x 8 meter er perfekt for en ung familie. Byggingen av en slik hytte krever ikke store kostnader, mens hvis du velger det optimale prosjektet, vil alle beboerne ha nok personlig plass. Du kan bruke et lignende hus som en sommerbolig, velge riktig layout med badstue og en romslig terrasse..

generell informasjon

Arealet til en etasjes bygning med dimensjoner på 7 x 8 vil være 56 kvadratmeter. Et slikt område kan sammenlignes med en typisk treroms leilighet, men samtidig kan du utvide plassen ved hjelp av en kjeller, loft eller andre etasje, legge til en balkong, en terrasse og en garasje.. Alle slags overbygninger i det totale beløpet øker det brukbare området betydelig, noe som gjør et forstadshus ganske behagelig for en familie på 2-4 personer.

Det er viktig å velge riktig prosjekt for et hus 7 x 8, slik at du senere ikke får problemer. Vurder ikke bare umiddelbare behov, men også planer for fremtiden, for eksempel hvis du har barn som vokser opp som trenger et eget rom i fremtiden..

Det er flere viktige punkter å huske på..

 • Funksjoner i landet. Selv om et hus med slike dimensjoner vil passe selv i et lite område, pålegger noen ganger funksjonene i jorda noen begrensninger for konstruksjonen. For å unngå vanskeligheter anbefales det først å konsultere en spesialist som kan utføre geodetiske undersøkelser.
 • Klima. Værforholdene påvirker valg av materialer for konstruksjon, arrangement av varmesystemet.
 • Innbyggernes behov. Det er tryggere for stillesittende mennesker og barn å bo i et en-etasjers hus. Du kan også umiddelbart gi dem rom i første etasje, slik at de ikke trenger å gå opp trappene hvis du har tenkt å bygge en to-etasjers hytte..

Du kan lage et oppsett med et felles område som et studio, når kjøkken, stue og spisestue kombineres i ett rom.

Fraværet av vegger lar deg frigjøre ekstra meter og skape en følelse av ledig plass. Denne løsningen er imidlertid ikke for alles smak, så det er bedre å diskutere dette alternativet med husstanden på forhånd..

I ethvert prosjekt, uavhengig av plasseringen av rommene, er det vanligvis et bestemt sett med rom: personlig (soverom, barn) og generelt – kjøkken, stue, spisestue. Planen vil også inneholde et bad, en entré og ofte et pantry. Andre lokaler, for eksempel et omkledningsrom, et kontor, et verksted, et treningsrom, blir som regel lagt individuelt til på forespørsel fra kunden, selv om noen ganger standardløsninger gir noe lignende.

Loftsprosjekter

I et en-etasjers hus er mange trange, spesielt hvis det forventes påfyll av familien, og det er dyrt å bygge et to-etasjers hus. Det er et kompromissalternativ – en hytte med loft. I dette tilfellet er veggene i den øvre delen dannet av takskråningene, så konstruksjonen av bygningen er billigere. Samtidig er det nok plass inne for å arrangere et par fullverdige rom..

Et en og en halv etasjers hus er også egnet som sommerhusalternativ. Vanligvis, i slike prosjekter, ligger et stort studio nedenfor – dette er et felles rom som inkluderer en spiseplass og et sted å slappe av. I første etasje kan det også være badstue, bad. Loftet er forbeholdt soverommet.

Du kan organisere ett stort eller to mindre rom for å gi plass til gjestene.

Hvis vi anser et hus av mansardtype som en permanent bolig, er det verdt å være spesielt oppmerksom på takarbeid.. Om vinteren fryser taket, noe som kan føre til kondens og fuktighet, og om sommeren blir taket veldig varmt fra solen. Alt dette kan forårsake ulemper, derfor må du legge isolasjonsmaterialer på riktig måte, installere et ventilasjonssystem når du bygger et hus med en og en halv etasje.

Husoppsett med garasje

De fleste som bor utenfor byen i et privat hus har bil, fordi de trenger å reise til jobb og forretning, og infrastrukturen i landsbyen er kanskje ikke så utviklet. For personlig transport er det bedre å tilby en garasje for å beskytte bilen mot påvirkning av værfaktorer.

Utformingen av noen hytter gir et passende rom under samme tak som huset. Dette lar deg spare litt – mindre materiale forbrukes under konstruksjonen, det er også ganske praktisk at du kan installere en dør og umiddelbart komme inn i garasjen fra stuen uten å gå ut.

En slik utvidelse tar imidlertid plass – det er ikke mye plass igjen i første etasje..

Med dette i tankene er det bedre å bygge en to-etasjers hytte for å gi alle nødvendige rom.. Planen ser vanligvis slik ut:

 • nedenfor – en garasje, et felles studioområde med kjøkken og stue, bad;
 • ovenpå kan det være et soverom, en barnehage, et kontor;
 • Du kan også lage en balkong over garasjen.

Dette alternativet er egnet for små tomter der hver meter land teller..

Hvis eiendommen din er stor nok, vil kanskje en egen garasje være mer praktisk – du trenger ikke å spare plass ved å tenke over utformingen av huset.

Andre planalternativer

Det er forskjellige måter å legge til litt ekstra plass. Disse kan være forskjellige eksterne vedlegg – en terrasse, en balkong, samt arrangementet av kjellergulvet.

Med kjeller

Stuer helt nederst på hytta er ikke den beste løsningen, fordi det ikke er vinduer, og situasjonen vil vise seg å være undertrykkende. Av denne grunn sørger vanligvis en layout med kjellergulv for plassering i kjelleren på tekniske rom med kjelerom, du kan også lage et bod, et verksted eller et ekstra bad der..

Byggingen av et slikt hus vil kreve litt ekstra arbeid:

 • grave en grop;
 • arrangement av et solid betonggulv i den underjordiske delen;
 • kjellervegger kan være en videreføring av stripefundamentet, men de er også reist av luftbetong eller murstein;
 • god isolasjon og dreneringssystem er nødvendig for å beskytte kjelleren mot fuktighet.

Et 7×8 hus med kjellergulv kan inkludere andre annekser for å få flere torg. For eksempel kan du lage et rom med karnappvindu eller balkong hvis hytta er to-etasjers.

Med terrasse

En av fordelene med hytter på landet er muligheten for friluftsliv. For å komfortabelt innkvartere og nyte godt vær, kan du lage en terrasse. Vanligvis er den utstyrt på sørsiden av huset, og tildeler 6-8 kvadratmeter for et åpent rektangulært område.. Selv om terrassen kan ha en baldakin, har den ikke vegger, så den er bare egnet for sommerferier..

Hvis du vil ha ekstra plass til helårsbruk, er det bedre å tenke på en veranda med komfyr.. Det er helt lukket og glassert, så selv i kaldt vær vil det være mulig å bo der..

Oftere fungerer verandaen som et bod, men hvis den er ordentlig isolert, kan du lage en stue der og utvide det totale arealet.

Med balkong

Rekreasjonsområdet kan ligge på toppen av huset.. Det er flere alternativer for å plassere en balkong.

 • Over karnappvinduet. Hvis en lignende arkitektonisk løsning er planlagt i første etasje, kan du på toppen lage en vakker balkong med en uvanlig form.

 • Fjerndesign. I dette tilfellet stikker balkongen litt fremover, den kan støttes av støtter i form av kolonner. Et rom med kalesje dannes nedenfor – der kan du utstyre en terrasse.

 • Langs veggen. Den romslige balkongen er godt egnet for friluftsliv, du kan sette stoler og te -bord der.

Tilstedeværelsen av en slik forlengelse gir flere meter brukbar plass, og forbedrer også naturlig lys – mer sollys kommer inn i rommet.

Vanligvis innebærer prosjektet en balkong, men noen ganger kan det være to av dem – i dette tilfellet vil de være små. Strukturen kan også være åpen eller lukket. Det siste alternativet lar deg isolere balkongen og gjøre den til en vinterhage eller feste den til rommet..

Hvilket materiale er bedre?

Vegger står for omtrent en fjerdedel av alle byggekostnader. For ikke å møte ubehagelige overraskelser, er det viktig å velge riktig materiale for bygging av en hytte på landet.

Murstein

Dette er et av de tradisjonelle alternativene. Et murhus kan vare mer enn hundre år, dette materialet har også andre fordeler:

 • resistent mot mugg og biologiske skadedyr;
 • brenner ikke;
 • beskytter godt mot støy.

Blant ulempene er mye vekt. Et murhus vil kreve et stabilt og derfor dyrere fundament. Dette materialet krever også nøye overholdelse av teknologien når du legger, så det er viktig å finne en god spesialist, og slike mestere tar mye arbeid..

Blokker

Dette er et godt alternativ til murstein. Blokkmaterialer er holdbare og lette, mens forbruket ved legging er mindre på grunn av størrelsen. Avhengig av egenskapene til sammensetningen, skilles det fra flere varianter, hvorfra du kan bygge et hus.

 • Gassblokker og skumblokker har omtrent samme ytelsesegenskaper. Disse materialene er lett tilgjengelige og enkle å behandle. Det er en forskjell – et hus laget av luftbetong vil kreve ekstra beskyttelse mot fuktighet, og slike tiltak er ikke nødvendig for en struktur laget av skumblokker. Bygninger kan få et hvilket som helst utseende, for eksempel gjøre en uvanlig finish under steinvegger for en gassblokkkonstruksjon.

 • Hytter laget av utvidede leireblokker er ganske populære. Det er et miljøvennlig materiale som holder godt på varmen. I motsetning til skumbetong og luftede blokker inneholder råmaterialet ikke syntetiske tilsetningsstoffer. Produktene har en “pustende” struktur, så et optimalt mikroklima vil opprettholdes inne i huset. Blokker kan brukes til å bygge hytter opp til tre etasjer.

Tre

Byggingen av et trehus kan innebære et tradisjonelt tømmerhus eller et moderne alternativ fra en bar.. Begge alternativene har sine egne egenskaper..

 • Hus fra en bar de går ikke gjennom krympestadiet, og dette materialet er også lettere enn en tømmerstokk, så konstruksjonen er raskere og krever ikke bruk av spesialisert utstyr. Tre ser bra ut i interiøret og lar deg klare deg uten ekstra veggdekorasjon.

 • Et tømmerhus vil være sterkt og varmt. På grunn av materialets særegenheter i lokalene opprettholdes også det optimale fuktighetsnivået. Konstruksjon fra en tømmerstokk kan neppe kalles rimelig, i tillegg må du vente til krymping oppstår.

For en liten hytte er tømmer å foretrekke – det er billigere, det er lettere å jobbe med det, mens det har alle de positive egenskapene til tre.

Rammekonstruksjoner

Dette er en ny teknologi som lar deg raskt oppføre bygninger. Rammen kan være av tre eller metall, og panelplater brukes også til veggbekledning. Disse husene er rimelige, ikke hengende og lar deg spare på fundamentet.. De svake punktene til slike strukturer er lydisolering og tetthet..

De mest populære materialene for konstruksjon er tømmer og skumblokker..

De kjennetegnes ved et optimalt pris-ytelsesforhold. Andre alternativer har imidlertid også sine fans, og når du velger et materiale, er det verdt å vurdere de individuelle behovene, egenskapene til nettstedet ditt og klimasonen.