Prosjekter av enetasjes hus med gaveltak

Ikke bare dets arkitektoniske utseende, men også mange funksjonelle løsninger avhenger av hva taket vil være i et privat hus. En av de mest populære løsningene er et hus med gaveltak, som ser ut som pålitelig beskyttelse under alle værforhold. Men det er også mange alternativer for gaveltak..

Fordeler og ulemper

Det viktigste plusset er tilgjengeligheten av prosjekter. Mange bygger på denne måten, byggefirmaer har studert og utarbeidet dette alternativet, og derfor bør det ikke være noen ubehagelige overraskelser. Nesten alltid får klienten akkurat det han ønsket til slutt.

Og også fordelene med en-etasjers hus med gaveltak er:

 • stabilitet under vindlast og nedbør;

 • varighet av tjenesten, sikkerhet;

 • enkelhet i installasjonsarbeid – dette gjelder ikke alle alternativer, men absolutt de fleste;

 • lavt materialforbruk;

 • minimale lønnskostnader;

 • praktisk, enkel reparasjon og vedlikehold;

 • hyggelig estetisk inntrykk – øyet er “brukt” for å se slike bygninger, for å oppfatte dem som harmoniske.

Nå til ulemper – ikke uten dem i det hele tatt. Loftet vil være lite, men på grunn av det ville det være mulig å øke det brukbare området i huset for alvor. Det vil si at det allerede er vanskelig å organisere et fullverdig rom under et gaveltak. Og også et betinget minus kan kalles enkelheten i den arkitektoniske løsningen, originalitet her er faktisk ikke nok. Og tilstedeværelsen av to gavler – ganske sårbare deler av taket – innebærer deres ekstra isolasjon, belegg med vanntette blandinger. Gavler kan samle fuktighet på loftet og kreve reparasjoner oftere enn samme tak.

Til slutt, for enetasjes hus med et stort område, er et gaveltak i prinsippet ikke et alternativ. I en firkantet og stor bygning må du se etter andre løsninger.

Oversikt over prosjekter

Og nå kan du tydelig se hvordan prosjektet til et hus i en etasje med et gaveltak ser ut, forstå hva som er der, hva som er “fylling”, visuelt vurdere fordeler og ulemper.

Eksempler på prosjekter.

 • Hus på 90 kvadratmeter, tre, uten loft, med tak av metall og komposittfliser. Den har en attraktiv terrasse med vinduer som åpner seg fra en romslig stue. Stuen i denne en-etasjers bygningen er praktisk kombinert med kjøkkenet; fra den er det utgang til en beskjeden gang og et soverom. Tilgang til det andre soverommet fra gangen, samt til badet.

I de varmere månedene kan du sette opp en utendørs spisestue på terrassen..

 • Hus på 65,5 kvadrat, som kan være både permanent bolig og gjest. Det er heller ikke loftsgulv, boarealet er 40 kvadratmeter. Det er også en terrasse og vinduer i ikke bare stuen, men også soverommene har utsikt over den. Det er to soverom i huset. Stuen kan kombineres med kjøkkenet, men hvis huset er for gjester, er kjøkkenet ikke nødvendig som sådan. Terrassen kan også fint tilrettelegges for sommersesongen – fra spisestuen til grillen eller bare lat avslapning i hengekøyene..

 • Og dette er allerede et hus på 159 kvadratmeter, panelramme, med ganske pent gavltak. Veldig stor stue kombinert med spisestue og kjøkken, 3 soverom. Det er også en 22 kvadratmeter stor terrasse med en praktisk beliggenhet-du kan få tilgang til den direkte fra kjøkkenet. Konstruksjonen innebærer et invertervarmesystem, utviklede ingeniørnettverk.

Til tross for standardtypen generelt ser den stilig, veldig overbevisende og moderne ut.

 • Lite hus på 51 torg, som kan varmes opp av solcellepaneler. Tre, laget av limt og profilert tømmer. Kjøkken-spisestuen er ganske liten, men den firkantede formen vil bidra til å ergonomisk plassere alt du trenger her. I tillegg til stuen er det 2 soverom til, og fra stuen er det utgang til balkongen. Hall forener alle rom.

 • Lite hus 42,3 kvadratmeter. Det antas at solcellepaneler også vil fungere der. Huset er ramme, ferdig med ytterkledning, takbelegget er representert av metallfliser og galvanisert stål. Huset har også 3 rom, ett av dem kan bli et kjøkken (hvis det ikke er en gjestebygning). Mellom rommene – et bad og en gang.

 • Stor bygning på 151 torg, tre, med loft, bygget ved hjelp av dobbeltstangsteknologien. Fasaden er uferdig, taket er dekket med metallfliser. Prosjektet sørger for en veranda i tilknytning til fyrrommet. Stuen har en litt skrå form og er kombinert med kjøkken og spisestue. Det er to soverom, foran verandaen er det en ganske romslig vestibyl hvor du kan lagre sykler, scootere, ski og mye mer. Eller til og med bruke den delvis som et pantry.

 • 92 kvadratprosjekt, tre, med loft, bygget ved hjelp av dobbeltstangsteknologien. Taket er også dekket med metallfliser. Selve interiøret er interessant: kjøkkenet og stuen er slått sammen til et rektangulært rom i sentrum av huset. På den ene siden er det 2 soverom og 2 små omkledningsrom. På den annen side er det badstue, dusjrom, bad, vaskerom, gang og vestibyl. Alt er delt inn i soner, kompetent og konsist.

 • Stort hus på 199 torg. Sammenlignet med alternativene ovenfor er det virkelig stort. Det ser også uvanlig, men solid og behagelig ut på samme tid. Huset er av tre, fasaden har ingen etterbehandling, taket på den presenterte varianten er midlertidig. Konstruksjonsteknologien er en vogn, og grunnlaget er tape. Det er mange rom i huset, de er ikke veldig store, men logistikken for å flytte rundt i huset er gjennomtenkt, en stue med kjøkken og spisestue er der de ikke stanset på kvadratmeter, men dette veldig kult danner husets unike utseende.

 • Landsted på 81 kvadrat. Slik posisjonerer dette prosjektet seg, men du kan faktisk bruke det ikke bare til en sommerbolig. Huset er av tre med et mykt tak, bygget med teknologien til ovntørket minitømmer og limte bjelker. Det største rommet i huset er 23 ruter, og det er også to soverom på 11 ruter hver.

 • Østerriksk hus på 64 kvadratmeter, tre, med loft. Konstruksjonsteknologi – limte bjelker, profilerte bjelker. Prosjektet gir en terrasse på 16 meter, en liten vestibyl, en gang, et bad, et kjøkken og et rom.

Alle disse alternativene har gavltak, bare hellingsvinkelen er forskjellig. Han er høy i små hus, noe som er logisk og grunt i bygninger som er mer romslig..

Vakre eksempler

Og nå noen flere fotoeksempler, bare denne gangen uten å beskrive den interne utformingen og konstruksjonstypen, men de hjelper godt med å velge retningen for det generelle utseendet til et boligbygg.

 • En veldig enkel, men samtidig blottet for soliditet, løsning. En radikalt lys boks med et radikalt mørkt tak ser friskt ut og forhindrer at huset går seg vill i landskapet..

 • Det ganske massive taket avleder oppmerksomheten litt fra husets beskjedne størrelse. Mursteininnsatser er vellykkede, uten dem ville ikke huset sett så lyst og koselig ut.

 • Mye grafikk, klar geometri, glass og verifiserte linjer. Kombinasjonen av svart og hvitt kombinert med en overflod av grønt er veldig interessant. Beige og treinnsatser understreker bare den uvanlige strukturen.

 • Vinduer slik at det er mye lys i huset, en rolig fasadefinish og et tak med en liten vipp – generelt hyggelig og ganske pastoral.

 • Kombinasjonen av beige og brune nyanser er varmen som hjemmet ofte er knyttet til. Denne ser solid og frisk ut, og terrassen er pen.

 • Det er vinduer selv i taket, noe som betyr at det alltid vil være lyst i denne boligen. Og terrassen er også veldig kul..

 • For noen forårsaker stuer med et karnappvindu ekte ærefrykt – noe lignende har blitt spilt her, og det ser veldig attraktivt ut.

 • Et stort hus laget av mørk murstein med et ganske beskjedent tak, det treffer bare ikke øyet. Men stuen med store vinduer, stor takhøyde tiltrekker seg umiddelbart for å se hva som er inni.

Interessante og originale løsninger!