Prosjekter av enetasjes hus med flatt tak

Prosjekter med enetasjes hus med flatt tak blir stadig mer populært på grunn av bruk av moderne konstruksjonsteknologi. Gjenstander laget av luftbetong og murstein, monolitiske hus med gratis planlegging, med og uten terrasse, er rettet mot kjennere av minimalisme og høyteknologisk stil. Taket i slike hus kan godt utnyttes, med solcellepaneler plassert på det, et mini-basseng eller solsenger for sommerferier..

Fordeler og ulemper

En-etasjers hus med flatt tak er en moderne løsning som lar deg spare mye på materialer til konstruksjon. Slike gjenstander anses som typiske for de sørlige områdene, men med moderne materialer for å ordne taket, tilpasser de seg ganske vellykket til mer alvorlige klimatiske forhold.. Følgende faktorer anses å være fordelene med slike arkitektoniske løsninger..

 1. Hastighet og enkel konstruksjon. Veggene er reist fra blokker eller støpt i betongmonolittforskaling. Taket er formet over betong eller tregulv. En plate fungerer vanligvis som et fundament, og kjelleren er ikke ferdig, som kjellergulvet, så jordarbeidsfasen tar et minimum av tid.
 2. Forbehold for teknologi – lang levetid. Flate tak krever mindre reparasjon og vedlikehold. I nærvær av betonggulv lar de deg bevege deg på overflaten uten store problemer.
 3. Høye varmeisoleringsegenskaper. En-etasjers hus med flatt tak kan kalles et av de mest energieffektive.
 4. Muligheten til å bruke taket for å ta imot antenner, lagertanker, klimaanlegg. Samtidig trenger du ikke bekymre deg for videre vedlikehold og drift av utstyret..
 5. Designløsningens originalitet. Den ferdige strukturen kan harmonisk passe inn i landskapet på stedet både i byen og utover.
 6. Tilleggsmulighet. Hvis huset over tid viser seg å være for lite, kan du enkelt bygge 2. etasje på toppen av det første eller supplere det med et loft.

De åpenbare ulempene med bygninger med flatt tak på 1 etasje inkluderer et begrenset areal – de fleste prosjektene overstiger ikke 100 m2.. Valg av materialer må også gjøres til fordel for murstein, betong, blokker – slike gjenstander blir vanligvis ikke reist fra tre. Betjente tak er dyrere enn vanlig.

I ethvert prosjekt er det nødvendig å sørge for et system for utstrømning av vann og fjerning av andre sedimenter. Hvis lastene er feil beregnet, kan taket på bygningen ganske enkelt falle sammen under vekten av snø eller når et rekreasjonsområde plasseres på den.

Husplaner

Byggdesign med flatt tak er ganske variert i utførelsen. Mye avhenger av valg av materialer, sesongmessige drift av fasilitetene. Hvis taket må kunne bære vekten av bassenget eller andre elementer, vil treinnramming og mantel rett og slett ikke fungere.. Hvis det blir reist et lite landsted på kysten med et observasjonsdekk, kan det godt lages prefabrikkerte fra en bar, SIP -paneler. Lasten blir ikke for tung for ham.

I alle andre tilfeller bygges det et murhus, monolitisk eller montert av luftbetong, fra skumblokker, som tilsvarer de forventede driftsbelastningene. Du må også ta hensyn til objektets form.. Kjennere av konstruktivistisk eller minimalistisk estetikk gleder seg vanligvis over bygninger som er firkantede. – en kompakt terning ser bra ut hvis den suppleres med verandaer, terrasser, passer harmonisk inn i et komplekst kupert landskap.

Et rektangulært objekt kan være smalt eller bredt, men lengden er alltid større enn bredden. Ofte er slike hus laget av flere små moduler – en sentral en og to vinger på hver side av den. Dette gjør det mulig å bruke en variabel takhøyde, for å skille boligkvarteret for eierne fra gjestene. Dette arrangementet av rom i et privat hjem gir tilstrekkelig personvern for alle. I tillegg kan et objekt i en etasje av betong godt ha et kantet format – i form av bokstaven L fra tilstøtende rektangler.

Et flatt tak kan ha en minimumshelling på 1,5 grader. Dette er i tråd med byggekoder. Men det er bedre å gjøre det litt større – fra 4 til 8 grader, for å gi en mer effektiv drenering av vann.. Anbefalt bærelast:

 • for uutnyttede tak – fra 70 kgf / m2;
 • for opererte – fra 200 kgf / m2.

Disse parameterne tar ikke hensyn til mulig snølast. De øker med tanke på den regionale klimanormen. For eksempel er det for Moskva -regionen 180 kg / m2, i Murmansk når det 320 kg / m2.

Med garasje

Et slikt oppsett forutsetter at huset har en tilstøtende carport for parkering av en bil eller en fullverdig overbygd garasje, kombinert med andre rom ved en intern gallerikorridor. Dette er en smart løsning for å gi ekstra plass til et verksted eller sesongoppbevaring..

Det kan være 1 eller 2 parkeringsplasser for biler, garasjeporter lages eller skyves, så mye som mulig i harmoni med objektets generelle arkitektur.

Med terrasse

Ytterligere dekket eller åpent rom i form av områder som rammer 1 eller 2 vegger i huset, lar deg plassere et grillområde, en lekeplass for barn. Terrasser blir vanligvis tatt i betraktning i bygningens totale areal.. De er ikke veldig typiske for høyteknologisk stil, men de passer godt med estetikken til et loft eller land..

Med et utnyttet tak

Slike prosjekter er de dyreste å gjennomføre. I dette tilfellet er flere lag med bulkbelegg montert på toppen av et vanlig gulv med vanntetting.. Du kan ordne ovenfra:

 • plen;
 • rekreasjonsområde med solsenger;
 • observasjons dekk;
 • mini-basseng;
 • sommer spisestue.

Grønne områder og hele minihager tilpasser seg godt forholdene i det sørlige klimaet.

Her kan du organisere drypp vanning og innsamling av regnfuktighet. Rekreasjonsområder utenfor bassenget er best skyggelagt med et telt eller telt..

Opererte tak med sittegruppe på toppen er vanligvis dekket med asfalteringsplater, et gjerde er laget rundt omkretsen. Et tak med grønne områder vil være aktuelt i et lite område – her kan du sette opp minidrivhus, plante blomster eller grønt.

Moderne designalternativer

Enetasjes hus med flatt tak kan godt passe harmonisk inn i landskapet i en moderne by; de ser bra ut på landsbyer med typiske hytter. Hovedoppmerksomheten under dekorasjonen, utviklingen av en arkitektonisk løsning er betalt for overholdelse av den valgte stilen.. Oftest er fasaden og interiøret dekorert i stil med minimalisme.. Det er stilig, lakonisk, lar deg bruke de enkleste farger og nyanser – hvit, svart, grå.

Høyteknologiske hus kjennetegnes av følgende funksjoner.

 1. Drevet tak. Det huser et utendørs treningsstudio, svømmebasseng eller et høyteknologisk strømforsyningssystem..
 2. Kaldt aluminiumsglass med panoramautsikt. Det understreker bygningens geometriske former, gir tilstrømning av naturlig lys.
 3. Tilstedeværelsen av en tilstøtende garasje og tekniske rom. De lar deg ikke kaste bort tid på å flytte rundt på nettstedet..
 4. Modulær struktur. Ofte er slike bygninger bygget av fraktcontainere eller flere betongkuber forbundet med gangveier-gallerier.
 5. Belysning. Den er allsidig, montert på flere nivåer. Arkitektonisk belysning brukes ofte. Belysningsenheter inne og på fasaden er valgt i en streng geometrisk design..
 6. Fasadebehandling, kombinere glatte og teksturerte elementer.
 7. Høyteknologisk innhold. Skyvedører, et “smart hjem” -system, berøringskontroll av belysning, vannforsyning vil være passende i bygningen..

Loft er en annen stil som er egnet for bygging av en-etasjers hus med flatt tak.. Det er preget av et snev av industrialisering. Innvendig og utvendig av bygningen er så nær industrielle anlegg som mulig, men har sine egne karakteristiske detaljer. De beste materialene for å bygge i dette tilfellet er åpenbare – betong, murstein vil være et godt valg. Lett kreativ uaktsomhet i alt er velkommen, og bevarer veggenes naturlige tekstur i kombinasjon med myke tepper eller kostbart innlagt tregulv.

Et flatt takhus i loftstil har alltid følgende karakteristiske detaljer:

 • panoramavinduer;
 • åpne kommunikasjonslinjer;
 • åpen plan;
 • høye tak;
 • skarpe hjørner i interiørdesign.

Eldrede metallelementer vil også være passende – patinerte kobberplater rundt peisen eller komfyren. Møbelelementer av rustfritt stål eller kunststein, betongfliser er velkomne. Ofte i slike hus lager de et øyekjøkken, bruker bardisker for sonering.

Landlig stil kan også brukes til å bygge et en-etasjers hus med flatt tak.. I dette tilfellet er bygningen belagt med tre eller materialer som etterligner det. Skissene til fasaden kan være basert på tradisjonelle amerikanske rancher. I planen er slike bygninger vanligvis U-formet, med en sentral hall og 2 sidefløyer plassert vinkelrett på den. Dette er en praktisk løsning som lar deg plassere maksimalt nødvendige bygninger i et begrenset område..

Vakre eksempler

Vakre en-etasjers hus med flate tak er i stor etterspørsel i moderne konstruksjon. Blant de foreslåtte planløsningene kan hver eier enkelt finne akkurat det som tilfredsstiller hans forventninger.. Det beste beviset på dette vil være eksempler på de mest interessante prosjektene til slike bygninger..

 • Hus i loftstil med flatt tak laget av skumblokker med et totalt areal på 137,97 m2 egnet for en liten familie. Fasaden er ferdig med vått gips og tre. Innvendig er det 2 soverom og 1 bad. En terrasse grenser til stuen, skyve panoramavinduer gir en følelse av romslighet, slipp inn nok sollys.

 • Stilig kompakt hus med et totalt areal på 162 m2 med arkitektonisk belysning. Oppsettet forutsetter tilstedeværelse av 3 isolerte soverom, 2 bad. Det meste av huset er okkupert av et kombinert studiorom med en rasjonell fordeling av soner. Det er et U-formet kjøkken med en frokostbar, en spisestue og en romslig stue..

 • Moderne høyteknologisk hus laget av luftbetong med rabattfasader, klinkerfliser og tre. Planen gir en tilstøtende garasje, et fyrrom, 2 isolerte soverom, et omkledningsrom, 2 bad, en gang, en kombinert kjøkken-spisestue med en tilstøtende romslig terrasse og panoramaglass.