Prosjekter av enetasjes hus med et areal på 120 kvm. m

Enetasjes hus med et areal på 120 kvm. m. fra luftbetong eller skumbetongblokker – en standard (typisk) løsning for å imøtekomme de fleste forespørsler fra eierne av disse objektene. De overgår bygninger 6 * 8, 6 * 10, 8 * 8, 8 * 10 meter betydelig i sine evner.

Bestemmer antall soverom

Før du beregner riktig antall soverom, trekker du de viktige elementene fra det tilgjengelige bruksområdet (12 * 10 eller 120 kvadratmeter).

 • Baderom – minst 10 kvadratmeter. Komfortabel, der du kan plassere en vaskemaskin – alle 12. Totalt er det 108 “firkanter”.
 • Korridor (entré, gang). For å få plass til en garderobe, et stativ for bretting av sko og skotilbehør, kanskje en sammenleggbar henger for tørking av klær (noen husmødre tørker klær i korridoren i nærheten av radiatoren), kan du få en 16 meter lang plass. Ja, det er 15 m2 som vil løse alle de mindre forespørslene som er tildelt dem. Som et resultat blir det 92 kvm. m.
 • Fyrrommet er tildelt 3 kvadratmeter. Denne plassen er nok til å betjene varmesystemet uten å skyve eller bøye seg til tre dødsfall. Forblir 90 kvm. m. Noen eiere av sommerhytter og forstadsområder, for ikke å komplisere planen med unødvendige rom, ville plassere en varmekoker i kjøkken-stua. I henhold til brannsikkerhetsstandarder, er kjøkken-stuedøren installert med et lite gap som frisk luft kommer inn underfra. En kjele med en koaksial skorstein (det ytre røret sprøyter inn frisk luft, det indre røret bringer avgasser utenfor) installeres så nært som mulig et av vinduene på kjøkken -stua – og er synlig fra gaten.
 • 26 kvm m. Dette er kjøkkenet i seg selv, og et spisebord med flere stoler og et sittehjørne (sofa, TV med sammenleggbart skap).
 • Verandaen kan dekke et område på 16 kvadratmeter. m. Den har både en egen inngang fra utsiden (ved hovedinngangen) og en intern (mellomrom) inngang fra siden av korridoren. Verandaen og et av soverommene kan ha et indre vindu (falskt) – takket være dette er det mer dagslys i det indre rommet ved siden av det.

De resterende 48 kvm. m. er delt mellom tre soverom – 16 kvm. m. for hver. Deretter kan ett av soverommene ved siden av kjøkken-stua gjøres om til et arbeidsrom (ikke forveksles med en garasje / snekkerverksted) eller et gjesterom.

Oppsettsmuligheter for et hus med garasje

Et hus med garasje kan ha noen endringer. Under garasjen – fra forsiden (vendt mot gaten) – kan et av soverommene, en arbeidsplass eller en veranda tildeles. Siden disse rommene i dette tilfellet har samme firkant – 16 kvm. m., kommer en bil inn i dem uten problemer. Hvis prosjektet til et hus som ble bygget tidligere år endres, blir en del av lokalene utstyrt på nytt for nye forhold: i rommet der garasjen for bilen skal plasseres, fjernes etterbehandlingsgulvet (laminat eller brett), isolasjonen er fjernet, blir tømmerstokkene demontert.

Det er mulig å styrke fundamentet ved i tillegg å øke høyden med 10 … 15 cm på grunn av et nytt betonglag med et forsterkende gitter. Imidlertid er slike tilfeller ganske sjeldne – grunneiere bygger hus med tanke på fremtidens krav. Og hvis en garasje er påkrevd, tildeles et dekket sted i selve bygningen på forhånd for det, for ikke å endre et en gang komfortabelt rom for det.

La oss beskrive muligheten for et hus med garasje.

 • Korridor (entré) – midt i huset. Inngangen er fra gårdsplassen – langs en liten trapp.
 • I stedet for en veranda som vender ut mot gårdsplassen, er et overbygd rom umiddelbart utstyrt. I stedet for en kjeller under verandaen, som ville ha funnet sted i prosjektet hvis det ikke var en garasje i den, ble det gravd en reparasjonsgrøft – under stedet for bilen. Dette vil gjøre det mulig for eier-bileieren å utføre reparasjons- og restaureringsarbeid med egne hender i tilfelle når tilgang til bunnen av bilen er nødvendig. Om nødvendig – når nivået på betongbelegget på gården er merkbart lavere enn garasjens nivå – blir det satt opp en “innkjørings” rampe for bilen, tilsvarende bredden på akselavstanden. Lengden på 5 m er nok til å parkere noen av personbilene, med mindre du selvfølgelig kjører limousin.
 • Soverommet ved siden av garasjen mister en av veggene på planen – dette rommet forsvinner som sådan. Området som ville bli tildelt for henne og verandaen er kombinert til en enkelt helhet. Faktum er at lengden på jeeper (samme Toyota Land Cruiser) nærmer seg 5 m – det vil ikke fungere å kjøre bilen inn på et for lite rom (4 meter rom). Inngangen til garasjen er separat: verken korridoren eller det tilstøtende soverommet til høyre for den har interne utganger. Dette er nødvendig for at støv og smuss fra arbeid ikke skal komme inn i boarealet. Handlinger med bilen, så vel som andre økonomiske og tekniske aktiviteter, vil for eksempel ikke skille seg fra for eksempel rengjøring av en leilighet, med spesiell delikatesse.
 • Døren til badet – i enden av korridoren (foran). Badet ligger like bak fronten.
 • Ett av soverommene og kjøkken -stuen – til venstre for gangen. Dette soverommet ligger bak kjøkken-stua, hvis du går inn i korridoren fra gårdsplassen og går til venstre.
 • Det andre soverommet er til høyre, omgitt av et verksted og et bad.

Som et resultat viser det seg at de resterende to soverommene – til høyre og venstre for enden av korridoren og badet – er de lengste rommene..

Plassering av rom i et hus med terrasse

Vurder det samme – det originale – alternativet: tre soverom, kjøkken -stue, bad, inngangsparti, veranda. Før du bygger et hus med de nødvendige lokalene, kan du gjøre verandaen til en terrasse på planen ved å fjerne veggen mellom den og det tilstøtende soverommet. Det vil si at plassen som i forrige tilfelle ville blitt tildelt garasjen, blir til et rom med tilgang til terrassen. Plasseringen av rommene i dette eksemplet kan stå uendret..

Det er også alternativer der det opprettes en terrasse rundt huset.. Dette er hovedsakelig en ikke-hovedbygning, designet bare for å beskytte husets bærende vegger mot regn og snø. Terrassen er en metallkonstruksjon på en haug-monolitisk base, som ikke støttes helt, men bare på bestemte steder som er i samme avstand fra hverandre, som gjerdestolper. Interiørdekorasjon er bare begrenset av tilstedeværelsen av et tregulv og et tak foret med plater av lignende dimensjoner.

Terrassen kan være glassert eller åpen – avhengig av preferansene til eierne av huset. Taket på terrassen er polykarbonat, som slipper inn sollys.

Designalternativer

Et vanlig rimelig alternativ – rom med tregulv. Bjelker er installert på det armerte betongfundamentet, på toppen av hvilke plater legges. Et nedhengt undertak brukes eller taket er laget av tre – foret med et tynt (10-15 mm) brett. Gulvet og taket (ikke strammet) er dekket med en vanntett lakk som understreker treets mønstre. Det samme brukes når du skal dekorere en terrasse..

I stedet for et tretak brukes nesten alltid et nedhengt undertak.. Samtidig ser rommene minimalistiske og komplette ut, noe som ikke kan sies om tremøbler. Vegger kan ha både strenge og høytidelige (uten dikkedarer) utseende og en lys fargepalett. Det viktigste er at elementene er kombinert med hverandre..

Vakre eksempler

 • Oftest er husets vegger i 1. etasje bygget av luftbetong (gassblokker eller skumblokker) eller kan være av murstein. Rammebunnen, som fungerer som avstivningsribber, kan være helt fraværende. I finske hus, som bare er bygget av naturlige byggematerialer – uten bruk av plast, er luftbetong eller skumbetonglag (murverk) helt fraværende, siden gassilikat er et produkt av kunstig utvikling, en ingeniørteknologi som er laget nesten fra bunnen av. Den enkleste måten å kle slike vegger på er klassisk lyse vinylsider..

 • Terrassen er ferdig med alle slags metall-plastkonstruksjoner, som minner om lignende vinduer. De har doble vinduer. I stedet for en eller to glassenheter kan et myggnett i en spesiell ramme brukes. Strukturene er malt eller dekket med dekorativ tape som imiterer mahogny eller brunt (svart) tre.

 • Terrassen kan også være et komplett ly med sperrer, dreiebenk og metalltak. Basene i dette rommet er søyle-stopper laget av murstein og møtt med fliser som etterligner strukturen til vanlige leirstein. I noen tilfeller går de av med et spesielt sidespor, forskjellig fra de klassiske panelene, som brukes når de vender mot bærende vegger utenfra. Glassvinduer kan enten være tilstede i form av metall-plastkonstruksjoner, eller erstattes av et smidd gittergjerde.

I noen tilfeller er gjerdet fra sidene ikke installert i det hele tatt – terrassen viser seg å være helt sommer, hvorfra møbler og potteboksens blomsterhage fjernes for vinteren, som fungerer som en levende dekorasjon av husrommet.