Prosjekter av enetasjes hus fra en tømmerstokk

Et en-etasjes tømmerhus er en bolig så nær som mulig til atmosfæren i en skog. Den puster lett, sover godt, jobber med energi. Tre har mange fordeler, men du bør ikke idealisere det, i artikkelen vil vi også snakke om ulempene. For de som bestemte seg for å flytte fra byens travelhet til et rolig sted og bygge det mest miljøvennlige huset, vil vi fortelle deg i detalj, med eksempler, om prosjektene til slike tømmerhytter..

Fordeler og ulemper

Et tømmerhus kan bygges av hakkede eller avrundede tømmerstokker. Hvert av disse materialene har fordeler og ulemper..

Hakket

De som ønsker å bygge en ekte klassisk hytte, “forankret” på stedet, vil velge et tømmerhus. Tre er praktisk talt ikke behandlet med beskyttende forbindelser, unntatt kanskje med brannhemmere. Det er ikke skjult under lag med maling eller lakk.. Miljøvennligheten til et slikt hus er utenfor skala, kan man si, det er anslått til 100%.

Men naturlig bolig har også negative sider.. Ulempene med strukturen er knyttet til sårbarheten fra fuktighet, forfall, sopp, mugg. Fra lengst mulig krymping forlenget over et tiår.

I løpet av denne tiden kan vinduskarmer og døråpninger deformeres. Det er umulig å bli kvitt tømmerveggene inne i rommet, fordi enhver finish i løpet av tørkingen av materialet vil sprekke og miste sitt estetiske utseende.

Under konstruksjonen blir problemet med å bruke en naturlig tømmerstokk den manuelle behandlingen, og deretter montere tømmerstokken på stokken, fordi den pyramideformede stammen må gjøres manuelt til en sylinder.

For et tømmerhus er det bedre å bruke slike trær som furu, lerk.. Det andre alternativet blir over tid så tett at det er umulig å skjære det med en øks. Kostnaden for lerk er høyere enn for furu, så den brukes til bygningens nedre krone. Den tåler godt kontakt med nedbør og blir et pålitelig grunnlag for hele strukturen..

Du må bygge et tømmerhus av sommerstokker. Fuktighet er mindre konsentrert i dem, i fremtiden vil dette forkorte krympingstiden..

Forresten, de som er redd for langvarig tørking av tre kan bygge huset sitt av laminerte finertømmer. Den er nesten umiddelbart klar til å flytte inn, men tømmeret ser ikke like fantastisk ut som tømmerstokken..

Avrundet

De som planlegger å bygge et skikkelig kjekk tårn, vil velge en avrundet tømmerstokk. I denne utførelsen blir den pyramideformede stammen omgjort til en sylinder ved bruk av trebearbeidingsutstyr ved spesielle virksomheter.. Tømmerstokkene er de samme og passer lett sammen.

Akkurat der, i produksjonen, er produktene belagt med beskyttende forbindelser. Med deres hjelp absorberer tre ikke fuktighet, råtner ikke, kollapser ikke. Etter at konstruksjonen er fullført, tyr de ofte til ekstra beskyttelse og lakkerer veggene i bygningen.. Fra dette får bygningen et elegant utseende, men mister delvis sine miljøegenskaper..

Fordelene med avrundet materiale inkluderer muligheten til å raskt bygge en bygning. Ved produksjon bestilles tømmerstokker i ønsket størrelse med maskinfremstilte spor umiddelbart.

Etter å ha funnet ut egenskapene til hakkede og avrundede tømmerstokker, oppsummerer vi fordelene med tømmermateriale, og går videre til en direkte vurdering av fordelene med et ferdig hus bygget av tre. Proffene er i de følgende punktene.

 • Positiv oppfatning av tre. Et rent psykologisk aspekt, en følelse av naturlighet, harmoni og fred fremkaller et stort ønske om å være innenfor veggene i en slik bygning.
 • Hyggelig mikroklima. Tre, selv etter å ha blitt behandlet med beskyttende impregnering, er fortsatt et miljøvennlig materiale. Det avgir ikke flyktige giftstoffer, husets vegger “puster”, skaper ikke en drivhuseffekt, slik tilfellet er med syntetiske byggematerialer. På grunn av hygroskopisiteten til treet er det alltid frisk luft i huset, fylt med fytoncider.
 • Strukturell styrke. Tømmerhus bygget med tanke på ingeniørstandarder kan vare et århundre, du trenger bare å ta vare på treet med jevne mellomrom: rense ut skadede områder, dekke med et beskyttende lag.
 • Ereksjon hastighet. Tømmerhus bygges på en sesong.
 • Besparelser på etterbehandling. Tømmerbygninger trenger ikke innvendig og utvendig etterbehandling, noe som reduserer byggekostnadene betydelig.
 • Varmeisolasjon. Tre beholder varmen godt inne i bygningen hvis alle byggekoder er oppfylt og bevisst ikke etterlater hull fra skrupelløse entreprenører.
 • Utseende. Selv det enkleste blokkhuset er iøynefallende. Og hvis du kobler en talentfull arkitekt, kan et trehus se ut som et tårn fra et eventyr.

Ulempene med tømmerbygninger inkluderer følgende.

 • Varigheten av krympeperioden. Jo tykkere tømmerstokk, jo lengre tid vil det ta å tørke helt. Du kan ikke flytte inn i et slikt hus umiddelbart etter byggingen. Og selv om du allerede bor der, i flere år må du følge visse regler for å lage interiøret: ikke utfør etterarbeid, ikke legg møbler nær veggene, ikke bruk innebygde strukturer. VVS- og kommunikasjonsrør må også beskyttes mot veggene..
 • Etter at bygningen har tørket ut, må sømmene tettes igjen., og etter et par år gjøres den samme prosedyren igjen.
 • Brannfarlig. Selv etter å ha blitt behandlet med brannhemmere, er en trebygning mer utsatt for brann enn for eksempel en stein- eller murbygning. Elektriske ledninger i slike hus bør gjøres i spesielle beskyttelsesdeksler..
 • Vedens tilstand må hele tiden overvåkes. Steder skadet av sopp og mugg må rengjøres og behandles med en antiseptisk flekk.
 • Gnagere. Mus elsker å bosette seg i trebygninger, de er varme og enkle å lage hull i..
 • Behovet for et dyrt og solid fundament. Tømmerstokken er tung, så bygningen trenger en dyp, pålitelig base.

Etter å ha forstått fordeler og ulemper med et trehus, kan vi konkludere med at et tømmerhus er like bra som det er problematisk..

La oss nå snakke om fordelene med enetasjes bygninger, la oss prøve å forstå i hvilke tilfeller de bør foretrekkes fremfor høyere bygninger.

Positive poeng:

 • en-etasjers hus er enkle å bruke: alle nødvendige lokaler er i samme plan;
 • de er gode for familier med små barn, med husholdninger som er begrenset i bevegelse av helsemessige årsaker eller på grunn av sin ærverdige alder;
 • byggingen av andre etasje medfører ekstra kostnader for vegger, dekorasjon, varmesystem, trapper;
 • en en-etasjers bygning vil trenge et fundament mindre innfelt enn en to-etasjers bygning;
 • lave bygninger integreres enkelt i landskapsdesign.

Ulempene med hytter i 1. etasje inkluderer følgende kriterier:

 • for å bevare et fullverdig boareal, må du okkupere en stor tomt for husets territorium (ikke mindre enn 12×12 kvm);
 • følgelig vil kostnadene for det økte takområdet og et omfattende, om enn grunt fundament, øke.

Oppsettalternativer

Oppsettet til et tømmerhus kan være veldig forskjellig.. For en spesiell arkitektonisk løsning kan du ty til en ordre om produksjon av kalibrerte stokker med nødvendig diameter. Det ville være fint å dekorere en enkel rektangulær eske i bygningen med et effektivt og praktisk tillegg i form av en veranda, terrasse, markise eller en vakker inngangsgruppe..

Et 1-etasjes hus ser også bra ut hvis du bygger det i form av bokstaven “L” eller gir det en enda mer kompleks konfigurasjon. Vi tilbyr deg å bli kjent med et utvalg av tømmerhytter med en rekke oppsett.

Bygning med et annet lys fra en kalibrert tømmerstokk.

Vakkert rundt tømmerhus med en tosidig terrasse.

Komfortabel tømmerhytte med komfyr og badstue.

Rustikk hytte med overbygd veranda og steindekk.

Trehus med garasje for flere biler.

Lite, men kraftig tømmerhus med panoramavinduer.

Spektakulær design av et kombinert hus laget av tre og villstein.

Tips for valg av prosjekt

Valget av et prosjekt for et en-etasjes tømmerhus avhenger av forskjellige faktorer:

 • territorielle og geologiske muligheter på stedet;
 • antall mennesker som bor i huset;
 • oppgavene som er satt (bruk som sommerbolig eller boligbygning);
 • materielle investeringer.

Med tanke på alle de ovennevnte punktene, velger de en plan for et stort, middels eller kompakt hus med garasje, svømmebasseng, veranda og så videre. Det blir lettere å ta hensyn til typiske prosjekter.

Typisk prosjekt

Den inneholder mange plusser. Sammenlignet med et individuelt alternativ, vinner et typisk prosjekt betydelig i kostnad. Byggingen i henhold til standardplanen går mye raskere, og ikke bare fordi entreprenøren har utarbeidet alt og feilsøkt ved gjentatt oppføring av slike bygninger.

Det må tas i betraktning at det vil ta måneder å utvikle og godta alle forekomster av et enkelt prosjekt, mens det typiske materialet allerede er dokumentert og klart til bruk..

Individuelt prosjekt

Det brukes av kunder som har nok tid og penger til å realisere sine egne fantasier, bygge drømmehuset og ta hensyn til ønskene til hele familien. Det er enda en stor fordel med en slik hytte: den vil være unik.. Hvis du ikke vil ha repetisjoner, trenger du bare å kjøpe prosjektet fra arkitekten.

Planleggingen av et eksklusivt hus avhenger av inspirasjon fra kunden, og vi kan tilby flere populære standardskisser som et eksempel for din vurdering..

 • valg 1. En-etasjes hytte med loft og garasje med et totalt areal på 167 kvm. m. I hovedetasjen er det stue, kjøkken-spisestue, bad, bod og en stor hall. Fra huset er det inngang til garasjen, og fra garasjen til fyrrommet. På loftet er det 2 soverom, en gang og et andre bad. Bygningen inneholder en terrasse og en romslig veranda.

 • Alternativ 2. Tømmerhus med store panoramavinduer, veranda og veranda på 95 kvm. m er ganske egnet for en liten familie (2-4 personer). Den inneholder alle premisser som er nødvendige for livet. Disse er 2 soverom, kjøkken-stue, bad, gang og vestibyl..

Design prinsipper

Når du designer ditt eget tømmerhus, er det nødvendig å bokstavelig talt ta hensyn til alle arbeidsmomentene: opptak og geologi på stedet, lettelse, antall etasjer, husområde, type fundament, taktype, antall og størrelse på rom. Du må på forhånd bestemme materialene og beregne kostnadene for prosjektet. Du bør være forberedt på at beløpet i realiteten vil være høyere.

Når du jobber med et prosjekt, må du ta hensyn til følgende punkter:

 • rom bør planlegges med maksimal funksjonalitet, uten å skape tomrom og unødvendige korridorer;
 • de mest populære er prosjekter som inneholder en hall i sentrum av bygningen, hvorfra dører fører til alle rom (dette unngår passasjerom);
 • et bad, et bad og et kjøkken er plassert i den ene fløyen: dette gjør det lettere å bringe kommunikasjon;
 • tekniske rom er plassert nærmere inngangen til huset, og soverom, tvert imot, på fjern avstand, for å holde dem varme;
 • moderne standardprosjekter er i de fleste tilfeller fokusert på den europeiske typen layout, der kjøkken, spisestue og stue er representert med et enkelt stort rom.