Prosjekter av en-etasjers rammehus med en størrelse på 6×6 meter

Enetasjes rammehus 6×6 m er en løsning fra listen over de laveste budsjettene, hovedsakelig fokusert på fremtidige eiere som ikke ønsker å ta et lån fra en bank for en større konstruksjon eller ikke tilhører kategorien innbyggere med høyt inntektsnivå.

Fordeler og ulemper

La oss være ærlige: til prisene i 2021 vil byggingen av et en-etasjers hus på 36 m2 i Russland ikke kreve en million eller flere rubler. Et 6×6-hus er ganske enkelt, strukturen kan gjøres lett for å utelukke muligheten for for eksempel å helle et dyrere stripemonolitisk fundament, hvis konstruksjon for et gitt torg kan nå minst 1/3 eller 40 % av kostnaden for hele konstruksjonen. Dette er en av faktorene som reduserer det totale konstruksjonsestimatet..

Denne plassen er egnet for en eller to personer. Spesielt for par uten barn. Hvis familien har minst ett barn, sannsynligvis vil han trenge et eget (barne) rom, som ikke har plass til et kvadratmeter på 36 m2..

Til slutt er det lille huset tilgjengelig for bygging alene, med nesten ingen hjelpere.. En fysisk utviklet mann med en tett atletisk bygning, stor bygning og høy vekst er i stand til å utføre de aller fleste arbeidene selv ved å bruke maskiner: minigraver, betongblander osv. Og å blande / plassere betong og sveise metallrammer fra armering er mulig for ham, spesielt når han har en klar plan i hodet, en velprøvd strategi.

Han blir hovedsakelig assistert bare av leveringsselskapene ved lasting, levering og lossing av det bestilte byggematerialet..

Oppsettalternativer

Separate lokaler – en garasje, et verksted – vil mest sannsynlig kreve en utvidelse. Det er problematisk å utdype garasjen inn i kjelleren: inngangen til den kommer ut for bratt, opptil 30 grader, ikke hver bil vil overvinne en slik skråning for å komme seg ut av den. Takket være forlengelsen vil garasjen øke det totale arealet av huset: for en bil kan det være nødvendig med minst 15-20 m2, uten å telle 7-10 m2 for bilreparasjonsrommet.

Terrassen eller verandaen er utstyrt på 36 m2 med forventning om at den senere fungerer som et oppvarmet og behagelig sted. Dette vil gjøre det mulig på grunnlag av å lage en slags liten stue-spisestue. Det er bedre å utstyre det i Russland fra den sørlige, sørøstlige og østlige siden av huset – sollysbelysning i dette tilfellet vil være den mest effektive løsningen.

I motsetning til strukturen på hauger er stripefundamentkonfigurasjonen den største kapitalen. Faktum er at stålrammen er lukket på alle sider med betong, dets rust er utelukket. I tillegg vil strukturen tåle andre etasje-det er ikke for ingenting at fundamentet er støpt av den mest høystyrkebetongen av en klasse som ikke er lavere enn M-400. Det er problematisk å male haugene fra alle sider for å utelukke rust og nedsenking av strukturer: hvis de vertikale støttene er lette å ta på en gang i året med rustemalje, er de horisontale som ligger under gulvet noen ganger umulige uten å demontere grovt gulv. Enten ville byggherrene ved montering heve huset på disse haugene med en halv meter ekstra, noe som er en uforholdsmessig stor kostnad for bygningens høyde, der hver meter teller.

Ordningen med huset på planen ser mest sannsynlig slik ut: et soverom, et kjøkken med funksjonen som en mini-stue, et bad, en vestibyl, et teknisk rom. Sistnevnte tjener for fyrrom og pumperom, uten hvilket et helt autonomt hus ikke ville ha gjort. Ellers ville det være en bygning uten fasiliteter, der det i det minste ikke er oppvarming av tre (fast brensel). Byggingen av et loft eller en fullverdig andre etasje er uunnværlig her. Kjelerommet og pumperommet kan tas ut til kjelleren, så frigjøres opptil 5 m2 i første etasje. Så, et av alternativene for en 36 m2 husplan er følgende arrangement av lokaler:

  1. kjøkken -stue – 13,5 m2;
  2. to rom på 9 m2 hver: ett av dem kan utstyres med et fullverdig kombinert bad med dusj og muligheten til å installere en vaskemaskin, det andre gjenstår som et soverom;
  3. et rom på 1,5 m2 kan brukes som kjelerom – det ville neppe være mulig å ordne noe annet for et bad, bortsett fra en toalettskål;
  4. vestibylen opptar 3 m2 – inngangen til huset er utstyrt med en liten veranda.

Imidlertid er det mer sofistikerte måter å dekorere et slikt hus på, for eksempel å omslutte det med en terrasse på alle sider, fra det andre soverommet for å lage et rom med panoramiske vinduer i nesten menneskelig størrelse, etc..

Stiler

Stilen kan være hva som helst: loft, klassisk, høyteknologisk, etc.. “Middelalderlig” stil-et hus i stein eller stein med en fullverdig russisk komfyr eller peis, vendt mot utsiden med dekorativ stein, mosaikk. Det er mulig å påføre en fresko på et vått, ennå ikke herdet sement-sandgips, for å bruke en flisestein med et originalt, dekorativt snitt som gjentar mønsteret. Panelbrett med sidespor er den laveste budsjettløsningen. Panelpaneler, i motsetning til sement, sand, pukk og tegl kombinert, er mye billigere. En slik bygning kjennetegnes ved lav varmelekkasje fra lokalene i kaldt vær..

Skjønnhet er et subjektivt begrep. Du kan dekorere utsiden av strukturen med sidespor eller dekorativt gips i nesten hvilken som helst stil. Det mest populære alternativet i Sovjetunionens tid er bruk av små (2×2 cm) dekorative fliser på veggene i 5- og 9-etasjers bygninger, som minner om tynne og små fliser. Tykkelsen på en prøve oversteg ikke 3-4 mm. Disse “flisene” ble plantet utelukkende på et sement-sandlag, i tykkelsen som det var et tynt armeringsnett av stål festet til armert betong på de bærende veggene ved hjelp av alle slags festemidler. I privat (sommerhytte) konstruksjon ble denne praksisen ikke mye brukt, men den hadde mulighet for utbredt distribusjon..

derimot, fantasien og oppfinnsomheten til moderne byggherrer og selvbyggere kjenner ingen grenser: mur og steinvegger kan revetes selv med asfalteringsplater, hvis de bare tjente i minst 35 år.

Plastpaneler til side, de beste, holdbare alternativene er metallpaneler (for eksempel soffits) eller kunststeinbekledning..

Fine eksempler på prosjekter

Et av de enkleste å gjennomføre prosjekter på 36 m2 hus med loft er følgende konfigurasjon:

  • første etasje: studiorom med 25,28 m2 og 9 m2 – terrasse;
  • andre etasje: soverom 19,05 m2, balkong (loggia -type, ikke bærbar) – 6,75 m2.

Inngangen er fra siden av terrassen. Studiorommet er kjøkken, stue og spisestue på samme tid. Terrassen kan spille rollen som en veranda – i sommerversjonen er den omgitt av rekkverk av tre i klassisk stil, med luksuriøse balustre. En lignende design er gitt til balkong -loggia – i vinterversjonen er den glassert og isolert. Det er mulig å installere både på terrassen og på balkongen med panoramautsikt, halvannen eller to menneskelige høyder, doble vinduer i stål og aluminium, isolert ved hjelp av moderne vindusteknologier. I første etasje, for å forhindre at fremmede kommer inn i huset, er det smijernsgitter dekorert i en utsøkt stil..

Et studiohus kan være uten andre etasje eller loft. Det eneste rommet i dette tilfellet er sonet etter forbrukerens smak. En del av terrassen kan tildeles et bad – hvis området tillater det – ved å gjøre det om til et rom som er isolert for vinteren, utstyrt det med servant, dusj og toalett.