Oppsettsregler for et to-roms “Khrusjtsjov”

Når man snakker om "Khrusjtsjov", innebære trange rom og upraktiske oppsett. Men boligprogrammet, som ble lansert på initiativ av NS Khrushchev, lot mange sovjetiske familier få leiligheter på kort tid. Barna og barnebarna til disse heldige bor fortsatt i dem..

Høyhuse med panel og murstein ble reist i løpet av måneder, og sammen med dem – butikker, skoler, hager, lekeplasser. Folk har blitt mer selektive i disse dager. De er ikke lenger fornøyd med de trange veggene i bittesmå leiligheter. Det er på tide med ombygging.

Funksjoner i oppsettet

Før du endrer Khrusjtsjov, må du forstå hva det er. I nesten alle standardprosjekter har 2-roms leiligheter tilstøtende rom. Det totale arealet er 40-45 kvm, boareal – 26-31 kvm, takhøyde – 250 cm, tykkelse på yttervegger – 30-40 cm. På grunn av tynne vegger er varme og lydisolasjon svak. I slike leiligheter kan bad kombineres eller skilles..

Det lille området, tilstedeværelsen av gjennomgangsrom, lav takhøyde, mangel på heiser i husene gjør at dette huset ikke er det mest attraktive, så beboerne går til ombygging.

Hovedproblemet med de kommende endringene er registrering i BTI. I møte med vanskeligheter med å skaffe dokumenter, prøver leietakere å ikke annonsere endringene i boligarealet. Og forgjeves, siden en leilighet med ulovlig layout ikke kan selges, doneres eller foretas andre rettslige skritt.

De positive aspektene inkluderer muligheten til å fjerne veggene inne i rommet (siden det ikke er noen bærende vegger i Khrusjtsjovene) og starte et nytt prosjekt med fantasier. Oftest blir kjøkkenet og korridoren gjenoppbygd.. Mange kombinerer et bad. I sin opprinnelige form inneholdt badet en vask og selve badet (det var ikke plass til vaskemaskin). Ved å kombinere et bad, blir toalettet igjen på plass, og kloakkstigningen kan ikke flyttes. Badet vendes til en annen vegg eller en dusjkabinett er plassert.

En vaskemaskin plasseres i det resulterende området. Minimale møbler er mulig. Korridoren blir større på grunn av bod. Den innebygde garderoben vil erstatte den helt.. Rommene kombineres ofte til ett. Og ved å koble dem til kjøkkenet og korridoren, kan du få et studio. I denne versjonen må du erstatte gassovnen med en elektrisk eller bygge en skillevegg som en garderobe.

Under gassforsyningsforhold må kjøkkenet isoleres fra boligkvarteret..

I Khrusjtsjov kan du demontere pantry, mezzanines, nisjer og eventuelle vaskerom. Du kan overføre døråpninger eller lage dem i form av buer. Installasjon av en andre inngangsdør er også akseptabelt.

Det er lov å kombinere boareal med balkong, forutsatt at den er isolert. I dette tilfellet er en del av den bærende veggen under vinduet demontert. Men generelle radiatorer må forbli på plass. En bardisk er laget over dem.. Ved ombyggingen av en to-roms leilighet, bør andre funksjoner tas i betraktning, eller rettere sagt det som ikke kan gjøres:

 • berør bærende vegger (lag for eksempel et ekstra vindu). De kan få lov til å lage en dør hvis en forlengelse er planlagt;
 • overføre radiatorer til loggier og balkonger;
 • demontere eller mure opp ventilasjonskanaler;

 • utvide badet, badet på bekostning av en stue eller kjøkken. Dette kan gjøres ved å demontere pantryet eller redusere korridoren;
 • leiligheter som ligger i forskjellige etasjer kan ikke kombineres på grunn av installasjon av tak i mellomgulvet;
 • kjøkkenet kan ikke overføres til stue eller bad, men kan bare utvides;
 • på samme måte kan du ikke overføre et bad eller et bad til territoriet til et boareal. Dette skyldes ikke bare kompleksiteten i det generelle avløpssystemet, men også lekkasjer som kan oppstå i stua til naboene nede;

 • overføring av gassrør er forbudt;
 • demontering av kloakkstigerøret;
 • du kan ikke vilkårlig feste balkonger og andre strukturer;
 • disse betingelsene må være oppfylt for ikke å skade hjemmet. Manglende overholdelse av dem straffes med bøter..

Under hensyntagen til alle forbud og muligheter, utarbeides et ombyggingsprosjekt for innsending til boligkommisjonen. Men det skal huskes at nødboliger ikke får lov til å bygge om..

Hvordan visuelt utvide plassen?

Det vil være mulig å utvide leilighetens område på en banal måte – for å fjerne alle veggene. Det er lov å gjøre dette i “kopeckbiter”. For eksempel, i en hjørneleilighet, etter slike endringer, vil det være to vinduer i rommet, noe som vil gjøre rommet lysere. Du kan “leke” med størrelsen, men det er mange andre triks som du kan lure øynene dine med uten å ty til ødeleggelse.

Hvitt utvider rommet, mens mørket gjør det dypt. Ved å velge riktig fargeskjema på veggene kan du få ekstra volum. Taket kan speiles. Dette vil ta blikket ditt inn i et annet rom. Hvis det ikke er noen beredskap for radikale løsninger, vil et glanset strekkloft hjelpe. Dessuten vil en mørk farge reflektere mer.

Du kan lage mørke gipsplater langs kantene på trimmen, og i den sentrale delen – en hvit glans. Denne teknikken øker taket godt..

Et selvnivellerende gulv med et dypt mønster, langsgående gulvbrett, lyse blanke fliser i boligområder-alt vil spille inn for den visuelle økningen i territoriet. I et lite rom trenger du ikke å fremheve møblene. La det passe inn i rommets generelle bakgrunn. Det burde ikke være mye av det. Multifunksjonelle transformatorer passer til enhver liten plass.

Et riktig designet vindu vil også fungere. Det er bedre å nekte en kompleks og nyskapende design. Vinduet skal være enkelt og lett. Hvis gardinene faller på gulvet, vil taket vises høyere.

For kjøkkenet – maksimalt persienner eller tynne gardiner. Belysning vil utfylle arbeidet med å utvide plassen. Det er bedre å nekte den sentrale lysekronen.. Spotbelysning er mer egnet, plassert langs veggene. Du kan markere glassmøbler eller vegger med aksenter for malerier og speil. Stuer kan stå atskilt hvis rommet håndteres riktig.

Vakre layoutalternativer

De fasjonable prosjektene i Khrusjtsjov -tiden er dårlig tilpasset behovene til moderne innbyggere. Gjennomgangsrom er så små at det er ubehagelig å bo i dem, selv for en person, for ikke å snakke om familien, så alle endringsalternativer og ethvert design bør bare fungere for å øke territoriet.

Når du starter arbeidet med ombygging, må du tydelig vite hvordan og for hvem de ombygde lokalene vil tjene. Bedre å tegne et bilde av fremtidige endringer. Men uansett hvor spennende fantasiflyten er, bør det alltid være tre soner i leiligheten: et kjøkken, et soverom, et sted for hvile og kommunikasjon. Tilstedeværelsen av bad og badekar, det sier seg selv.

Det kan være noen vanskeligheter med å ombygge hjørnehus. I den er området på veggene som vender mot gaten større enn i innvendige leiligheter. Derfor er de mer i stand til å godta kulde og lyd, og dette bør tas i betraktning når du starter byggearbeid.. Det er forskjellige alternativer for å forbedre boareal, for eksempel:

 • tilstøtende rom er atskilt med en liten korridor;
 • stuen er kombinert med kjøkkenet (ikke glem at kjøkkenets arbeidsområde må lukkes minst med en bevegelig skillevegg);
 • bad og toalett er kombinert;
 • du kan bruke studioalternativet – når alle partisjoner i stua er fjernet;
 • du kan øke territoriet ved å bruke en balkong eller loggia. I dette tilfellet er det verdt å huske varmesystemets ukrenkelighet. Ved å ødelegge delevinduet kan radiatoren dekkes med et nattbord eller en bardisk;

Det er mange alternativer for Khrusjtsjovs “kopeckstykker”, og de må bygges om individuelt, så ett prosjekt er ikke nok for alle. La oss prøve å vurdere alternativene:

 • for “undertrøye” det symmetriske arrangementet av rommene er karakteristisk. Dørene til hver av dem åpner ut på gangen fra forskjellige sider. Oppsettet er ikke dårlig, endringer i slike leiligheter er oftere forbundet med en økning i kjøkken, bad eller toalett. Alternativt foreslås det å koble sammen et bad med toalett og et kjøkken med et av rommene;

 • alternativet “trikk” mislykkes i livet hvis det er mer enn to personer i familien. Når ett rom går over i et annet, må noen bo i midtgangen. I slike tilfeller blir korridoren forlenget og rommene er atskilt. Og enden av korridoren brukes med en romslig garderobe;

 • “bok” har også et passerende rom. Her kan du kombinere gangen med kjøkkenet, og skille soverommet med en gang;

 • rom i “mini-forbedret” alle er separate, og badet er ikke koblet til badet. Men selv denne versjonen av leiligheten krever forbedring. Kjøkkenet på 5 kvm er langt fra komfortabelt. Du kan prøve å demontere pantryet, flytte på badet og legge til et par ønskede meter på kjøkkenet;

 • Det er umulig å lage en fullverdig treroms leilighet fra et “kopeck-stykke”, fordi det er planlagt i henhold til prinsippet: ett rom-ett vindu. Du kan angi i planen, for eksempel et omkledningsrom, og i stedet for hyller, presse inn et skrivebord, men det vil ikke være komfort i et slikt døve rom, selv med god belysning;

 • det er et annet ombyggingsalternativ (det mest radikale) – å demontere alle veggene og planlegge rommene på din egen måte. I dette tilfellet må det huskes at varme-, kommunikasjons- og ventilasjonssystemet ikke kan endres;

De som bor i Khrusjtsjov, skal ikke være redde for endringer. Hvis det er samlet opp midler og det er et ønske, er det bedre å begynne å endre livet ditt fra hjemmet ditt. Det bør bli en du alltid vil gå tilbake til..

Se den neste videoen om hvordan du gir “Khrusjtsjov” et nytt liv.