Ombyggingsstadier og hvordan du kan legalisere det

Ombyggingsstadier og hvordan du kan legalisere det

Svært ofte tyr eierne av urbane kvadratmeter, som ønsker å endre boarealet sitt, ombygging. I denne forbindelse utvides lokalene betydelig, men det er fare for at bygningen kollapser, og for å unngå dette kreves en offisiell tillatelse. Vi vil prøve å forstå dette problemet..

Hva er tillatt og hva er forbudt?

Når du utfører større reparasjoner i en bygård, må du bli guidet av boligloven, det er en spesiell del i den dedikert til dette problemet. I henhold til boligloven er det strengt forbudt å rive bærende konstruksjoner, inkludert delvis ødeleggelse. De bærende veggene kan ikke tynnes, dette kan påvirke strukturen i hele bygården negativt. Forresten, før du begynner å reparere, må du nøye studere registreringsbeviset for leiligheten. Som regel er det i det at lagerveggene er indikert med en fet linje eller spesiell skygge..

Vekting av bærende konstruksjoner er heller ikke tillatt uten tillatelse fra tilsynsorganet..

Det er også et forbud mot bruk av felles bygningskommunikasjon i egne interesser. For eksempel å koble et vannoppvarmet gulv til sentralvarme eller bringe varmesystemet ut til en loggia. Slike handlinger kan føre til økt belastning av sentralsystemet, i denne forbindelse kan noen innbyggere miste vann i springen..

Interferens med ventilasjonssystemer er strengt forbudt., Dette gjelder også rør som vann sirkulerer gjennom. Avbrudd i gasstilførselssystemet er ikke tillatt. Men det må huskes at du delvis kan demontere kjøkkenveggen, men bare hvis du ikke bruker en gass, men en elektrisk komfyr. Det er også tillatt å montere en ekstra åpning av både vindustype og dør.

Lovgivningen tillater ikke å øke arealet til ikke-boliglokaler, for eksempel et bod eller en korridor, på bekostning av boliger. Faktum er at boligloven klart foreskriver opptakene per person – 8 kvm. m, som ikke kan reduseres. Forresten, oppvarming med belysning i denne lovloven gjelder direkte boliglokaler. Det er uakseptabelt at rom står igjen uten lys eller oppvarming.

Du kan ikke installere kloakksystemet over boligene til naboene nedenfor. Dette betyr at badekar, vasker og dusjer ikke bør endre plasseringen. Samtidig er utvidelse av badet tillatt på grunn av boder og korridorer..

Det er forbudt å kombinere leiligheter i forskjellige etasjer ved å rive eller delvis rive etasjer. Beboere i de første etasjene har ikke lov til å utstyre kjelleren under balkongen og legge til flere rom. Det er uakseptabelt å sette opp skillevegger laget av massive materialer i rom. Demontering av tekniske skap er forbudt, det er ikke engang tillatt å lime over tekniske skap med tapet, da dette vil lukke tilgang til rør og målere.

Du trenger ikke å koordinere kosmetiske reparasjoner – installasjon av gulv, tak, liming eller maling av vegger, utskifting av innvendig og inngangsdører. Demontering av innebygde møbler er tillatt, forutsatt at det ikke er nye rom i leiligheten etter det.

Installasjon av parabolantenner, myggnett og klimaanlegg er tillatt, men det må huskes at noen begrensninger kan gjelde på kommunalt nivå.

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med tillatelse til glassing av en balkong, demontering av en døråpning, installering av lette skillevegger som ikke påvirker taket.

Når du utfører følgende arbeid, er det nødvendig å merke de riktige merkene i det tekniske passet:

 • Utskifting av VVS.
 • Tilrettelegging av bad og kjøkken.
 • Reinstallasjon av forskjellige apparater, inkludert gass- og rørleggertyper.
 • Skifte eller legge det elektriske nettverket.

Hvilke handlinger som krever godkjenning?

Ombyggingen er installasjon av en dusjkabinett i stedet for et badekar, siden dette arbeidet inkluderer overføring av rør, vasker, samt ytterligere organisering av drenering av vann. Slik uautorisert interferens i felleshussystemet utføres bare etter tillatelse.

Hvis et gassanlegg er installert i et panelhus, krever det godkjenning å bytte ut ovnene med elektriske..

Samtidig er det nødvendig på forhånd å veie alle fordeler og ulemper med en slik erstatning, om det vil være fordelaktig, om det vil være mulig å spare.

Leiligheter som har balkonger eller loggier kan teoretisk utvides ved å demontere balkongblokken og en del av veggen. Men for dette må du ringe en spesialist som må vurdere situasjonen og avgjøre om en slik intervensjon og utvidelse vil føre til konsekvenser der naboene får mindre varme. Hvis frykten blir bekreftet, vil et avslag følge..

Ved ombygging av en “stalinka” eller “brezhnevka” er det mulig å kombinere en lang korridor med et av rommene, å kombinere et kjøkken og en stue eller et kjøkken og en korridor – det er mange alternativer, men dette vil kreve tillatelse . Vi vil snakke om alternativene for å kombinere i de følgende avsnittene..

Særegenheter

Med enkle ord er ombygging en endring i layout som krever tillatelse. For å finne ut hvilken myndighet som er enige om denne prosedyren, er det nødvendig å kontakte distriktsadministrasjonen med en tilsvarende forespørsel..

Etter å ha avklart alle spørsmålene, må du forberede dokumentene:

 • Original eller notarert kopi av skjøte.
 • Registreringsbevis for leiligheten.
 • Planløsning.
 • Forklaring.
 • Fullført søknad som indikerer det planlagte arbeidet.
 • Prosjektplan.

Forresten, det kan være problemer med ombygging av gamle bygninger, siden noen hus har kulturell eller historisk verdi. I dette tilfellet vil det være nødvendig med spesialkompetanse..

I dag utvikler mange selskaper en prosjektplan, men det er verdt å merke seg at de tar mye penger for sine tjenester. Og noen tilbyr til og med nøkkelferdig arbeid, i så fall sender selskapet selv en pakke med dokumenter til tilsynsmyndigheten på vegne av kunden.

Hvordan gjøre det selv?

For å spare penger, utvikler noen mennesker uavhengig en plan for et fremtidig prosjekt. For et eksempel kan du ta en prosjektplan for venner, slektninger eller en plan som er funnet på Internett. Som regel, i typiske hus, bør arrangementet av rom og dimensjonene til lokalene være det samme. Men det beste alternativet regnes som den opprinnelige planen for leiligheten, fordi bærende vegger, kommunikasjon og eksakte dimensjoner allerede er merket på den..

Hvis huset er ikke-standard eller det ikke er noen original plan, må du gjøre alle målingene selv, det er viktig å bestemme de bærende veggene riktig, finne ventilasjon

Forresten, du kan gjenopprette dokumenter ved å kontakte BTI.

Etter det påføres de demonterte seksjonene med en rød penn – vegger, skillevegger og innovasjoner er markert med grønt. Det er også nødvendig å angi det resulterende området til de nye lokalene. Vær oppmerksom på at den maksimale arealøkningen ikke skal overstige 25 prosent, ellers vil det bli gitt dispensasjon.

Du må forstå at kommisjonen ikke tar hensyn til leilighetens areal, den kan være minst 30 kvm. m, minst 64 kvm. m, og styrkeberegninger, termisk design og overholdelse av husloven.

Hvorfor trenger du et prosjekt?

Dessverre har ikke alle mennesker en teknisk tankegang, i denne forbindelse tror de at skissen av et fremtidig prosjekt bør utføres av en profesjonell. Dette er deres rett, spesielt siden designbyrået kjenner mange av nyansene som må tas i betraktning når du utarbeider en prosjektplan. En utenforstående vet om dem, og det er ikke nødvendig.

Blant annet tar designfirmaet hensyn til byens arkitektoniske utseende når man lager en plan. Som nevnt tidligere, er det i noen kommuner forbudt å kringkaste parabolantenner og klimaanlegg på hus som ligger ved siden av gjestelinjene. Og siden enhver moderne bolig er utenkelig uten fordelene med sivilisasjonen, må du lete etter en vei ut av denne situasjonen.

Så for eksempel i et monolitisk hus, selv på byggetrinnet, kan et kabel -TV -system eller ledninger fra Internett -operatører som gir tilgang til IPTV installeres. Takket være dette kan du nekte satellittutstyr..

Selv på stadiet med å lage planen kan spesialistene på designbyrået objektivt vurdere situasjonen og gjøre sine egne justeringer, som vil ha en positiv effekt på godkjenningen, og boliginspektoratet vil gi tillatelse til ombygging. Det er også viktig at designfirmaet selv koordinerer ombyggingen med Rospotrebnadzor, branninspeksjon, SES og arkitekt- og planavdeling.

Betraktningsbetingelser og begrunnelse for avslag

I henhold til artiklene i boligloven, er det gitt opptil 45 dager for behandling av søknaden. I løpet av denne tiden studerer de ansatte i tilsynsmyndigheten dokumentene, inkludert planen for fremtidig ombygging, og sammenligner dem med gjeldende normer.

Husk at lovgivningen åpner for betaling av statsavgift for utstedelse av nytt teknisk pass. Dessverre er det ikke billig å legalisere ombygging, men du kan være sikker på at det ikke vil få negative konsekvenser. Disse inkluderer bøter for ulovlig ombygging..

Etter den angitte perioden utsteder boliginspektoratet enten tillatelse eller avslag.

Årsakene til avslaget kan være følgende brudd:

 • Forstyrrelse av integriteten til ytterveggene.
 • Installasjon av gulvvarme.
 • Flytting av vannforsyningssystemer, som et resultat av at bad eller kjøkken er plassert over boligkvarteret til naboene.

Ethvert avslag kan prøves å bli kansellert i retten, men eksperter, for å spare penger og tid, anbefaler å ty til et nytt utkast til plan som tar hensyn til alle kommentarene.

Noen mennesker, bevisst eller ubevisst, foretar først store reparasjoner, og prøver deretter å legitimere det..

Men husk, å prøve å spare penger på denne måten kan få problemer..

Hvordan legitimere?

Som nevnt tidligere kan ombyggingen legaliseres enten ved å kontakte tilsynsmyndigheten med en pakke med dokumenter, eller gjennom retten. Det er verdt å merke seg at i megalopolises boliginspektoratet, for ikke å overbelaste tingrettene, ofte møter leietakerne som foretok uautorisert ombygging og utsteder tillatelser. Men i denne saken snakker vi om enkle inngrep, i alle andre saker vil det være juridiske tvister og bøter..

Det er strengt forbudt å ta i bruk boliger som de bærende veggene er demontert fra. Ikke en eneste boliginspektør vil ta en slik risiko, det er fulle av sammenbrudd av takene, og muligens hele inngangen..

Rom som har gjennomgått ombygging må legaliseres, først etter at du kan videreselge, donere eller arve leiligheten. Derfor bør du ikke utsette med dette spørsmålet..

Du kan sende inn dokumenter til det multifunksjonelle senteret – MFC. Husk at hvis flere personer er registrert i leiligheten, trenger du en samtykkeerklæring for ombygging fra hver av dem. Når du har alle de ovenfor beskrevne papirene i hånden, ikke glem den tekniske konklusjonen, som sier om sikkerheten ved ombygging. Ikke glem å få en kvittering for aksept av dokumenter.

I noen tilfeller, hvis noen dokumenter ikke vises, kan tilsynsmyndigheten – SES, branninspeksjon eller Rospotrebnadzor uavhengig be om det via avdelingspost.

Konsekvenser av uautorisert endring

Staten tillater legalisering av ombyggingen ved å sende inn en kravserklæring i retten. For å gjøre dette må du ha en avslag på å bli enig om en større overhaling. Søknaden sendes tingretten om administrative lovbrudd. Dette må gjøres innen 90 dager etter at du mottok avslaget. Ikke glem å betale statsavgiften.

Men ofte går tilsynsmyndigheten for retten og anklager følgende corpus delicti – ulovlig ombygging og sannsynligheten for skade på felles eiendom, inkludert ventilasjon, gass eller vanntryksystemer.

Retten må dokumentere dokumentasjon på at overhalingen ikke påvirker nabos rettigheter og interesser, ikke utgjør en fare for liv og helse, og at den ble utført i samsvar med konstruksjons- og lovgivningsmessige handlinger.

Rettsavgjørelsen vil enten være rettet mot å tilfredsstille de juridiske kravene til boliginspektoratet, eller retten vil kreve en teknisk undersøkelse for å bevise at eieren av leiligheten har rett.

Vær oppmerksom på at den økonomiske byrden ved undersøkelsen påhviler den som fremsatte denne forespørselen i retten..

Når det gjelder en rettsavgjørelse til fordel for tiltalte, er det nødvendig, med en rettsavgjørelse, å gå til matrikkelmyndigheten for å foreta korreksjoner og legalisere ombyggingen. Men du må vente på fristen for anken. Det er vanligvis lik en måned.

Matrikkelspesialisten utarbeider et nytt teknisk pass, som det er nødvendig å kontakte matrikelregistreringsmyndigheten og Rosreestr med. I henhold til gjeldende lovgivning vil det ta en viss tid å gjøre de nødvendige endringene, og deretter kan du fritt disponere eiendommen.

Typer og alternativer

Som regel gjelder ombygging forening av ett rom med et annet på grunn av fullstendig eller delvis riving av veggene. Og slike endringer krever godkjenning. Men for eksempel er gjennomgangsrom, som også kalles “trikk” eller “trikk”, i “Khrusjtsjov” oftest koblet fra ved hjelp av skillevegger.

Skilleveggen kan reises fra en metallramme, belagt med gipsplater, men i dette tilfellet krever en slik ombygging av tillatelse ikke.

Ofte demonterer eierne av urbane kvadratmeter balkongblokkene og en del av veggen under dem. Takket være denne teknikken kan du koble loggiaen og rommet, og derfor utvide det. På den isolerte balkongen kan du organisere en arbeidsplass, sette et toalettbord eller et skrivebord.

Leiligheter, populært referert til som “vester”, har rom som ligger henholdsvis overfor hverandre, og vinduene i disse rommene vender mot forskjellige sider. Som et alternativ for ombygging er det mulig å merke seg installasjonen av en døråpning eller et vindu som forbinder kjøkkenet og rommet, men bare under forutsetning av at det ikke er installert en gassovn i rommet, men en elektrisk..

I en lineær layout er alle rom plassert på samme side. Om sommeren er en slik leilighet nesten umulig å ventilere..

Før du utvikler designet til din fremtidige leilighet, må du nøye studere den eksisterende opplevelsen. Dessverre overdriver noen mennesker det, og ved å bryte døråpninger opprette en “gangvei”. Husk at minst en dør skal forbli på soverommet, da dette er et personvernområde..

Både eierne av en 3-roms leilighet og eierne av en fireroms leilighet streber etter å modernisere hjemmene sine ved å lage et studio. På den ene siden er det praktisk – ved å kombinere kjøkkenet med stua forsvinner det unødvendige oppstyret som er knyttet til matfordelingen. Dette er veldig viktig i tilfeller der gjestene ofte er. Men på den annen side må du huske på at å rive en vegg er en plagsom prosess, det kan ta flere uker. Hele denne tiden vil det være støy, støv og skitt i leiligheten..

La oss se nærmere på alternativene for ombygging for forskjellige leiligheter.

Ett rom

Det virker vel som hva man kan gjøre med en ett-roms leilighet hvis den tilhører en familie med små barn? Problemet med slike forhold løses bare ved å konvertere en ett-roms leilighet til en to-roms.

I de fleste tilfeller er det nok å sette en skillevegg og sone rommet. Dette kan kreve tapet i en annen farge eller maling av en bestemt nyanse. Skillevegger kan være plast, smidd metall, i form av gardiner eller gardiner. Men oftest er de laget av frostet glass. I dette tilfellet er de utstyrt med en spesiell mekanisme som lar deg flytte døren med en liten bevegelse av hånden..

For eldre barn rådes designere til å sonere hjørnet med et podium. Men husk at pallen reduserer høyden på rommet betydelig, men samtidig kan skuffer bygges inn i det, skap – ekstra lagringsplass.

For å spare penger kan du sonere rommet ved hjelp av forskjellige gulvbelegg, det er tillatt å legge et lett laminat på barnerommet og et parkett i hovedrommet. Moderne tetningsmidler gjør det mulig å maskere leddene mellom forskjellige belegg i en slik grad at de er praktisk talt usynlige..

Det kreves ingen tillatelse for bygging av vegger fra en metallramme som er belagt med gipsplater. Når du velger dette alternativet, kan du ikke bare dele rommet, men også lime det over med tapet eller maling.

Et lite tips: hvis du bruker glassfiber, er tapetseringen raskere.

Alternativt kan en murstein- eller fjærplate anbefales. Tunge-og-sporplaten er en nyhet i byggemarkedet, men overraskende kommer strukturen fra den billigere enn fra murstein, og samtidig er installasjonen raskere og enklere. Det krever ikke en metallramme, tilkoblingen er laget med lim.

Til tross for at tykkelsen på platen er omtrent lik fem centimeter, kan den største ulempen med GWP kalles det faktum at den er laget av gips, derfor anbefales det ikke å montere den i rom med høy luftfuktighet – på bad, på kjøkken.

To-roms

I to-roms leiligheter er det mulig å kombinere kjøkken og stue. Takket være dette utvides plassen visuelt. Og hvis du flytter spisestuen til stuen, vises det ekstra plass på kjøkkenet. Dette er veldig viktig for de menneskene som har et lite kjøkken. Den frigjorte plassen kan brukes til bevegelse, så overgangen fra vasken til kjøleskapet eller til arbeidsområdet vil ikke ha en hindring i form av et kjøkkenbord.

I tillegg kan du kombinere et rom og en korridor eller et kjøkken ved hjelp av et pantry med en entré. For å gjøre dette må du rive en del av veggen. Gipsvegg er lettest å rive, spesielt hvis de ble bygget under sovjettiden. På den tiden var det praktisk talt ingen metallramme, så de er enkle å demontere. Men hvis reparasjonen ble utført for flere år siden, så er gipset festet på selvskruende skruer, det er lett å vri dem med en skrutrekker. Det gjenstår bare å demontere metallprofilen.

Situasjonen er mer komplisert med demontering av en murstein eller armert betongvegg, mens man må huske på at hvis veggtykkelsen er høyere enn 120 mm, så er den bærende.

Fra verktøyene trenger du slag, kobbe, slegge, vinkelsliper, i tillegg kan du bruke en spikertrekker og en meisel. En spikertrekker er nødvendig for å demontere en sokkel i tre.

For å utelukke elektrisk støt, er rommet slått av på forhånd. Elektriske ledninger kan kjøres inne i vegger, og for å finne det må du se på utformingen av kabelsystemet. Kabelen går vanligvis over brytere og stikkontakter, etter å ha undersøkt veggen og funnet ledningen, er det nødvendig å fjerne den og isolere endene.

Lignende handlinger utføres med vannforsyningen – stigerøret er blokkert, rørene kuttes av med en kvern og endene lukkes med plugger.

Møbler, apparater og dekorative elementer må være dekket med tett materiale, det kan være et unødvendig teppe, polyetylen eller forskjellige filler. Dette gjøres for at støv og rusk ikke skal ødelegge ting..

Det siste trinnet i trinn-for-trinn-instruksjonene på forberedelsesstadiet er å demontere gulvlister, tapeter, maling, innerdører. En boks bør stå igjen hvis vi snakker om et spiskammer, hvis vegger til slutt må rives med en stansemaskin.

Husk at sementstøv er skadelig for menneskers helse, derfor er det nødvendig å følge sikkerhetstiltak og bruke personlig verneutstyr – briller, åndedrettsvern, hansker og spesielle klær.

Av sikkerhetshensyn demonteres veggen fra den øvre delen. I dette tilfellet oppstår ikke sannsynligheten for kollaps. Eksperter anbefaler å skrape i små biter, slik at bitene lett kan transporteres. Lignende handlinger kan være nødvendig når døråpningen skal utvides..

Overflaten må fuktes med vann, i så fall vil støvet legge seg og ikke spre seg gjennom leiligheten. I armerte betongkonstruksjoner blir armeringen kuttet av med vinkelsliper.

Hvis partisjonene i rommet er laget av murstein, må du først komme til sømmen. Ved hjelp av en meisel og en hammer slås den første mursteinen ut, handlingssekvensen gjentas til arbeidet er fullført.

Treroms

I tillegg til de tidligere annonserte ombyggingsalternativene, anbefaler en designer for en treroms leilighet å kombinere loggier eller balkonger med et av rommene. En slik handling kan på den ene siden øke rommet betydelig, og dette er spesielt viktig for små leiligheter, og på den annen side er det mulig å organisere et arbeidsområde eller et rekreasjonsområde på balkongen..

Dessverre vil det ikke fungere å bringe radiatorene til balkongen, dette er forbudt ved lov. Derfor, før du begynner å demontere balkongblokkene og veggene, må du glasere loggiaen. Det er veldig viktig å bruke et tre-kammer dobbeltvindu og en fem-kammer plastprofil, men en slik struktur vil bety tyngre sokkelen, og det må kanskje forsterkes.

Som varmeapparat kan du bruke mineralull, ekspandert polystyren, ekstrudert polystyrenskum eller polyetylenskum. Mineralull er et naturlig materiale, det kan være stein, slagg og glassfiber. Minvata er enkel å installere, den kan enkelt kuttes med en vanlig skrivesakskniv. Mineralull beholder perfekt varmen og tillater ikke uvedkommende lyder i rommet, og dette er veldig viktig hvis balkongen vender mot oppkjørselen.

Husk at du må jobbe med glassull i personlig verneutstyr, ellers kan det oppstå kløe og irritasjon ikke bare i huden, men også i slimhinnene..

Polyfoam påvirker ikke menneskers helse negativt, men det er enkelt å kutte og installere. Den har gode lydabsorberende egenskaper og beholder varmen. Når du arbeider med dette materialet, kan du til og med jevne ut overflaten, slik at ytterligere maling eller liming av veggene ikke vil forårsake vanskeligheter..

Ekstrudert polystyrenskum og polyetylenskum er nye varer på byggemarkedet. Sistnevnte har forresten et ekstra folielag, på grunn av hvilken varme blir beholdt i rommet i lang tid..

Etter at isolasjonen er valgt, må du demontere tregulvet, fjerne rester av maling, betong eller sement, rengjøre overflaten for smuss og rusk. Det er veldig viktig å bruke ikke bare en våt fille, men også en støvsuger. Etter rengjøring må de resulterende sprekkene repareres. Hvis sprekkene er små, utvides de til en centimeter, hvoretter et fugemasse eller en spesiell løsning helles. Og hullene mellom takene må tettes med polyuretanskum..

Etter tørking blir overskuddet avskåret med en geistlig kniv, og overflaten behandles med en primer.

Det neste trinnet er å legge vanntettingslaget..

Takmateriale, spesiell impregnering eller flytende gummi kan fungere som vanntetting. Valget vil bare avhenge av basen – hvis det er betong, brukes impregnering, og hvis det er flislagt, gummi.

Tak, vegger og gulv isoleres gradvis. Isolasjonen er festet med trelister og gipsplater. Topplaget vil deretter bli festet til dem. Som belegg kan treplater eller kryssfinerplater brukes, som tapet senere limes på. Festing på en metallprofil er også tillatt.

Eksperter anbefaler å bruke infrarød gulvvarme. Den er enkel å installere og bruker lite energi. Siden loggiaen ikke er stor, vil installasjonen ikke ta mye tid. Men før de demonterer balkongblokken og en del av veggen, har denne prosessen allerede blitt beskrevet tidligere, så det gir ingen mening å stoppe der

Det er viktig å vite at i noen serier av typiske hus er terskelen en del av bunnplaten, derfor er demontering strengt forbudt. I denne forbindelse anbefales designere å lage et lite podium. I monolitiske hus kan terskelen fjernes; den påvirker verken varmeisoleringsegenskapene eller strukturens integritet..

Dessverre klarer ikke alle mennesker å fjerne vinduskarmen; i slike tilfeller anbefales det å bruke denne plassen til montering av et akvarium eller en bardisk. Og når du organiserer en vinterhage, kan vinduskarmen lages med potter med planter.

Firerom

Men mest av alt kan du realisere fantasiene dine i en flerroms leilighet. Dette inkluderer å kombinere en korridor med en bod for å lage en stor entré, og et kjøkken med stue for å omdanne rommet til et studio, og demontere balkongblokken, og koble dette området til et av rommene, og kombinere en bad med toalett..

Forresten, om det kombinerte badet: det kan utvides på bekostning av ikke -boliglokaler – korridorer og boder, eller flyttes helt. Samtidig er det viktig at overføringen utføres til lokaler som ikke er bolig, ventilasjon, vanntetting av gulv tilbys.

Det må huskes at når du utfører rørleggerarbeid, er det en mulighet for oversvømmelse av naboer nedenfra. Derfor må dette arbeidet utføres av en spesialist..

Et annet trinn i ombyggingen er riving av mesaniner og innebygde garderober. I løpet av sovjetårene ble mange bygårder leid ut med dem. Det var et romslig sted for oppbevaring av yttertøy, interiørartikler og unødvendige ting..

Men i dag er disse designene utdaterte, de ble erstattet av modulære garderober og garderober. Mezzaninen opptar til og med store områder, og reduserer dermed takhøyden i korridoren. Og i noen hus er det en del av døråpningen, noe som betyr at ved å demontere mesaninen vil det være mulig å fjerne døren også..

Som regel er kjøkken i fire-roms leiligheter store, men plasseringen av døren er upraktisk. For å rette opp situasjonen må du flytte døren. For eksempel kan du lage en ekstra dør som forbinder kjøkkenet og et tilstøtende rom, og den gamle døren kan repareres. Slike endringer vil tillate deg å sette kjøkkenretten og spisestuen i en annen rekkefølge, noe som vil utvide plassen betydelig. Men nok en gang vil jeg merke meg det faktum at en elektrisk komfyr må installeres på kjøkkenet; en slik ombygging er uakseptabel med en gassovn..

Når du kombinerer et rom med et kjøkken, må du huske på at det kommer ekstern lukt inn i dette rommet også, siden ventilasjon i gamle hus ikke fungerer bra. Kjøkkenet kan i tillegg utstyres med en moderne hette.

Ofte fratas de første etasjene loggier. Eierne av slike leiligheter har et rimelig spørsmål, er det mulig å gjøre det selv og legitimere ombyggingen? Når du svarer på disse spørsmålene, er svaret ja. Men samtidig er det viktig å få tillatelse fra naboer og tilsynsorganet. I dette tilfellet brukes balkongen suspendert – på braketter eller hengslet – på en metallramme.

Med tillatelse i hånden demonteres vinduet og en del av veggen, en balkongdør installeres, som åpner seg inn i rommet. Rammen er festet til veggen og dekket. Glass, isolasjon og kledning av balkongen eller ikke – valget er opp til eieren av lokalene.

Husk at en slik ombygging ikke er billig, så du må veie alle fordeler og ulemper før du bestiller en prosjektplan og blir enige om en større overhaling..

Viktige tips

Enhver person er en designer i hjertet, og millioner ønsker å få liv i ideene sine, dette gjelder også ombygging. Det spiller ingen rolle om vi snakker om en liten leilighet eller en hytte på landet. Hvor skal jeg starte?

Designere anbefaler å starte med en plan. For dette blir det tegnet en skisse av en leilighet, som et felles område er markert på. Hovedsonen brukes på ordningen – det kan være både boliger og lokaler, tidsbruken i et bestemt område er grunnleggende i dette. For eksempel, hvis en enslig kvinne oftest er på kjøkkenet, er kjøkkenet hovedområdet for henne..

Prosjektet inkluderer rekreasjonsområder, korridor, balkong, bad og toalett. Etter det må du lage en skisse av de planlagte endringene på et stykke papir. Dette kan være en forlengelse av gangen, kombinere bad, kombinere stue med kjøkken.

Det er viktig å vurdere bevegelsen av husstandsmedlemmer. Når du flytter en døråpning eller lukker den, bør det ikke være noe ubehag, dette er spesielt viktig hvis en eldre bor i leiligheten. På skissen bør du skjematisk tegne møbler og apparater, ikke glem området til boligkvarteret, belysning, ventilasjon, vannforsyning og oppvarming.

Ofte er en skisse tilstrekkelig, forutsatt at det ikke gjøres endringer i ventilasjon, gassanlegg og bærende vegger ikke går i stykker. Denne skissen kan forresten også brukes etter avtale med Boliginspeksjonen..

Vakre eksempler

Denne delen vil presentere fotografier av virkelige ombygginger, inkludert de som er laget i en felles leilighet. Utformingen av disse ombyggingene ble utviklet ikke bare av spesialister, men også av vanlige borgere..

For mer informasjon om hvordan du legaliserer ombygging, se videoen nedenfor..