Lydisolering i et trehus

Private hus har nylig blitt mer og mer populære, fordi mange byboere prøver å flytte ut av byen for å nyte fred og komfort. Samtidig vil de ikke gå langt fra megabyer. Til tross for sin komfort og kos, har private hus i tre noen ulemper. Ofte er en slik ulempe i et privat hus veggenes overdreven lydgjennomtrengelighet.. La oss prøve å finne ut hvordan du lager riktig lydisolering i et trehus med egne hender, og hvilke materialer som er best brukt til dette.

Behovet for støyisolering

La oss starte med det faktum at lydisolasjon bør være i enhver bygning. Tross alt er det lite sannsynlig at et stort antall forskjellige typer lyder som vil påvirke innbyggerne i huset bidrar til en koselig atmosfære. Men det skal sies at når du oppretter lydisolering av lokaler, identifiseres forskjellige støykilder og forskjellige typer støy. Interne skaper ingen ubehag for en person, men eksterne er av flere kategorier. Og moderne isolatorer bør velges med denne faktoren i tankene.. Etter typen overføring av påvirkning er støy eller lydbølger delt inn i:

 • luft;

 • trommer;

 • strukturell.

Hvis vi snakker om luft, blir overføringen utført med luft, de har ingen forbindelse med gjerder og for dem en enkel nok støyisolator. Hvis vi snakker om perkusjon, vises de når ting kommer i direkte kontakt med overflater. Men de strukturelle dannes etter at påvirkningsobjektet kommer inn i strukturen til overlappingen. Denne typen bølger kan reise lange avstander i en bygning..

Du må først undersøke veggene for problemområder. Spesielt mye oppmerksomhet bør rettes mot sprekker og hull i leddene i kommunikasjon.

Etter det er det nødvendig å lukke alle hullene ved siden av stikkontaktene godt. Den beste måten å gjøre dette på er med glassfiber..

Andre aspekter kan også øke lydvibrasjonsnivået:

 • bruk av beslag av lav kvalitet, samt tilstedeværelsen av hull i dør- og vinduskarmer;

 • bygningsmaterialer som huset er laget av, med lav støyisoleringsytelse;

 • feil valgt finish, på grunn av hvilken den svakt absorberer lydvibrasjoner.

Noen ganger, for å forbedre lydisolasjonen, er det nok å utføre følgende handlinger:

 • bytt den gamle døren ut med en ny, som vil ha forseglingsunderlag rundt omkretsen;

 • installere pakninger på passasjene mellom rom;

 • bytt trevinduer med doble vinduer eller PVC-analoger;

 • avslutte fasaden på bygningen med materialer som har høye reflekterende egenskaper.

Hvis dette ikke hjelper, kreves det mer seriøst komplekst arbeid..

Mulige materialer

Det er ganske mange materialer som kan dempe eller reflektere lyd.. Noen er klassifisert som kunstige, mens andre er naturlige. De har forskjellige lydisoleringsegenskaper og vekt. La oss vurdere dem mer detaljert.

Den første er lydisolering av kork.. Det kjennetegnes ved høy plastisitet og tynnhet. Den er laget i form av tallerkener og har en høy pris. Utmerket for støyisolering inne i huset på grunn av lav vekt og dimensjoner. Perfekt for rom, ettersom det har et attraktivt utseende.

Det neste materialet er lastet vinyl eller støyblokk. Den er perfekt for små rom, den er produsert i form av en film med en tykkelse på ikke mer enn 2,5 mm. Den har en høy tetthet, som gir gode lydabsorberende egenskaper til materialet. Et vinylark som dette kan holde opptil 25 dB. I tillegg har den økt motstand mot naturlige faktorer, spesielt fuktighet..

Underlag er en annen type materiale som kan brukes til lydisolering. De limes vanligvis direkte på veggene under tapetet. Det er den lave vekten som er en fordel, men man bør ikke forvente veldig alvorlig støydemping fra dem..

Mineralull er et materiale som består av fibre. Den har heller ikke for høye støydempende egenskaper. Det brukes vanligvis til isolasjon av ytre overflater. Gitt materialets store tykkelse, er det bedre å ikke bruke det til arbeid inne i bygningen..

Det neste alternativet som kan brukes til lydisolering hjemme er ekspandert polystyren. Den tilhører kategorien syntetisk og produseres i plater. Det er miljøvennlig og helt trygt for mennesker. Den takler effekten av naturlige faktorer godt og har lang brukstid. Kan blokkere 4 dB lyd helt. Vanligvis brukes den i kombinasjon med noen andre materialer, som lar deg oppnå en god grad av støyabsorbering..

Et annet materiale som må sies er ZIPS. Denne forkortelsen står for Soundproof Panel System. Arkene er vanligvis montert på vegger under tapet eller andre overflater. Et slikt panel har vanligvis flere lag og tilhører kategorien sandwichark. Typisk inkluderer ZIPS -strukturen stiftglassfiber og et gipsfiberark, som er nødvendig for å gi økt stivhet og motstand mot mekaniske deformasjoner. Slike paneler kan ha en tykkelse på mer enn 4 centimeter på grunn av tilstedeværelsen av innebygde vibrasjonsdempende enheter..

Et annet interessant materiale er glassfiber. Fra navnet kan du forstå at det er laget av glass. Samtidig er det en fleksibel og pålitelig løsning som kan brukes til isolasjon og isolasjon. Det brukes vanligvis i skillevegger som et mellomlag. I rammekonstruksjoner brukes glassfiberark for å lage innvendige skillevegger.

Du kan også bruke gips. Det er spesielle ark av slikt materiale som lar deg lage veggdekorasjon. De har den høyeste tettheten, lav bøyestivhet og høy masse, som lar deg få maksimal beskyttelse mot vibrasjoner. De brukes til å lage rammevegger mellom rom. De brukes også til å forbedre de lydabsorberende egenskapene til mellomgulvet. Om ønskelig kan du bruke vanlige gipsplater, men bare ved å lage sandwichpaneler.

Når det kombineres med en rekke materialer, kan du få ganske gode lydisolerende strukturer. Denne designen lar deg absorbere opptil 10 dB.

Hvordan lage lydisolering?

Etter alle nødvendige målinger og anskaffelse av nødvendig materiale, er det nødvendig å utføre arbeid for å fullstendig dekke alle mulige bevegelsesretninger for lydbølger i rommet.. Det vil si at det er nødvendig å stenge stikkontakter, rørleggeråpninger, varme- og telekommunikasjonsåpninger.

Selve prosessen med å lage lydisolasjon er delt inn i tre trinn:

 • for vegger;

 • for gulvet;

 • for tak.

La oss nå se nærmere på hvert trinn..

Vegger

Vegger i et hus som har tregulv utsettes oftere for forskjellige typer belastninger enn gulv eller tak. For å forbedre egenskapene bruker de vanligvis basalt eller mineralull..

Vi vil analysere hvordan støyisolering av innvendige skillevegger utføres.

 • Det er nødvendig å feste trebjelker til veggene i horisontal stilling, noe som er nødvendig for å skape ventilasjon. Slike lameller er faktisk kasse.

 • Til den opprettede rammen må du feste en film for å isolere damper.

 • Nå må du lage den vertikale delen av rammen. Det er bedre å lage det av lette metaller..

 • Mellom stativene legger vi ut biter av mineralull eller ZIPS -paneler, hvoretter vi fikser materialet ved hjelp av skinner.

 • Påfør det andre laget av dampsperrefilm på toppen.

 • Det gjenstår å bruke etterbehandlingen, og prosessen med lydisolering av veggene vil bli fullført.

Gulv

For å beskytte mot støy som kommer nedenfra, er det bedre å bruke et materiale som basaltull eller ecowool. Fordelen deres er at de har en høy tetthet. I tillegg vil det ikke være en dårlig beslutning å installere et ekstra underlag av gummi eller korkplater under laminatet eller annet gulvbelegg.. Prosessen med lydisolering av gulvet vil bestå av følgende trinn:

 • først må du fjerne det gamle gulvbelegget, deretter legge et lag med vanntetting på tømmerstokkene og i mellomrommet mellom dem;

 • det er nødvendig å legge et lydreflekterende lag på det;

 • nå påføres et tredje ekstra vanntettingslag;

 • gummikorkplater legges;

 • sponplater legges på toppen av den resulterende strukturen.

For å isolere tom plass på steder der det er en skjøt mellom gulv og vegger, er det best å bruke et materiale som filt..

Tak

Det er mulig å utføre støyisolering av taket både fra utsiden, fra loftet og fra innsiden.. Hvis en person for eksempel bor i et to-etasjers hus med naboer, bør alt arbeid diskuteres med dem..

Hvis vi snakker direkte om prosessen med lydisolering av taket i typen bygninger som vurderes, vil det bli utført som følger.

 • Det er nødvendig å demontere alle materialer helt fra taket.

 • Nå må du feste en dampsperre til den. For å sikre det, er det best å bruke en konstruksjonsstifter..

 • Mellom tømmeret og undertaket er det nødvendig å fylle rommet med lydisolerende materialer av høy kvalitet. Disse kan kalles de som har en liten masse og høy lydabsorpsjonskarakteristikk. For eksempel skumplater, basaltull og forskjellige typer isolasjonsmaterialer, som produseres i form av ruller.

 • Hvis taket er laget av trelister, må deler av mineralmattene plasseres mellom dem..

 • Nå gjenstår det bare å bruke den siste finishen, og taket vil være klart.

Anbefalinger

Når du implementerer lydisolering i et trehus, må du vite de spesifikke detaljene i denne prosessen. For eksempel, før du kjøper isolasjonsmaterialer for vegger og tak, bør du inspisere alt for å se om det er forskjellige feil, og deretter reparere dem. Slike foreløpige forberedelser kan ikke ignoreres, fordi det kan påvirke resultatet av arbeidet betydelig..

Hvis forberedelsen utføres dårlig, vil det optimale resultatet ikke oppnås fullt ut.. Det kreves også spesiell oppmerksomhet til de såkalte problemområdene. Det mest problematiske området vil være vinduer og dører, fordi de lar kulde og vind passere gjennom. De må være forberedt på forhånd i samsvar med alle GOST -standarder. Dette vil også kreve installasjon av forseglede dørblad i metall og moderne, doble vinduer av høy kvalitet..

I tillegg bør du bare bruke naturmaterialer av høy kvalitet fra pålitelige produsenter, noe som eliminerer muligheten for å kjøpe lydisolerende materialer av lav kvalitet..