Leiligheter med et ekstra lys

Enheten til det andre lyset er en utmerket mulighet til å dekorere et vakkert rom på en original måte, som alltid vil bli fylt med letthet og lys. Men du kan utstyre den hvis leiligheten har to etasjer eller opprinnelig ble designet med svært høye tak..

Hva det er?

En leilighet med et annet lys er et rom der høyden tilsvarer to etasjer, men det er ingen overlapping mellom dem. Men vinduene er plassert helt til toppen, på grunn av hvilken plassen er fylt med lys..

Samtidig er boligkvarteret plassert i kantene, mens midten fungerer som et fellesareal, hvor en stor stue, kjøkken, vinterhage kan ligge.

Trappene til andre etasje i slike leiligheter er vanligvis stilt opp langs veggen, uten å overlappe den sentrale delen og ikke være iøynefallende. Det fører bare til andre etasje til rommene, som, som i første etasje, ligger i kantene..

Slike leiligheter kan ligge i elite- eller små bygårder, rekkehus, duplex. Ideelt sett er det selvfølgelig bedre å lage et slikt oppsett i ditt eget hjem. Med så store vinduer, som er hovedfokuset, spiller faktisk landskapet utenfor vinduet en viktig rolle..

Disse bør enten være vakker utsikt over byen (hvis leiligheten ligger i de øverste etasjene), eller naturlige landskap, hvis leiligheten ligger i et lavhus for to eller tre familier utenfor byen.. I andre tilfeller er det ganske enkelt ikke mulig å sette pris på en leilighet med dobbelt lys..

Fordeler og ulemper

En slik original leilighet har sine fordeler og ulemper. Det er bedre å ta hensyn til dem på forhånd, selv på kjøps- eller konstruksjonsstadiet..

La oss ta en titt på alle fordelene først.

 • Denne versjonen av leiligheten vil alltid se presentabel ut. Ledig plass lar deg levendegjøre enhver stil. Dette er det viktigste pluss.

 • Store vinduer gir mye lys inn i rommet. I tillegg er det muligheten til å nyte utsikten utenfor vinduet fullt ut, det spiller ingen rolle om solen skinner der, det regner eller snøen snurrer..

 • Det romslige rommet i underetasjen lar en stor familie tilbringe tid sammen, arrangere familielunsjer og middager, samt ta imot gjester og organisere ulike arrangementer.

Det er også ulemper, men alle disse problemene kan løses.

 • Å varme opp en så stor plass er vanskelig. Derfor bør du lage god varmeisolasjon, installere et varmt gulv, plassere radiatorer rundt hele omkretsen.

 • Det er vanskeligheter med vedlikeholdet av lokalene. For eksempel bytte lyspærer i lysarmaturer, vaske vinduer, skifte gardiner.

 • Vedlikeholdskostnadene for slike boliger øker betydelig.

 • På grunn av den tomme plassen mellom etasjene, går mye brukbar plass tapt.

 • Matlukt vil spre seg over hele leiligheten.

Til tross for disse nyansene, vet de som bestemmer seg for å kjøpe slike boliger nøyaktig hva de vil ha og har mulighet til å betale alle utgifter, opp til å invitere rengjøringstjenester til å rengjøre leiligheten og vaske vinduene fullstendig..

Funksjoner i oppsettet

Layouten på to nivåer lar deg spille opp plassen på en original måte, og det er praktisk talt ingen begrensninger i valg av stil. Alt avhenger av din egen smak og familiens behov.

Oftest er sentrum av sammensetningen i slike leiligheter peisen.. Den har både en dekorativ og praktisk funksjon. På kalde vinterkvelder vil samlingene ved peisen bli enda mer behagelige. Her, i et av hjørnene, er det en kokesone. Når det gjelder de andre rommene, ligger de langs veggene..

Første etasje har plass til for eksempel:

 • bibliotek;

 • kabinett;

 • treningsstudio;

 • gjesterom;

 • vaskerom.

I prinsippet, hvis det ikke er noe ønske om å koble kjøkkenet til rekreasjonsområdet, kan du plassere det bak en egen dør, slik at senteret er helt fritt til å legemliggjøre dine interiørideer..

Trappen til andre etasje bør kombineres med den generelle stilen og ikke skille seg ut for mye og enda mer, så ta opp mye plass. Andre etasje huser vanligvis soverommene – voksne og barn. Antall rom avhenger av antall personer som bor i leiligheten.

Bad og toalett kan plasseres i første og andre etasje.

Design

Det sentrale stedet i en slik leilighet er rekreasjonsområdet. Derfor, i tillegg til en peis, betyr det også en stor sofa eller flere små, lenestoler, bord. Her velger alle sitt eget interiør.

Innredning må velges med omhu også. Plassen er betydelig, men det er det fine med den. Interessante gardiner, original belysning, store planter i gulvpotter kan spille rollen som dekorative elementer her..

Belysning bør vurderes nøye. Dette bør være et sentralt lysarmatur og lys fordelt på soner..

Avhengig av husstandens hobbyer, kan første etasje enkelt bli til et konsertsted, et teaterscene eller et kunstverksted..

Når du arrangerer en slik leilighet, vil det være riktig å bevæpne deg med eksempler, spesielt hvis det ikke er erfaring med å dekorere slike lokaler.

 • Veldig koselig og stilig rom, innredet i brune og beige farger. Det er ingenting overflødig i rekreasjonsområdet, men det er alt du trenger for et behagelig tidsfordriv. Det var også et sted for en peis. Trappen til andre etasje er et harmonisk tillegg.

 • Leiligheten, dekorert med en overvekt av hvitt, ser også fordelaktig ut.. Det er mye luft, letthet og lys i den. De originale vinduene tiltrekker seg også umiddelbart oppmerksomhet..

 • Svarte nyanser gjør plassen veldig attraktiv, gi den en spesiell sjarm. La et slikt rom se litt dystert ut, men alt er gjennomtenkt til minste detalj, og mangelen på lyse toner kompenseres av lyset som kommer gjennom de store vinduene.