Layout og interiørdesign av leiligheter: finesser av valg og etterbehandlingsalternativer

Når du kjøper en leilighet, enten det er ett-rom eller fem-rom, er det viktig å ta hensyn til en rekke faktorer, blant annet den viktigste er oppsettet. Graden av bekvemmelighet, arrangement av møbler, komfort, stilmuligheter avhenger av det. For å forstå hvordan du gjør det riktige valget, er det verdt å demontere i detaljene i selve oppsettet og designmulighetene som det avslører i hvert enkelt tilfelle..

Visninger

I dag på boligmarkedet kan du finne følgende typer leiligheter:

 • “Stalinka”;
 • “Khrusjtsjov”;
 • “Brezhnevki”;
 • standard;
 • forbedret;
 • moderne.

Hver sort følger sin tids interesser og har sine egne egenskaper, som bestemmes av opptak, funksjonalitet, antall husstander.

“Stalinister”

Denne sorten er iboende i tidsperioden fra 1954 til 1961. Disse leilighetene er sjeldne i dag, de finnes i 2-, 3-, 4-, 5-etasjers murhus, som først ble bygget i henhold til standard design. Oftest representerer de et oppsett med et totalt opptak på 32 til 50 kvm. m for ett-roms leiligheter og fra 80 til 110 kvm. m – for fireromsoppsett. De karakteristiske trekk ved slike boliger er takhøyden, komponent 3 m, tilstedeværelsen av en balkong og innebygde garderober. Badet kan være separat eller kombinert.

“Khrusjtsjovka”

Disse leilighetene ble bygget i perioden 1958 til 1967. Hus på 4 og 5 etasjer uten heis besto hovedsakelig av paneler, murstein, senere begynte de å bli laget av blokker. Faktisk er de små leiligheter med en upraktisk layout. Takhøyden er fra 2,5 til 2,7 m, badet i slike leiligheter er kombinert, innerveggene har lav lydisolasjon. Det totale arealet til en ett-roms leilighet av denne typen overstiger ikke 33 kvm. m. En liten plass er tildelt kjøkkenet, der det er vanskelig å plassere mer enn et bord og en stol.

“Brezhnevki”

Disse leilighetene erstattet Khrusjtsjovene i 1968: de ble bygget til 1975 i fem-etasjers panelhus, inkludert blokkrom og alternativer for små familier. Isolerte rom dukket opp i dem med vinduer som så på forskjellige sider av bygningen, noe som var en sjeldenhet i “Khrushchevs”. I gangene til leiligheter av denne typen er det plass til en innebygd gang.. Kombinerte enheter er normen utelukkende for ett-roms leiligheter. På samme tid minner utformingen av rommene om den trange Khrusjtsjov, men veggene i dem er laget av armert betong, som på en gang gjorde det mulig å akselerere konstruksjonen til skade for leilighetene: de ble kalde.

Standard

Disse leilighetene dukket først opp i 1968: de ble bygget til 2005 i 5-, 9-, 12-etasjes panel, murbygninger. I motsetning til forgjengerne har de et komfortabelt oppsett, de er preget av tilstedeværelsen av karnappvinduer, kunstnerisk dekorasjon. De er leiligheter for 1 – 4 rom med separat bad, takhøyde – 2,5 – 2,8 m, et romslig kjøkken, en loggia, innebygde garderober og boder. Vinduer i slike leiligheter er ofte plassert på to sider..

Forbedret

Disse leilighetene dukket opp i 1977, slike hus ble bygget frem til 2006. De er preget av panel, blokk, murhus på 9, 12, 16 etasjer. Standard takhøyde for slike leiligheter overstiger ikke 2,5 m, deres typiske serier kjennetegnes ved et isolert romoppsett, som kan være 1, 2, 3, 4. Det særegne ved slike leiligheter er et eget bad., tilstedeværelsen av en loggia med en dybde på 1,4 – 1,5 m, innebygde garderober og mesaniner. Vinduene i rommene kan vende mot forskjellige sider av huset.

Moderne

Leiligheter bygget i 1996 anses å være moderne. Konstruksjonen deres utføres i stor skala, som avhenger av regionene og boligklassen. Klassiske alternativer er designet for 1, 2, 3, 4 rom, de kjennetegnes ved den store plassen i hvert av rommene (bolig og ikke-bolig). Takhøyden i slike leiligheter er vanligvis 2,8 m, selv om det i tidlige bygninger ikke oversteg 2,5 m. Badet er romslig og separat, med en individuell tilnærming til konstruksjon kan det gjøres kombinert ved å utføre et stort toalettrom.

I tillegg til standard og typiske løsninger, som inkluderer den “lille familien”, er ikke-standardiserte tilnærminger til planlegging spesielt populære i dag. Disse inkluderer varianter med en gratis, sirkulær, kantet, tsjekkisk, europeisk utforming, samt “sommerfugl” og “vest”. I motsetning til de gamle oppsettene, har de ikke tyngdekraftatmosfæren i små oppsett. De kan være ett-, to-, tre-, fire- og femrom, mens de er komfortable.

Den opprinnelige utformingen er en studioleilighet. Det er åpent: alle rom, med unntak av badet, kombineres sammen. Dette skaper plass, arrangementet er underlagt soneteknikken, hvor hvert mellomrom har sitt eget formål..

Duplexleiligheter er premium -varianter: Dette er luksusleiligheter med to etasjer forbundet med trapper. De har ofte avsatser, kolonner, skillevegger, noe som visuelt gir rommet en inndeling i funksjonelle soner. Utformingen av en to-plan leilighet har ingen grenser: den kan dekoreres i en klassisk, moderne, vintage eller etnisk stil, og kombinerer rom med lignende vegg-, gulv- og møbler. I andre tilfeller kan stilistikken være annerledes, selv om brå overganger av temperament er uakseptabelt.

Særegenheter

Til tross for at alle oppsett er forskjellige, forskjellige i opptak og perspektiv, er de individuelle. Selv de gamle “Khrusjtsjov” eller “Stalin” bygningene kan nå få et koselig utseende, takket være at leiligheten vil bli visuelt mer gjestfri og komfortabel. Hver type oppsett, inkludert lineær, er underlagt reglene i de etablerte forskriftene, som forbyr riving av bærende vegger, plassering av “våte” soner med risiko for lekkasje på steder der naboene har stuer under. Hver leilighet har et diagram med plassering av rom, opptakene, designfunksjonene som angir matrikkelnummeret.

Funksjoner i oppsettet er avsatser, nisjer, innebygde stativer, podier som endrer takhøyden og søyler. Andre nyanser av lokalene inkluderer et skrå perspektiv: det er ikke uvanlig å legge merke til fasede vegger når man går inn i en leilighet, noe som gir rommet en trekantet form. Dette er ekstremt upraktisk og forhindrer plassering av møbler, gir rommet følelsen av å komme inn i en tunnel. Det samme kan sies om trange korridorer og små korridorer: de fører ofte til like trange rom som ligger vinkelrett, noe som ikke kan ignoreres når du arrangerer et hjem.

Noen ganger blir teknologien ikke fulgt under konstruksjonen, så du kan se den åpenbare krumningen på veggene: de kan være skjev i høyden, variere i bredde og lengde på to motsatte. Ulempene inkluderer gulvene, som starter fra inngangsdøren, helles på forskjellige nivåer. Ved å utjevne dem reduseres takhøyden ofte visuelt. I andre boliger merkes en fas av gulvet fra inngangsdøren: det ligner et lysbilde.

Et problem som ødelegger utseendet på rom er smale døråpninger, buer og dører, som også er upraktisk med åpningssiden. Denne designen får visuelt ethvert rom til å ligne et bur med begrenset plass. Spesielt i dette tilfellet lider personer med overvekt: minimumsbredden på døråpninger kan være 70 cm. Ofte er årsaken til indre ubalanse høyden på buene, som visuelt får taket til å sitte på huk.

Alle funksjonene i hver leilighet, angitt i diagrammet eller det visuelle, krever en oppmerksom tilnærming til et harmonisk arrangement. Det er viktig å skape en atmosfære av hjemmekomfort, slik at husstandsmedlemmer ikke føler stresset forbundet med en feil og dårlig gjennomtenkt utforming. Det er viktig å snu ulempene med rom til sine fordeler, spesielt hvis de ikke kan rives. I dag er grunnlaget for ethvert oppsett plass: dette er akkurat det som må demonstreres gjennom design. Vurder fordeler og ulemper med oppsett.

Fordeler og ulemper

Det viktigste å begynne med når du lager et stilig designprosjekt, er opptakene av den tilgjengelige plassen. Tar hensyn til størrelsen på hvert rom.

Avhenger av dette:

 • valg av stilistisk retning;
 • nyanser av etterbehandlingsmaterialer;
 • arrangement av møbler;
 • belysning;
 • etterbehandlingsmaterialer.

I dag tilbyr byggemarkedet kjøpernes oppmerksomhet på byggematerialer for reparasjoner for enhver smak og budsjett. Uansett plass, selv den minste, kan alle gjøre det utad attraktivt, koselig og behagelig. Og i dag, for å utføre disse arbeidene, er det ikke nødvendig å kontakte konstruksjonsteam, som ofte ikke utfører reparasjoner på et profesjonelt nivå. Alt kan gjøres uavhengig, og på et profesjonelt nivå.

Avhengig av den spesifikke typen leilighet, inkluderer fordelene med en moderne layout tilstedeværelsen av:

 • sentralbelysningsenheter, som er praktisk for hovedlyset i hvert rom;
 • vinduer, takket være hvilket lys som kommer inn i rommene;
 • radiatorer, som gjør det mulig å sikre riktig varmenivå i hvert rom i leiligheten;
 • bad og vannforsyning;
 • stikkontakter for en stasjonær komfyr, som lar deg plassere en komfyr for matlaging av mat i en leilighet;
 • en inngangsdør som kan gjøres ekstremt pålitelig og holdbar;
 • plass til gangen, som lar deg ta av yttertøy og sko rett ved inngangsdøren;
 • karnappvindu, som lar deg gunstig understreke funksjonene i rommet, noe som gir det en diskret organisasjon;
 • nisjer, som tillater utforming av rom med en visuell økning i tilgjengelig plass.

Ulemper som er visuelt umulige å slå, er skjevt og ødelagt perspektiv. Dessuten er det den første som setter strenge designrestriksjoner; med et brutt perspektiv er det lettere å finne en vei ut, fra det eksisterende layoutopplegget og designprosjektet. For å gjøre dette er det ikke nødvendig å kontakte erfarne designere: ett prosjekt kan koste en rund sum (opptil 300 000 rubler). Med disse pengene er det mer hensiktsmessig å kjøpe byggematerialer, og hovedideene bør lånes fra fagfolk ved å bruke deres grunnleggende teknikker.

Prinsippene for harmoni

Ofte blir det ved første øyekast klart hva som må gjøres i en gitt leilighet, med tanke på utformingen. Det blir vanligvis umiddelbart klart om det er verdt å kjøpe eller ikke. Valget er gjort basert på arbeidsmengden, området, for ikke å glemme antall rom og beboere, deres kjønn og alder. Det er flere designregler som lar deg gi en leilighet et luksuriøst utseende og en atmosfære av komfort..

Belysning

Uansett opptak av hvert rom, må du gjenskape lysnivået i det så nært som mulig naturlig dagslys. Ofte besøker rom med små vindusåpninger på nordsiden, naturlig lys treffer øynene.

Dette betyr at du må lage det riktige nivået: mangel på lys gjør rommet ubehagelig og er årsaken til en depressiv tilstand. Den fylles opp gjennom komposisjonsbelysning: du må bruke en taklampe, vegger, lamper, gulvvarianter.

Der det ikke er mulig å plassere massiv belysning, er det verdt å ty til mottak av stylister og plassere LED -spotter rundt omkretsen av rommet. Siden de er forskjellige i lysstrømmenes direkte retning og ikke kan belyse hvert hjørne av rommet, må de brukes i flere stykker og rette lampene slik at lyset ikke treffer øynene, men samtidig gir det riktige nivået av lys. Du kan fikse dem på taket, vegger, møbler. Hver slik lyspære varierer i kraft og temperatur på lysstrømmen, som er uttrykt i Kelvin med betegnelsen på varmegraden. Velg varmt lys: gult vil skape spenning i rommet, kulde vil utvikle depresjon.

Når det gjelder antall lamper og deres design, er det verdt å starte fra størrelsen på et bestemt rom. Hvis taket i det er høyt, er det nok plass, du kan utstyre en hengende struktur fra flere rader i taket, dekorert med en masse nyanser eller lys og krystalldekor. Hvis taket er lavt, er det bedre å bruke en overflatemodell i stedet for en lysekrone på suspensjoner eller kjeder. Det vil ikke skjule takhøyden, det vil se harmonisk ut på bakgrunn av møbler og ekstra belysning, som bør avvike fra hovedlampen i størrelsen og enkelheten til innredningen (sconces, gulvlamper bør ikke forstyrre skjønnheten i sentralen belysning, selv om de kan utføres i samme stil).

Tenk på regelen: jo mindre romrommet er, jo enklere er lysdesignet og jo mindre er størrelsen..

Vegger

I leiligheter med mangel på plass (for eksempel “stalinkas”, “brezhnevkas”, “Khrushchevkas”) Det er to måter å løse endringen i layoutfeilene:

 • global renovering med riving av innvendige vegger;
 • visuell endring av plass.

Den første metoden innebærer å kombinere to tilstøtende rom. Dette lar deg gi plassen til leiligheten plass, lagre den fra ulempene og begrensningene ved oppsettet. Justering kan være fullstendig når veggen fjernes helt eller delvis. I det andre tilfellet økes bredden på døråpningen eller to av dem utføres, og etterlater en del av det vertikale planet som en slags skillevegg for å dele rommet.

Dette designbevegelsen lar deg tilføre lys til rommene: de kombinerte rommene har to vinduer, så mer dagslys kommer inn i dem. Ofte innebærer denne tilnærmingen å øke vindusåpninger..

En visuell endring i det eksisterende rommet utføres på grunnlag av en soneteknikk, som gir mulighet for inndeling av det eksisterende rommet i separate funksjonssoner. Det ser ut til at dette er farlig for små rom, men nei: dette er det som sparer rom med en mislykket layout fra ulemper. Spesielle soner opprettes på veggene, som diskret angir formålet med det utstyrte området.

Det visuelle arbeidet for å øke rommet i rommet er som følger:

 • veggene er limt inn med lyse tapeter eller belagt med en lys finish, med tanke på miljøvennlighet, praktisk, enkel vedlikehold av materialet som brukes;
 • For å gi plass brukes teksturerte materialer med et lite preget mønster: På denne måten kan du legge til lys i rommet og visuelt slette grensene;
 • dører og dører er dekorert med lyse materialer;
 • du kan kombinere kledningsmaterialer med hverandre.

Blant materialene som er verdt å vurdere som veggbekledning, er det verdt å markere:

 • tapet og fotoutskrift;
 • Veggpaneler;
 • laminat;
 • dekorativt gips;
 • støping;
 • fliser;
 • murstein og stein.

Hver type råvare som brukes velges strengt tatt i betraktning den tenkte stilen og tilgjengelige opptak: for eksempel kan du ikke kappe et rom med et minimum av plass med veggpaneler, dette skjuler verdifulle centimeter av arealet som er tildelt arrangementet. Men hvis det er plass og en rektangulær søyle, kan du bruke murverk eller et speilark, dekorativt gips eller til og med betong for å fullføre denne designfunksjonen, noe som er spesielt passende i en kreativ stil. Mønsteret på veggdekorasjon har også betydning: hvis rommet er stort, kan det være stort, selv om overflødig størrelse er uakseptabelt: et gigantisk trykk vil begynne å legge press på husholdninger på et ubevisst nivå, og forårsake en mening om sin egen hjelpeløshet.

Jo mindre rommet er, desto lysere skal veggene være og desto mer beskjeden tegning..

Gulv

Gulvbelegg er en av nøkkelkomponentene i den harmoniske utformingen av enhver leilighet. Det velges ut fra spesifikke egenskaper, praktisk, pålitelighet, holdbarhet og evnen til å opprettholde motstand mot høy luftfuktighet, noe som er typisk for de fleste leiligheter..

Blant de mange gulvbeleggene som presenteres for salg, er materialer spesielt etterspurt:

 • parkett;
 • parkett;
 • laminat;
 • linoleum;

 • linoleum fliser;
 • selvnivellerende gulv;
 • vinyl;
 • tre;
 • suberisk;
 • porselen steintøy.

Hver type gulv velges individuelt, med tanke på spesifikasjonene til den eksisterende basen. Hvis du ønsker det, vil det ikke være vanskelig å lage noen av dem: i dag produserer produsenter gulvbelegg, og tenker på forhånd om den enkle installasjonen. For eksempel er det praktisk med linoleum når du legger i små rom at det ikke trenger å limes til overflaten av basen. Spesielle kryss er gitt for flisene, så sømmene blir jevne og identiske i bredden..

Korkgulvet er kjent for å være enkelt å installere og skape behagelige taktile opplevelser ved berøring (varmt og litt fjærende).

Noen typer gulv har fordelen av å være kompatible med hverandre. Så du kan sone rommet i rom ved å bruke materialer med forskjellige grader av slitasje på forskjellige steder, hvis permeabilitet er forskjellig. For eksempel på gangen er en kombinasjon av parkett og linoleum, fliser og linoleum passende..

På kjøkkenet kan du kombinere porselen steintøy og laminat, i stuen kan du fremheve gulvet med et selvnivellerende epoksygulv, kombinert med en ren overflate og et trykk.

Stil og design

Stilen til enhver leilighet avhenger av dine egne preferanser, graden av belysning av leiligheten og økonomiske evner. Selvfølgelig er det uønsket å lage et fargerikt design, blande flere stilistiske retninger i en leilighet, og enda mer i ett rom. Når du arrangerer, er det nødvendig å kombinere plass, funksjonalitet, estetikk og fjerne alle unødvendige ting fra interiøret. Samtidig er mengden dekor som brukes i form av figurer, massive lamper, vasker, vaser, malerier direkte avhengig av den eksisterende stilen og opptakene til et bestemt rom. Med andre ord, jo større det er, jo mer tilbehør, selv om antallet ofte er moderat, ellers vil de miste sin uttrykksfullhet og betydning..

Klassisk

Hvis opptakene fra leiligheten tillater det, blir det fremført i klassisk stil, noe som antyder klassikere, nyklassisisme, italiensk stil og klassisisme. Retningene er preget av høytidelighet og elementer av palassutstyr. Dette er en overflod av forgylling i innredningen av møbler, lysarmaturer, speilrammer, tapeter, dekorativt tilbehør. Møbler for arrangementet er valgt massive, hovedsakelig laget av naturlig tre. Tepper er ønskelig for å gi atmosfæren en hjemmekoselig følelse..

Taket kan være flernivå, ferdig med dekorativt gips eller gipsstukk med gullkant rundt omkretsen.

For neste planlegging av en to-roms leilighet i klassisk stil, se neste video..

Minimalisme

Denne stilen er en av de mest populære når du skal arrangere en liten leilighet. Prinsippene er funksjonalitet, lydighet mot geometriske former og fravær av alt overflødig. Dette er nedfelt i et sett med møbler og tilbehør: ofte er de ikke det i det hele tatt. Stilen er gitt av komposisjonens nøyaktighet, enkelhet, lakoniske linjer og etterbehandlingsmaterialer som brukes. Prioriteten er skapmøbler med flat overflate, som deler rommet i separate funksjonssoner med belysning for hver av dem. I denne stilen kan visse elementer i andre designideer (for eksempel skandinavisk, japansk, industriell stil) spores.

Moderne

Denne retningen er preget av estetisk sensualitet. Dette er luksus kombinert med romslighet og myke linjer med interiørdetaljer. Tak kan dekoreres med gipsstukk, tre, caissons og lister. I motsetning til den klassiske trenden, fokuserer Art Nouveau på modernitet, den fordyper ikke husstandens medlemmer i fortidens atmosfære. Møbler i denne stilen skal være kompakte, samtidig vakre, med en fancy form. Tre, som er et av grunnlaget for stilen, kan være tilstede i form av veggpaneler, trapper med utskårne blonder.

Smiing, bruk av glassmalerier, bruk av lyse nyanser i fargepaletten er passende her..

Høyteknologisk

Denne stilen, i tillegg til romsligheten, demonstrerer de siste teknologiske fremskrittene. Alt følger dette prinsippet: Møbler bør være laget av moderne råvarer, inkludert syntetisk materiale, armert glass og rustfritt stål. Selvfølgelig er ikke bruk av massivt tre til gulvet utelukket, men det er bedre hvis laminat eller fliser (med varmesystem) brukes som gulv. En av de karakteristiske egenskapene til stilen er metalltypen av overflater, som kan plasseres i alle detaljer, det være seg lampens dekor, tapetmønsteret, porselenstein eller møblerammen. En rekke abstrakte lamper, klesklyperlamper og gulvlamper med kromben er velkomne..

Loft og grunge

Disse retningene kan gjenkjennes umiddelbart: de ligner et forlatt industrielt anlegg, tilpasset boligkvarter. Telefonkortet deres er bruk av murverk.

Retningen er preget av en bevisst demonstrasjon av kommunikasjon, tak på flere nivåer, tilstedeværelsen av bjelker eller etterligninger av dem. Begge retninger har en åpen planløsning, de er preget av panoramavinduer, en overflod av lys og tilstedeværelsen av dyre merkemøbler. I moderne interiør inkluderer oppsettet for å dele funksjonelle soner tilstedeværelsen av skillevegger som ikke er karakteristiske for disse stilene. Forskjellen mellom de to retningene ligger i holdningen til design: arrangementet av loftet skal ligne separate hjørner tilpasset livet. Grunge er mer behagelig: den har ofte et peisområde, vinduer kan ha gardiner.

Bauhaus

En slags kult av praktisk og funksjonalitet. Det er et sted for møbler laget av metall, glass og plast, mens lær og naturlig tre er uønsket. For gulv, bruk laminat, linoleum eller fliser. Alle møbler som brukes må være ergonomiske, holdbare og rimelige. Prioritet – innebygde garderober, lenestoler uten armlener, bord og sofaer.

Stilen tåler ikke en overflod av innredning: den regnes som et levn fra fortiden, notater fra borgerskapet. Alt i det bør være strengt til poenget, mens det blir utført i nøytrale farger. Taket skal skille seg ut gjennom lagdeling og fargekontrast.

Shabby chic

En original vintage-retning som tar imot alle slags håndlagde og antikke møbler i stil. Høydepunktet i stilen er tilstedeværelsen av en falsk peis, som bidrar til å skape en atmosfære av hjemmekomfort. Møbler av denne designen bør være sjeldne: dette er gamle kommoder, lenestoler og senger med en eldret overflatetype. Interiøret preges av en overflod av lys, som oppnås gjennom de lyse fargene i dekorasjonen og selve møblene. For gulv, bruk parkett, fliser eller laminat i lyse trefarger. Møbler er ofte dekorert med trekk eller kapper med sløyfer og frills, samt dekorative puter med blomsterprint. Hengende krystalllysekroner er plassert i taket.

Uansett design, må det matche temperamentet. Hvis du i en ungdomsleilighet kan dekorere veggen med malerier med vakre kvinnelige figurer, så i huset der familien bor, vil en slik innredning være upassende. Samtidig er det uakseptabelt å flytte soner til andre rom: hvis det er tildelt et eget rom for barnehagen, kan det ikke være tegninger av barns temaer på tapetet i stua. Så plassen er fratatt klar organisering og harmoni. For enkelhets skyld kan du bruke spesialutviklede programmer som hjelper deg med å fullføre oppsettet i 3D. Grensesnittet deres er ganske enkelt, katalogen er gjennomtenkt til minste detalj, slik at interiøret vil se realistisk ut.

Alle de utstyrte rommene bør ha sitt eget sett med møbler, og gir plass til bevegelsesfrihet etter plassering. For eksempel, i en liten stue med et minimum av ledig plass, er det verdt å sette transformatormøbler: en kompakt sammenleggbar sofa, en lignende lenestol og et kaffe (side-ned) bord. I et rom med opptak på mer enn 20 firkanter kan du ordne polstrede modulmøbler ved å velge et større antall moduler for enkelhets skyld i å plassere hver husstand. Det er et sted for alle i en 5-roms leilighet, så du kan ikke klemme, men tildele hvert rom sitt eget formål, og ikke glemme studie- og hjemmebiblioteket.

Hvilken du skal velge?

Etter å ha analysert hovedtyper av leiligheter og funksjonene i layouten, oppstår vanligvis spørsmålet om valg, som ofte er forvirrende. Gamle hus er bare verdt å vurdere som et kjøp hvis området deres gir plass til alle fremtidige husholdninger, mens huset er i god stand. Det er usannsynlig at noen vil like å bo i en “Khrusjtsjov” med mangel på takhøyde og romområde i en slik leilighet: alle vil kjøpe et koselig alternativ for å bo trygt, og det er nok plass.

Hvis spørsmålet forblir åpent, er det noen tips du bør ta hensyn til:

 • start med økonomiske muligheter: det gir ingen mening å betale månedlig for ekstra kvadratmeter;
 • familien trenger plass og et eget hjørne for alle, ellers blir atmosfæren i leiligheten tung;
 • se på takhøyden: hvis det er lavt, vil det virke som om det ikke er luft i leiligheten;

 • velg opptakene med tanke på bekvemmelighet: alternativer der et lite kjøkken og stue er uakseptabelt (det er vanskelig for familiemedlemmer å passe inn i dem);
 • velg en leilighet uten skrå vegger og et ødelagt perspektiv: uforståelige fremspring vil forstyrre reparasjoner;
 • ikke velg alternativet med små vinduer som vender mot nordsiden: en økning i vindusåpninger gir ikke alltid ønsket resultat (de kan skje)
 • det samme gjelder dører: bredden og plasseringen bør ikke hindre bevegelsesfrihet;
 • foretrekker alternativer med isolerte rom: de er mer praktiske og mer komplette.

Dimensjoner

Dimensjonene til hver leilighet er individuelle og avhenger av antall rom i det totale opptaket, for eksempel:

 • Stue “stalinka” gjennomsnittet er 16 kvm. m, soverommet og barnehagen utgjør minst 9 m (for hvert rom), 7 firkanter er tildelt kjøkkenet;
 • “Khrusjtsjovka” mer kompakt: fra 14 kvm. m, gjennomsnittlig soverom er 6-7 kvm. m, en barnehage – fra 6 ruter er kjøkkenet noen ganger veldig lite – 4,5 kvadratmeter. m;
 • Hall “Brezhnevka” har et minimum på 15 kvm. m, soverommet og barnehagen er mer romslig enn “Khrusjtsjov”: de er tildelt fra 8 ruter, og etterlater 6-7 kvadratmeter på kjøkkenet. m;
 • I en standard leilighet alt er kompakt, men akseptabelt: stuen skal være fra 15 kvadratmeter. m, soverom – minst 12 kvm. m, barnehage – fra 10, kjøkken – minst 7 kvm. m;
 • Dette er omtrent dimensjonene leiligheter med forbedret layout: Det er tilordnet minst 16 ruter til stua, minst 12 ruter er tilordnet til soverommet, 10 til barnehagen og til kjøkkenet mellom 6,5 og 10 kvadratmeter. m;
 • Moderne leiligheter når det gjelder opptak, ligner de varianter med forbedret layout: de har et identisk område for stue og soverom, mens barnehagen kan være mer kompakt (9 kvm), og kjøkkenet kan være større (på gjennomsnittlig, 9 kvm).

Disse dataene er omtrentlige. I hvert tilfelle kan opptakene variere. For eksempel kan en typisk “stalinka” med to rom ha dimensjoner fra 44 til 66 kvadratmeter, en “Khrusjtsjov” for to rom – 30 – 46 kvadratmeter. m, “Brezhnevka” 38 – 53 kvm. m, standard og forbedret – opptil 56 ruter, moderne – opptil 107 kvadratmeter. m. Selvfølgelig er området 40 og 60 kvm. m er annerledes. En stor forskjell setter noen barrierer i arrangementet (som er mulig med plass, det er uakseptabelt med mangel på opptak). I en liten leilighet (for eksempel 33 – 35 kvadratmeter) betyr hver centimeter brukbart område noe..

Interessante eksempler og beste alternativer

For å tydelig se hva en harmonisk og funksjonell utforming av en leilighet i en bygård er, med tanke på stilen, kan du referere til designeksemplene til det presenterte fotogalleriet.

Et eksempel på gratis arrangement av alle nødvendige funksjonsområder: mangel på lys i spisestuen kan kompenseres for ved hjelp av separat takbelysning.

Muligheten for kompakt plassering av bad og kjøkken, noe som forenkler kommunikasjonen på grunn av nabolaget, mens plansenteret ikke mestres og skaper en visuell effekt av romslighet.

Et rasjonelt eksempel på et kompakt arrangement av møbler med en smal korridor og et kompakt kjøkken: stuen og soverommet er romslige, på kjøkkenet utgjør mangelen på plass ved bardisken.

En uvanlig utforming av en leilighet med et karnappvindu: ulempen er en smal korridor, soningen av stuen med spiseplass er ganske vellykket, et sted for arbeidsområdet er reservert for karnappvinduet.

En original måte å planlegge en firkantet leilighet med balkong: et innbydende rom med spiseplass, store vinduer, et koselig soverom, et kjøkken og et kompakt bad..

Mottak av den rasjonelle bruken av plass, med tanke på veggenes konstruktive fremspring: den opprinnelige plasseringen av bardisken i stedet for spisebordet.