Isolering av murhus utenfor

Å bygge murhus er en av de mest populære måtene å løse boligproblemer for mange mennesker, ikke bare i byer, men også i landsbyer og townships. Dette materialet har utmerkede varme- og lydisoleringsegenskaper, som, kombinert med en rimelig pris, gjør det til det mest passende for å bygge et hus. Men gitt kostnaden for mange verktøy begynte noen huseiere å tenke på hvordan man kan isolere et murhus fra utsiden. Dette lar deg redusere varmetapet i bygningen og varmeforbruket.. La oss prøve å finne ut den beste måten å isolere fasaden til et slikt hus, hvilken isolasjon det er og hvordan du gjør det riktig med egne hender.

Særegenheter

Hvis vi snakker om isolasjon av et hus laget av murstein, kan det utføres både fra innsiden og utsiden.. Moderne metoder og løsninger innebærer nøyaktig utvendig isolasjon. Den største ulempen i dette tilfellet vil være tap av brukbart område. Av denne grunn er det praktisk talt ikke brukt..

Ekstern isolasjon innebærer opprettelse av en ramme og påfølgende mantel med isolasjon. En rekke mennesker feirer rammen feilaktig med gips. En slik løsning øker ikke bare bygningens varmebesparende egenskaper, men forårsaker også fuktighet i veggene..

Det er umulig å ikke si om isolasjon i veggen når en brønntype mur brukes under konstruksjonen. Men problemet er at bruk av denne teknologien bare er mulig på byggetrinnet..

Ekstern isolasjon har viktige fordeler:

 • reduserte oppvarmingskostnader;
 • beskyttelse av bygningen mot virkningene av naturlige faktorer, som lar deg øke husets holdbarhet – etter en tid kan du erstatte isolasjonen med en ny og fortsette driften av bygningen;
 • muligheten til å dekorere vegger basert på personlige preferanser: du kan isolere dem under murstein, ytterkledning, foring, blokkhus eller annet materiale;
 • mangel på forutsetninger for forekomst av mugg og mugg på den indre overflaten av veggene på grunn av et skift i duggpunktet;
 • hvis den brukte isolasjonen avgir noen skadelige stoffer, så er den utenfor og påvirker ikke helsen til innbyggerne i huset i det hele tatt;
 • arbeidene kan utføres nesten når som helst på året.

Jo bedre å isolere?

Hvis vi snakker om hva som er bedre å isolere et murhus, så er valget av et pålitelig og holdbart materiale for dette det første aspektet som må være spesielt oppmerksom. God isolasjon for yttervegger må ha en rekke egenskaper som gjør at de perfekt kan motstå effekten av forskjellige naturlige faktorer..

Derfor, når du velger, er det nødvendig å ta hensyn til visse punkter..

 • Miljøvennlighet. Til tross for at dette kriteriet ikke direkte påvirker egenskapene til materialet, vil det fortsatt være bedre å bruke naturlige råvarer enn kunstige..
 • Evne til å absorbere fuktighet. Det vil være bedre å gi preferanser til varmeovner, som er forskjellige i en liten fuktighetsabsorpsjonskoeffisient.
 • Antennelighet. Denne indikatoren bestemmer hvor brannfare materialet er. I dette tilfellet er isolasjonsmaterialer delt inn i 4 klasser med betegnelsene G1 – G4. Det ville være best å foretrekke de som tilhører G1 -gruppen, fordi de kan gå ut uten åpen ild. For eksempel har polystyrenskumplater høy brannhastighet. Hvis det likevel blir besluttet å bruke dem når du skal kappe et hus, bør du velge produkter med C-merking, noe som betyr at de har en tendens til å slukke seg selv.
 • Tetthet. Den definerer et mål for tilleggsvekten på strukturen. Jo lavere den er, jo lettere er materialet.
 • Lydisoleringsindeks. Det gjør det mulig å redusere støyen som vil bli hørt i bygningen. Nesten alle isolasjonsmaterialer reduserer støynivået.
 • Kompleksitet ved installasjon. Hvis du bestemmer deg for å isolere huset selv, er det best å bruke den enkleste og mest forståelige teknologien for å legge en varmeisolator.
 • Termisk ledningsevne. Dette er hovedkriteriet for valg av isolasjonsmateriale. Mengden luftmasser oppvarmet i rommet vil avhenge av denne egenskapen, som går tapt på 1 time per kvadratmeter materiale med en meters tykkelse..

Det er best å stole på dette øyeblikket når du beregner nødvendig tykkelse på isolasjonslaget. I følge denne indikatoren har mineralull og polystyren de beste egenskapene..

I tillegg til de nevnte materialene, bør du vurdere bruk av ekspandert polystyren og varmt gips. De brukes ganske ofte hvis du vil lage isolasjon for et murhus utenfor..

Mineralull

Mineralullisolering er et av de mest populære alternativene for et murhus. Dette materialet er produsert av metallurgisk og steinavfall. Når det er opprettet, blir råvaren delt inn i fibre. Etter det blir de samlet i ruller eller tallerkener. Og det er luft mellom fibrene. Mineralull har følgende egenskaper:

 • levetiden er 50 år;
 • termisk konduktivitetskoeffisient – 0,05 W / m * K (dette betyr at den nesten ikke overfører varme hvis det ikke er kuldebroer i murverket og direkte i huset);
 • brennbarhetskategorien til materialet er G1 (dette betyr at mineralullen ikke er redd for effekten av brann og høye temperaturer);
 • tetthetsindeksen her vil være 60–80 kg / m3;
 • men indikatorene for fuktabsorpsjon her vil være høyere enn for polystyren (når det er vått, mister dette materialet sine egenskaper, av denne grunn, under arbeid, er det nødvendig å sikre tilstedeværelsen av et luftlag, som vil tillate fuktighet å tørke ut , og egenskapene til mineralull som skal restaureres).

Mineralull har mange fordeler. Det er miljøvennlig: bruken forårsaker ingen helseskade i det hele tatt. Den har utmerket lydisoleringsevne og forringes ikke på grunn av temperaturendringer. Dette materialet er heller ikke redd for eksponering for kjemikalier og mikroorganismer. Det er damptett, på grunn av hvilken kondens ikke vil dannes i huset og mikroklimaet ikke vil bli forstyrret..

Dette materialet er enkelt å bruke, men det har også noen ulemper:

 • høyere kostnad sammenlignet med analoger;
 • når du arbeider med det, må du ha personlig verneutstyr, for under arbeidet dannes små fibre og elementer som bryter vekk fra materialet.

isopor

Isoporlegging er en av de enkleste, påviste og rimeligste metodene for isolering av strukturer. Dette materialet er et stivt skumbrett med luft inni.. Funksjonene:

 • når det gjelder brennbarhet tilhører den kategorien G3 – G4;
 • dens tetthet er 35–50 kg / m3;
 • termisk konduktivitetskoeffisient er 0,032–0,039 W / m * K;
 • vannabsorberingshastigheten til dette materialet kan kalles lav – ikke mer enn 1 prosent innen en måned med full nedsenking i vann.

Populariteten til polystyren forklares også av det faktum at det har et stort antall fordeler:

 • økt tetthet;
 • utmerket fuktighetsbestandighet så vel som kjemisk motstand;
 • liten vekt;
 • motstand mot ekstreme temperaturer;
 • høyt lydnivå og varmeisolasjon;
 • lav pris.

I tillegg er dette materialet allsidig og egnet for isolering av vegger, fundamenter, tak, sokkler, tak..

Ulempene inkluderer brennbarhet, sårbarhet for gnagere og dårlig toleranse for direkte eksponering for sollys.

Utvidet polystyren

Hvis vi snakker om ekspandert polystyren, så er det faktisk en litt forbedret versjon av skum. Det kalles også penoplex. For å lage det passerer råvaren først gjennom ekstruderen, hvoretter det ferdige materialet oppnås. Denne teknikken kalles ekstrudering.. Som et resultat minner materialet noe om polystyren, men dets egenskaper vil være en størrelsesorden bedre.. For eksempel er dens tetthet høyere, den motstår perfekt fuktighet, den er lett å håndtere, og termisk konduktivitetskoeffisienten er 0,028–0,032 W / m * K. Kostnaden for ekstrudert polystyrenskum vil være høyere enn for polystyrenskum.

I tillegg motstår ekspandert polystyren perfekt temperaturekstremer, så vel som effekten av kjemikalier og er holdbar..

Varmt gips

Isolering av et murhus kan også gjøres ved hjelp av varm gips.. Dette materialet inneholder 3 komponenter:

 • isolasjon;
 • dampsperre;
 • lydisolering.

Når det gjelder enkel påføring, ligner den veldig på den vanligste fasadepussen. Det må bare påføres veggene, grunnes og males. Har en ganske høy termisk koeffisient – 0,065. Har også en høy tetthet. Av denne grunn må grunnlaget forsterkes..

Når du bruker denne isolasjonen, må du huske at tykkelsen på det påførte gipslaget ikke kan være mer enn 50 millimeter.. Hvis det er mer enn 30 millimeter, bør applikasjonen gjøres i et par ganger, men så snart det første laget tørker.

Teknologi

Hvis vi snakker om isolasjonsteknologi, så er de mest populære to:

 • “Våt fasade”;
 • under sidespor.

La oss vurdere hver av dem mer detaljert..

Teknologien “våt fasade” fikk navnet sitt på grunn av bruk av flytende byggeløsninger. For å si det så kort som mulig, så innebærer oppvarming i dette tilfellet visse stadier..

 • Forberedelse. Gamle kledningsmaterialer må fjernes fra veggene. Alt belegg må rengjøres til bare vegger. For å gjøre dette kan du bruke en hammerbor, meisel og stålbørste. Hvis forberedelsene er dårlig utført, faller den nye kledningen rett og slett av etter en kort periode..
 • Montering av rammen. Det er montert en ramme på veggene, som er laget av aluminiumsprofiler. De er festet til veggene ved hjelp av plugger. Rammen er laget i form av gitter, der cellene er plassert langs materialets bredde.
 • Lim applikasjon. Lim er nødvendig for å belegge rammecellene. Programmet lar deg også jevne ut forskjellige uregelmessigheter. Men endene skal ikke smøres med dem..
 • Direkte materialmontering.
 • Montering av dekorative trim. Vi snakker om materialer som blokkhus, gips eller klinker.

Vær oppmerksom på at “våt fasade” -teknologien er en god teknikk for å isolere et murhus fra utsiden på grunn av lav pris, samt enkelhet.

Den andre teknologien for sidespor vil være spesielt relevant hvis det er nødvendig å isolere et murhus med en skumblokk og luftbetong. Slike materialer har god styrke og holder godt på varmen. I tillegg er de ikke interessante for gnagere.. Kostnaden for disse materialene kan heller ikke kalles stor..

Men til sidespor kan du bruke penoplex, mineralull og skum. Like etter at isolasjonen er installert i rammen, må sideskivene monteres på toppen av kassen.

I tillegg, Som allerede nevnt kan du isolere et hus ved hjelp av væskeisolasjon. Vanligvis inkluderer denne kategorien isolasjon polyuretanskum, ecowool og flytende skum. På toppen av disse materialene kan forskjellige typer sidespor monteres: metall, tre og plast..