Hvordan velge et veggspeil?

Hvordan velge et veggspeil?

Det kan virke som om det ikke er noe problem å velge et veggspeil. Men det er lett å gå seg vill i de mange alternativene som moderne butikker har å tilby. Hvordan velge det mest praktiske, vellykkede i størrelse og designspeil, vil denne artikkelen fortelle deg.

Produktfunksjoner

Et speil er et objekt kjent for menneskeheten i veldig, veldig lang tid. Selv før vår tid, i gamle sivilisasjoner, ble glatte metallplater brukt som speil. Speil begynte å vises i en form nær den moderne for mer enn 700 år siden. I lang tid var denne enheten en luksus utenfor vanlige folks rekkevidde. Og nå er det umulig å finne nesten et enkelt hus der det ikke ville være speilflater..

Tidligere ble speil plassert på gulvet eller hengt på veggen. Vegghengt arrangement er nå mer vanlig. Speil installert på denne måten tar mindre plass og sparer plass.

Disse møblene utfører samtidig flere oppgaver samtidig.. De er installert for å se og evaluere refleksjonen deres. Det andre viktige formålet, også brukt over lang tid, er den dekorative funksjonen..

Siden antikken har folk innrammet speil i vakre rammer, gjort dem forskjellige i form og størrelse og innlagt med steiner. Denne varen ble ansett som et element av rikdom, luksus og rikdom. Nå har alle tilgang til den mest varierte designen av speil som kan dekorere ethvert rom, gi det en viss stemning og stil..

Et stort pluss ved bruk av speilflater er muligheten til å visuelt endre rommets dimensjoner. Tilstedeværelsen av et speil forstørrer rommet visuelt, letter det og gjør det mer luftig.

Speilet kan lages på forskjellige måter. Beskrivelse av prosesser:

 • Et glassemne kuttes. Deretter poleres og rengjøres det med spesialprodukter. Etter det påføres en speilbase på glasset – aluminiumamalgam. Deretter må du påføre et beskyttende maling- og lakklag. Denne metoden er ganske vanlig og budsjettmessig, den eneste ulempen er de små dimensjonene til produktene..
 • Til sammen er aluminiumamalgam laget av en sølvløsning. Deretter påføres en limblanding og dekkes med maling og lakk to ganger. Speil kommer i alle størrelser, de er mer holdbare og holdbare. De tåker ikke på badet på grunn av dannelse av damp fra vann, i motsetning til aluminiumanaloger.

Typer og former

Antall speilalternativer lar deg for øyeblikket velge det mest passende alternativet som passer inn i ethvert design.

Det er nødvendig å vurdere hvilke typer møbler som brukes på veggene..

 • Felles. Et speil av enhver form, bestående av en rett overflate. Nesten alle har dette. Det er praktisk å bruke og rengjøre.
 • Antikt speil. Denne typen produkter kan kalles antikk. Antikke møbler er ikke bra i alle stiler, du må kunne presentere dem vakkert. Og de koster mye.

Den lille populariteten til speilede antikviteter forklares også av tilstedeværelsen av bly, helsefarlig, i overflatesammensetningen. Men for elskere av klassisk stil, historiske verdier og elegant er det en vei ut – kunstig lagrede speil. De smidde rammene er dekket med patina, treet er karakteristisk beiset. Dette alternativet vil se veldig fordelaktig ut i det edle interiøret på både badet og stuen eller soverommet..

 • Baklys. Teknologien for å lage speil har gjort store fremskritt. Nå bruker flere og flere produsenter bruk av LED -strimler og andre typer belysning, som monteres direkte på overflaten av produktet. På denne måten reflekterer lyset av speillaget, og skaper en myk og diskret glød. Denne typen speil vil se veldig vakker ut på soverommet, noe som gir romantikk og mystikk til atmosfæren. Produktets funksjonalitet lar deg bruke slike ting på badet og over toalettbordet – det er praktisk å utføre pleieprosedyrer.

 • Sammensatte. Den reflekterende overflaten består av flere moduler som kan kobles sammen eller festes nær hverandre. Bruken av denne typen bærer oftest en dekorativ funksjon. Sammensetninger av individuelle figurer (trekanter, firkanter, hjerter, dråper) skaper et interessant lysspill og blir en effektiv aksent i rommet.

 • Fasettspeil. De er forskjellige i design med speilede kanter i forskjellige vinkler. Dette møbelet blir nå populært på grunn av det unike. Dekorere rommet med et fasettert speil vil gi stilen elegant og luksus, luftighet og letthet. Fasetterte speilpaneler i stuen eller brytede refleksjoner på badet vil ikke forlate noen likegyldige.

 • Panorama. En type produkt som sjelden brukes i leiligheter. En eller flere vegger er dekket med speil. I hjemmemiljø er det ubehagelig, skaper en følelse av ubehagelighet, kulde og uendelig. Men på treningssentre eller butikker er denne typen dekorasjon ganske praktisk..

 • falsk speil. På grunn av de buede formene kan speil være morsomme for et barnerom. I resten av lokalene til et funksjonelt formål vil dette alternativet ikke ha, og for dekorative formål kan det stygt forvride situasjonen..

 • Fargede varer. Dette er en veldig interessant og fersk løsning for ethvert interiør. Dynamiske og avgjørende mennesker vil like dette produktet. Overflaten oppnås vanligvis ved å påføre en akrylharpiks eller konvensjonell film med trykk og farge. Utvalget av nyanser er variert: fra dyrt gull og sølv til lyse blå og rosa nyanser. I innredningen av leiligheten vil fargede speil utvide plassen perfekt og bli en uerstattelig aksent på enhver vegg..

 • Psyke. Denne typen reflekterende produkter har vært kjent i et par århundrer. Speiloverflaten kan rotere på aksen og endre refleksjonsvinklene. Det er praktisk for toalettbord og områder for personlig pleie. Nå er denne typen etterspurt i produksjonen av forskjellige kosmetiske speil både til hjemmebruk og til skjønnhetssalonger..

 • Transformatorer. Dette er en kombinasjon av flere typer speil i ett eller komplett med andre møbler og dekor. Speil kan være to-, trevingede, lukkede som et skap, trukket ut av møbler, utstyrt med hyller og skuffer festet til dem. Moderne teknologi gjør det mulig å kombinere speiloverflater med klokker og til og med berøringssystemer i huset som værstasjoner og andre ting..

Speilformene, takket være høyteknologisk utstyr, blir mer og mer fantastiske og ikke-standardiserte..

 • Rund eller oval. De vanligste formene. Denne utsikten er behagelig for øyet, ovaler strekker visuelt veggene, sirkler bør være små for ikke å forvride rommet. Disse speilflatene er passende på badet, på soverommet og i gangen. Den runde formen kan henges over bordet eller kommoden, den ovale formen kan brukes som et uavhengig element på veggen.

 • Rektangulære utsikter mer typisk for klassiske utførelser, de er mer passende i miljøet. Et slikt speil er ganske praktisk å bruke, spesielt med sine store dimensjoner. Det er nå vanlig å legge inn rektangulære speilflater i garderober eller inngangsdører for å spare plass og visuelt øke plassen til små rom..

 • Andre geometriske former. Det kan være sekskanter, trekanter og sirkler i skiver. Den asymmetriske designen bringer et element av overraskelse til innredningen i rommet. Noen ganger forklares dette valg av form av større funksjonalitet, for eksempel på små bad, kan du legge til hyller til kuttpunktene..
 • Krøllete speil. I dette tilfellet er den dekorative komponenten av valget viktigere. Formen kan være uvanlig i form av en sommerfugl, hjerte, abstraksjon, hvilket som helst dyr.

Slike speil understreker perfekt det delikate interiøret i et barne- eller tenåringsrom. Avantgarde-produkter finner sin plass i alle hjørner av leiligheten. Nå kan veggene i stuer eller ganger dekoreres med hele komposisjoner fra individuelle speil, for eksempel blader, blomster, bokstaver eller bare sirkler..

Dekor

Først av alt må du ta hensyn til valget av rammen i nærheten av speilet..

Den kan være laget av plast, glass, metall, tre og andre materialer..

 • Plastrammer er tilgjengelige i alle slags farger og størrelser. Slike speil er egnet i badekaret og i andre rom. De er enkle å rengjøre og ganske søte..
 • Interiørartikler i trerammer vil dekorere interiør i landlig stil, loft eller moderne klassikere. Treverket kan males eller lakkeres. Hvitkalkede og kunstig alderen utskårne trerammer vil være en skikkelig velsignelse for soverom og stuer i Provence-stil. Naturlige farger av naturlige materialer med brune nyanser vil vellykket passe inn i middelhavstemaet.

Hvis du bestemmer deg for å dekorere veggen i stua med et speilpanel, vil dette visuelt øke størrelsen, men du trenger ikke misbruke andre dekorative elementer. Rommet vil se overbelastet ut. Et annet interessant alternativ er å plassere et lite avrundet speil over peisen og på hver side av det symmetrisk to eller fire malerier av små størrelser i et enkelt tema. I et strengt og staselig barokkinteriør vil dette være en praktfull og luksuriøs løsning..

Hvis du trenger ekstra belysning i nærheten av speilet, for eksempel i gangen eller ved toalettbordet, kan du bruke den innebygde LED-stripen hvis du skal dekorere rommet i en hvilken som helst moderne stil, for eksempel hi-tech eller minimalisme. I tilfelle av en mer tradisjonell design, er det bedre å plassere en armatur med passende design eller flere sconces med et symmetrisk arrangement nær den reflekterende overflaten..

I ganger og haller er det som regel plassert et langt og smalt nok speil for visning i full lengde. La den ikke ha en klumpete og for dekorert ramme. Det vil se spesielt latterlig ut i små leiligheter. Jo enklere utseendet er, desto mer lakonisk vil det passe inn i innstillingen. Originale krøllete speil kan dekorere veggene i stuen eller soverommet og lage hele komposisjoner om et bestemt tema. Barn vil glede seg over reflekterende overflater i form av dyr, sol, måne, skyer og andre søte bilder.

Hvordan velge?

Først må du bestemme formålet med speilet ditt og hvilken type rom det skal henges i. Fordi forskjellige rom kan kreve helt motsatte løsninger..

 • Inn på soverommet, spesielt for kvinner, er det nødvendig å velge et komfortabelt speil for et godt opplyst område. Det kan være med innebygd belysning, og roterende, festet på aksen. Hvis du ikke liker speilene permanent plassert på veggen i hvilerommet (de forårsaker ubehag for mange), så er det et stort antall reflekterende objekter i lite format som kan fjernes på bordet eller bygges inn i overflaten. Praktisk i dette tilfellet er et forstørrelsesspeil på et lite håndtak eller med en støtte. Det vil hjelpe deg raskt og enkelt å sminke deg og fikse håret ditt..

 • I stua, som regel er det ikke nødvendig å plassere speil for å se der. Det vil si at formålet deres i dette rommet bare kan være dekorativt. I dette tilfellet avhenger alt av din smak og lommebok..

Du kan velge interessante rimelige løsninger uten rammer av ikke-standardiserte former, populære for eklektiske stiler, greske temaer, runde speil i rammer som ligner solen med lange stråler. De er effektivt plassert over sofaen. Du kan plukke opp et unikt designspeil som blir sentrum for den dekorative sammensetningen av rommet..

 • For høyteknologisk stil, klokker i industriell stil eller minimalisme med reflekterende overflate vil være en god løsning. Det er uvanlig, tar ikke mye plass og tiltrekker seg oppmerksomheten til gjestene.

 • Plasseringen av speilflater i hele rommet er best å bruke i gangen eller gangen. I boligkvarteret vil dette ikke legge til hygge, men tvert imot gjøre oppholdet ubehagelig. Plastrammer er praktiske og enkle å vaske og rengjøre. Og prisklassen er ganske mangfoldig – alle kan velge en løsning som de liker.

 • På badet liten størrelse frelse vil være bruk av et speil med en hylle. Det vil ikke visuelt redusere plass, men det vil være funksjonelt og praktisk å bruke..
 • Til barnehagen det er bedre å ikke henge store speil. Et barn, spesielt et lite barn, vil hele tiden bli skittent med hendene – rommets utseende utseende og behovet for konstant rengjøring vil belaste deg. Å ha et speil i rommet kan være veldig viktig for en jente, så den beste løsningen ville være å plassere det på innsiden av skapdøren..

 • Til kontoret eller andre lokaler, er lakoniske speil med minimalistisk design og enkle geometriske former egnet. Det viktigste er å fikse dem sikkert, slik at det er praktisk og trygt å ta vare på dem..

Vakre eksempler i interiøret

En speilet rombevegg i stuen vil visuelt forstørre rommet og tilføre smak. Ved å plassere den bak sofaen, vil du bli kvitt ubehaget ved refleksjoner mens du slapper av..

Den reflekterende firkantrammen fremhever skjønnheten i den runde formen og gullrammen. En lysekrone i et lignende tema kompletterer den nyklassiske stilen på stuen. Og lyse farger er det perfekte bakteppet for lyse og dristige detaljer..

Et dekorativt panel med en naturlig finish, bestående av mange små speilelementer, letter en skillevegg i et stort rom. Komposisjonen er iøynefallende, og den innebygde belysningen på det falske taket gir ekstra blending på speilene.

Det er ingenting bedre i et minimalistisk hvitt badekar enn et rammeløst speil med uttalt kant. Avrunding i form gir mykhet til interiøret. Og metallbeslag og miksere gir konsistens og konsistens..

For å forbedre den glamorøse effekten av modige kvinner, vil den uvanlige formen på en gigantisk sommerfugl passe til den forgylte rammen, legge til elegant, glans og luksus, og en miniatyrvask vil balansere det lyse og fengende interiøret.

For informasjon om hvordan du velger et veggspeil for et bad, se neste video..