Hvilket hus er bedre: murstein eller panel?

Svært ofte, før de kjøper en leilighet, tenker mange på hvor det er bedre å kjøpe boareal: i et murhus eller i et panelhus. Det bør forstås at begge typer bygninger har forskjellige konstruksjonsteknologier. Ulike materialer brukes også til å lage dem, som har utmerkede egenskaper. Det vil si at hver av de nevnte hustyper har sine egne nyanser og funksjoner.. La oss prøve å finne ut hva som er forskjellen mellom slike bygninger, og prøve å forstå hvilket alternativ som er bedre: et murhus eller et panelhus.

Forskjeller i levetid

For å finne ut hva som er forskjellen i levetiden til panel- og murbygninger, må du rette oppmerksomheten mot designdokumentasjonen. Vanligvis angir det allerede tiden det er mulig å trygt bruke de aktuelle hustyper.. For murbygninger er levetiden omtrent 150 år, og for blokkbygninger er dette tallet tre ganger mindre – 50 år. Men det skal bemerkes at dette er omtrentlige tall, og hus holder vanligvis lenger. Mye vil avhenge av byggestyrken.

Tross alt må du forstå at bygninger av blokktype ikke er designet for ulike typer bevegelser i bakken. For eksempel jordskjelv.

Når bakken beveger seg, legger de seg ganske enkelt sammen. Men vi snakker ikke bare om jordskjelv, men om forskjellige menneskeskapte og naturlige faktorer – eksplosjoner, ulykker, flom..

Kostnads ​​sammenligning

Hvis vi snakker om kostnad, vil et panelhus være billigere når det gjelder materialkostnader.. Dette skyldes det faktum at her er konstruksjonshastigheten høyere, og lønnskostnadene for bygging blir mindre.. Og materialkostnaden er ikke høy her. Men totalt sett reduserer dette kostnaden for kvadratmeter..

På samme tid tilhører nå murhus til elitegruppen eiendom. Byggetiden er vanligvis forsinket i årevis. De krever også betydelige utgifter, og gitt byggetiden, tar det flere arbeidere å betale lønn enn når de bygger et panelhus. På grunn av disse faktorene viser det seg at kostnaden for leiligheter i slike hus er betydelig høyere..

Hva annet er annerledes?

La oss vurdere andre faktorer og indikatorer som de nevnte bygningstyper skiller seg fra hverandre.. Hvis vi snakker om komfort, så vinner murhus definitivt her.. Faktum er at byggingen av panelhus begynte aktivt i andre halvdel av 1950 -årene, da oppgaven etter andre verdenskrig oppsto å raskt bygge om infrastrukturen til mange ødelagte byer, eller bygge en ny for de raskt voksende byene befolkning. Samtidig var det få som tenkte på komforten til beboerne her. Derfor er bad i slike leiligheter vanligvis veldig små, tynne plater beholder ikke varmen veldig godt om vinteren og blir raskt varme om sommeren..

Og tilstedeværelsen av sprekker i plater og tak reduserer lydisolasjonskarakteristikkene..

I murhus vil komfortnivået være betydelig høyere. Tatt i betraktning at mursteinen er laget av naturlig materiale, blir veggene ikke varme opp mye om sommeren, de beholder varmen godt om vinteren, det vil si at det blir varmere i huset, og lydisoleringsindikatorene er nesten de høyeste blant steinbygninger. Hvis mursteinen er keramisk, har den også dampgjennomtrengelighet, som lar deg opprettholde god fuktighet i lokalene og utelukke utseendet av mugg og mugg. I tillegg gir murvegger mer plass til å endre utformingen av lokalene. Panelmotparter kan ikke skryte av en slik fordel..

En annen fordel med et murhus er at etterspørselen etter leiligheter i den alltid er høy, og tilbudet ikke er så stort. Dette betyr at sjansen til å lønnsomt selge slike kvadratmeter vil være ganske stor..

En annen vesentlig forskjell mellom et murhus vil være god lydisolasjon.. Imidlertid bør det tas i betraktning at husholdningslyder ikke høres her verre enn i panelet. Derfor er det mulig å kalle dette en stor fordel og skrive det ned som et pluss for murhus, men med forbehold.

En viktig forskjell mellom murbygninger vil være at det er mulig å bygge et hus til nesten ethvert prosjekt.. Panelanalogen kan ikke skryte av slik fleksibilitet. Det vil si at en potensiell kjøper av en leilighet i et murhus vil ha en bedre sjanse til å finne et prosjekt som passer ham..

Samtidig er veggene i panelbygninger mer eller mindre glatte og jevne. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å utføre ytterligere justering, noe som betyr at du enkelt kan utføre reparasjoner med egne hender uten involvering av spesialister..

Forskjellen mellom disse kategoriene av hus vil også være i hvor lenge siden murhuset ble bygget. Poenget er at hvis bygningen er gammel-begynnelsen av 1900-tallet, før krigen eller etter krigen, vil den til tross for den tilsynelatende påliteligheten ha en rekke problemer. For eksempel må du nøye analysere husets tilstand. Tilstedeværelsen av sprekker, pågående krymping av huset og andre fenomener vil allerede indikere at det kreves mye penger for å reparere en slik bygning. Naturligvis krever slike bygninger utskifting av kommunikasjon. Og som regel alt på en gang. Å bytte rør i en etasje, når gamle blir igjen på de andre, vil ikke forbedre situasjonen på noen måte..

Men fra dette synspunktet er alt bedre med panelene. De eldste bygningene dateres tilbake til første halvdel av 1960 -årene, og selv de mest urettferdige husene kan settes i stand relativt enkelt og raskt, fordi slitasje på materiale og kommunikasjon her ikke vil være så stor..

Hvis vi snakker om moderne panelbygninger, så er deres egenskaper mye bedre enn sovjetiske.. I slike hus er utformingen av lokalene laget slik at du kan endre retning, og likevel rive noen vegger om nødvendig. I tillegg brukes det allerede flerlags paneler av god kvalitet her, noe som i sammenligning med sovjetiske paneler gir utmerket varme- og lydisolasjon. For eksempel er moderne panelhus i disse indikatorene ikke bare dårligere enn murstein, men i noen tilfeller til og med overgå dem. Samtidig medfører bruken av slike materialer ikke en vesentlig økning i byggekostnadene, noe som gjør det mulig å holde prisene lave..

Som er bedre å velge?

Nå må du oppsummere og finne ut hvilken type hus som vil være verre, og hva som er bedre å velge. Å dømme nettopp etter anmeldelser fra mennesker som bor i panel- og murhus, så er de fleste enige om at murbygninger vil bli bedre. Til tross for at det allerede er blitt sagt om fordelene med slike bygninger, bør det igjen bli minnet om dem:

  • forskjellen i husets levetid er omtrent hundre år;

  • mangel på forutsetninger og årsaker til forekomst av mugg og fuktighet;

  • relativt gode, men ikke ideelle, lydisolasjonskarakteristikker;

  • muligheten for ombygging av lokaler som panelhus fratas;

  • murvegger gir et godt mikroklima og varmeisolasjon av høy kvalitet i rommet;

  • tilstedeværelsen av hus som er laget i henhold til forskjellige prosjekter, dette gjør at når du kjøper et hus, kan du finne det mest passende alternativet for kjøperen, som best vil oppfylle hans ønsker.

Samtidig kan det ikke sies at panelhus er en dårlig løsning for å bo. Egenskapene deres kan ikke kalles utilfredsstillende. Den største ulempen, ifølge folk, i dette tilfellet er det lave komfortnivået..

Men denne typen konstruksjon kan kalles praktisk, noe som ganske enkelt krever ekstra økonomiske investeringer for isolasjon og lydisolering, noe som vil forbedre egenskapene.. I tillegg er panelhus mer populære blant utviklere og kjøpere av følgende årsaker:

  • konstruksjonen utføres raskere;

  • byggekostnaden vil være lavere for utvikleren;

  • det er lettere for en kjøper å kjøpe et slikt hus på grunn av større tilgjengelighet enn i en murbygning.

For å oppsummere er det umulig å svare klart på hvilken av de ovennevnte husene som er bedre.. Her vil alt avhenge av hvilke faktorer som er viktige for denne eller den personen, samt hvilke økonomiske ressurser han er villig til å investere i kjøp og reparasjon av boligen han er interessert i. Hvis du har nok penger, ville det være bedre å kjøpe en leilighet i et murhus. Hvis du ønsker det, kan du selge slike boliger dyrere. Hvis det ikke er nok midler, ville det være bedre å kjøpe en leilighet i en panelbygning. Etter hvert som penger er tilgjengelige, kan de repareres. Og hvis du vil selge en slik leilighet, vil de kjøpe den veldig raskt, fordi den vil være mye billigere enn en lignende som ligger i et murhus.

Og hvis vi snakker om å kjøpe leilighet i et moderne panelhus, kan vi ikke si sikkert at en slik bygning vil være verre enn en murstein.. Tross alt er egenskapene til moderne panelbygninger mye bedre enn de som ble bygget i Sovjetunionen. Generelt er det ikke noe klart svar på dette spørsmålet. Hvert av husene har sine egne fordeler og ulemper. Og valget vil avhenge av hver enkelt person, hans behov, økonomiske evner, så vel som ønsker..