Hvilken isolasjon er best for et rammehus?

Et rammehus er en trebygning, lagt inne med isolasjon. Disse husene er veldig populære på grunn av deres raske og rimelige konstruksjon. Imidlertid, slik at huset ikke er kaldt, bør du velge en pålitelig isolasjon for det..

Egenskaper og egenskaper

Tykkelsen på isolasjonen velges ut fra overflatetypen. Til vegger mindre tett isolasjonsmateriale er egnet, og for gulv belegg du må velge en varmeapparat tettere. Og også under byggingen er det nødvendig å vurdere klimatiske forhold. I nordlige regioner med lave temperaturer om vinteren legges det varmeisolerende laget med en tykkelse på minst 200 mm og en tetthet på minst 30 kg / m3. I varme områder, hvor vintrene ikke er for harde, er et materiale med en tykkelse på 100-150 mm egnet, der tettheten er 25 kg / m3.

Ved leddene på vegger, tak og gulv bør tykkelsen på isolasjonen økes med 50 mm. I dette tilfellet får du boliger med gode varmeisoleringsegenskaper, som er i stand til å sikre varmebehandling, noe som vil redusere oppvarmingskostnadene betydelig..

Før du bestemmer deg for valg av isolasjon for et rammehus, må du først forstå dets egenskaper og egenskaper.

  • Termisk ledningsevne. Med en god termisk konduktivitetskoeffisient om vinteren avkjøles ikke huset så raskt, og det blir praktisk talt ikke varmet om sommeren..
  • Vannabsorpsjon. Ved denne indikatoren kan du bestemme hvor sterkt materialet er i stand til å absorbere fuktighet. Vannabsorpsjon bør være så lav som mulig, siden isolasjonen blir mindre isolerende ved å absorbere vann.
  • Svinn. Dette er en veldig viktig parameter for isolasjonsmateriale – jo lavere krymping, desto bedre. Kulde broer som dukker opp etter at materialet har lagt seg er i stand til å overføre varme.
  • Bærekraft. Isolasjonen skal ikke tiltrekke seg gnagere, være motstandsdyktig mot mugg, sopp og reproduksjon av skadelige mikrober. Skadet materiale vil ikke kunne holde på varmen.
  • Miljøvennlighet. Kanskje den viktigste kjøpsfaktoren. Isolasjon laget av miljøvennlige materialer er giftfri og skader ikke naturen og mennesker.

Oversikt over arter

På byggemarkedet kan du finne et stort utvalg av varmeisolerende materialer, de har sine egne individuelle egenskaper, fordeler og ulemper. Spesielt populær er isolasjonen med ecowool (celluloseull). den miljøvennlig og giftfri isolasjon med god varme- og lydisolasjon.

Isolering av et rammehus med penoplex foretrekkes på grunn av lave kostnader og enkel arbeid.. Den har også god styrke og lav vannabsorbering..

I tillegg til disse materialene er det en rekke like populære varmeovner for et rammehus..

isopor

Dette er isoporgranulat fylt med luftbobler. Denne isolasjonen er lett og enkel å installere. Det er miljøvennlig, holder varmen godt og er motstandsdyktig mot mugg og bakterier. Blant ulempene er skjørhet, lav lydisolasjon og følsomhet for ødeleggelse av gnagere. Husisolering med skumplater utføres ved hjelp av lim og plastdyner.

Mineralull

Minwata er et ikke-brennbart fibermateriale som produseres i form av matter eller i ruller.. Sammensetningen av bindemidler som syntetiske harpikser, bitumen, bentonittleire og fenolalkohol gjør mineralull til et kvalitetsmateriale. Det lar ikke varme passere gjennom, det er brannbestandig og gjennomgår ikke kjemiske reaksjoner. Mineralull absorberer imidlertid vann veldig sterkt. Derfor, når du isolerer vegger med dette materialet, er det nødvendig å legge et vanntett lag i tillegg. Installasjonen av mineralull bør skje i henhold til følgende skjema:

  • legge et lag med dampsperre;
  • installer mineralull så tett som mulig mellom rammestolpene;
  • legg et nytt lag dampsperre på toppen.

Basaltull

Materialet er laget av basaltbergarter med tilsetning av bitumen for å holde fibrene sammen og bestemme formen. Den er myk, middels tetthet, hard og folie..

Dette er et varme- og lydisoleringsmateriale av høy kvalitet for isolering av et rammehus, som forhindrer fuktighet, sopp og kondens inne i huset..

Steinull

Ulike bergarter brukes til produksjon av steinull: dioritt, porfyritt, basalt eller basalitt.. Denne lette isolasjonen har utmerket varmeisolasjon, høy brannmotstand, kjemisk og biologisk motstand. Høy styrke og holdbarhet kan legges til egenskapene til materialet.. Men steinull er i stand til å absorbere vann, så et ekstra vanntett lag er også nødvendig her..

Sagflis

Isolasjon med sagflis er kanskje det rimeligste alternativet. De har høy varmeledningsevne og brannfare. Og også over tid kan materialet sette seg. For å isolere veggene med sagflis, må kalk, sement og borsyre tilsettes løsningen. For å isolere gulvet, er det dekket med en liten mengde sagflis, som er godt komprimert. Arbeidet er ikke lett, og risikoen for påfølgende krymping forblir.

Tilsetning av ekspandert leire til sagflisblandingen gjør at materialet holder lenger.

Polyuretanskum

Polyuretanskum er laget på basis av polyester med tilsetning av emulgatorer, diisocyanat og vann. Slik isolasjon påføres ved sprøyting. PPU fester seg godt til metall, betong, tre og andre overflater. Den har utmerket varmeisolasjon, er ikke redd for fuktighet og er i stand til å opprettholde tykkelsen, volumet og vekten av strukturen. Sprøytemetoden lar deg behandle tak og vegger av enhver kompleksitet på kort tid. Men for å isolere PPU må du ty til hjelp fra spesialister..

Utvidet polystyren

Dette materialet består av luft, polystyren (avledet fra petroleum) og modifikatorer. I motsetning til isopor tettheten av ekspandert polystyren er mye høyere, noe som gjør at den kan beholde varmen godt og øke lydisolasjon og fuktmotstand. I tillegg har PP lav antennelighet og en veldig rimelig pris..

De eneste ulempene er toksisitet og deformasjon av materialet ved svært høye temperaturer (+70 grader).

Utvidet leire

Ekspandert leire produseres av fyrt leire. Den har lav vekt, god dampgjennomtrengelighet, varmeisolasjon, motstand mot brann og ekstreme temperaturer. Det er et miljøvennlig materiale som ikke er av interesse for gnagere. Men over tid er ekspandert leire utsatt for krymping, og det absorberer også fuktighet godt..

Mose

Og dette er en isolasjon av høy kvalitet, bevist i århundrer.. Materialet har vært mye brukt siden antikken. Torvmos eller spagnum er spesielt populære. Dette skyldes det faktum at den inneholder en stor mengde karboksylsyre, som har høye antiseptiske egenskaper som ikke lar materialet råtne..

På et moderne byggeplass, før isolasjon med mose, anbefales det å forhåndsbehandle treet med et antiseptisk middel. Dette vil bidra til å forhindre muggvekst i fremtiden. Ulempen med slik isolasjon er at installasjonsprosessen er ganske lang og vanskelig..

Skumglass

Skumglass er et skummet glass med høy styrke, holdbarhet og biologisk stabilitet.. Skumglassplater er fuktresistente og brannsikre. Men på grunn av alvorlighetsgraden kan de øke belastningen på strukturen, og de har også en høy pris..

Trefiberplate

Materialet er laget ved å trykke barberspon uten å legge til noen komponenter, hva gjør disse tingene miljøvennlig, og naturlig harpiks er i stand til å beskytte tre mot mugg og mugg. Trefiberplater har gode varme- og lydisoleringsegenskaper, god dampgjennomtrengelighet og motstand mot eksterne faktorer.

Lav vekt det er lett å jobbe med en slik varmeapparat. Men uten dekorative overflater kan fiberplater deformeres over tid. Derfor, med utvendig kledning, kreves det avstandsstykker i rammen. Og for innvendig isolasjon er det nødvendig med en hard kappe..

Fibrolitt

Fibrolite er et tett brett laget av flis med tilsetning av magnesiasalt eller Portland sement, bindemidler og lim. Det brenner ikke, forverres ikke etter mekanisk belastning og temperaturendringer. Det er også motstandsdyktig mot gnagere og bakterier. Miljøvennlighet, varme og lydisolering på høyt nivå. Men når du installerer fiberplater, er det nødvendig å installere et vanntett lag.

Når det gjelder miljøvennlighet, er det ikke dårligere enn kork, men mye billigere. Før installasjon behandles fiberplaten med et antiseptisk middel, og forhindrer derved mugg- og materialforfall. Det er veldig enkelt å jobbe med det, uavhengig av overflatene som skal isoleres..

Kork

Hvit og svart eikebark brukes til å lage et korktrekk. Barken knuses og dampes, deretter presses den under høyt trykk. Korken inneholder ikke forskjellige kjemiske tilsetningsstoffer. Dette skyldes det faktum at det blant komponentene allerede er naturlig lim (suberin). Korkisolasjon er miljøvennlig, holdbar og sterk.

Har høy lydisolasjon og lav varmeledningsevne. Honeycomb -strukturen til fibrene er veldig attraktiv og trenger ikke å belegges. Kostnaden for dette materialet er imidlertid høy, noe som begrunnes med den gode kvaliteten..

Annen

I tillegg til isolasjonsmaterialene ovenfor er det også andre typer materialer. Kanskje de ikke er så populære, men i noen tilfeller brukes de også til å isolere et rammehus..

PIR isolasjon

Dette er sandwich -plater av polyisocyanurat som er egnet for isolering av enhver overflate. De holder perfekt på varmen, er ikke utsatt for eksterne faktorer og tåler temperaturendringer. Ulempen med dette materialet er de høye kostnadene..

Glassull

Glassull ligner veldig på mineralull, men mye lavere i pris. Hun har lav miljøvennlighet og høy evne til å falle. Og det er også usikkert, derfor kreves det en spesiell beskyttelsesdrakt når du installerer glassull.. Men den fester seg veldig godt og fester seg til overflaten..

Slaggvarmer

Slike materialer brukes ekstremt sjelden på grunn av det faktum at råvaren for det er avfall av metallurgisk produksjon.. Ved produksjon av slaggeisolasjon brukes fenol-formaldehydkomponenter, men de er ikke helt trygge.

Til tross for de ganske lave prisene, er slik isolasjon ikke populær ennå på grunn av dens skjørhet, skjørhet, vannabsorbering og høy varmeledningsevne..

Flytende keramisk isolasjon

Det er et høyteknologisk materiale med høye kostnader. Du kan jobbe med det uten spesielle ferdigheter, siden det påføres en trevegg som maling. Har høy varmeisolasjon og antibakteriell beskyttelse.

Mipora (penoizol)

Sulfonsyrer hentet fra petroleum og glyserin tilsettes urea-formaldehydharpiksen. Den organiske syren hjelper massen til å herde. Den resulterende miporaen kan være i form av smuler, blokker eller væske. Dette materialet har en høy tetthet, det gjennomgår ikke forbrenning. Imidlertid er mipora i stand til å absorbere vann, den er forsvarsløs mot kjemikalier..

Populære produsenter

Nå tilbyr mange produsenter forskjellige alternativer for isolerende rammehus. Disse inkluderer både innenlandske og utenlandske selskaper. Basert på en rekke faktorer, for eksempel materialegenskaper, kundeanmeldelser og verdi for pengene, ble det vurdert for de beste isolasjonsmaterialene for hjemmet. Disse er ikke helt dyre, men samtidig de høyeste kvalitet og mest allsidige materialer fra populære merker som kan passe hver bruker..

Rockwool

Mineralull og miljøvennlig sammensetning, som er produsert i form av ruller eller tallerkener. Materialet har høye lydisoleringsegenskaper, motstand mot kompresjon og deformasjon. Isolasjon er egnet for utendørs og innendørs bruk og krever ikke mye tid for installasjon.

Hotrock smart

Denne typen isolasjon basert på basaltfiber er produsert i henhold til alle kvalitetsstandarder og oppfyller alle standarder.. Den er utmerket for å isolere bærende vegger, er lett og beholder sin opprinnelige form i mange år. Finnes i flere tykkelser.

Isover “Warm House”

Utmerket ytelse gjør materialet veldig populært blant forbrukere.. Isolasjon Isover beskytter rommet mot kulde og varme, og skaper effekten av en termos. Eksperter anser slik isolasjon som pustende på grunn av dens høye dampgjennomtrengelighet. Materialet er laget av spesielle glassfibre i form av plater eller matter.

Ursa geo

Dette er en innovativ isolasjon laget av glassfiber og kvartssand. Materialet er helt trygt, det råtner ikke og er ikke utsatt for mikroorganismer. Tåler store belastninger og temperaturfall.

PSB S 15-O

Dette produktet har den laveste tettheten og høyeste dampgjennomtrengelighet på grunn av sin porøse struktur.. Det er billig, ganske lett og lett å installere. Og avgir heller ikke skadelige stoffer, og egner seg ikke til utseendet av mugg og mugg.

Knauf Therm “House”

Trygt materiale fra ekspandert polystyren, produsert av et kjent tysk selskap. Varmeisolasjonskvaliteten til isolasjonen og temperaturbelastningene er på det høyeste nivået, den er egnet for alle klimatiske forhold.

“Penoplex Comfort”

Dette er et spesielt ekstrudert skum fra en innenlandsk produsent fra St. Petersburg, med gode varmeisoleringsegenskaper og styrke.. Den er allsidig og egnet for isolasjon av alle strukturer. Homogen struktur og behandling med en spesiell sammensetning lar ikke materialet smuldre, absorbere vann og brenne. Det er motstandsdyktig mot insekter, mugg og mugg.

“TechnoNicol XPS Technoplex”

For produksjon av isolasjon bruker et velkjent merke små partikler av grafitt, noe som gir materialet en lys sølvfarge. Det holder varmen bedre enn vanlig skum, stein og glassull. Motstår krymping og deformasjon, og er motstandsdyktig mot gnagere og kjemikalier.

Produktets utvidede funksjonalitet er egnet for oppvarming og utjevning av overflater.

“Shelter EcoStroy ShES standard”

Fremstillingsprosessen består av å feste fibre sammen ved høye temperaturer. For rammehus brukes materialet som et mezhventsovy fugemasse for varmeisolasjon og lydisolering. Motstandsdyktig mot biologiske og fysiske effekter.

“Shelter EcoStroy ShES Arctic”

En annen type isolasjon fra produsenten fra Podolsk. Laget av organiske fibre uten tilsatte kjemikalier. På grunn av dets høye varmeisoleringsegenskaper anses dette materialet som supervarmt. Isolasjonen kan brukes gjentatte ganger, den kan enkelt demonteres og installeres på nytt. En høy grad av fleksibilitet lar deg isolere overflater av enhver kompleksitet og konfigurasjon.

Hvilken er bedre å velge?

Hovedkriteriet ved valg av materiale vurderes dens varmeisolasjonskvaliteter. Tross alt er hovedoppgaven å holde varmen i huset. Hvis du velger riktig isolasjon for vinteropphold, kan du unngå ikke bare trekk, men også redusere oppvarmingskostnadene. Og du bør også ta hensyn til dampgjennomtrengeligheten til isolasjonen for veggene – den skal være den høyeste, og da vil det ikke være noen risiko for sopp og mugg. Ikke glem de sanitære og hygieniske egenskapene til materialet, og velg et miljøvennlig produkt.

I tillegg, produktet må være tett og ikke endre formen fra temperatur eller kjemisk eksponering. Tross alt bør en god isolasjon av høy kvalitet ikke miste sine funksjonelle egenskaper i hele driftsperioden. En annen viktig faktor når du velger er prisen.. Miljøvennlig og høyteknologisk isolasjon vil alltid koste mer. Men dette begrunnes med kvaliteten og tilleggsfunksjonene..

Som erfarne byggherrer sier, er det ingen gode eller dårlige isolasjonsmaterialer. Det er materialer som kanskje eller ikke er egnet for hver spesifikke situasjon..