Hva gjør de først: lim tapetet eller strekker taket?

Spørsmålet om hvor du skal utføre reparasjonsarbeid tidligere – på veggene eller i taket, begynte å bli stilt fra selve utseendet på strekkfilmer.

Jeg vil ikke støve av den friske glansen som reflekterer hele rommet. Dyre bakgrunnsbilder er også synd hvis de plutselig ved et uhell lider mens de jobber med et stretch -lerret. For å forstå dette problemet, la oss prøve å følge prosessen med å reparere tak og vegger i etapper..

Prosessfunksjoner

Uansett hvilket arbeid du må gjøre først, vil hver av dem være til skade for den andre. Når du installerer en baguette under et stretch -lerret, bores det hull i veggen, som genererer mye støv, og nytt tapet kan bli skadet. I tillegg skjer installasjonen av lerretet selv med deltagelse av høye temperaturer. Ingen vet om dette tapetet vil like det.

Det er en vei ut. Forbered veggene forsiktig for liming og invitere spesialister til å montere baguetten (gjør det mest støvete arbeidet), og lim deretter over tapetet og igjen invitere arbeidstakere til å installere taket. Metoden er god, men det er ett problem – mesterne vil ikke godta en så langvarig arbeidsmetode.

For å forstå funksjonene i prosessen, og i det minste komme nærmere løsningen på hva du skal gjøre først, må du prøve å finne ut hva et strekkloft og tapet er.

Selve lerretet er en stoffbase eller et PVC -produkt, som kan være matt og blank. Installert på en spesielt forberedt metall- eller plastramme.

Hvis taket var planlagt å være på flere nivåer, burde alt arbeid med gips ha blitt gjort på forhånd. Først fjernes den gamle finishen, taket rengjøres godt, ellers vil etterbehandlingsrester smuldre på strekkduken i fremtiden. Deretter kommer behandlingen av soppflekker (hvis noen). Før montering av taket må alt elektrisk arbeid være fullført.

Bakgrunn – rullet klut av forskjellige typer: papir, fiberduk, vinyl. Mange måtte lime dem. Til å begynne med jevnes veggene ut, og et lag lim påføres den tørkede overflaten (hvis tapetet er papir, påføres limet også på lerretet). Deretter plasseres beleggene på basen, limes godt, luftbobler og overflødig lim presses ut med en rulle.

Det er ikke noe komplisert i dette, men det er to typer utvikling av hendelser: enten tapetet limes foran takinstallasjonen og presses ned av en baguette (i dette tilfellet ser det pent ut), eller etter det er toppen av lerretene må trimmes nøye for ikke å skade takstrukturen.

Hva er sekvensen?

La oss prøve å forstå hva som er bedre: strekk ned himlingen før eller etter tapetsering. For å gjøre dette, bør du vurdere begge alternativene.

Tapet først, deretter tak

Hvis det tas en beslutning om å handle på denne måten, er det verdt å vurdere behovet for en pause på 4-5 dager mellom å lime veggene og installere taket. Tapeten skal tørke godt før varmepistolen fungerer..

Noen eksperter mener at du først må jobbe med veggene, justere dem perfekt, ellers kan takplaten vise seg å være skjev.

Den største faren ved forhåndsliming er forurensning av veggene når du arbeider med en hammerbor..

Hvis det gjenstår spor av murstein på tapetet, vil det være ganske vanskelig å fjerne dem..

En hammerbor utstyrt med en støvsuger vil til en viss grad bidra til å løse dette problemet. Hvis du klistrer lerretene før du installerer takrammen, vil det føre til at de faller under baguetten. Det vil trykke ned den øvre kanten av lerretene, noe som vil gjøre det vanskelig å demontere tapetet ved neste reparasjon.. På den positive siden – perfekt toppveggkontur.

Du kan velge flytende belegg. De er vakre og moderne, men risikoen øker når du arbeider med en murske for å beise det ferdige taket..

Hvis du må lime tapeter for maling, blir risikoen for flekker i taket enda større. På den annen side kan høye temperaturer under installasjonen påvirke kvaliteten på malingen i bunnen av taket. Det samme problemet kan skje med flytende tapet..

Først taket, deretter tapetet

Hvis tapetet er lett og delikat, under installasjonen av strekkloftet, kan det bli uopprettelig skadet, så det er bedre å lime det over på det siste stadiet av reparasjonen. I tillegg kan mangel på profesjonalitet blant de som jobber med taket føre til mekanisk skade på tapetet..

Limer veggene, arbeid forsiktig med overkanten av lerretene for ikke å bryte takpluggene. Alt ordner seg hvis du viser flid, men neste gang du reparerer tapetet, kan det enkelt demonteres..

Begge alternativene har sine fordeler og ulemper, men ansvaret for valget ligger alltid hos eieren..

Viktige nyanser

Det prioriterte spørsmålet er ikke avklart. Hva skal jeg gjøre først, for å montere strekklofter eller takle vegger? Å lime inn tapeter, samt å installere et tak, har sine egne nyanser. Når du arbeider med veggene, er det en mulighet for skade eller flekker på stoffet, og faktisk er det faktisk evig, mens tapetet kan limes på nytt hvert år.

Når en profil plasseres under et strekkloft, er det en mulighet for tapetforurensning, og det er også en frykt for at de ikke tåler den høye temperaturen. I dette tilfellet det er mulig å forlate PVC -overflaten til fordel for en stoffduk, kaldt feste.

Og en nyanse til – en profil for et vevd tak krever grunnere boring, noe som betyr at det blir mindre støv. Imidlertid tåler godt tørket tapet temperaturer på 60-70 grader..

Det er nødvendig å varme opp PVC -filmen for å myke den. Det forberedte lerretet stoppes umiddelbart under profilen ved hjelp av spesialverktøy. Gapet mellom materialet og veggen er maskert med plugger. De er de første som lider av dårlig kvalitet med tapet..

En viktig nyanse: ethvert strekkloft kan monteres med tapet, selv i et rom innredet med møbler. Glidende garderober og gardiner er heller ikke en hindring for denne prosessen. Du må bare jobbe med en støvsuger etterpå. Men hvis reparasjonen nettopp har begynt, må du stille deg selv spørsmålet mange ganger hva du skal gjøre først.

Men hva om reparasjonen ble utført for lenge siden, og du må lime tapetet på nytt uten å skade taket? Demontering bør gjøres veldig forsiktig, spesielt hvis tapetet ble limt inn på det første stadiet. og traff takprofilen. De må frigjøres uten å skade lerretet..

For å fullføre arbeidet trenger du en slikkepott og en byggekniv. Skyv slikkepotten forsiktig mellom taket og kniven. Ved å flytte dem langs veggene, kuttet de sakte av det gamle tapetet. På denne måten kan du beskytte materialet mot å bli kuttet, selv om kniven løsner..

Det er mye lettere å fjerne overflaten hvis du våter veggene med vann og venter en stund..

Etter å ha undersøkt arbeidsflyten, var det forventet at vi umiddelbart ville få svar på vårt dilemma. Det er ikke noe svar, du må kontakte spesialistene.

Ekspertuttalelse

Renoveringen nærmer seg slutten, og det er håp om at spesialistene vil belyse rekkefølgen av byggearbeider..

Håndverkere mener at det er bedre å lime over veggene, og deretter installere taket. Argumentene er de samme: det er fare for å skade eller flekke veggene, i tillegg er høye temperaturer ugunstige for ferske tapeter. Kanskje er disse herrene redd for ansvar for støvete vegger..

Andre eksperter anbefaler tvert imot å montere taket etter liming, i frykt for lerretet, som kan bli skadet med en konstruksjonskniv når du skjærer tapetet. Og lim og maling, som faller på lerretet, vil ødelegge det for alltid..

Det er ingen entydig mening selv blant fagfolk, fordi materialet for arbeid, lokaler, forskjellige nyanser – alt kan være ekstraordinært og krever en individuell tilnærming.

Vellykkede eksempler og alternativer

Avslutningsvis vil jeg dvele ved den estetiske komponenten i arbeidet som er utført. Hvis du ser hvor vakre tak og tapeter har blitt, kan svaret på spørsmålet om hva du skal gjøre først være selvforklarende. Eller det går kanskje ikke.

Stretch har alltid vært en interiørdekorasjon. Det kan være fantastisk og mystisk, som et land gjennom glasset. Hos ham er rommet fylt med farger, det virker større og lysere. Tak er av forskjellige typer, har sitt eget design og stil..

Matt

Absolutt flat overflate uten antydning til refleksjon. Tekstur ligner et klassisk malt lerret. Passer for store rom.

Den matte finishen er så nøytral at den passer til enhver stil. Soffits vil bli et godt utstyr for taket., eller andre kilder til sterkt lys, fordi det matte lerretet ikke reflekterer lys.

Blank

Et godt alternativ for små rom. De får muligheten til å visuelt doble i størrelse.. Dessuten har det mørkegrå lerretet en sterkere refleksjonsevne..

Spotlights (selv med svak glød) på et slikt tak ser ut som stjerner. Ved å bygge komposisjoner på flere nivåer ved hjelp av gips, og legge et lerret i dem, oppnås effekten av et nesten naturlig bilde av vann eller himmel.

Vev

Til tross for tekstilopprinnelsen, er stoffet fremdeles behandlet med polymerer og får spesiell styrke..

Satin

De ligner sateng i tekstur (overflaten er litt skinnende), og hvis den er utstyrt med passende mønster, vil det være vanskelig å skille fra stoff.

Når du velger et strekkloft, bør du ta hensyn til miljøet. Stilen skal matche rommets design.

Her er noen eksempler.

Loft

En stil som kommer fra industrilokaler. Han kombinerer det uforenlige: enkelhet og eksklusivitet, uaktsomhet og pragmatisme. Søkelys kan ordne et slikt tak godt. Favorittveggdekorasjon er murverk, som du bør jobbe med før du installerer taket.

Høyteknologisk

Elsker klar geometri og kontrast. Taket er veldig flatt og glatt. Det samme gjelder konstruksjoner av gipsplater. Belysning fungerer på leken av lys og skygge. Veggene er glatte, uten dikkedarer.

Provence

Taket i denne stilen er laget av naturlig materiale. Det skal se perfekt ut, men samtidig se enkelt ut. Fargene er delikate, det er ganske logisk å dekorere med et ornament. Bakgrunn kan være naturlige typer og diskrete toner. Det er bra hvis tegningen matcher taket.

Pop Art

Stilen til munter ungdom. Taket vil godta alle, til og med kaotiske bilder, så lenge de er varierte. Hvis taket er lyst, men monokromatisk, bør alt fargetopp ta over av tapetet..

Etter å ha blitt kjent med temaet for sekvensen av reparasjonsarbeid, kan vi konkludere med at det ikke er universelle oppskrifter for dette, og hvis det er det, så er det motsatt. Vi må veie fordeler og ulemper og ta en klok beslutning selv.

Noen få tips om dette problemet finner du i den følgende videoen..