Husprosjekter 5 x 7

Et en- eller to-etasjers hus 5×7 m er en av de laveste budsjettløsningene for grunneiere, hvis byggebudsjett er begrenset til bare noen få hundre tusen rubler. Denne pristerskelen er relevant i Russland for øyeblikket.

Særegenheter

I tillegg til det lave budsjettet for bygging (ca. 500 tusen rubler), er de eksisterende husplanene enkle, selv for egenbygging. En fysisk utviklet målrettet grunneier som ikke ønsker å kontakte byggentreprenører, kan bygge en slik konstruksjon på maksimalt 4-5 måneder.

5×7 m huset er designet for mennesker som på grunn av visse livsomstendigheter bor enten alene eller i et par uten barn. Hus av denne størrelsen regnes som ukompliserte ikke bare i konstruksjon, men også i vedlikehold..

Dette er ideelt for sommerboere som ikke trenger mye fra et privat hus..

Relativt miniatyrbygninger med mindre enn 35 m2 brukbart areal (veggene vil ta sin del fra prosjektets ytre dimensjoner) er også egnet for eiere av små tomter på 1-2 dekar i en by der landet er ekstremt dyrt. Slike hus er spesielt populære i nærheten av store byer, der sommerhytter er veldig dyre i seg selv..

Slike prosjekter er et godt alternativ i et skog- eller kystområde (nær en elv), hvor det er mulig å leie en tomt fra staten i 49 år med rett til å løse den helt inn i eierskap. Men en slik beslutning, på grunn av mangel på bosetninger i nærheten, vil kreve kapitalbeskyttelse fra både tilskuere og muligens fra ville dyr..

Til slutt er bygninger med dimensjoner på 5 x 7 meter (eller mindre) alternativer for folk som har overført denne boligen til status som individuell boligbygging, men ikke ønsker å betale for mye før 60 eller 65 år. (yrkesaktiv alder) for skatter på en bygning ut fra den generelle markedsverdien. For eksempel kan skatten per år for et hus på 10×10 meter nå 10 tusen rubler – knapt noen vil like dette. Derfor er det fornuftig å redusere boarealet til et akseptabelt minimum, både når det gjelder skattebetaling og komfort..

Den reduserte størrelsen på huset vil ikke ha en merkbar effekt på varmetap. Hvis isolasjonen ble utført i henhold til de nyeste bygningsteknologier og evner, beholder selv en veldig liten bygning varmen godt i frost.

Romslige boliger krever betydelige oppvarmingskostnader. Siden den aktuelle typen hus ikke gjelder boligbygg, for eksempel med et annet lys, vil oppvarmingskostnadene reduseres til ganske rimelige grenser. Denne funksjonen spiller i hendene på folk som ikke ønsker å betale for mye på alle punkter..

Sett fra familiepraktikalitet kan det virke som om små hus ikke rettferdiggjør seg selv. Uten å kjenne det virkelige systemet med moderne trender, tror en ikke fullt opplyst person at det bygges et hus, i tillegg til alt, og med forventning om at barn alltid vil bo i nærheten. Imidlertid vil de aller fleste barna, som voksne, gå fra hverandre. I dag forsvarer hver person sine juridiske rettigheter til personlig liv, derfor bør faren til en bestemt familie ikke bygge et hus, hvis område er 2 ganger større enn det nødvendige..

Oppsett av to-etasjers hus

Prosjektet med et hus på 5 x 7 meter i to etasjer er den eneste løsningen for de som mangler ett eller to rom med bad. På et område på 35 kvadratmeter eller mindre, bortsett fra kjøkken-spisestuen og soverommet, kan ingenting annet bli plassert. Men du trenger også en hall, et teknisk rom (for eksempel for en ovn), en veranda med kalesje, et pantry.

Badet skal ikke bare være et sted for en toalettskål, vask og en mini -dusj – et fullt badekar vil ikke forstyrre det..

For dette formålet bygges minst et loft som en andre etasje. Denne løsningen er perfekt for trehus laget av tømmer eller stokker (ramme). To soverom “går” til andre etasje. Det bygges også et trehus ved hjelp av rammeteknologi – SIP -paneler er kilden.

Hovedbygninger er også reist av luftbetong, murstein. Men de krever et forsterket fundament med tape-monolitisk-søyle-teknologi, som er et universelt alternativ. Da kan anleggsbudsjettet vokse til nesten en million rubler, siden et godt fundament med sikkerhetsmargin ikke er en billig løsning. I første etasje er det i dette tilfellet et kjøkken-spisestue, et pantry, en hall, en vestibyl og et bad. Pantryet kan brukes som ovn.

Et hus på 5 x 7 meter med 2 hele etasjer vil frigjøre plass til et barnerom. Dessverre trekker ikke de fleste prosjekter av hus med stor takhøyde over hele området inn i absolutt trygge bygninger. Fra et sikkerhetsmessig synspunkt er det å foretrekke å bygge bygninger på 1,5 etasjer og loft. For fullverdige to etasjer, ikke mye forskjellige fra hverandre, er et område på 7×7 m eller mer nødvendig.

Ikke helt kunnskapsrike mennesker (samt representanter for skruppelløse byggefirmaer) kaller loftsbygninger og bygninger i 1,5 etasjer i to etasjer. Sistnevnte gjør dette for markedsføringsformål..

Planer for enetasjes hus

Som nevnt ovenfor er et 7×5 enetasjes hus et kjøkken-spisestue, et soverom og et bad.. For andre oppgaver må du lage en egen tilbygg – eller en egen bygning som fungerer som verksted, ovn, garasje, bod. Samtidig vil verandaen forbli på sin plass, men strukturens muligheter vil være sterkt begrenset. Selv å organisere en hall uten vestibyl er et problem. Mest sannsynlig vil hallen ligge i en egen bygning..

Dette huset er laget av tømmerramme, men helt av tre. En struktur på 5×7 meter, laget av skumblokker eller bygget av avrundede tømmerstokker, vil ta litt mer plass under veggene enn en tømmerkonstruksjon. Hvis du bygger loft, blir det allerede et hus på 1,5 etasjer..

Som et typisk eksempel – en bygning med en inngang og en terrassert spisestue på motsatt side..

Første etasje inkluderer et bad, et kjøkken med hallfunksjoner, den andre – et soverom. Denne bygningen tilhører loftet, siden slike hus ikke kan skryte av en fullverdig andre etasje. Men dette alternativet er også egnet for et barnløst par eller en enslig person. Det er til og med mulig å noen ganger motta én gjest, men på betingelse av at det er en passende infrastruktur på hagetomten.. Den totale byggekostnaden vil ikke overstige 500 tusen rubler for øyeblikket.

Design eksempler

Utvendig design av trehus er omtrent det samme: taket er mørkere enn veggene, som igjen har treets naturlige lysfarge. For at treet ikke skal miste sin opprinnelige nyanse, er det malt med en gjennomsiktig vanntett lakk, for eksempel parkett, som inneholder epoxylim eller harpiks..

De fleste murhusene har følgende utseende: Tegninger i murvegger og mørkebrune, mørkegrønne eller mørkeblå metalltak.

Hvit kledning på toppen av skumblokken, vinylbekledning vil gjøre veggene lyse, og taket forblir mørkt.

Innvendig er interiøret, i det enkleste tilfellet, ferdig i loftstil. Denne stilen minner om loftet: takbjelkene gjemmer seg ikke i isolasjonen, selv ikke i interiøret. Siden bjelkene er av tre (og tre er mye mindre kaldt gjennomtrengelig enn et ståltak på et lukket loft), kan de tvert imot raffineres: slipes og deretter dekkes med dekorasjonsmaling.

Når det gjelder den minimalistiske stilen, er slik dekorasjon hovedsakelig iboende i mur- og gassblokkhus. Gassblokken er pusset med gips fra innsiden, deretter er dette belegget dekket med et lag kalkmaling.

Veggene ser helt rene ut, uten utstyr. Gulvet kan enten være tre (riflet brett) eller flislagt (på en sementbelegg).

Dette gjelder fullt ut ramme og rammeløse hus. Belysning i gangen, soverommet eller kjøkken-stuen gjøres maksimalt. Panoramaglass – nesten fra gulv til tak – gir mening når området og utsikten er veldig pittoresk. Hver gang du gjør deg klar til å forlate huset om morgenen på forretningsreise, kan du bli belastet med energien fra den naturlige og menneskeskapte skjønnheten rundt hele dagen..