Husfasader i forskjellige fasjonable stiler

Utseendet til et hjem, når det ikke er innredet i en bestemt stil, kan se veldig overbevisende ut. Bygningens sammensetning virker uferdig. Hvis du nøyaktig og kompetent velger det beste blant fasjonable stiler, kan du oppnå en fantastisk effekt som demonstrerer din individualitet og delikate smak..

11 bilder

Særegenheter

Populære stiler av boligdekorasjon er i stand til å understreke deres ytre verdighet, uttrykke eiernes høye smak og til og med gjøre bygningen til en dekorasjon av omgivelsene. Men det er nødvendig å ikke bare ta hensyn til funksjonene i en bestemt stil, men også dens relevans i visse tilfeller..

Vær oppmerksom på hvordan husene i nærheten er dekorert, vurder kompatibilitet med dem, og da vil resultatet glede deg helt sikkert.

8 bilder

Hus i engelsk stil er umiddelbart gjenkjennelige; de kjennetegnes ved ekstern tilbakeholdenhet, elegant, selv om selv svært dyre materialer og strukturer kan brukes under konstruksjonen. Fasadene på slike boliger er ferdig med murverk eller fliser som etterligner dette murverket; fliser med konsise farger brukes til taket..

Bygningene er alltid laget i to etasjer, veggene er rette, vinduene er høye og delt. Verandaen blir aldri gjort stor, søylene med den skal heller ikke være for store. Et loft i engelsk stil er et must. Innføringen av en liten hage bidrar til å understreke dens raffinement..

En rekke alternativer

Ikke bare den engelske stilen kan brukes til å dekorere fasadene til en privat by eller et landsted. La oss analysere noen flere alternativer for dette designet før vi går videre til analysen av de mest populære løsningene..

Hytte

Til tross for tilknytning til alpine snødekte topper, dukket denne stilen faktisk opp i et helt flatt område – i Frankrike. Et viktig trekk er dets egnethet hovedsakelig for små bygninger som ligger utenfor byen. Luksuriøse herskapshus i et betydelig område, samt byhytter med en hytteånd, kommer ikke godt overens.

Utvendig: en kombinasjon av steinfundamenter, tømmervegger og tømmertak. Eksperimenter med byggematerialer oppmuntres hvis de er naturlige. De prøver å lage flere vinduer, organisere en balkong, en veranda og legge til et loft.

Fachwerk

Dette er et hus, som om det er satt sammen fra en konstruktør. Trebjelker går vertikalt, horisontalt og diagonalt; de kan males med mørk brun maling eller lakkert.

Viktig: ved å etterligne stilen til et ekte bindingsverkshus på et murhus, vil du spare penger og skape en helt holdbar fasade.

tysk

Den tradisjonelle tyske stilen er nær bindingsverk, i hvert fall når det gjelder praktisk, komfort og ytre beskjedenhet. På samme måte er tre og stein de viktigste byggematerialene. For veggdekorasjon, sammen med bjelker, anbefales det å bruke dekorativt gips..

Det opprinnelige trekket viser seg å være bruk av dører og vinduer med en intrikat form, det er lurt å male dem i motsetning til hoveddelen av fasaden, supplere med tre skodder.

Land

Strengt tatt er dette ikke en monolitisk stil, men flere nasjonale tradisjoner for arkitektur samtidig. Det engelske formatet, som ble diskutert ovenfor, er også anerkjent av mange designere som en av grenene..

Country – amerikansk i opprinnelsesstil, den skiller seg fra den relaterte Provence i større varmer av toner. Kaldfarging er kategorisk kontraindisert..

Bayerske

I motsetning til Provence innebærer det en strengt definert taktype – flatt, med to bakker. Vinduene er alltid små og utstyrt med skodder. Kunstnerisk maleri må brukes på hele veggen eller i hvert fall ved siden av vinduene..

Det tradisjonelle trekket i denne stilistiske retningen er bruk av dekorativt gips for den originale tegningstypen.

Middelhavet

Fasaden i denne stilen er alltid malt i varme farger, har mange avrundede konturer, vinduer (små i størrelse). I designet oppmuntres lån til motiver (tomter) fra moderne, landlige, bindingsverk og andre stiler som ligner hverandre..

Oppmerksomhet: Middelhavsfasader krever grundig tenkning over detaljene og oppsamlingen av nødvendige materialer. Kom helt klart med konseptet du vil oversette til utseendet på hjemmet. Prøv å introdusere flere varme nyanser, de vil følelsesmessig varme deg i det kaldeste været..

Russisk

En slik fasade skal slett ikke virke arkaisk, gammeldags. Et viktig trekk ved en slik løsning er dens ytre harmoni og den obligatoriske proporsjonaliteten til individuelle deler. Du kan ikke bruke et profesjonelt ark, i stedet anbefales det å bruke et sømtak.

Som i andre områder av landet (og dette er hvordan designere klassifiserer russisk stil), er det fornuftig å lage den første etasjen, den andre av tre. Utskårne skodder, platebånd, noen ganger tårn med små vinduer vil bidra til å understreke konseptets ekspressivitet..

Mest populær

Moderne stilistiske løsninger for husfasader er varierte; men blant dem er det de som er mer etterspurt enn andre. Hvis du velger en av disse tilnærmingene, kan du ikke gå galt og dekorere hjemmet ditt på en virkelig fasjonabel måte. La oss liste opp flere stiler som er på topp i popularitet i 2017.

Skandinavisk

Et skandinavisk landsted åpner kjeden med naturlige stiler. Tre brukes aktivt i den, bygninger bør ikke engang males, bare noen steder brukes lakk i begrenset grad. Hvis det er et ønske om å påføre maling, bør den være rød eller brun..

Provence

Det er uendelig debatt om hvorvidt Provence er en helt autonom stil eller bare en retning innen landsstilen. For dekorasjonen av fasaden er imidlertid noe annet viktig: finishen skal enten være bevisst ujevn murstein eller steinmosaikk, eller en kombinasjon av de to tidligere materialene med naturlig tre.

De maler husets “ansikt” med varme farger, ved å skape assosiasjoner til naturen, kan du til og med bruke den vanlige hvite fargen. Det er fornuftig å bruke runde buer som veksler med tradisjonelle firkantede vinduer, det er lurt å sette dem begge, bevisst bryte symmetrien.

Viktig: Den provençalske fasaden er grunnleggende uforenlig med bruk av metall, tre eller glass. Overhead dekorative elementer, hvis de tilsvarer dette formatet, viser seg å være ganske passende.

Orientalsk

Dekorasjonen av husets fasade i orientalsk ånd er veldig etterspurt, men du må umiddelbart avklare hva som egentlig menes.

Imitasjon av japansk arkitektur gjenkjennes umiddelbart av:

  • et nesten flatt tak med en betydelig utgang av takfoten utenfor konturen;
  • forskjeller i gulvhøyder som ligner volanger på klær;
  • glatte bøyninger av linjer;
  • vinterhager kombinert med innglassede verandaer;
  • halm eller bambus persienner.

Fugelinjene må gjøres kontrasterende i forhold til veggen; for å lage dem brukes de både til montering av plater (bjelker) og legging av dekorativ stein eller fliser på basen.

Den japanske løsningen er utenkelig på grunn av stein alene, det er viktig å bruke tre og fliser..

Hvis du blant de østlige tradisjonene foretrekker den arabiske grenen, må du strebe etter størst luftighet og letthet fra fasaden på huset. Det skal være symmetrisk, men samtidig viser utsikten fra siden av enhver vilkårlig fløy en bevisst asymmetri..

Klassisk

Et enetasjes hus, som et to-etasjes hus, kan innredes i klassisk stil. Den utvilsomme fordelen med denne løsningen er god visuell kompatibilitet med bygningene rundt, men uten å miste individualiteten. Klassikerne inkluderer nødvendigvis symmetrien til fasadeoppsettet, inkludert plassering av vindu og døråpninger. Dekorasjon med gesimser, søyler og halvkolonner, utskårne elementer, stukklister og rekkverk er tillatt. Men slik innredning bør introduseres mer nøye enn når du velger en barokk, for ikke å skape en følelse av kitsch..

Når det gjelder byggematerialer, bør de være naturlige eller i det minste lette etterligninger. Fasaden bør males i utprøvde kombinasjoner av lyse og pastellfarger. For å gjøre små detaljer mer merkbare, er de visuelt understreket med en hvit tone eller laget i kontrast til veggen..

Barokk

Det er ikke vanskelig å kjenne igjen et barokkhus, og det er vanskelig å ikke legge merke til det. Ved første øyekast avsløres fasadens luksus og pompøse karakter, som ved et kongelig palass. Dekorasjoner som pilaster og søyler og balkonger er utbredt. Nesten alltid er barokke fasader utstyrt med buer (konvensjonelle og presentert i denne formen vinduåpninger). Ikke uvanlig og gipsstukk, samt naturstein og marmor, kobberdetaljer; når det gjelder fargene – gull og hvitt dominerer sølvtoner.

Moderne

Designet på Art Nouveau -huset er sjokkerende, og kombinerer fleksibelt de nyeste elementene og tradisjonelle detaljene. Enhver bygning kan transformeres i passende ånd ved å legge til noen få ikke-standardiserte arkitektoniske former.

Det er viktig å unngå bare grove dekorasjoner, å bruke dekorative produkter på en begrenset og gjennomtenkt måte..

Stilige blomstermotiver, naturlige materialer tilsvarer ideelt sett den modernistiske tilnærmingen. Det er mulig å dekorere fasaden med stukkstøping, men uten overdreven vektlegging av det, bør skjønnheten i hovedmaterialet ikke overskygges. Vinduene er store og når til gulvet, ofte er glassmalerier laget i dem.

Loft

Navnet taler for seg selv. Inntil nylig ble denne industrielle stilen bare brukt i interiør, men nå brukes den også i dekorering av fasader..

Et karakteristisk trekk er et flatt eller lett skrånende tak, vegger er av metall eller betong, vinduer prøver å bli laget så høyt og bredt som mulig.

For dekorative overflater kan murstein og naturstein brukes. Typiske farger inkluderer grå og brune toner. Loft er selve tilfellet når dyre etterbehandlingsmaterialer er kontraindisert.

Høyteknologisk

Den høyteknologiske stilen ser vakker ut, hvis karakteristiske trekk er:

  • strenghet i geometri;
  • bruk av store vinduer;
  • glassfasader.

Nabolaget til en bolig med et glasert lysthus, med en vinterhage, omgitt av en grønn plen omkrets av fasaden blir grasiøst oppfattet.

Viktig: selv små dekorative elementer bør brukes med forsiktighet, de kan ødelegge sammensetningen hvis de brukes uforsiktig..

Minimalisme

En minimalistisk fasade er en elegant løsning for et landsted med et lite område; det anbefales for tilhenger av kreative eksperimenter. Ekstern tilbakeholdenhet, enkelhet i design og klarhet i uttrykk for designhensikt regnes som integrerte trekk ved minimalisme..

Viktig: prøv å oppnå den strengeste overholdelse av proporsjoner, ekskluder avvik fra en gitt geometrisk form. Store vinduer er velkomne, plassert på bakgrunn av store plan på veggene (så glatt som mulig, dette er en veldig betydelig tilstand).

Den minimalistiske fasaden til huset er alltid laget av naturlige materialer som ikke har gjennomgått ytterligere behandling eller bearbeidet i minste grad..

Hvordan velge?

Etter å ha blitt kjent med beskrivelsene av forskjellige fasaderesignstiler, vil du forenkle valget. Men du må ikke fokusere så mye på generelle hensyn som på din egen smak. Tross alt må et boligbygg være hyggelig først og fremst for innbyggerne, og først da for alle andre. Det anbefales også når du velger å ta hensyn til de omkringliggende naturforholdene, landskapet på territoriet..

Tenk på økonomiske muligheter, hvis stilen innebærer høytidelige, frodige dekorasjoner, er konstruksjonen ofte for dyr.

Vakre eksempler på design

La oss ta en titt på noen positive fasadedesign som ser bra ut i nesten alle miljøer. Og krever ikke unødvendige utgifter.

Elskere av skandinavisk stil vil sikkert like karmhus med mange vinduer og glassdører. Det viktigste er at former og detaljer, selv om de er forskjellige, kombineres til en harmonisk komposisjon. For å kvitte fasaden av følelsen av ensartethet, vil monotoni hjelpe til med introduksjonen av stein, keramiske fliser.

Dekorativt gips er ideelt for nesten enhver stil. Et originalt og vakkert trekk – en kombinasjon av en rød og hvit pusset fasade med et mørkt tak og de samme rammene. Når du ønsker et like elegant, men mer stramt design, hjelper kombinasjonen av stålgrå og røde farger på fasaden med kjedelige røde toner på taket. Hvis du supplerer gipset med inneslutninger av fliser og mosaikk, vil det også fungere bra..

Friskt og innbydende utseende skapes ved å bruke hvite og blå maling i forskjellige proporsjoner.

For informasjon om hvilke fasadematerialer for kledning av et hus som anses som de beste, se neste video..