Husdesign i hytte-stil: tegn på alpestil

I de siste tiårene har moderne byboere hatt en tendens til å flytte inn i sitt eget landsted. Lei av støyen fra byen og trange leiligheter, ønsket kontorister og forretningsmenn å ha sitt eget romslige boareal, som ville være behagelig og trygt. Det mest populære er huset i chaletstil. Bokstavelig talt er “hytte” oversatt som “hyrdehus”, og dets karakteristiske trekk er en kombinasjon av romantikk og pålitelighet. Navnet “Alpestil” er også vanlig, fordi hyrdehusene lå i Alpene. Det er også et slikt alternativ som “kanadisk stil”.

Særegenheter

Det viktigste trekket ved huset i chalet-stil er den uvanlige takstrukturen. Det er nødvendigvis flatt, har to bakker og brede avsatser, som skal beskytte hjemmet mot ugunstige værforhold. De viktigste byggematerialene er stein og tre. Vinduene er vanligvis store og panoramiske for å vise frem den alpine engen i all sin prakt. Huset er utstyrt med en stor terrasse og balkonger.

Et rekreasjonsområde er vanligvis satt opp foran hytta: kurvstoler og bord, grilling og koselige husker plasseres, steinstier legges.

Interiøret i det kanadiske huset er kjent for forskjellige naturmaterialer. Det er alltid en peis i stua, og den generelle atmosfæren i huset er mettet med komforten og varmen i ildstedet. Generelt skal huset ikke se moderne ut, tvert imot, det bør være en følelse av generasjonskontinuitet og en lang historie..

Individualitet av arkitektur

Et rammehus er personifiseringen av utilgjengelighet og komfort. Den er bygd på en slik måte at fasaden beskytter den helt mot fuktighet og kulde. Som regel kombineres slike bygninger, bygget av stein og tre. Grunnlaget og kjelleren på landstedet er bygget av grovt steinmateriale, mens de øvre etasjene og loftet er laget av tre eller tømmer. De nederste etasjene er utstyrt med spisestuer, stuer, kjøkken, fyrrom og ovenpå – soverom og stuer.

Å bygge et hus innebærer å utstyre en romslig terrasse, som ofte strekker seg utenfor huset og hviler på søyler eller tømmerstokker. Det er vanlig å plassere hovedfasaden på østsiden slik at sollys trenger inn i alle rom gjennom dagen.. Et viktig trekk er tilstedeværelsen av panoramavinduer og en stor balkong. Utvendig skal huset passe inn i miljøet og naturlandskapet.

Fordeler med takkonstruksjon

Taket er hovedsakelig stort, gavl og flatt. Det er også en baldakin eller bred kalesje som kan stikke 2 meter utover veggene. Et slikt takoppsett er nødvendig under ugunstige naturlige forhold. Utenfor beskytter det huset mot fuktighet og kulde, mot en mengde nedbør og til og med fra en orkan. Den massive takkonstruksjonen skyldes at den tåler enorme mengder snø og is, og dette er ekstremt viktig hvis huset ligger på en fjellside. Et slikt tak beskytter ikke bare huset, men bidrar også til en lengre levetid..

Ekstern etterbehandling

Kjelleren er foret med stein eller dens analoge – murstein. De øverste etasjene er bygget av tre, den mest populære er versjonen av en tømmerramme laget av lerk eller furustammer. For å gi hjemmet ditt et autentisk utseende, dekorere fasaden med malerier eller utskjæringer. Taket er laget av tre helvetesild – helvetesild, osp, eik og sedertre er vanlig – sterkere treslag.

Shingle er en utmerket lydabsorber, mens levetiden er ganske lang. I moderne bygninger kan helvetesild erstattes med keramiske fliser, helvetesild, samt halm og siv..

Velg mellom store panoramavinduer, innglassede verandaer og balkonger. Terrasser er vanlige i bygninger i hytte-stil. Ofte er de laget av murstein, loggmaterialer, laminert finertømmer. I følge prosjektet skal de være massive og brede, de fungerer ofte som stuer eller vaskerom..

I den varme årstiden er det å foretrekke å dekorere terrassen med blomster i potter. Dette vil gjøre huset mer attraktivt og elegant..

Interiør dekorasjon

Interiøret i huset i alpestil har mange bjelker, trinn og trestolper. Interiøret skal være så enkelt som mulig, og legemliggjør fusjon med naturen. Dekorasjonen domineres av naturlige materialer, og hovedprinsippene for hjemmeplanlegging er bekvemmelighet og enkelhet. Kunstig belysning skal være svak og varm.

Dra nytte av belysningssystem på flere nivåer, som forutsetter tilstedeværelsen av en sentral lyskilde – en stor lysekrone og et lyspanel. “Lek” med det andre lyset, som kan være sconces og gulvlamper. Det beste stedet for dem er over peisen, ved inngangen til rommet eller mellom vinduene..

8 bilder

Den dominerende plassen i enhver bygning i hytte-stil er gitt til peisen, så den bør også dekoreres. Du kan for eksempel henge en krans eller sette et innrammet bilde, lysestaker og figurer på den. Innredningen av peisen i jakttemaet er populær: en overflod av skinn og kosedyr, husplanter og trofeer. Plasma -TV -er er plassert på peiser i moderne hjem – et godt alternativ for å spare plass..

En tradisjonell peis kan erstattes med en elektrisk. Dette vil ikke påvirke det indre av rommet på noen måte, men det vil redusere komfort og varme. Et kompromiss mellom en klassisk og en elektrisk peis kan være en sammensetning av lys og lysestaker i en peisbue. Dette alternativet vil være varmt, koselig og veldig budsjett..

7 bilder

Kunstelskere kan plassere malerier og tegninger på veggene. Temaene for maleriene er stilleben, jaktscener og bondeliv. Det er mulig å veksle malerier i enkle rammer og uten, noe som vil skape en avslappet atmosfære og ikke vil tiltrekke seg for mye oppmerksomhet, som på et museum.

Eksperimenter med et tiered belysningssystem. Dermed kan du markere de viktigste funksjonelle områdene, mens den generelle belysningen ikke vil være kontrasterende, og harmoni og komfort vil herske i interiøret..

Materialer

Interiøret domineres av naturlige materialer – stein og trebjelker. Til gulv brukes tre, det vil si parkett eller laminat. Kunstig lagrede brett eller brett dekket med platinaeffektlakk ser veldig stilig ut. Takbjelker i mørke nyanser er spikret i taket. Valget av veggbelegg er variert. Dette kan være trepanel, gipsstein, fliser og stein..

Et fargevalg

Ikke glem å bruke utelukkende naturlige farger og naturlige nyanser.. Hovedfargen er brun i alle former: fra mørk sjokolade til lett creme brulee -is. Den brune tonen kompletteres perfekt med mørke gressmalerier, bor og røde detaljer. Rosa og mynteblå nyanser harmonerer godt med resten av interiøret..

Veggene er vanligvis laget i lyse farger (gul, beige, krem, lys oransje). Gulvet er laget av mørkt tre. Møbler og tekstiler er mørkere enn vegger, for det meste i naturlige farger av lin, silke og chintz. De bruker steinoverflater i grå og mørke nyanser, og dermed skiller de seg ut mot bakgrunnen til lyse vegger og møbler. Arrangement av lyse aksenter i form av fargerike pletter laget i “lappeteppe” -teknikk, gardiner og puter i mettede farger er tillatt.

Slike tillegg må introduseres sparsomt og forsiktig for ikke å forstyrre komforten og harmonien i rommet..

Utvalg av møbler

Møbler skal være enkle og komfortable. Store og myke sofaer i engelsk stil, trukket med lær eller naturstoffer, og koselige lenestoler med “ører”, plassert rundt peisen, vil passe perfekt inn i interiøret. Bord og stativer må være laget av tre, velg kurvstoler og gyngestoler, dekorere dem med puter og et teppe. På kjøkkenet, legg mange skap og nattbord, velg et møbelsett med tre og antikk effekt.

Det er bedre å skjule husholdningsapparater bak massive trepaneler og garderober. En stor garderobe vil se bra ut på soverommet, og velge en treseng med et vakkert utskåret hodegjerde.

Møbler skal være forskjellige massivitet. Store 4-5-seters sofaer og store lenestoler av skinn vil passe perfekt inn i stua. Sørg for å dekorere polstrede møbler med dekorative puter og sengetepper. Ett eller to salongbord og en liten bokhylle bør plasseres i stua. Sengen på soverommet er vanligvis stor og har en sengegavl av tre..

Også en stor garderobe og en gammel massiv kommode med metallskårne håndtak vil se bra ut på soverommet..

Kjøkkenet skal ha mange arbeidsflater. Det er bedre å velge benkeplater fra stein eller lakkert tre. Alle husholdningsapparater må være skjult. Overskap med glassdører gir rommet en spesiell eleganse, der du kan plassere krukker med krydder, fat, tørkede urter og kjøkkenutstyr. I spisesalen er midtpunktet et spisebord i tre med en håndbrodert duk. Smidde metalllysestaker eller kurvkurv for brød og bakverk kan legges på bordet.

10 bilder

Det viktigste på badet er enkelhet og komfort. Overflødige møbler er ubrukelige her, et minimum av VVS -inventar og et nattbord i tre eller stein er nok, der håndklær og husholdningskjemikalier skal lagres. Selve badekaret er bedre å velge en lys grå eller brun nyanse. Dette vil understreke enheten med naturen og vil være en utmerket gjennomføring av interiøret ditt..

Funksjoner i tekstiler

Når du velger tekstiler, bør du ta hensyn til naturlige stoffer: lin, bomull, ull, pels og silke.. Stoffer skal ikke ha mønstre, det er bedre å dekorere tepper og puter med håndbroderi. Farger skal ikke være prangende og lyse, tvert imot, understreke deres naturlige opprinnelse ved å velge umalte eller lyse materialer. Tekstiler kan være tilstede i interiøret som polstring av polstrede møbler, tepper, gardiner, pynteputer og tepper.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot sengetøy. Det må det absolutt være 100% naturlig, bedre lin eller bomull, hovedsakelig melkete, lysegrå eller snøhvite nyanser. Gardiner skal ha et rolig fargevalg, laget av naturlige stoffer. Brune og beige gardiner vil se mest passende ut i stuen, spisestuen, på den innglassede verandaen.

Designtips

Du kan designe og implementere et hus i chalet-stil selv, men du bør ta hensyn til det noen tips fra designere:

  • Velg byggestedet for et landsted nær vannforekomster og skoger, fordi en fremtidig bolig i chaletstil ikke kan forestilles uten vakre naturlandskaper.
  • Hvis stedet allerede eksisterer, men det ikke samsvarer med ditt ønske om enhet med naturen, så ta seriøst opp landskapsdesignet: plant trær, busker, utstyr alpine sklier og lag flere kunstige reservoarer.
  • Et hjem bør definitivt være stort og imponerende, selv om det er hjemmet til en liten familie på 3-4 personer. Husk at særegenheten ved hyttestilen er å skape inntrykk av en ugjennomtrengelig festning.

  • All utvendig og innvendig dekorasjon skal være så naturlig som mulig. Tro meg, slike materialer vil ikke bare gjenskape interiøret i Alpidamen perfekt, men vil også være holdbare, og viktigst av alt, de vil ha en gunstig effekt på helsen til alle som bor i huset..
  • Ikke vær redd for å finne møbler og innredning på loppemarkeder. Gjenstander som er gjennomsyret av antikkens ånd, understreker fullt ut særegenhetene i hyttestilen. Designere anbefaler til og med å eldre nye møbler spesielt med spesielle malinger og lakker, slik at interiøret er så troverdig og organisk som mulig..
  • Ikke spar på alle slags dekorartikler – puter, fotorammer, tepper, fat i skap med vitriner. Rådyrgevir og andre jakttrofeer vil være et flott tillegg til interiøret. Ta opp “håndlaget”: broder et fancy ornament på en duk eller lag en pledd ved hjelp av en lappeteknikk.

Sørg for å kjøpe håndlagde leirestaker eller dukker sydd med Tilda -teknikken fra lokale nålekvinner.

Eksempler på prosjekter av hytter i forskjellige størrelser

Det enkleste husprosjektet i alpestil er et lite etasjes hus på opptil 60 kvm. m. Til tross for sin lille størrelse, oppfyller den fullt ut alle egenskapene til en bygning i hytte-stil. En fasade i stein eller tre er kronet med et spisset tak i gavl, og store vinduer gir huset et fabelaktig utseende. Et slikt husprosjekt er perfekt for et frøpar uten barn..

I et slikt prosjekt kan du se for deg et mini-loft, som ofte oppfyller funksjonen i andre etasje. Dermed ligger stue, kjøkken og spisestue i første etasje. Forresten, i prosjektet med et lite hus med et opptak på 6×4 kvm. m, kan alle tre funksjonsområdene kombineres for å skape effekten av et stort åpent rom. På loftet bør du utstyre et lite soverom og en garderobe.

Den klassiske versjonen av et husprosjekt i hytte-stil er en to-etasjes bygning med et areal på 60 til 100 kvadratmeter. m med loft. Som regel lages slike hus ved hjelp av en kombinert teknikk. Dette betyr at bygningen og kledningen av huset inneholder stein og naturlig tre. Første etasje er laget av stein, det mest holdbare materialet, og andre etasje er laget av tre. Standardprosjektet sørger for tilstedeværelse av store vinduer og balkonger, og en stor peis er en obligatorisk egenskap for innredningen..

Det er best å plassere lokaler av brukstype i første etasje (kjøkken, fyrrom, stue, bad, spisestue). I andre etasje (det er et loft) er det soverom og arbeidsrom. Moderne prosjekter sørger for plassering av en badstue og et mini-basseng selv i hus med et areal på 8×8 kvm. m. Slike lokaler bør ligge i første etasje og ha vann- og varmeisolasjon..

Stort hus i tre etasjer fra 150 til 200 kvm. m gir et reelt rom for fantasi. Som med alle bygninger i hytte-stil, er fasaden laget av stein og tre. Et stort skråtak er reist for å beskytte boligen mot tøffe værforhold. En stor terrasse, en garasje og en badstue med svømmebasseng vil passe perfekt inn i prosjektet. Et slikt hus vil romme en eller to store familier med totalt opptil 12 personer..

Første etasje er en kjeller, den ligger under bakkenivå. Det er et fyrrom, en badstue, garderober, et svømmebasseng og et lite avslapningsområde. Hele første etasje er koblet til en garasje for flere parkeringsplasser og er omgitt av en overbygd terrasse som kan brukes som spisestue og vinterhage. I første etasje er det kjøkken, stue, bad og ett soverom. Andre etasje er fullstendig forbeholdt soverom, garderobe og kontor.

Vakre eksempler på interiøret

Det beste alternativet for interiørdesign i chalet-stil er å skape en atmosfære av et familie rede, mettet med historiens ånd. Innvendig skal huset være så komfortabelt og familieaktig som mulig. Tømmer og trevegger kan pusses eller kalkes for å visuelt forstørre plassen. Hovedrommet skal være en stue med en stor peis og en overflod av polstrede møbler. Fyll den med familiebilder, håndlagde tepper og puter, søte figurer og andre detaljer som skaper en hjemmekoselig følelse..

På kjøkkenet kan du ordne møbler av lyst tre, og et stort bord dekket med en lett brodert duk vil passe perfekt inn i spisestuen. Bruk flere tekstiler til å myke opp interiøret: gardiner på hvert vindu, duker, sengetepper og tepper. Alle møbler er bedre enten å kjøpe allerede “Med historie”, eller bli gammel på egen hånd.

Husk å bruke så mange lyskilder som mulig. Tilstedeværelsen av et stort antall lys i interiøret er velkommen.

Velg et jakttema for å dekorere et landsted i chalet-stil. Trepaneler eller bare bjelker i interiøret vil se brutalt og stilig ut. Legg vekt på det private ved å eie et høyt smijernsgjerde og yndefulle sperrevinduer. Plasser massive mørke tremøbler i rommene, og dekorér veggene med dyrehorn og jaktutstyr. Dyrehud og pels vil se bra ut på gulvet, du kan også bruke kunstige prøver.

I et slikt interiør er kjøkkenet og spisestuen hovedplassen, så det er bedre å kombinere dem og plassere dem i midten av huset. Velg en innebygd teknikk, og plasser så mange frie overflater som mulig. I tillegg til et stort spisebord, kan du passe inn ø-sokkler og en bardisk i interiøret. I stuen kan du sette en stor skinnsofa, et lite salongbord og en massiv peis. Det indre av soverommet skal ikke overbelastes. Nok stor seng og tung garderobe.

Lag en ekte fornøyelsespark under taket på hjemmet ditt. På loftsgulvene vil et dansegulv for morsomme fester, bardisker og høyttalere være perfekt plassert. Soverommene og kjøkkenet ligger i første etasje for ikke å forstyrre noen. Det er ikke vanskelig å lage interiøret i en countryklubb. Trehyller og barnestoler med utskjæringer, myke skinnpuffer, et klassisk biljardbord dekket med grønt filt vil tilføre stemningen. På veggene kan du henge kuler stilisert som planter, malerier med jaktscener og bilder av mat, og en gammel jukeboks vil fungere både som underholdning og som en praktisk del av enhver ferie.

For elskere av vann og termiske prosedyrer er en badstue med basseng eller boblebad et must. En slik sone er vanligvis plassert i første eller kjelleretasjer. Her vil en kombinasjon av materialer som tre og stein komme godt med. I dampbadet og garderobene står vegger, gulv og tak mot lyse treslag, og steinen brukes igjen til å dekorere komfyren, bassenget og rekreasjonsområdet. Denne kombinasjonen gir ikke bare variasjon til interiøret, men møter også komforten til gjestene: tre vil holde seg varmt, og stein vil avkjøle og slappe av.

Iherlige elskere av hvile og avslapning kan til og med utstyre et massasjerom og et SPA-område for rekreasjon av høy klasse.

Barnerom i hytte-stil ser veldig koselig ut. De er på ingen måte grove og massive, tvert imot er de fylt med familiens varme og komfort. Velg lette trepaneler på veggene, gardiner i små blomster. Gi preferanse til tremøbler, senger med en gjennomsiktig silketak eller himmelsenger. Både barn og foreldrene deres vil tilbringe mye tid i dette rommet. Dekorer arbeidsområdet ditt slik, slik at barnet ønsker å være kreativ: henge bilder og bladutklipp, kurvkurver og arrangører med håndverksmateriell.

8 bilder

I den neste videoen kan du se en oversikt over et landsted i stil "hytte".