Hus i murstein

Sannsynligvis drømmer nesten hver enkelt av oss om å finne vårt eget hus og tomt. Et hus i murstein er et prosjekt som er verdt å ta hensyn til. Og hvordan du best gjør dette, kan du finne ut ved å lese artikkelen.

Fordeler og ulemper

Mursteinsbygningen er det mest populære arkitektprosjektet som fremtidige sommerboere tyr til.. Sannsynligvis skjedde det historisk: hus av denne typen begynte å bli aktivt bygget tilbake i Sovjetunionens dager. Og i vår tid har materialer, strukturer og konstruksjonsteknologier til og med blitt forbedret, noe som selvfølgelig påvirket de positive egenskapene til slike bygninger..

De viktigste fordelene med moderne murstein med mange hull er holdbarheten og varmebesparelsen.. Murhus oppfyller alle brannsikkerhetskrav. Og selve mursteinen, i motsetning til massivt tre, er ikke utsatt for forfall.

Det som er spesielt hyggelig og verdifullt er at mursteinen tillater like mye varme inn i rommet som nødvendig, og på den varme sommeren forblir rommene behagelig svale og friske.

Dessuten lar murstein deg implementere dristige designideer: du kan bygge nesten alt av det..

De negative sidene ved slike hus kan bare tilskrives bruken av hjelpematerialer til dekorasjon. På grunn av sementgipset som brukes til etterbehandling av hus, faller termisk ledningsevne til murvegger med en tredjedel. Dette problemet kan bare løses ved hjelp av isolerende materialer..

Murvegger er også utsatt for høy fuktighet, derfor må slike hus varmes opp nesten konstant..

Derfor er det nødvendig å bygge slike hus bare hvis de er planlagt å være permanent og ikke midlertidig..

Materialtyper

De siste årene har det dukket opp så mange merker av dekorative, silikat og andre typer murstein på byggemarkedene at en uerfaren person kan bli forvirret i dem.. For byggearbeid kan du kjøpe følgende typer:

 • keramikk – brukes til bygninger av forskjellige typer, bygging av gjerder og skorsteiner;
 • silikat – egnet for opprettelse av vegger og skillevegger, men bruk for fundamentet er ikke tillatt;
 • hyperpresset – brukes i prosessen med fasadearbeid.

Murstein er også delt etter formål i følgende typer:

 • generell konstruksjon – legging av ytre og indre vegger;
 • vendt – dekorativ etterbehandling;
 • komfyr – ikke egnet for konstruksjon;
 • klinker – vendt mot bygninger.

Etter mursteinstrukturh skjer:

 • korpulent – for bærende konstruksjoner;
 • hul – for interne skillevegger.

Prosjekter og layout

I hvert prosjekt er det nødvendig å legge husets fremtidige funksjonelle formål, samt antall etasjer. Når du bygger små hus, bør du ta hensyn til noen detaljer. Når du bygger et to-etasjers murhus, bør det legges et forsterket fundament i prosjektet. På et landsted kan du ikke bare slappe av fra tid til annen, men også leve.

Utformingen av en slik bygning er kompakt, rommene er små.

La oss vurdere noen interessante prosjekter.

 • En historie hagehus med to soverom, atskilt fra hverandre. En stor stue med panoramavinduer kan skilles fra kjøkkenet med en skillevegg, og om ønskelig med en bardisk. Du kan gå inn i garasjen uten å gå utenfor, noe som er veldig praktisk i vintersesongen.

 • Dobbel dekker murhus er flott for en liten familie som liker å slappe av i komfort. I andre etasje er det stuer og et bad, under hvilket det er et lite kjøkken. Terrassen kan enten være åpen eller lukket.

 • Hvis du ikke har noe imot midler til bygging av en mursteinhytte, kan du bruke dette prosjektet. Et personlig kontor kan lett bli et rom, en terrasse, en garasje for en bil og et skur for et sekund – alt dette er allerede kjente detaljer, men en badstue rett i huset vil være en hyggelig nyhet for mange.

Stiler

Allsidigheten til murstein lar deg bygge hus i nesten hvilken som helst stilretning. Derfor vil vi nå analysere bare de viktigste og mest populære stilene..

 • Engelsk. Bygninger i denne stilen kjennetegnes ved et upåfallende fundament, et høyt tak med gavler, samt et lavt arrangement av vinduer og deres panoramaglass. Hus dekorert i denne stilen bevarer en viss historisme og aristokrati, så vel som kontinuiteten i tradisjonene til Foggy Albion. Slike hus passer perfekt ikke bare i det naturlige landskapet, men spesielt i urbane lavhus og er veldig vakre..

 • Høyteknologisk. Stilen er preget av utbredt bruk av glass, metall og plast. Slike hus er rektangulære i form, har utvendige trapper og er også malt i lyse farger, vanligvis hvite. Utenfra vil et slikt murhus se moderne og kanskje til og med futuristisk ut. I vårt land er denne stilen fortsatt bare å få sine fans..

 • Minimalisme. Stil er basert på maksimal funksjonalitet. Det er nesten umulig å finne arkitektoniske utskeielser i utformingen av slike hus – alt er så relevant som mulig, ingen ornamenter og dekorative elementer. For å markere huset, så vel som den ekstra dekorasjonen, anbefales det å bruke kontrastfarger og materialer..

 • Gotisk. Det var i løpet av det gotiske Europa at murstein ble mye brukt. Derfor kan denne stilen betraktes som grunnlaget for en forstadskonstruksjon i murstein. Veggene i slike hus er blottet for alle slags frills, kontrasten skapes ved bruk av forskjellige typer murstein og kalkgips..

Dekorative tårn kan stige på taket, som en påminnelse om den middelalderske naturen til den angitte stilen.

Byggetrinn

Murhus og strukturer kan bygges enten uavhengig, hvis du allerede har erfaring innen bygging eller med involvering av ekstra arbeidskraft. Uansett hvordan huset blir reist, vil byggetrinnene være uendret..

 1. Merking på stedet for basen for det fremtidige bygget og graving av en grunnmur.
 2. Fundamentet helles i den utgravde gropen..
 3. Legge ut veggene, samt deres varmeisolasjon.
 4. Prefabrikkerte og monolitiske gulv i det fremtidige huset blir reist.
 5. Takarbeid på taket.
 6. Kommunikasjon og innredning av lokalene til en murbygning.

Etter å ha blitt kjent med hus i landlige murstein, deres prosjekter, stiler, produksjonsmaterialer, kan du forsikre deg om at de er blant de beste i lavbyggemarkedet når det gjelder pris / kvalitet-forhold..

Hele familien kan bo i slike bygninger helt og året rundt, de er ikke fremmed for ulike arkitektoniske trender og designtrender.. Konstruksjonen deres er heller ikke vanskelig. Og utviklingen av arkitektoniske og konstruksjonsideer lar oss stole på det faktum at murhus i nær fremtid vil bli enda mer interessant og praktisk..