Gjennomgang av prosjekter av en-etasjers hus fra limte laminerte tømmer

Maple tømmer regnes som et ganske moderne høyteknologisk byggemateriale, som oppnås ved liming av individuelle sagede plater. Den kombinerer alle fordelene med naturlig tre og lar deg utføre byggearbeid på kortest mulig tid.

Fordeler og ulemper

Enetasjes hus laget av laminerte finertømmer for bare noen få år siden skjedde praktisk talt ikke. Dette skyldes det faktum at materialet ble levert fra utlandet, hovedsakelig fra Finland.. Forholdsvis nylig begynte fabrikker for produksjon av dette materialet å vises på Russlands territorium i regioner der det er nok råstoff. Derfor har hus laget av profilert tre blitt utbredt..

Materialet det gjelder er preget av et stort antall positive kvaliteter..

 • Ingen kledning nødvendig, ettersom det limte tømmeret ser attraktivt ut.
 • Ingen isolasjon nødvendig. Treet er preget av økte varmeisoleringsegenskaper. Den resulterende overflaten er flat og glatt. Den monterte veggen viser seg å være monolitisk.
 • Mange designere, når de utvikler prosjekter, forlater limt tømmer uten etterbehandling, siden den resulterende overflaten ser attraktiv ut.
 • Bærekraft anses som den største fordelen med å bruke tre. Et spesielt lim brukes til liming, som er trygt for miljøet og menneskers helse. Økt styrke oppnås ved bruk av en spesiell teknologi for liming av individuelle lag. Tømmeret oppnås ved å legge lameller, hvoretter de limes sammen og presses.

Økt styrke bestemmer følgende punkter.

 • Lite svinn. Etter fullført byggearbeid er maksimal krymping ikke mer enn 1% av den totale høyden. Denne figuren er så liten at du kan utføre etterarbeid umiddelbart etter at konstruksjonen er fullført..
 • Antall lameller kan variere fra tre til seks. Samtidig bearbeides de på maskinen i henhold til “groove-kam” -prinsippet, på grunn av hvilken påliteligheten til tilkoblingen øker flere ganger.
 • Byggherrer hevder at laminert finertømmer har en sikkerhetsmargin på 100 år. Dette øyeblikket bestemmer at hus av dette materialet er bygget i århundrer. Den eneste betingelsen er at materialet må behandles godt..

Motstand mot strukturelle sammenbrudd og brann tilskrives også materialets hovedfordeler..

For å oppnå disse indikatorene, utføres ytterligere behandling.

 • Antiseptisk forhindrer insekter, tre og maur.
 • Det brannhemmende stoffet øker brannsikkerheten. Selv ved langvarig eksponering for brann kan materialet ikke antennes.

Byggherrer legger også merke til det faktum at byggeprosessen blir betydelig akselerert ved bruk av tømmer.. Et hus på 100 kvadratmeter bygges av et team på seks personer innen 50 virkedager. Praktisk med å legge kommunikasjon og elektrisitet er også viktig. Spesielle hull kan lages for kabler på forhånd. Dette krever ikke ekstra beskyttelse.

Tilstrekkelig høy komfort er på grunn av at tre beholder varmen i rommet. Spesiell overflatebehandling eliminerer sannsynligheten for lukt fra tredjeparter. Den aktuelle teknologien har flere betydelige ulemper som må tas i betraktning.. Det meste er relatert til de iboende ulempene med treet..

 • Bare byggemateriale av høy kvalitet gir ikke alvorlig krymping.
 • Sprekker kan vises over tid. Dette skyldes fukttap.
 • Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot kvaliteten på limet. Når du limer en stang, brukes en rekke sammensetninger. Noen typer lim forårsaker ofte allergiske reaksjoner.
 • Den største ulempen med en slik struktur er de høye kostnadene ved laminert finertømmer. Alt annet er konstruksjon av mursteinkonstruksjoner 30% billigere. Du kan redusere kostnadene for prosjektet noe ved å kombinere forskjellige byggematerialer..

Mulige prosjekter

Den konstante veksten i popularitet av lønnetømmer har ført til fremveksten av et stort antall prosjekter. De beste alternativene presenteres av en kombinasjon av forskjellige rom. Avhengig av oppsettet skiller følgende typiske prosjekter seg ut:

 • med terrasse;
 • bad og badstue;
 • balkong eller loggia;
 • baldakin;
 • uthus i tre;
 • loft.

Originale eller unike design kan utvikles individuelt. Denne typen arbeid utføres av firmaer som spesialiserer seg på å tilby slike tjenester..

Du kan også bygge et stort hus av lignende materiale med en garasje, som vil bli representert med en forlengelse..

Med terrasse

Hus med terrasse er veldig populære. Dette elementet i strukturen kan være åpent eller glassert. Åpne terrasser er mye billigere i design, men kan fullt ut bare brukes i varmt vær.. Når det gjelder lukkede, kan de bare brukes om vinteren hvis de har isolasjon av høy kvalitet ved bruk av moderne isolasjonsmaterialer..

Med badstue eller badekar

Når de bygger et landsted, tar mange hensyn til muligheten for å lage en badstue eller et bad. Disse lokalene må oppfylle en rekke krav:

 • fuktbeskyttelse;
 • varmeisolasjon.

En badstue eller et badehus, avhengig av området og noen andre punkter, kan være plassert i selve huset eller i en egen bygning. Det må huskes at det må lages et spesielt fundament for en badstue eller et bad..

Annen

En egen kategori inkluderer bygninger med garasje. Dette rommet kan brukes til lagring av bil eller som vaskerom. Bygninger med panoramaglass ser virkelig uvanlige ut. På grunn av de store vindusåpningene i konstruksjonen, blir det lettere, og avhengig av husets beliggenhet kan en attraktiv utsikt åpne.

Populære hytter i 1 etasje

Når du bruker tømmer, kan du bygge hovedsakelig enetasjes strukturer med en ganske enkel layout.. Moderne hytter har panoramaglass, samt en uttalt romdeling i separate soner.

Nylig har limt tømmer blitt brukt som hovedbyggemateriale.. Vakre og elitehus har en moderne finish, representert med dekorativt gips eller dekorative paneler.

Hvis det ikke er nok ledig plass i en etasje, kan du bygge et hus med loft. Dette rommet dannet under taket kan brukes som boligkvarter. Med finishen er ting litt annerledes..

Oftest står limt tømmer igjen uten etterbehandling.

For dette blir overflaten behandlet med spesielle stoffer som forlenger treets levetid betydelig..

Valgtips

På Internett er det bare et stort antall forskjellige prosjekter som involverer bruk av limte lameller som hovedmateriale. Når du velger det mest passende alternativet, bør du ta hensyn til følgende punkter.

 • Ikke last ned eller kjøp prosjektdokumentasjon på endagssider.

 • Før du starter arbeidet, må du bestemme den optimale størrelsen på hytta. Denne indikatoren er avhengig av økonomiske evner, personlige preferanser og antall mennesker som bor. For bygging av et landsted, et prosjekt med et areal på 50 kvm. meter. Hvis huset skal brukes til permanent opphold, bør du være oppmerksom på alternativer fra 100 kvadratmeter. meter.

 • Antall etasjer i huset. Som oftest blir enetasjes strukturer reist, siden de er mye billigere. Imidlertid er limt tømmer et slitesterkt materiale som kan brukes til å bygge strukturer med to etasjer eller loft. Det andre alternativet er mer egnet for et lite landområde.

 • Valg av etterbehandlingsmateriale. Som nevnt tidligere ser laminert finertømmer ganske attraktivt ut. Derfor gir mange prosjekter ikke mulighet for ytterligere ekstern eller intern etterbehandling. For å gjøre huset mer attraktivt, kan du imidlertid utføre delvis eller fullstendig etterbehandling med dekorativt gips, stein eller andre moderne materialer. Nylig har det blitt populært å kombinere marmor eller naturstein med tre..

 • Innebygd garasje. De billigste prosjektene er de som inkluderer et innebygd gulv. I andre etasje kan du arrangere en terrasse eller boligkvarter. Denne løsningen lar deg bruke ledig plass med maksimal effektivitet. Av noen anses terrassen som et ubrukelig tillegg, men for en stor familie kan den ganske enkelt bli uerstattelig..

 • Velge et prosjekt med tanke på klimatiske trekk. Mengden nedbør, maksimal tykkelse på snødekket, vindstyrken – det er mange kriterier som må tas i betraktning.

For eksempel bestemmer maksimal snødybde minimum akseptabel takhelling..

 • Utsiden av strukturen. Utviklingen av moderne teknologi har bestemt muligheten for å visualisere fremtidige bygninger før de bygges. Derfor må du foretrekke prosjekter som distribueres med fotografier. De lar deg bestemme hvordan strukturen vil se ut etter at byggearbeidet er fullført..

 • Bruke generiske eller unike prosjekter. De første er mye billigere, de andre er satt sammen av spesialister, med tanke på kundens preferanser, nettstedets funksjoner og fremtidige klimatiske driftsforhold.

 • I tillegg er prosjekter som involverer opprettelse av balkonger og kjellere inkludert i en egen kategori.. Loggier eller balkonger kan ikke kalles et funksjonelt tillegg, ganske dekorativt.

 • Når det gjelder kjellere, øker de arbeidskostnadene betydelig.. Dette skyldes behovet for å lage et dreneringssystem, komplikasjonen av fundamentet. Derfor, før du velger et prosjekt med en kjeller, må du veie alle fordeler og ulemper med et slikt rom..

Et moderne laminerte finertømmerhus kan være et utmerket valg. Dette skyldes fordelene med materialet som brukes, samt mangfoldet av prosjekter som innebærer bruk av dette materialet..