Funksjoner ved utformingen av hus utenfor

Funksjoner ved utformingen av hus utenfor

Valget av etterbehandlingsmaterialer begynner allerede når du bygger et byggeprosjekt. Sammen med den dekorative komponenten vurderes deres styrke, isolerende egenskaper, korrosjonsbeskyttelse, brannhemmende egenskaper, motstand mot temperaturstøt og andre ugunstige påvirkninger. I noen tilfeller utføres om nødvendig stylisering etter at veggene er reist. Spørsmålene om å kombinere teknologiske og estetiske aspekter diskuteres i denne artikkelen. Det gir også en generell oversikt over byggematerialer og flere stilløsninger for et landsted..

Særegenheter

Når vi ser gjennom eiendomskataloger eller sammenligner forskjellige prosjekter med hverandre, snakker vi ofte om husets arkitektoniske antrekk. En slik sammenligning av en fasade med en persons klær er ikke tilfeldig. Som klær er det ytre skallet til en bygning værbestandig og fungerer samtidig som en klar indikasjon på status, smak og preferanser til eierne..

Opprettholde et stabilt internt mikroklima og skape et levende estetisk bilde – begge disse oppgavene i fasadedesign bør løses på like vilkår.

I tillegg til å kle seg med stil, er det ingenting uviktig med utformingen av en bygning..

Stilen består av en strengt bygget kjede av komponenter:

 • farge setter den psykologiske stemningen allerede ved det første, mest oversiktlige blikket på bygningen;
 • typen og strukturen til materialene som brukes i dekorasjonen lar deg unngå monotoni og er samtidig gjenkjennelige attributter for en bestemt stil;
 • dekorative elementer gjør det mulig å bygge en harmonisk helhet.

Det særegne ved utendørs design er at disse komponentene skal være i enhet ikke bare med hverandre (og forresten med interiøret), men også med “konteksten”: naturområdet, lokalt landskap, personlig tomt og nabohus (hvis de er tilgjengelige).

Hver æra og tradisjon tilbyr det beste og tidstestede. Fachwerk tiltrekker seg oppmerksomhet med strålede blonder, Provence – med lyse, lyse farger, hytter – med kos og klassisisme – med allsidighet. En jevn trend de siste årene er blanding av arkitektoniske stiler og trender.

På samme tid, hvis du ikke tar hensyn til de klimatiske realitetene, så vel som regionale egenskaper, kan eventuelle fordeler være på sin plass. For eksempel vil balkonger og åpne terrasser i middelhavsstil ganske enkelt ikke være etterspurt i de kalde nordlige områdene. Det vil være vanskelig for en smart Empire -stil å erobre visuelt rom blant furutrær og finske hus.

Absolutt alt som er rundt bygningen, inkludert benker og et gjerde, bør fungere for “bildet” av hovedbygningen. De rene, rektangulære konturene i garasjen og uthusene fungerer godt for høyteknologisk, men ikke for hytter. Materialet som stiene er asfaltert med er ikke mindre viktig enn fasadekledningen. Ivy -dekket lysthus, blomsterbed, alpine sklier, skulpturer, kunstige reservoarer – vi oppfatter alt dette i en uatskillelig enhet med huset, og derfor bør alt dette utarbeides på prosjektstadiet.

Utenfor et privat hus er det bare nødvendig å lage en fasade av materialer av høy kvalitet.

Dette vil hjelpe deg med å unngå hyppige fasadereparasjoner, og det vil tjene deg i mange år..

Fasade design alternativer

Det er opptil et og et halvt dusin av bare de grunnleggende stilene, hver av dem er representert av flere varianter, slik at selv en oversiktlig gjennomgang av en artikkel ikke er nok til å takle. Vurder bare noen få stilalternativer for en sommerbolig, et hus i midten av en skog eller ved bredden av en innsjø, i et ord, for forstads boligbygging.

En historie

Klassisk. Interessen for klassisk styling bleknet aldri. Et landsted kan lages i klassikerne. Få stiler kan argumentere med ryddigheten til den ytre dekorasjonen, med de understrekete klare proporsjonene av vinduer og hovedsteder, en kombinasjon av en viss grad av minimalisme med et vell av individuelle elementer (for eksempel trapper, søyler, dekorative buer). Denne upretensiøsiteten snakker om rikdom og rimelig selvbeherskelse, og erklærer dermed eierens status..

To-etasjers

Land og dets varianter. Som navnet tilsier, bestikker denne retningen oss med funksjoner som er helt forskjellige fra klassikerne. I vid forstand inkluderer countrymusikk både fransk Provence og amerikansk “West”, og utvikling basert på stilen til den russiske landsbyen, og hytta som kom til oss fra Alpene. Det vil si at det er en multinasjonal bevegelse som forener mange ting som kan preges av ordet “innlandet”. Det anbefales ikke å blande forskjellige typer av denne stilen, for da går etnisk originalitet tapt..

Landstil er bra for hytter med fjell eller skog i bakgrunnen. Naturmaterialer ser helt organiske ut – tre og rå stein. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å bruke en ekte stein, dette gjør strukturen til bygningen tyngre. Nå er det mange lette kunstige materialer, som på samme tid blir stadig vanskeligere å skille fra “originalen”.

Varianter:

 • Provence Er et innland, men blottet for villskap. Det skilles fra det tradisjonelle landet med en rekke lyse, kalde, men veldig sofistikerte nyanser, blant hvilke rent hvitt dominerer. Mange mennesker ble forelsket i denne franske stilen for den lyse innredningen på balkonger og gavler, vinduer, delt inn i seksjoner og malt med snøhvit maling.

Det er sant at etterbehandling med materialer i stil med ekte, “autentisk” Provence kan forårsake betydelig skade på budsjettet. Derfor er et alternativ som tilbyr blanding av materialer etterspurt. Så, naturstein kan brukes på kjellerplanet, og veggene kan kompletteres med sidespor.

Den varmfargede steinen som er karakteristisk for denne stilen vil blande godt med landskapet..

 • Hytte – stilen er den mest “ensomme” og rørende. En gang oppsto det som en kjent måte å “dekorere” de kunstløse husene til hyrder, men nå er det etterspurt over hele verden, og for implementeringen krever det mange penger og en gjennomtenkt tilnærming fra designernes side..

Å male utsiden av et rammehus med loft bør gjøres i stilen du ønsker. Vær nøye med å male hjørnene. De kan fremheves med kontrastfarger..

Dekorative løsninger

Interessante designalternativer for fasader:

 • Rust, det vil si grov stein (eller imitasjon) er først og fremst et alternativ for kledning av en sokkel, men brukes også til søyler og buer.

 • Vindu og døråpninger er de første som møter besøkendes øye, og innrammingen bør være gjennomtenkt. Over vinduet kan det leveres en sandrik, det vil si en liten gesims, rett, trekantet eller bueformet. Skråninger og vinduskarmer er omgitt av stukk eller støping.

 • Kolonner – et av de klassiske elementene – i tillegg til å bære en konstruktiv funksjon, kan de tjene som en dekorativ design for inngangsgruppen (inngang foran). Søyler og pilaster brukes til å dele et solid veggrom i separate soner..
 • Buer dekorere alle deler av bygningen.

 • Gesims, i tillegg til den utilitaristiske funksjonen (for å beskytte veggene mot nedbør), spiller den en enorm rolle i utformingen av fasadens utseende. Dekorasjonen monteres i krysset mellom veggen og takmantelen og dekoreres i henhold til valgt stil. For en etasjes bygning er det hensiktsmessig å belyse gesimsen om kvelden..

 • Hjørneelementer fungere som ramme for fasaden. Versjonen av hvite rektangler brukes fortsatt, men flere og flere alternativer vises: etterligning av revet stein, geometrisk fritt mønster og så videre..

 • Stukk i et gjennomtenkt prosjekt er det i stand til å gjenopplive buer, åpninger, balustrader og spille en spesiell rolle i dekorering av vinduer. Spesielle maling, voks og patina kan skape effekten av kunstig “aldring”, noe som vil gi ekthet til noen tradisjonelle stiler.

 • Støping – dette er ferdige overheaddeler. Rektangulær støping, det vil si lange strimler med kontrastfarge, er i stand til aktivt å samhandle med frontveggen og strukturere den på en eller annen måte. Støpeinnredning brukes også, for eksempel kan en flat vegg dekoreres med en overramme med et blomsterpynt i midten.

For noen stiler er treforming å foretrekke.

 • Nisjer for en vase eller statue kan rammes inn med en mønstret ramme, stukk, søyler, pilastre. Mulig alternativ for en tom uthevet nisje.
 • Det kan legges til at det er ferdige produkter på salg laget av polystyrenskum dekket med akryl, som har tilstrekkelig styrke og full likhet med naturlige materialer..

 • Tømmerimitasjon egnet som dekorativt element. Du kan også velge et malt tømmer. Individuelle elementer i fasaden kan skilles med en mosaikk..

Materialer

Nesten alle typer tradisjonelle mineraler og moderne syntetiske materialer brukes til å dekorere utsiden og spesielt husets forside..

Her er noen av dem:

Dekorative fasadeplaster

For ikke å forveksle med konvensjonelle. Klassen av de rimeligste og mest etterspurte materialene for dekorasjon. De tilberedte vandige løsningene påføres i et relativt tynt lag (fra 5 mm), som, når de størkner, danner et holdbart og i noen tilfeller et malingsbelegg. I tillegg til estetikk, utfører gips funksjonene varmebesparelse (ofte “i ett bunt” med veggisolasjon), lydisolering og beskytter fasaden mot dårlig vær og skader. Alle er motstandsdyktige mot ultrafiolett stråling..

Som dekorativt fyllstoff brukes granitt- og marmorflis, samt glimmer, antrasitt, glass, kvarts og mange andre materialer. Fasadeplaster er preget av fyllstoffets type og størrelse, av teknologien for påføring på veggen, av malingsmetoden.

Først og fremst kjennetegnes de av typen bindemiddel:

 • Silikat. Den dekorative massen leveres av mineralfyllstoffer, og flytende glass fungerer som et bindemiddel her. Materialet er ikke veldig elastisk, men det har høy dampgjennomtrengelighet og kan holde seg rent i lang tid..

Silikatgips er til salgs i en klar-til-bruk-form. Den brukes på skallstein, mobilbetong og andre porøse og vanskelig å bearbeide overflater. Ulempene inkluderer utseendet på små sprekker. For prisen – dette er et av de dyre materialene.

 • Akryl. På grunn av sin elastisitet og fuktmotstand har denne gipsen blitt utbredt i dekorasjon av fasader. Takket være akryl er belegget immun mot vibrasjoner (kan brukes i nærheten av motorveier) og temperatursvingninger. Akrylgips tar lett opp støv og smuss, men det kan vaskes.

Samtidig har tilsetning av polymer også en negativ side: belegget “puster” ikke godt, så hvis det er isolasjon, kan det begynne å få fuktighet.

 • Silikon. Den kombinerer nesten alle fordelene med andre materialer og tilhører derfor den dyreste klassen. Den er elastisk, forhindrer vekst av kolonier av mikroorganismer, har god dampgjennomtrengelighet og blir ikke skitten. Ulike fyllstoffer gir det et svært estetisk utseende.

 • Mineral. Denne gipsen er sannsynligvis nærmest den vanlige, siden den inneholder Portland sement og kalk, men her er de supplert med kjemiske tilsetningsstoffer. Resultatet er en slitesterk finish som blir sterkere med årene. Fyllstoffet er granitt, marmor, kvartsflis, noe som gir belegget ytterligere forsterkende egenskaper.

Mineralgips har god dampgjennomtrengelighet, er ikke redd for vann og, som er viktig, relativt rimelig. Samtidig bør du ikke bruke den til hus nær veien: konstant vibrasjon kan akselerere dannelsen av sprekker..

Siding

Historien går tilbake til 1800 -tallet, da trehylster ble spikret horisontalt med en overlapping slik at regnvann rullet ned.

Varianter:

 • Woody. Det er en komprimert blanding av tre- og polypropylenfibre. Materialet er fuktresistent, brannbestandig og har en anstendig levetid (15 år), der det ikke trenger å impregneres eller males.
 • Tre. For det brukes enten løvtre eller impregnert tre (det vil si impregnert med spesielle antiseptika), eller varmebehandlet ved 170-220 ° C, hvoretter treet blir motstandsdyktig mot skadelige effekter og ødeleggende arbeid av insekter.

 • Vinyl. Dette materialet slår alle praktiske rekorder: om to til tre tiår vil det se ut som det var på kjøpsdagen. Sammensetningen (i tillegg til selve polyvinylkloridet) inkluderer en rekke tilsetningsstoffer som gir fasthet, elastisitet og en vedvarende fargenyanse. Den fôrede veggen er ikke redd for korrosjon, forfall, nedbør eller de mest alvorlige frostene (opptil 50 ° C).

Du kan vaske den ganske enkelt ved å helle vann på den. Siden polymerprodukter ofte ledsages av vage bekymringer, bør det sies separat om miljøvennlighet: materialet er neppe brannfarlig, inneholder ikke giftige stoffer og leder ikke strøm.

Som andre typer tilhører PVC -ytterkledning ventilerte kledningssystemer: takket være en spesiell utforming slippes kondens ut uten å skade de indre lagene i husbekledningen.

Flis

Flislegging er ganske tradisjonell innen teknologi, men de dekorative mulighetene er langt fra oppbrukt. Hvert år dukker det opp flere og flere prøver av dette materialet, som gjør linjen mellom fliser og revet stein, fliser og dekorative murstein uskarpe. De mest “grove” (rustikke) utsikten er passende nederst, på kjelleren og mindre – på toppen av bygningen. Store porselens steingodsplater vil være ganske passende i industrielle stiler.

Det er nødvendig å nøye overholde vilkårene for krymping og tørking av veggene som er foreskrevet av teknologien, ellers vil de smarte “klærne” i huset veldig raskt kreve en lapp. Når du legger fliser på terrasser, og enda mer på vertikale overflater, bør det brukes forsterkede lim for tøffe driftsforhold. Det er ikke nok å velge fargen på fugemassen for leddene – den må være av høyeste kvalitet. Faktum er at om vinteren vil fukt som trenger inn under flisen fryse og begynne å rive den av basen..

Murstein

Hvis prosjektet sørget for dekorative murverk, er alt som trengs for å sikre at det ikke er utblomstring (det er spesielle tilsetningsstoffer for dette). I en rekke tilfeller oppstår imidlertid ideen om å bruke dette gamle bygningsmaterialet sammen med ønsket om å fornye fasaden til en gammel bygning. I denne situasjonen blir det mulig å arrangere et ventilert fasadesystem, det vil si å gi en luftstrøm som vil fjerne kondensat. På denne måten kan du beskytte gammelt tre eller stein mot mugg og mugg..

Murstein tilhører de eldste byggematerialene og er forbundet med god kvalitet og sunt patriarkat. Slik ser det ut i engelsk stil. Klinkerstein er ikke fremmed for respektabilitet.

Polyuretanpaneler kan dekorere fasaden på huset perfekt. Isopor vil også bidra til å isolere huset. Gipselementet vil markere individuelle deler av fasaden.

Det tar tid å gå dypere inn i temaet fasadedesign..

Men som et resultat vil huset være en fortsettelse av eierens utseende, og ikke en vakker ting, men tatt fra andres hender..

Interessante ideer og eksempler

For et privat hus er en slik fasadestil som country utmerket. Det kan suppleres med andre stiler. For eksempel bindingsverk eller europeisk. Det vil bidra til å gjøre hjemmet ditt stilig og personlig..

Moderne designere foreslår å bruke en slik stil på fasaden til et privat hus som minimalisme. I denne stilen kan du finne strenge geometriske linjer og et minimum av dekorative elementer. Hvis du ikke liker fasader som er overbelastet med detaljer, vil minimalismen passe deg perfekt..

Hi-Tech stil er moderne. I denne stilen kan du uttrykke fantasien din fullt ut. Det viktigste er å bare bruke moderne byggematerialer..

For informasjon om hvordan du velger fargen på fasaden uten hjelp av en designer, se neste video..